Kayınvalidem beraber oturmak istiyor,nasıl davranmalıyım?

gbdu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
24
0
36
Eskişehir
Arkadaşlar merhaba. Ben daha önce benzer konudan bahsetmiştim burada.Nişanlıyken eşime beraber oturma teklifi getirmişti kayınvalidem ancak ben kabul etmedim, açıkça söyledim ben sizinle beraber oturmak istemiyorum diye, ben onu istemiyorum oldu. Eşimle ayrılıyorduk nerdeyse o zaman ama atlatmıstık. Cok ıyı bır ınsan sevıyorum kayınvalıdemı ama aynı evde olmuyor, nısanlıyken kaldım evlerınde o zaman bıle olmuyordu evlıyken hıc olmaz. Hayata bakısımız, evllıge bakısımız, kadınlıga bakısımız farklı. Bırbırıye anlasan ıkı ıyı komsu olmak varken neden anlasamayan ev arkadasları olalım anlamıyorum!! Bana bır akıl verebılecek olan var mı? Ben herkese rest cekıp evlendım mutlu olmak hakkım benım, 7 sene bekledım esımı. Bunları hak etmıyorum!!

Son düzenleme:

kararında sonuna kadar haklısın canım
kesinlikle kabul etme
eşine de tatlı dille anlat
ben evimde özgür olmak istiyorum de
kendi evinde istersen yarıçıplak gezersin kimse sana karışamaz ama kayınvaliden gelince özel hayaıtnda dahil olmak üzere kısıtlanacaksın
ne kadar da iyi olsa sonuçta kaynana herşeyi karışmaya kulp takmaya kalkar
eşine anlatmaya çaılş gerekçelerini

bence doğru olanı yapıyorsun, ne kadar iyi de olsa bir evde iki kadın asla olmuyor
sanırım konuşmaktan başka çaren yok, zaten şartlarımı baştan söylemiştim sende kabul etmiştin deyince ne diyor eşin
valla aranızda kötü şeyler geçmiş olsa kestirip atmak kolayda, senin işin daha zor arayı bulmak zorundasın,
ama sonuçta kim üzülürse üzülsün kırılırsa kırılsın kabul etme, kadın çok yaşlı olsa hasta olsa anlarımda öyle değilken ne bu baskı anlamış değilim, geçerli bi gerekçe iste neden?

cnm cok haklısın ınan bende senın gıbı 2 sene aynı sokakta oturdum o bıle yattı bana bence esınle konus aynı evde oturursak rahat edemeyız de. ben senınle yalnız kalmak ıstıyorum evımde rahat etmek ıstıyorum de. ayrıca cok uzgun olucam kavga olucak belkıde huzursuz olucam de. sen ıstermısın boyle bırını de.
allah yardımcın olsun ama ıs esınde bıtıyor arkadasım..

Ben anlamıyorum ne var bir arada oturmakta mutluluğumuz hzurumuz mu katlanıp artacak allah akıl versin aynı şeyleri bende yaşadım hatta arada sırasa akıllarına gelip b konuyu açıyorlar yani fazla samimi oldun mu hemen karşılıklı ev alalım sonra o değişiyor dübleks'e donüyor o da değişiyor tek daireye kalıyor kabllenmeyince gözlerindeki öfke her iletişimimizde size hissettiriliyor sanki kendileri bilmiyor mu her an bi tatsızlık çıkacağını yada kavgaya dönüşeceğini kendilerininde huzur kalmayacak gercekten anlamıyorum bide eşimin ailesi hoşgörü,anlayış tan uzak eleştirmeyi seven insanlar kendi eşim bile kendi ailesiyle bir arada oturmak istemiyor

Canım eşini karşına almadan yap bu işi yoksa kötü olan sen olursun.tatlılıkla yap.ama bu konu tekrar tekrar gündeme geliyorsa işin biraz zor.hiç anlamıyorum bu devirde ne var birlikte oturmakta .geline kaynanalık yapacaklarya.............

Son düzenleme:
Valla olay eşinde bitiyor.
Eşin durumu uzatırsa güzel bir akşam yemeği hazırla. kendinde şık giyin karşısına otur. Romantik olsun ortam. Sonra bundan hoşlanırsa böyle şeyleri yalnızız yapabiliyoruz,de. Annenlerle birleşirsek yatak odamızda bile rahat edemeyeceğiz falan de. Akıllıca konuşmanı tavsiye ediyorum. eşini ikna edersen kayınvaliden ne yaparsa yapsın amacına ulaşamaz.

Son düzenleme:
Konunuz içerik nedeniyle ilgili bölüme taşınmıştır ve konu başlığınız içeriği anlatır şekilde yeniden düzenlenmiştir.Lütfen konularımıza içerik yansıtan başlıklar seçelim ve ilgili bölümlerde paylaşım yapalım.

Valla bılmıyorum bende ıste kızlar.. Anlamış degılım ne yalan soyleyım. Ben bır sey pısırdıysem ozel ararım onu aksam yemege gelın anne dıye, zaten arabayla 5 dk mesafede oturuyor. Ne bılıyım bır seye ıhtıyacı olursa temızlık yemek felan yaparım elımden geldıgınce. Bır yere gıdecek olsak onu da goturelm derım esıme hanı yalnız bırakmamaya calısıyorum. Daha yakında daha rahat edecekse gelsın otursun ama ayrı evı olsun ben sadece bunu ıstıyorum. Beraber oturmak buyuk erdem ıstıyor, her ıkı tarafı da kırmıcaksın, sen kırılmayacaksın, ıdare edeceksen, ben bu kadar erdemlı degılım yanı..Konusacagım tabı kı ama bu sefer konuyu onlar acana kadar bekleyım dıyorum. Bende bu sorunun yanıtını merak edıyorum, neden yanı??

Bu tip kaynanadan korkulur aklına koydunuğu yapacak en güçlü silahıda oğlunu kullanmak duygu sömürüsü yaparak ya sende ona karşı atağa geçeceksin eşinide karşına alarak yada kuzu gibi kabullenecen bu işin ortası olmaz kesin karar alman lazım eşine şu soruyu sorman gerek annen ilemi beninlemi evde oturmak istiyorsun diye sorduktan sonra annem diye seçim yaparsa gidin boşanma davası açın sadece sen üzüleceğine oda üzülsün

Asla arkadasım aslaaaa!!! Bu kadar soyluyorum sana !!! ıstemedıgın ıcın esınle huzursuz musun sımdı? Geldıgınde bın beter olacak hersey bu kadar emın konusuyorum.
Hele kı boyle kınaye ve emr-ı vakı konusuyosa dıyecek sozum kalmaz!!

zaten 5 dk mesafede oturuyormuş hayret yani illaki sizinle birlikte yaşamasımı gerekiyormuş sakın kabul etmeyin hayatın kabusa döner bir evin iki hanımı olmaz!!!

esin hic bosuna surat asmasin
basta kabul etmemissin ama ilgini ve alakani gosteriyorsun annesine karsi
bence bu kadarda yeterli..
Sen istemiyorum dedin ya artik daha cok kiymetlenir kayinvaliden
ama sen kararinda hep net ol
kizmadan tatli dille bu konuda kararli oldugunu belirt

Evlenmeden önce böyle bir teklif gelmiş olması düşündürüyor.Acaba ilk başta biraz ayrı otursunlar bakalım,sonra nasılsa evleri birleştiririz mi dediler ? Eğer eşin sana ciddi olarak teklif ederse,sen de evlenmeden önce karar vermiştik,bu konu kapandı,yeniden açmayalım,her seferinde tatsızlık oluyor dersin.
Eşinin surat yapması normaldir.Annesinin söyleyebileceklerini tahmin ediyorum.Oğlum bu kız beni istemiyor,demek yarın öbürgün hasta olsam bana bakmayacak,beni kapıya koyacak diye damarına basmıştır büyük ihtimalle.Ben olsam annen hasta veya düşkün olsa başımın üstünde yeri var ama şu an aynı evde oturmamıza sebep göremiyorum derdim.
Aynı evde oturmak sana karışmasından başka sorunlar da getirir.Eşine bunları anlatabilirsin.Mesela ayaklarını uzatamazsın,eşine sarılıp oturamazsın,birliktelik,banyo gibi şeyleri rahat yapamazsın.Geç kalksan laf olur,suratın asık olsa alınır.İnsanız canımız sıkkın olabilir,ne bileyim adet dönemidir bilmemnedir muhabbet istemeyiz.Kayınvalden melek de olsa eninde sonunda pişman olursun.
Bence hiç geri adım atma,bırak eşin surat asıyorsa assın,nasılsa geçer.Ama aynı eve girince geri dönüş olmaz.

bu erkekler ne kadar saf oluyo bazen ya, anaları vicdan azabı çektirmekte ustadır, bunlarda dünden razı bayıla bayıla çekerler vicadan azaplarını

bazı kaynanalar neden ısrarla gelinleri ile aynı evde oturmak isterler ki
yani ortada mantıklı geçerli bir sebep yok sen bir defa yok demişsin zaten hala niye ısrar ediyor ki kaynanan:26:
her zaman kararında net ol canım tatlılıkla yok de kabul etme
eşin belki önce tepki verebilir ama zamanla o da alışır

Dün akşam eşimle konustum ben bunları soylemeden önce hayır anlamında basımı falan sallamısım herkes gormus onun gozunun ıcıne bakarak bır seyler yapmışım hatırlamıyorum bıle bılınclı bır sey yapmadım yapsam zaten sormam ne oldu dıye dedım.Kayınvalıdem saka yapmıs orda oyle dedı..Hala kızgın bana bende ona kızgınım ama once bana ınanmayı ogren dedım en son.. Bakalım neler olacak hayırlısı artık bundan sonra dıkkat etmelyım daha fazla her seye....

bende kendi annemle oturmak istiyorum ayrı gayrı olmasın seninkide benimkide gelsin de bakdaha azını açıyomu eşin

valla aynı eve girmeden tedbirini al. direk söyle aynı evde olursak aramız açılabilir en iyisi ayrı evlerde oturmak diyebilirsin.aman aman güzelim sakın aynı ev olayını düşünme. biz her akşam yemeğe gidiyorduk onda bile pürüz çıkarttı kaynanam aman diyim uzak dur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…