kayınvalidem çocuğumla arama giriyor:(

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
Ben çalışan bir anneyim. Ama çok para kazanamıyorum maalesef. Karınca kararıncaçocuklarımın üstüne başına yiyeceklerine dikkat etmeye çalışarak eşime maddi yönden destek olmaya çalışıyorum. Ama kayınvalidem çocuğuma aldığım hiç bir şeyi beğenmiyor. Burun kıvırıyor. Ha kendisi daha iyisini alır mı? Asla! SÜREKLİ ELEŞTİRİP BENİ YARGILIYOR.Bugün ağlattı beni Kızıma geçen yıl kışlık bir mont almıştım. Bu senede giyer diye biraz büyükçe idi. Genelde ben alırım çocukların giysilerini. Ev içi bütçesi malum. Bana dedi ki kayınvalidem. Neden uzun manto almamışım da mont almışım.Montu neden dizlerine kadar almamışım Geçen yıl uzundu, bu sene çocuk büyüdü, kısalmıştır dedim. Hersene yeni mont alamıyorum çünkü. Manto zaten çocuk rahat giyemez dedim. Ooooo millet neler giyiyor dedi. Ben de söyleyin babasına alsın o zaman dedim. Ben bu kadar yetişebiliyorum dedim. Zaten manto bile almış olsaydım. Neden kürk almadın derdi. Şaşırmış: akannehirHerkes alıyordur her sene yeni bir mont belki. Benim param olunca alabildiğim herşeyi alıyorum onlara. Anneyim ben; neyi esirgeyebilirimki. Herşey çocuklarım için. Kendimden önce onları düşünürüm tabniiki. Kimse benim analığımı yargılayamazklava:

Takmayın bence dıyemedınız begemedıysenız daha guzelı sız alın..Ben bu kadar alabılıyorum..

Ister buyuk ıster kucuk olsun lafı ısteyene vereceksınız..

Sende deseydin ki ben kısasını aldım sende uzunu nu al babaannesi sonuçta..Patavatsız işte sıkma canını...

bencede keşke deseydiniz uzununu da siz alın diye...
hem almazlar hemde yorum yaparlar...

Madem uzun alsaydın diyor kendisi alsaymış ya zaten herşeyin en iyilerini onlar bilirler çok ta kafayı takmayın bence kendileri konuşup kendileri dinliyorlar nasılsa.

uzun alsaydınızda laf söylerdi..
o gerçekten babane olsaydı içi sızlardı tek laf bile etmeden gider bir palto alırdı
nasıl insan bunlar ya

uzun alsaydınızda laf söylerdi..
o gerçekten babane olsaydı içi sızlardı tek laf bile etmeden gider bir palto alırdı
nasıl insan bunlar ya

böyle insanlar...

gelinlere laf sokmayı beceri zanneden insanlar...

analığı sözde olan insanlar...

gelinleri küçümseyen insanlar....

sana en basit bir örnek vereyim.2.5 hafta önce kürtaj oldum.normalde ssk da olacaktım.bebeğim düştü ssk nın aciline gittik.acilde 5 ten sonra lokal anestezi yapılıyormuş.bi nevi canlı canlı kürtaj.ben olmam dedim .sonuçta ilk gebeliğimdi.oradaki doktor bütün ssk acilleri şuan da genel anestezi yapmaz dedi.bende doktora kanamam var ,yarın sabaha kadar beklesem bişey olur mu dedim.doktor ben mesuliyet kabul edemem dedi.doktor öyle söyleyene kadar ben yine ertesi gün ssk da olurum düşüncesindeydim .dedim özele gidelim.530 liraya kürtajımı oldum ağrısız sancısız.eşim parayı gecenin bir yarısı ark. bulmuş.annesi ve abisi varken.benim babam ödeyecekmiş ki 168 lirasını ödemiş eşim izin vermemiş.neyse benim bu 530 lira hala söz konusu.yeni evli olduğumuz için borçlarımız var.eşim asgari ücretle çalışıyor.kürtajdan 2 gün sonra 1 çuval patates almıştık görümcemlerden.eşim annesine onun parasını verdi.annesi de oğlum eşin yeni kürtaj oldu malum durumunuzda pek iyi değil....demek yerine parayı aldı ve gitti...

Böyle kaynanaları Allah a havale ediyorum...

çok bilmişlik taslıyorlar ama hiçbirşey de yapmıyorlar...

bende kaynana olcak ilerde allah ogünleri görmeyi nasip ederse.nasıl davranılcağını bilmiyorum ama kendi kaynanamda sayesinde nasıl davranılmayacağını öğrendim.

Konumu ne olursa olsun bazı insanlar, sırf eleştirmek için eleştirir. Halbuki yaptıkları eleştiririnin en efak bir yapıcılığı yoktur. O yaşta bir hanımefendiye şahsen yakıştıramadım. Ama sen yine de edepten vazgeçme. Allah ileride daha güzellerini nasip eder de ve konuyu kapat. Eğer ki edepten uzaklaşır sen alsaydın dersen konu büyür. Üzülme de, demek ki kapasitesi bu kadarmış. Yoksa biz insanların sorgu ya da yargı makamı olmadığını o yaşa kadar öğrenirdi..Demek ki o hanımefendi de hoşgörüyü değil, eleştiriyi öğrenmiş. Bazen tek çözüm olayları olduğu gibi kabul edip susmaktır.

Çok sevdiğim bir söz var: Edepli edebinden susar, edepsiz kendi susturdu sanar.

Allah evlatlarınla birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir ömür versin.

Son düzenleme:

Teşhisi koyayım ben hemen, kayınvaliden kafayı yemiş.
Ona ne ayol senin bebeğinin montundan filan. Alırsın almazsın, ister uzun ister kısa alırsın, ister 10 tane alırsın ister 1 tane. Kime ne. Töbe töbe. Karışma diyip tersle:umursamaz:

amaaaannn sende ona laf sok ozaman... aaaa küçülmüş kzımın mantosu söylede babannen alsın de :) şahsen benim annem öyle yapıyodu babannem beğenmeyince bizim kıyafetimizi o bizi sevme bahanesiyle laf sokuyodu babanneme

Tam laf yerine gelmis verseydiniz cevabini herkes neler aliyor dediginde sizde deseydiniz herkesin babannesi neler aliyor diye ondan sonra yüz ifadesini seyretseydinizherkes haddini bilecek sizden cok düsünmüyor ya evladinizi bozmayin moralinizi

Çok güzel açıklamışsınız gerçekten, katılıyorum.
laf ağzına geliyo insanın ama bizde onun gibi davrandıktan sonra ondan ne farkımız kalacak.
Üstüne birde belki ' saygısız' olacağız. cevabı verince tekrarlamayacak bi insan olsa,
zaten başta yapmazdı.
Üstelik konu daha fazla büyüyüp, dahada can sıkıcı bir hal alabilir.
bencede en güzeli onun hoş olmayan davranışlarına karşılık hoşgörüyle yaklaşmak.
Kayınvaldenizin gösteremediği olgunluğu siz gösterin..
O büyük olabiir ama boşverin, asıl büyüklük sizde kalsın...

Takmayın bence dıyemedınız begemedıysenız daha guzelı sız alın..Ben bu kadar alabılıyorum..

Ister buyuk ıster kucuk olsun lafı ısteyene vereceksınız..

Sende deseydin ki ben kısasını aldım sende uzunu nu al babaannesi sonuçta..Patavatsız işte sıkma canını...

bencede keşke deseydiniz uzununu da siz alın diye...
hem almazlar hemde yorum yaparlar...

Uzun mantoyu babannesi alsın deseydiniz keşke.

"Ben bu kadarını yapabiliyorum. Uzununu da söyleyin oğlunuz alsın" dedim zaten süprizzzzz

sen al o zaman deseydin.sinir şey.takma boşver dengesiz kadın, sakın kendini de ezdirme

kürkü sana alayım istersen deseydin..anlamıyorum bazı kayınvaldeleri gerçekten..anneyle çocuğunun arasına kimse giremezzz..

canım ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama çok basit bi dert bu...he paylaşmak için dediysen o ayrı ama öle büyütülecek bişey değilki yerimseniben ben nerdeyse hergün böle muhabbetlere giriyorum valla sonra unutup gidiyorum.Allah daha büyük dert vermesin :hulya:

hay agziniza saglik bende bu yorumu yapacaktim ki yazmissiniz siz..
hakkaten sana ne yahuu
ister bir tane ister bin tane alirim..
sen mi veriyosun parasini..bu benim evladim..
sana ne !!!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…