Konu sahibi arkadaşımız evlenmeden önce nereden bilsin başına böyle bişey geleceğini, eşinin annesine bu kadar düşkün olacağını kestirememiş olabilir sonuçda insanız hepimiz hata yapabiliriz. Kimseyi kınamayın hayatta hepimiz yanlışa düşebiliriz. Arkadaş eşinden değil kayınvalidesinden dert yanıyor. İlk kez doğum yapacakmış ilk heyecanı ilk hevesi olamaz mı size göre önemli olmayabilir ama ona göre önemli demekki bebeğinin bir odası olması. Doğumuna az bi zaman kalmış ne zaman düşünecekdi doğumdan sonramı düşünecekdi. Maddi durumu olmaz alamaz o ayrı bişey ama kayınvalidesi istemiyo diye herşeye eyvallah demek zorundamı yani. Lütfen tek taraflı yargılama yapmayın.
Konu sahibi arkadaşımız evlenmeden önce nereden bilsin başına böyle bişey geleceğini, eşinin annesine bu kadar düşkün olacağını kestirememiş olabilir sonuçda insanız hepimiz hata yapabiliriz. Kimseyi kınamayın hayatta hepimiz yanlışa düşebiliriz. Arkadaş eşinden değil kayınvalidesinden dert yanıyor. İlk kez doğum yapacakmış ilk heyecanı ilk hevesi olamaz mı size göre önemli olmayabilir ama ona göre önemli demekki bebeğinin bir odası olması. Doğumuna az bi zaman kalmış ne zaman düşünecekdi doğumdan sonramı düşünecekdi. Maddi durumu olmaz alamaz o ayrı bişey ama kayınvalidesi istemiyo diye herşeye eyvallah demek zorundamı yani. Lütfen tek taraflı yargılama yapmayın.
Sanırım hukuk eğitim aldınız mesleğinizi icra edemiyorsunuz.
Burada biraz da olsa mesleğimi icra edeyim dediniz.
Burada hürüz hepimizi yaşını başını almış kişileriniz sizin benim yorumuma müdahale hakkınız yok hanımefendi.
Rica ederim kendi şahsi sempatik poh poh dolu şirin yorumunuzla ilgilenin.
Benim yorumum benim görüşlerimi yansıtıyor ve sizi zerre kadar dahi olsa ilgilendirmiyor.
Eğer yorumum da ahlaksız,hakaret içerek bir ibare vs görürseniz şikayet edebilirsiniz.
Ancak karışma hakkınız yok.Öyle yazma böyle yaz diyecek bir yetkiniz yok kaldı ki hangi yetki ile yapıyorsunuz bunu?
Bence bir sürü içinde zeka dahi barındırmıyan yorum var ama ben çıkıp öyle yazmayın böyle yazın diyemem.
Herkesin yorumu,zekası,olgunluğu kendine..Haddim değil.
Forumda "yoruma,yorum" yasak.
Adamın ilk karısını kaynana yüzünden boşadığını arkadaş kendi yazmış. Ayrıca eşi söz verdiği halde okuldan almış arkadaşı ve önceki konusunda da belirtti çalışmasına ve hatta boş vakit değerlendirmek için kurslara bile gitmesine izin vermiyor. Buradan ne anlıyoruz? Eşinin arkadaşın isteklerine hiç mi hiç değer ve de önem vermediğini. Nerden bilecekti böyle olacağını demişsiniz ya. Arkadaş bu adamı bile bile hamile kalmış. Şimdi de isteklerim olmuyor diye şikayet ediyor. Bu evlilikte onun isteklerine değer verilmediğini 3 senedir anlamamış ta şimdi mi anlamış. Arkadaş kendi hatasını kesinlikle görmüyor ve hep kayınvalideyi suçluyor. Biz de hatalarını görmesini istiyoruz ki bu hataları tekrarlayıp durmasın ve geleceğine ona göre yön versin.
galiba sizin evdede gelin var ,annenız kayınvalıde mı, ben kayınvalıdem bana veya bebeğime birşeyler alsın istemıyorum zaten,alana mani oluyor
Lütfen yoruma değil konuya yorum yapınız...
Anlıyorum ama demekki kocasını sevmiş ve evlenmiş duygularına kapılmış demekki. Şimdi bu noktada yapmasaydın evlenmeseydin biliyodun madem niye çocuk yapdın demek ne kadar doğru. Evlenmiş olan olmuş artık ne yapsın belki sonra anladı hatasını ama yuva yıkmak kolaymı belki hep düzelir umuduyla yürüttü evliliğin. Hem böyle sorunlar sanki başka evliliklerde olmuyormu başlarda herşey iyi görünmesine ragmen sorun çıkan evlilikler yokmu öyle bişeyde olabilirdi. Şuan önemli olan ne yapması gerektiği. Bekara karı boşamak kolaydır. Yani bu kız kocasının huyunu anladıgında ne yapsaydı ayrılsamıydı hemen. Zaten şimdi günümüze baktıgımızda kimse zora gelemiyo en ufak şeyde hemen boşanıcam vs demeler başlıyo çocuk oyuncağı sanki. Neden boşanmalar çoğaldı insanların tahammülsüzlüğünden. Bugün hangi evde sorun yokki. Evliliğim dörtdörtlük diyen yalan söyler. İnsan biraz haline şükretmeli bence o kadar basit değil öyle o işler. Şimdi bu kız boşanıyorum dese bazıları iyi yaptın diyecek resmen. Yıkıcı olmak yerine yapıcı olmakda fayda var. Demekki buda onun sınavıymış. İnşallah bi çıkış yolu olur. Düzelir inşallah.
kayınvaliden senin ve eşin üzerinde neden bu kadar hakimiyet kurabiliyor
biliyor musun;çünkü kendine güveniyor,oto kontrolünü iyi
sağlıyor...erkeklerin etkilendiği budur bence..kendine güvenen bir kadın, öyle bir profil
çizer ki, fikirlerine değer verilmesi gerektiği izlenimi baskın çıkar karşıdaki
insanda...sende kayınvaliden gibi davran ..öncelikle sakin ol,istediğin şeyleri bir anda
yaptıramıyorsan yavaş yavaş ortamını hazırlarsın,gözlemlersin şartları,kayınvalideyi
evlilğinin merkezine sen yerleştirdiysen, gene sen uzaklaştıracaksın..o nerde konuşup nerde konuşmaması
gerektiğini ,senin nerde konuşup ,nerde sustuğuna bakarak
anlayacak..evin hanımı gibi davran her lafı önemseme,üzerinde durma kaynananın tavırlarının,
ciddiye alma sana yaptığı psikojik savaşı...
eşinle tartışmaya girme,annesinin fikirlerini eleştirme..eleştirme ki arada bir inatlaşma kokusu alıp o da
olayı inatlaşmaya dökmesin...hamileliğinin son aylarını böyle üzülerek geçirme..
sadece kendine biraz güven, strajetilerini oluştur..gerisi gelecektir..
canım benim kayınvaldemde aynıydı başlarda.
ben de senin gibi fevri çıkışlarımla eşimle aramı bozuyordum boşuna..
ama zamanla öğrendim... onların istediği gibi davranıyorum. ama hiçbir şeyimden de taviz vermiyorum. tavrımı da belirtiyorum.
her aile çocuğunu sık görmek ister. ama bu kadar da parmak sokulmaz her şeye. bu tarz insanlaara gıcık oluyorum. madem evladına kıyamıyordun, evlendirmeseydin. bence sen hiç onun seviyesine inme. ama cevap verilmesi gereken yerde de eşine, baak annen bunu diyo bilmem ne deme. doğrudan cevabını o anda, ona söyle. zamanla onlar da yenilir lokma olmadığını anlayınca geri çekilecektir. ama biraz sabır...
Ben senin yerinde olsam, ailesinin ağzına bakıp karısını boşayan adamla evlenmezdim...
Oldu ki bunları evlendikten sonra öğrendim kendisini ispat edene kadar ana kuzuluğundan terfi edene kadar o kocaya çocuk doğurmazdım...
Oldu ki onu da bilemedim istemeden hamile kaldım ya da anne olma isteğim ağır bastı falan, o zaman kocamın k.validemin huylarından böyle şeyler yaşayabileceğimi az çok tahmin eder ve mümkün olduğu kadar kafaya takmadan hamileliğimin keyfini çıkarırdım. Çocuğuma odayı kendim düzmeye çalışırdım k.validemin ya da annemin almasını beklemezdim. K.valide ve görümceyi hiç öne sürmeden eşimi ikna etmeye çalışırdım. Hiç mi sinir olmazdım kesin olurdum ama bebeğimin sağlığını düşünerek kendimi strese sokmazdım, sokmadım da...
bu kaynanaları hiç anlamıyorum kendi kızlarına geldimi herşey alınır yapılır gelin oldumu ne gerek var olur bende hamileyken oğlumun herşeyini aldık odasından perdesine halısına kadar ama bende çalışıyorum eşimle beraber aldık çünkü gerçekten insan heves ediyo hevesin dışında gereklide bence bi çocuğun odası olmalı bir sürü eşyası oluyo tamam ilk başlarda aynı odada beşikte yatıyo ama eşyaları odası olmasa ortada kalacak yada hepsi ayrı bi yerde neyse biz eşimle almamıza rağmen kayınvaldem ne gerek var odaya sonra 1 yaşına gelince alırsınız falan dedi hani deseki şimdi almayın 1 yaşına gelince ben alıcam anlarımda 1 sene sonrada biz alıcaksak sananeeeee dimi yani bende hayır ben herşeyi alıcam hazır olcak a dan z ye dedim ve sustu bidahada konuşmadı sonra paşa paşa çarşıya çıktık çocuğa kıyafetini arabasını falan aldı haa almasaydıda ben alırdım belki çalışmasam bu kadar kendime güvenemezdim belki eşimde ailesinin ağzına bakardı ama allahtan olmadı öyle sen çok haklısın ama beddua etme yani ediyosanda dışa vurmaiçinden söyle söyliyceğini bu tarz yerlerde eleştri alırsın canım kaynanasıyla ciddi problemleri olan her gelin eminim içinden geçirmiştir ölsede kurtulsam diye kimse inkar etmesin burda böyle herkes birden kaynanacı kesildide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?