- Konu Sahibi crownvetch
-
Cidden doğuracak mı yahu? Biri bu kadını 1 hafta içinde uyarsın bence.
Bazı arkadaşlar yaşında birşey yok demiş, bazıları da o yaşlarda hamile kalan ve torunu ile çocuğunun kırkı karışanlardan filan bahsetmiş ama aynı şey değil. Duruma bütün bakın.
Hani bebek sahibi olmakta sorun yaşanır, gebelik ileri yaşlara kalır, anlarım. Geç evlenilir, gebelik ileri yaşlara kalır anlarım.
Ya da özellikle eski devirlerde herkes erken evlendiği için torun doğduğu yaşta daha menapoza çok vardır, gebelik yaşı geçmemiştir, olabilir. Benim teyzem dayısından büyük mesela. Ama anneannemin annesi anneannemi 17 yaşında doğurmuş. Anneannem teyzemi doğurduğunda da 17 yaşındaymış. Yani anneannemin annesi 34 yaşında torun sahibi olmuş ve aynı yaşta da bebek sahibi olmuş. Üstelik daha bir sürü küçük çocuğu varmış arada. Ama bu 30lu yaşlarda iki erkek annesinin iki gelini ile aynı yıl içinde bilerek isteyerek doğurmasına benzemiyor.
Hayır bir de kazaen filan olsa anlarım. Resmen bilerek isteyerek olmuş.
Bir de yani insanların duygu karmaşasını anlamıyorum. Torunu olan insanlar genellikle torun delisi oluyor. Artık torun sevgisi gözlerini kör ediyor. 47 yaşında insanın içinden torun sevmek gelmiyor da çocuk doğurmak geliyorsa duyguları konusunda bir karmaşa yaşadığını düşünürüm ben.
Allah size sabır versin.
Ayrıca eşiniz tepkilerinde çok haklı. Erkekler bu konulard açok hassaslar. Bir erkek için annesinin cinsel hayatı ile ilgili konularla yüzleşmek çok zordur, çok utandırır onları. Bir de kayınvalideniz şenlik içinde gelip gebelik müjdesi vermiş. Utanmıştır adam.
Bu yaşta gebeliğin sağlık risklerini saymıyorum bile. Gazetelere bir iki haber çıkmış olabilir 50 yaşında doğuran kadınlarla ilgili ama o zaten ilginç olduğu için haber oluyor. Günlük hayatta engelli bebek doğumu ve anne hayatı açısından çok riskli.
Bir süre yardımcı olsun işte
Olmadı yapamadınız eşin girsin devreye usulünce göndersin annesini o zaman.
Ama sen kadın gelmeden ambargo koyarsan ayıp olur hem valideye hem eşine.
Sonuçta gelen senin annen de olabilirdi eşin hayır gelmesin deseydi sen ne düşünürdün?
Üstelik ikiz bebek yükün hafifler
Çok haklısınız, Allah gecinden versin ama bu çocuk da bunları yaşayacak, elbet bakacağız bizler ona ama ya kendi psikolojisi ne olacak ben neredeyse 30 yaşıma geldim kendi çocuklarımla aramdaki yaş farkına ne olur acaba ileride diye endişeyle bakıyorum çünkü bir süre sonra ister istemez sorunlar yaşanmaya başlayacak... Onlar bizleri anlamayacak, biz onları, peki ya bu evlat 50yaşında bir çiftin minik bebeği...
Sadece ilk mesajınızı okudum..Diğer mesajları okuyamadım..Ben de bir ikiz annesiyim..Size tavsiyem annenanne,kayınvalide vs den yardım almadan bakmanız...Arada mola vermek ya da dışarda herhangi bir işinizi halletmek için bırakın,sonra geri alın..Çok zorlanabilirsiniz başlarda ama daha sonra iyi ki böyle yapmışım diyeceksiniz...En güzeli annenin doğruları ile yetişmesi çocukların...
Sadece durumunuz varsa ev işleri için arada birini tutarsınız,bebeklerin bakımında eşiniz de yeterince yardımcı oluyorsa çok daha rahat edersiniz...
cnm durumun rengi farklııııı kaynana hamile :)
Kimin aklına gelir
Karnındaki evladı bizleri sokakta buldu geliniz malum da eşime üzülüyorum, demin de beni aradı azarladı azarladı azarladı ben ağzımı açamadan çat diye de kapattı, hamilelik stresine veriyorum ama ben, malum ilk aylar zorlu geçer ya:84:
Hey Allahim o hamileyse sende lohusasin.sikintidan sutunu bile etkiler.Ne buyuk bir dusuncesizlik.
Bu arada kacirmis olabilirim.Kusura bakmayin.Esiniz gec mi geldi gece?
Konysma firsati falan buldunuz mu?
Okudum..Ben kayınvalidenin ikizlere bakmak ,yardım etmek üzere eve yerleşeceğini düşündüm..ilk mesaja istinaden..Kendine baktırmak için mi geliyormuş ?
Eşim kardeşine gitmiş gece onlara durumu anlatmış ki onlarda bi-habermiş tabi... Çok hassa ve kırılgandır eşim, ağır geldi bu hele ki güle oynaya bu haberi verip bi de bana bakın demesi yok mu... Sırf eşim daha da mahçup olmasın diye bir şey söylemedim kadına ama o yine de suçlu hissediyor kendini...
neyse tatlım sen kendi bebegine ailene bak
yuhh diyorum ne utanmaz kadınmış insan söylemeye utanır o yaşta doğurucakmı peki ?
Eşinizi rahatlatmaya çalışın. Bu saatten sonra gelip sizde kalmazlar zaten. Bu yüzden esas sıkıntıyı eşiniz ve diğer kardeşi yaşıyor. Destek olun ki çocuklarıyla bağları da etkilenmesin eşinizin.
Aldırsın mı hemen ? Ayrıntıları bilemiyorum gerçi............
Bence siz kendi bebeklerinize odaklanın...........Üzmeyin,germeyin kendinizi bir başkasının hamileliği için....Bu kişi kayınvalideniz bile olsa...Allah yazmışsa hamileliği devam eder....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?