arkadaslar biliyorum bana kızacaksınız ama bu kadın canıma yetti artık,3yıllık evliyim yapmadığını bırakmadı,evlerımız karsı karsıya hergün kız cocugu gibi eşimi arar doldurup bana karsı üstüme salıyor,neyse bunlardan bahsetmicem şimdi ki derdim,hamileliğimin 8. ayı bitti ,9.aya girdik doğuma az kaldı,daha bebeğime hiçbirşey alınmadı(( annem kendi cabalarıyla kıyafetler vs . her eskiğini almaya calısmıs, neyse..... odası alınsın artık dedim,hemen kayınvalidem ne gerek var odaya dediii,bir beşik neyine yetmiyor odayı kullanana kadar kac sene gececek kimbilir dedi,moralim sıfırrrrrrrrrrrrrrrr,kendi kızı yani görümcem 2 bucuk ay önce doğum yaptı,bebeğinin odası dört dörtlük takım alındı,ayrıyeten beşikde aldılar onuda kendi yatak odasına koydular,ayrımcılık yapıyorrr bu kadın ,eşimde anasının ağzına bakıp oralı olmuyor tamam alınır yapılır acelesi yok diyor şimiii,,önceden heyecanlıydı özel yaptırıcam bebişin odasını diyordu şimdi umursamaz beni oyalıyorrrrrrrrrrrrrr,canım cok sıkkın ilk bebeğimmm ve zor hamile kaldım,moral filan kalmadı bende doğumada az kaldı sinirimden ağlıyorum,hersey bu lanet kadın yüzünden
canım kardeşim çok üzülme sen bence. benim kayınvaldemler aldı almasına da sonra burnumdan getirdiler. evimiz sobalı diye odsında yatıramadık bebeği. elektrik süpürgesini koydum nasılsa kullanılmıyor diye. bu odayı ben aldım benim istediğim konacak sen buraya eşyanı koyamazsın dedi. boşveeeeeeeeeer
off zaten k.valıdem alımıcakkkkkk,eşim alıcaktı,o burnunu soktu herzamankı gıbı sımdı alınmıyor...benım bebegımın odası boşşş beklıyor,sadece kayıfatelrını annem aldı onlarda posetın ıcınde beklıyor
görümcenizin oda takımını kim aldı hani bebek odasını kız tarafı yapar diye bir şey var ya ona o yaptıysa sizinkine karışmamalı bunuda söyleyebilirsiniz eşinize
Belki de oda takımını senin annenin almasını istiyordur? Bu soruya cevap verdinmi tam okuyamadım ama, kendisi kızına oda takımı aldıysa, senin anneninde almasını bekliyordur. kendi oğluna yük olmasındansa gelinin annesi alsın diyordur?
görümcemın kayınvalıdesı ,görümcem,benım kayınvalıdem ve ben oturuyorduk,görümcemın kayınvalıdesı bızımkısı erkek cocugu fazla esyası olmaz bu yuzden bır besık bır sıfonyer yeter vs. gıbı konusma yaptı,sonra görumcemle kayınvalıdem goz göze geldı sınırlendıler,kayınvalıdem ayaga kalktı cat cut bırseylerı tezgaha vurdu mutfaktaydık zaten,tepkısını bellı etti,görümcemın bebegının odasını kocası aldı herseyını dört dörtluk aldılar,banada ressımlerını gösterıp hava atıyorlar neyse ondan gectım,zaten az kaldı oda takımınıda anneme aldıracagım almazsa esım,ama benım gücüme giden eşimin beni kandırması oldu,son ay herseyi alırız dedi,benı umutlandırdı odasını özel yaptıraccagım dedi ve yapacaktı,anası öyle konuşunca caydı olay bundan ibaretcok mutsuzum
ve bırde cok üzüldüğüm hadi odasınıda annem aldı dıyelım insan bebeği icin harcama yapmak ıstemez mı bir iğne almadı babası olarak,simdiye kadar hep üzülüyordu bebek olmuyor dıye sımdıde oldu bu ssekılde davranıyor
canım öncelikle benim çocuğum yok bu durumlardan geçmedim yaşamadım ama bir erkeğin bir çok şeyi düşünmemesi seni üzmemeli ama bu durumu eşinle konuşmalısın bak son aya yaklaştık bebeğin eşyalarını yavaş yavaş tamamlamamız lazım diye ilk önce eşinle konuş eşin annem ne gerek var dedi ben özeniyorum de azcık duygu sömürüsü yap
canım öncelikle benim çocuğum yok bu durumlardan geçmedim yaşamadım ama bir erkeğin bir çok şeyi düşünmemesi seni üzmemeli ama bu durumu eşinle konuşmalısın bak son aya yaklaştık bebeğin eşyalarını yavaş yavaş tamamlamamız lazım diye ilk önce eşinle konuş eşin annem ne gerek var dedi ben özeniyorum de azcık duygu sömürüsü yap
of yapmazmıyım hergun ağlıyorum sızlıyorum karşısında hadi alalım artık dıyorum tamam 2 güne param yatacak ozaman bakarız dıyor,2gun gecıyor soruyorum param yatmadı,neyse sen gıt modellere bak bak fıyat arastırması yap dıyor,cıkıyorum carsıya su soğukta hamıle halımle buluyorum bırkac yer tamam dıyor,sonra aradan zaman gecıyor burası pahalıymıs baska yerden alalım,kısacası hep bahaneler,şimdide bugun yarın param yatacak yatınca hemen alacagım dedı,ama hıc umudum kalmadı((((
canım umutsuzluğa kapılma hiç almayacağız demiyormuş ya sen ona bak erkek milleti savsaklıyor işte böle durumlarda hakkını soracaksın niye beni oyalıyosun bu çocuğu tek başıma yapmadım beraber çıkalım bakalım en iyisi yapalım istiyorum de sensiz yapmak istemiyorum de
eşinizin sıkıntıda olabileceği hiç mi aklınıza gelmiyor
ayrıca hergün ağlayarak kendinize ve bebeğinize eziyet ettiğinizin farkındamısınız
herşey olacağına varır.sakin olmaya çalış.beşik alıp daha sonra da odasını alabilirsiniz.özeniyor olabilirsiniz ama anladığım kadarıyla eşinizin para sıkıntısı var.konuşmayı denediniz mi.eşinize daha ılımlı yaklaşsanız emin olun daha iyi sonuç alırsınız.ayrıca her şeyden kaynananızı sorumlu tutmanız ve ölsün demenizde hiç hoş değil.birilerinin anneniz hakkında böyle düşündüğünü bilseniz ne yaparsınız
Eşine de ileride çalışmayı düşündüğünü söyle.
Neden diye sorarsa
"Baksana çocuğuma bir oda heves ettim alt tarafı ama onu bile alamadım. Sonuçta bu dünyaya gelmeyi o istemedi, biz onun bu dünyaya gelmesini istedik" dersin.
Eğer iş fazla aşırıya giderse de
"Baba olarak birşey almayı düşünmedin madem ben anne olarak çalışıp çocuğumu en iyi şekilde yetiştirmek istiyorum"dersin.
Bunlar öneri tabi durumun ne zaman neyi gerektiriyorsa eşine söyle, ağlayıp sızlanma sakın basitlik gibi görmesin.
Sen sadece bebeğine odaklan onun huzurlu, sağlıklı olması için dua et.
Doğuma gittiğinde de bizler için de dua et annelerin doğum esnasında duası kabul olurmuş, tamam tatlım.
Rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin
Senin için değil sözüm ama artık öyle bir devirde yaşıyoruz ki erken evlenmiyor kimse.
Ben otuzum da evlendim ama benimde evlenirken hiç sesim çıkmadı öyle ki eşyalarımın çoğunu göremedim ama eşim sağolsun en güzellerini almaya çalışmış hep. Ha ne var ki eşim beni de çalıştırmıyor. Ekonomik özgürlük çok güzel
Sen okulunu bırakmakla hata yapmışsın ama geçmiş artık.
Yalnız eşine hep k.valideni şikayet etme sadece ben senin için nelerden feragat ettim senin yaptığına bak dersin, o da zamanı gelince tabi.
Bazen susmak en güzel cevaptır.
Kayınvalidene asla yüz verme uğrama bile, bırak doldursun oğlunu, tabiri caizse tınlama. Eşin neden gitmiyorsun derse her defasında bahane bul. Bugün ağrım vardı de başım ağrıdı karnım ağrıdı gibi şeyler söyle.
Mümkünse k.valideni doğuma kadar görme ve seni üzmesine izin verme.
Doğumdan sonra da bebeği bahane et hiç gitme. Seni görmezse eğer bir süre sonra şikayet edecek bişi bulamaz olur oğluna, hırsından kendini yesin boşver.
Odayı annene aldırma boşver seni hayatından men ettiklerini düşündür onlara vicdanen huzursuz olsun eşinde dahil, bişileri hem de fazlasıyla hakettiğini kendi düşünsün. Ağırlığını koru her zaman.
Bebek doğduğunda duasını okutursanız sen de herkesin için de "herşeyi annem aldı sağolsun biz pek birşey yapamadık"dersin. O da dumur olur anlarsa tabi.
evet bebegıme yazık oluyor,bugun ağladım ve sancım tuttu bu gıdısle erken dogurabılırım,ayrıca bebegım haraketlerıyle canımı cok acıtmaya basladı aksamdan berıdır acaba erken gelebılır mı belırtımı? bende galıba esım cok bunalımda esyalarını almak ıstıyor ama parası yok dıye dusunmeye baslamıstım aksam yemekteyken telı caldı actı bır bayan,bırseyler soyluyordu neyse konustular kapattı bende kım ne dıyo dıye sordum,yerel kanaldan arıyorlar dukkanın reklamını verdıkte vs. gıbısınden bırseyler anlattı ,bende ağzıma gelenı verdım,parası olmayan adam reklam verır mı hıc,bana 25 tl cd parası gıbısınden kem kum ettı ama ben o kadar ucuz olacagını dusunmuyorum yerel kanala reklam vermeyı,off herseyden nefret eder oldum cok bunaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?