kayınvalidem bizi 3 sene oynatmışta oynatmış...

toprak2828

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
126
0
116
Günaydın arkadaşlar evet yine ben ve kayınvalidem gündemdeyiz.Memlekete geldim babam kalpten rahatsızdı 3 gün kalıp geri döneceğim. Kayınvalidemlere sabah gittim cocugu sevsinler getirmedi demesinler diye, akşam 00,30 da babamlara döndüm.Ben 3 senelik evliyim ama eltimle hiç böle konusamamıstık bulasık yıkarken dertleştik.
Bana hakkını helal et dedi noldu dedim konusalımmı dedi tabi olur dedim.Ona geçtik eşiyle çok problemi var öylesine anneciki alacagı giyecegi herseyi annesine gösterip olmus mu diyerek giyen birisi ve malesef şiddette var.Nişanımda altın konusunda bana neden küfrettiğini sordum neden bu hale geldik dedim... Kayınvalidemiz eltime bu seni kıskanmış kızım okumuş bu seni begenmemiş benle onu bir tutmayacaksınız ben özelim demişim o gün zorla eltimi babamlara getirmişler zaten sabah doldurdu beni durup durup hadi konusun diyormuş konu acılınca malum zaten biz birbirimize girdik.

Peki dedim sonrası ben ne yaptımki dedim size bi kız vardı dedi onu istiyorlardı sen gündeme gelince hazmedemedi dedi oglum benden habersiz nasıl biriyle konusur diye.Evlendikten sonrada kıza üstelik benım samimi bir arkadasımla haber yollatmıs,olursa diye
Çok yalvarmış kayınvalidem benimkine dana kesecem oglum ayrıl bundan diye... Bu kavgadan sonra biz düğüne kadar görüşmedik o düğün zamanları geri geri cıkan bir araç bana hafiften carptı. bizim kayınvalide de cok sevinmiş gördünüzmü oglum bakın aklandım allahından buldu diye bunu duyunca nasıl üzüldüm anlatamam canımın üstünden yorum yapmış kadın

Herşeyi konustuk cok cok agır konusmalar geçmiş bizim kayınvalide de eltiler nasılsa konusmuyor diye beni ayrı doldurmuş onu ayrı... ben her bayram konusalım arayı bulalım derdim eltimle bana sakın kızım onun psikolojisi bozuk konusma derdi. Onada onun burnu kaf dagında sen ne konusacaksın o gelsin senın ayagına diyormuş.

Gece hiç konusmadan döndüm annemlere olanları anlattım.Ama bu çarpma meselesi çok içime oturdu yarın kendi evime dönecegim kayınvalidem de bugun oglumu görmeye gelecek kadında nasıl bir yüz varsa içimdeki ses dürüst ol yeter ben görüşmek istemiyorum çek git bidaha da yüzünü görme diyor.Tamam beni istemediğini biliyordum ama böylesine kin duydugunu bilmiyordum.

Ailemde kaleye alma sende ona de de geç diyor, eşimde sen uslubunu bildikten sonra istedigini konusabilirsin dedi.Çok kararsız kaldım eltime senin gibi onuda altıma alıcam oglum da yine bana dönecek demiş eltimin anlattıgı olaylarda gerçekten samimi oldugunu gördüm çünkü o kendi dertlerini anlattıkça bende ögrenmek istediklerimi sordum

Ben şimdi ne yapayım kızlar bu konustuklarımız benim içimden cıkmaz yemin ediyorum

Son düzenleme:
arkadaşım öfkeyle kalkan zararla oturur kayınvalidene söyleyeceğin tüm kötü sözler dönüp dolaşıp eşini üzücek sen yine kendi aile ortamını üzmüş olucaksın yine sana dönücek yani . içinde tutup kinlende demiyorum madem o oyun oynamış sende ara sıra dokundurabilirsin ama ona tartışma çıkararak istediğini vermiş olursunn sonra bak ben demiştimlere gelir gibime geliyo ne kadar evli olmasamda böyle bir yorum yapmak geldi içimden

bence eltine fazla güvenme derim. zaten eşiyle sorunları varmış herşeyi göze almış olabilir, senin de yuvan yıkılsın isteyebilir neler okuyoruz burda
öfkeyle kalkıp zararla oturma derim

Anladığım kadarıyla,eşinin ailesine uzaksınız,memlekete gittikçe görüşüyorsunuz.
Bu sürelerde belli mesafede saygı çerçevesinde görüşmekle sınırlı kalabilirsin.

Eltin hatasını anlamış,aranız düzelmiş,bence o olayı daha fazla kurcalama.
Kim aslında ne demiş,sana nasıl aktarılmış belli olmaz.Olay tatlıya bağlanmışken deşmenin faydası yok.

Kaza konusuna kırılmakta haklısın.Ama burada da emin olamayız gerçekten öyle dendiğinden.
Eğer kafana takılıyorsa "böyle dediğini duydum,çok üzüldüm,gerçekten böyle mi düşünüyorsun" diyebilirsin.
Ama doğru olsa bile inkar edecektir,eltine kızacaktır,tekrar aile meselesi çıkacak vs...

Hiç anlamıyorum kayınvalideler neden gelinlerinin arasını bozar ?
Eltiler iyi anlaşmazsa kardeşlerin de arası açılır.Kim ailesinde tatsızlık olsun ister ki ?

Bir de ufak bir düzeltme yapmak istiyorum izninle.
"kaleye almamak" değil,"kaale almamak" olacak doğrusu.

Canım benim keskin sirke küpüne zarar demişler.
Sen sakin davran ve haklıyken haksızlığa düşme.
Söylenen sözler, dolduruşa getirmeler ve gereksiz yere ara bozmalar hakikaten hazmedilir cinsten değil.
Seni çok iyi anlıyorum, dil yarası kadar berbat birşey yok.. İnsanın içine oturup kalıyor ve hakikaten çıkmıyor içten.
Ama sen eşini ve evladını düşün bence. Ne güzel ki eşin sana destek çıkıyor ve istediğin gibi, üslübunu bozmadığın sürece kendini savunmanda destek..
Bu da çok önemli, bende mesela kayınvalideme karşı sesimi çıkartmıyorum şu an, ama yeri geldiğinde sesimi çıkartacağımı herkes bilir.
O yüzden onlarda benim huyuma göre davranıyor..

Ah şu kayınvalideler niye eltilerin geçinmesini çekemezler onu da hiç anlamıyorum.
Benim kayınvalidem kendi evlatlarının arasını da açıyor bırak eltimle benim aramı...
Neyseki biz eltim ile biraz iyiyiz...
Allah yardımcın olsun...
Fazla muhattap olmaz uzak durursun...

Canım benim ayrı memleketlerdeymişsin
Biliyorum yapılan şeyler hiç unutulmuyor insanın içine taş gibi oturuyor ama
Arkadaşların dediği gibi birşey söylesen kayınvalidene 1. si inkar eder. 2. eltinden duyduğunu öğrense ona zaten psikolojisi bozuk demiş
eşinle gerilmene sebep olur
Sen sadece eşine anlat bu durumu ama annesi olduğu içinde ona saygı duyduğunu birşey demeyeceğini söyleki eşinde senden yana olsun .

Biz görücü usulü olduğu halde bizim kayınvalidelerimiz bile bizi istemiyorken sen bence hiç takılma
eşinle iyi olmaya
eltinlede benim görüşüme göre dikkatli konuş
Sen gurbettesi onların araları isteristemez iyi olacak sürekli yüzyüze bakıyorlar aynı yerde oldukları için
senden laf götürebilir eltin bu konudada çok dikkatli ol.Benim görüşüm bu doğrultuda ama yinede sen bilirsin

k.valideye bak ya,tam valide sultan,haremi birbirine katmış..yalnız bundan ayrıl dana kesicem kısmı bitirdi beni,baya zengin anlışılan..bana sorarsan zaten yakınlarında değilsin o yüzden olanı-biteni kurcalama.eltine de fazla güvenme.çünkü dün k.validenin dolduruşuna gelen bugünde aynısını yapabilir.

herkes kendi tarafından anlatmış anlaşılan eltinin sözüne çok güvenme derim

Başkasının lafıyla başkasını yargılama bence. Eltınde bunca zaman konusmamıs sımdıyı mı bulmus. Tabıı kendı sıkıntıları olunca arayı yapayım ıstemıs herhalde. Her zaman herkese karsı sevıyelı olmakta fayda var. Insan ıstıyor tabıı eltımle,kayınvalıdemle,gorumcemle anlasayım gıdıp gelelım vs dıye. Ama ne olursa olsun hıc bır zaman sırrını paylasacak kadar yakın olmamalı ınsan bu 3 sahsıyete. Her zaman saygılı mesafelı ve guler yuzlu olmalı.

Annemde sizler gibi düşünüyor... Bende aksam o evden sessiz sedasız cıktım çünkü konuyu açsaydım eltime yükleneceklerdi ne dedin ne anlattın da böle oldu eşi zaten şiddete bahane arıyor. Ama iyiki de öYlece cıkmısım şimdi bugun bize gelecek bakalım neler düşünüyor bunlar ne konuştular diye eminim tutuşmuştur. bende bundan sonra bana bişey dedikçe dokundurdukça canımın acıdıgı noktalarda biraz dokundurmayı düşünüyorum. Eltime gelince dediginiz gibi mesafeliyiz zaten bundan sonrada öle gider herhalde... can sıkıcı bir durum ya

Şimdi kayınvalidem 3 ay önce ameliyat oldu bel fıtıgından ama aĞrıları geçmedi gecen hafta fizik tedavideydi.Hasta oldukça iste problemler beni bu hale getirdi der.Laf yine bizlere değiyor bize birşey olursa allahından bulmuş oluyoruz ona birşey olursa imtihan oluyormuş

Biliyorum şimdi sizlere garip gelecek ama içimde kalsın istemiyorum... Biliyorum ki gene yakınacak benım suram şöle buram böle imtihandayım diye bişey demek istiyorum ama ne demeli bu kadına çok göze batmayacak ama lafında yerine gitmesini istiyorum.

Eltine fazla güvenme bence. Onun laflarıyla kayınvalidene tepki verme. Ama temkinli ol. Biraz mesafeli olabilirsin ama çok değil.

Sonuçta bu yaşananlar geçmiş zaman. Sen bunlarla canını çok sıkma. Şimdiki tavırlarına odaklan bence.

bu kadar kötü kalpli, içten pazarlıklı biriyse usul usul kendini geri çek.... kavga etme,yüz gözü olma boşuna... sen şimdi eltinin söylediklerini söylersen inkar edecek, diğer eltine sataşacak... olay çok büyüyecek... allah havale et arkadaşım

Eşinizin ailesiyle zaten belli zamanlarda görüşüyormuşsunuz, saygınızı koruyarak mesafenizi koyarsınız.

Öyle kim ne dedi ile kafanızı kalbinizi kurcalamayın..Geçmişte kalmış herşey.

Eltinizin sözüyle hareket etmeyin..İstediği kadar samimi olsun asla objektif olamaz kendisine karşı.

Bu süre zarfında ona söylenenler varsa elbetteki eltinizinde söyledikleri vardır.

Size küfür etmeden önce size sorup sizden öğrenebilirdi..

Demek ki o da hatasını anlamasına rağmen akıllı bir insan değil.

Dolduruşa gelen kişilerden korkarım ben. Sizde dolduruşa geliyorsunuz, yapmayın.

Fevri hareketlere neden olur, yazık olur.

kötü söz döner dolaşır sahibini bulur.

o yüzden geçmişi deşip sen niye öyle söyledin, böyle söyledin demeyin.

ama hem kayınvalidene karşı hem eltine karşı her zaman tetikte ol. ikisine de güvenme.
geçmişi deştiğin anda eltinin söylediği ortaya çıkacak ve kaynın eltine şiddet uygulayacak.
buna vicdanın el vermez sanırım.

herkes olayları kendi bakış açısına göre anlatır. aynı olayı yaşayan 3 kişiye sor. hepsi başka bir şey söyler.

ikisine de karşı mesafeni koru.

iyi de olsa kötü de olsa eşinin annesi. saygıda kusur etme. bir şey söyleme ama manalı manalı bak.
yani ben ne halt yediğini biliyorum gibi...

kk yı takip ettigimden bu yana bir derdim olunca sizlerle paylaşıyorum ki farklı farklı fikirler edinebileyim.Bende dolduruşa gelmek istemiyorum daha tepki vermiş degilim hiç bir sey olmamıs gibi davranacagım eşim ben bu işi halledecegim dedi bakalım ne yapacak ona bıraktım

Tepki vermeseniz bile bu kadar sinirlenip üzülmeniz dolduruşa geldiğinizi gösterir.

Size bu kadar samimiyetle içini açan eltiniz, yarın ben öyle demedim, yanlış anlamışsın deyip aradan çıkar.

Bu yüzden kulaktan kulağa olan sözler doğru bile olsa umrumda olmaz asla benim.

Kimseye bu konuda güvenmem..

Gözümle görmeli, kulağımla duymalıyım ki gerekeni yapayım.

Ilk yapmaniz gereken, esinizle oturup konusmak.
Her ne yapacaksaniz esinizle konustuktan sonra bir karar alin ve esinize kararinizi bildirdikten sonra uygulamaya gecin.
Eltinizin anlattiklarini dogru kabul edelim, bunca zamandir tanimamismi da kaynanasini, sizin hakkinizda kayinvalidesinin her anlattigina sorgusuz, sualsiz inanmis.
Bence esinize tüm konusulanlari anlatin, esinizde az cok haberdardir. Dogru mu degil mi söyleyecektir.
Ama yinede agirdan alin derim, eltinizin doldurusuna gelmis olmayin.

"Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner" anneciğim, bana araba çarptığında sen aklanmıştın ya, sen hastalıklardan çektikçe de biz gelinler aklanıyoruz pamuklar gibi farkındamısın.... deyiver gitsin.

Ara ara da dokundurursun lafları, netice de eşinin ailesi, atsan atılmaz satsan satılmaz bayramda düğünde cenazede elbet bir araya gelmek zorunda kalacaksınız onun için kötü olmayın, ipleri tamamen kopartacak duruma gelmeyin derim.

Mesela ben olsam oğlumun sünneti olduğunda kayınvalideye "anne sende para çok istediğinde dana bile kesebiliyorsun ya bak torununun sünneti var bi dana kes hayrına" derim.

Böyle örnekleri çoğaltabiliriz.
Maksat intikam almaksa, evin huzurunu bozmadan,
eşle arayı bozmadan, politik davranarak,
ince ince lafları dokundurarak yapmalıyız.
Burda amaç bir defada kesip atmaktansa ömür boyu onu yaptıklarına
pişman etmek ki hiç unutamasın değilmi.

eltinize de kayınvalidenize de mesafeli davranın.

ikisinin bulunduğu ortamlarda onlara herşeyin farkında olduğunuzu hissettirin.

söyleyeceğiniz herşeyi gülerek ve tatlı dille sinirlenmeden söyleyin...

zaten bu davranışlar onların ne kadar dürüst ne kadar insan olduklarını gösterir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…