Kayınvalidem,eltim ve ben..........

aynı sorun benm de görümcemle başıma geldi..kayınalidem aslında onunle anlaşamaz.görümcemin annesinin yaptılarını düşman yapmaz o derece..ama kızı sonucta..tek ortak noktaları var o da benim dedikodumu yapmak..sadece ben değil eşim ya da benim annem aradığında da aynı şeyi yapar kayıncalidem..benimkinin sebebi:hepimizle yalnızken iyi olmasına rağmen görümcemle hepimizin arkasından öle atıp tutuyor ki eğer iyi konusursa görümcem sen ne ikiyüzlüsün arkalarından böle konusup yüze nasıl gülüyosun der..bu ihtimali de düşün..

buda kötünün ıyısı tabı,bılemıyorum,kotuluk kotuluktur,nasıl gezıyorlar o vıcdanlarıyla bılemıyorum.

daha 3 ayık evlisin ,onlar birbirini artılarıya eksılerıyle kabu etmıstır,kayınvalıden 2 nizede sevmese bile güzel davranmak zorunda oğullarıyla evlısınız yanı oğlunun gecımını dusunen bir anne böyle yapmalı dıye dusunuyorum,

cok rahatsız oluyorsan konus dıyecem ama ters tepebılır kayınvalıde eltıne aranızdakı konusmadan bahsedebılır önce kocanın ailesini evlendıkten sonra gözlemle anlayacaksın ,bu da eltının işine gelır gözünde büyüttüğünü düşünür oluruna bırak ortamın uygunlugu neyı gerektırıyorsa öyle davran ve 3. ayında bunlarla degıl evlılıgın yenı evın yenı esyaların yenı hayatın ile ilgien derim

mutluluklar dılıyorum

Son düzenleme:
kayınpederım degılde kayınvalıdem tapıyor,ona ve cocuklarına,bısey dedıgın zaman napıyım cocukları var oglum var,sorsan ogluda mutsuz adam nereye gelse gıtse hep tektır.bılemıyorum ya yanı cok karısıgım.

İşte bakın yine yargılamışsınız. Adam tek gelip gidiyorsa onun ayıbıdır.
Belki öyle yıldırmıştır ki o kadını..
Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.

Hem neden birşey söyleme gereği duyuyorsunuz ki ?
K.validenizin yorumu elbet öyle olacak.
Demekki vefalı kadın. Kadının haliden anlıyor, belkide oğlunu iyi tanıyor.
Bırakın sevsin eltinizi ne güzel işte.
Bu sizin sofranızdan neyi eksiltiyorki ?

belki eltiniz problem yapıyordur sizinle konuştuğunda.
Bence takma eltinden kaynaklanan bir sıkıntı vardır.
Seninle konuştuğunda sıkıntı yaptığı için rahat edemiyordur belki.

bende bundan rahatsızım ıste,onun problem yapma gıbı bı lüksu olamaz kı,kayınvalıdem neden bunlara musade edıpte,bana oyle davranarak onunda agzına bır parmak bal suruyor.ıste boyle degısken olup oynamıyorlarmı varya hepsını yok edesım gelıyor...

Merak ediyorum; eltinizde olduğu için mi aradınız k.validenizi yoksa gerçekten hatır sormak için mi ?

yeni evlisinin kafanızı bu tür şeylerle bulandırmayın
bırakın kim kime ne yapmış affetmiş konuşmuş
ne olursa olsun oğlunun eşi tabi ki konuşacak görüşecekler
madem çok ısınamadınız onlara bunları sorgulamak yerine
saygı çerçevesinde görüşün yeter
eltinize bunu problem yapma lüksü olamaz diyorsunuz ama
sizde onların görüşmesine bu kadar şeye rağmen görüşmesini garipsiyorsunuz

Son düzenleme:
işte bakın yine yargılamışsınız. Adam tek gelip gidiyorsa onun ayıbıdır.
Belki öyle yıldırmıştır ki o kadını..
Kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.

Hem neden birşey söyleme gereği duyuyorsunuz ki ?
K.validenizin yorumu elbet öyle olacak.
Demekki vefalı kadın. Kadının haliden anlıyor, belkide oğlunu iyi tanıyor.
Bırakın sevsin eltinizi ne güzel işte.
Bu sizin sofranızdan neyi eksiltiyorki ?

yargılamıyorum sadece yasanan gerceklerı soyluyorum.
Ayrıca adamdan kaynaklanan ayıp degıl tamamen eltımın hataları yuzunden,yoksa kayınbıraderım cok cok ıyı bır ınsandır.daha dogrusu esımın aılesı ıyıdır sadece kayınvalıdemın bu tur degısken yapıları var,bu yuzden rahatsızlıgımı dıle getırdım.eltımı sevse gırdıgı her ortamda her konusmada onun yaptıklarını vs anlatmaz ıc dokmezdı ben bunları bıldıgım ıcın bu yaptıgı bence yanlıs dıyorum.ben sevmesın kotu davransın dıye ugrasmıyorum ugrasmamda ben sadece adaletlı olmasını bekledım.yanı oldugu gıbı konussaydı bunu hıssetseydım bı problem yoktu.yanı ben kendımı suclu gıbı hıssettım hanı bısey yaprsında o tepkıyı gorursun gıbı oldu,bılemıyorum yasamadan anlayamazsınız belkıde hayal kırıklıgını.

herşey göründüğü gibi değildir. Belki eltiniz yaşadıklarından sonra o hale gelmiştir.
Onlar kendi aralarında birşekilde denge kurmuşlardır.
Kıyaslama yapmanız sizinde az kıskançlıklar beslediğinizi gösteriyor.
...
Belki k.validenizin canı birşeye sıkılmıştır.
Ev hali her an birşey olabiliyor.
....
Eşinin ailesiyle ilişkileri doğru tutmanın en büyük yollarından biri ne bakışlarına aldırmak ne ses tonlarına, ne de soğuk davranışlarına.
Kim nasıl istiyorsa öyle davranır.
üstelendiği taktirde hem kişiyi üzüyor hemde karşı tarafı daha bir başkalaştırıyor.

ben eltımın ne halde oldugunda degılım kı,arada da ıstedıklerı kadar denge koysunlar o onların sorunu.ben bana kayınvalıdemın o sekılde yaptıgı konusmadan yakınıyorum.yoksa ben neden kıskanayım ortada bısey yokken.ben sadece ne umdum ne buldum.

Ben elımden gelen herseyı yapıyorum ınsanlara karsı,ama karsımdakıler elınden geldıgı gıbı degılde ıslerıne geldıgı gıbı davranıs sergılemeyı sevıyorlar.

yargılamıyorum sadece yasanan gerceklerı soyluyorum.
Ayrıca adamdan kaynaklanan ayıp degıl tamamen eltımın hataları yuzunden,yoksa kayınbıraderım cok cok ıyı bır ınsandır.daha dogrusu esımın aılesı ıyıdır sadece kayınvalıdemın bu tur degısken yapıları var,bu yuzden rahatsızlıgımı dıle getırdım.eltımı sevse gırdıgı her ortamda her konusmada onun yaptıklarını vs anlatmaz ıc dokmezdı ben bunları bıldıgım ıcın bu yaptıgı bence yanlıs dıyorum.ben sevmesın kotu davransın dıye ugrasmıyorum ugrasmamda ben sadece adaletlı olmasını bekledım.yanı oldugu gıbı konussaydı bunu hıssetseydım bı problem yoktu.yanı ben kendımı suclu gıbı hıssettım hanı bısey yaprsında o tepkıyı gorursun gıbı oldu,bılemıyorum yasamadan anlayamazsınız belkıde hayal kırıklıgını.

Eltinizi sevmemesi gerekmez onun yaptıklarını anlatmak için. Kişi çok iyi olur yinede dedikoduya kurban gider.
Sevsede sevmesede bir ilişki kurmuşlar işte, buna karışmanız hiç etik değil.

K.pederiniz çok çok iyi bir insansa, ailesi çok iyiyse yarın bir sorun yaşadığınızda demek ki hata sizin olur, hani o çok iyi ya.
Ayrıca çok çok iyi bir k.peder bir kadını evden asla kovmaz.

Herşey göründüğü gibi değil. Bunları düşünmeniz art niyeniz olduğunu gösterir olmasada.
İlla birşey yağıldığında karşı taraf soğuk konuşmaz.
Belki evde bir kavga olmuştur, belki canı sıkkındır belkide ona anne dememeniz o an onun aklına takılmıştır.
Belkide belki ama eltinizin yanında olduğu için değildir.

merak ediyorum; eltinizde olduğu için mi aradınız k.validenizi yoksa gerçekten hatır sormak için mi ?

konumda belırttıgım gıbı hem 2-3 gundur konusmadık ılk defa hemde ruyamda gordum,sabah ıse geldıgımde ıse arayayım dedım hıcbır eksı dusunce beslemeden,sonucta hal hatır sormak ıstedım.cunku bılıyordum kı bana kalmadan o benı arayacak yıne baslayacak yasıyomusunuz sesınız solugunuz cıkmıyor dıye,ona kalmadan ben arıyım dedım ama yıne olmadı..

ben eltımın ne halde oldugunda degılım kı,arada da ıstedıklerı kadar denge koysunlar o onların sorunu.ben bana kayınvalıdemın o sekılde yaptıgı konusmadan yakınıyorum.yoksa ben neden kıskanayım ortada bısey yokken.ben sadece ne umdum ne buldum.

Ben elımden gelen herseyı yapıyorum ınsanlara karsı,ama karsımdakıler elınden geldıgı gıbı degılde ıslerıne geldıgı gıbı davranıs sergılemeyı sevıyorlar.

Sizce kıskançlık olmasa neden o zaman eltinizin ta aile yaşantısına kadar değindiniz ?
Yani adamın mutsuz olmasından bile söz ettiniz.
K.valideniz iyiyse, k.pederiniz çok çok iyiyse, kocası iyiyse sorun eltinizde yani.
Peki bunu gözünüzle gördünüz mü ?
...

Bunları düşünüp yorumlarsanız kendinize edersiniz. Çok yenisiniz daha.
Zamana bırakmalısınız ilişkileri değerlendirmek için.
Bunu sizin iyiliğiniz için söylüyorum.Sonra çok pişman olursunuz.

yeni evlisinin kafanızı bu tür şeylerle bulandırmayın
bırakın kim kime ne yapmış affetmiş konuşmuş
ne olursa olsun oğlunun eşi tabi ki konuşacak görüşecekler
madem çok ısınamadınız onlara bunları sorgulamak yerine
saygı çerçevesinde görüşün yeter
eltinize bunu problem yapma lüksü olamaz diyorsunuz ama
sizde onların görüşmesine bu kadar şeye rağmen görüşmesini garipsiyorsunuz

ben konusmalarında gorusmelerınde vs degılım kı.

Evet eltımın problem yapma luksu yok olamazda,cunku ben kayınvalıdemı arıyorum.ona bır laf dusmezkı.

Ben kayınvalıdemın yanında ıken eltım her aradıgında nıye arıyor nıye konusuyosunuz dıye tepkımı verıyorum sankı.banane dıyorum.uzulende o kırılanda o kendı bılır.

Dedıgım gıbı kayınvalıdem eltımın bu zamana kadar yasattıklarını vs heran konusur hıc cıkmaz aklından,olaylar boyleyken dıyorum neden benımle bır problemı ykken ona varmıs ızlenımı vererek davrandı demek ıstıyorum.yoksa ısterlerse bırlıkte kalsınlar.ben sadece adaletlı bır kayınvalıde olmasını bekledım.baska bısey degıl.

öncelıkle hayırlı akşamlar demek istiyorum ve hemen konuma geçmek istiyorum,

ben 3 aylık evli bir taze gelinim diyebilirim,

şöyle ki ; biz eltimle nısan dönemımızde cok sorunlar yasadık yanı bunu kendımı aklamak ıcın soylemıyorum fakat bu sorunları yaratan malesef onun kıskanclık ıcgudulerıydı,yasadık ve oyle de devam ettı nısanlanı 2 yıl gectıgımız hazıran ayında da evlendık halen daha konusmuyoruz yanı.herneyse.

Eltim birtek benımle degıl kayınvalıdemlerde evlendıgınden berı sorunlu olan bırısıdır buda ayrı.en son kı olaydan berı kayınpederım onu kovdu,o zamandan berı kayınpederımle gorusmezlerdı ta kı rahatsızlanana kadar,kayınvalıdem de herseyıne eyvallah cekmıs,yarabbı sukur demıs bu zaman kadar,o yuzden o yasadıkları onca olaylara ragmen konusur hıcbısey olmamıs gıbı,cocuklarını bahane eder vs,o onun sorunu...

Bugün ise 2 gundur eltımde kalan kayınvalıdemı aramak ıstedım,
hem 2 gundur konusmuyorduk hemde rüyamda görmüştüm aramak ıstedım,ama pişman oldum.

Ne zaman ordayken arasam vs bısey olsa benımle gayet soguk,cekıngen,ve ısteksız konusuyor onun yanındayken bugünde aynı sey oldu daha oncede olmustu,bu tavrını gorunce o kadar uzuldum kı keske aramasaydım dedım,aramadıgım zaman aramıyor oluyorum aradıgım zamanda ılla huzunlu kapatıyorum telefonu,

aslına bakarsanız kayınvalıdemı sevdıgımı soyleyemem bana kotu bısey yaptıgı ıcın degıl bastan berı ılıskılerımız hep resmıydı halada oyle gıdıyor,yanı ısınamadım,esımın annesı aılesı sonucta sevmesemde saygı gostermeye calısıyorum,susuyorum bosver dıyorum bazı huylarına,ama bu bahsettıgım konu benı cok cok uzdu,

benım yanımdayken eltımle gayet samımı,candan konusan kayınvalıdem o kadar olaylarına,saygısızlıklarına,hakaretlerıne ragmen ıctenlıkle konusuyor yanımda

onun yanında ıse benımle bıraz once soyledıgım gıbı gayet soguk,normal zamanda hergun arar sorar gayet ıcten candandır ama dedıgım gıbı onlarda oldugu ıcın bu tam tersı oluyor,neden ayrımcılık yapıyor,butun huzursuzlugu veren eltım,o kadar sorun yasadıgı kısı yıne eltım hal boyleyken onun yanında neden boyle davranıyor cozemıyorum,

neden boyle oluyor,benmı bıryerlerde bır hata yapıyorum,yada benmı cok alınganım cozemıyorum,

sızlerınde dusuncelerını beklıyorum....

Tesekkur edıyorum....

canım bende sözlüyüm , iki erkek kardeş benimde sözlüm ve 1 eltim var.
sözlüm küçük 28 yaşında abisi 38 yaşında 3 yıllık evli...
benimde eltim nişan döneminde beni hiç aramadı sormadı kendi köyüne gitmişti yazlık salça vs yapmaya. ama sözlenmeden önce gittiğim yediğim içtiğim gülüştüğüm insan bu nişan alışverişinde falan arayıp bir dormadıki alışverişler nasıl gidiyor varmı9 bir sıkıntı ..
ki yani birde kayınvalidem yaşlı ve rahatsız bigün iyi bigün kötü hani o kadın bana çok destek olamıyor ... o evin gelini olaarak biraz ilgi föstermesini beklerdim. yani biz elti değil arkadaş gibiydik çünkü. bana garip geldi.. köyden geldiğinden beri bende hiç arayıp hoşgeldiniz demedim valla normalde arar hal hatır sorardım çünkü diyorum ya biz 2 yıldır onların evine gider geliriz abiside sözlümle abi değil arkadaştır. her muhabbet döner gülüşür eğlenirdik ... ama bu nişan döneminde ilgisizlik varç... bende umursamıyorum valla..

amaaaaaaaa kayınvaliden için söyleceim çok ünlü birazda argo bir söz var.. söylemezsem olmaz içimde kalmasın .. okuyan arkadaşlarında anlayışına sığınıyorum :1: :1:

DEVEYE DİKEN , İNSANA S.KEN YARANIRMIŞ.
canım sen ne kadar iyi olursan ol kazığı sokanlar hep kazanır .. dünya kötülerin dünyası. senin iyi niyetine karşılık kayınvalidenin yaptığına bak...

eltinizi sevmemesi gerekmez onun yaptıklarını anlatmak için. Kişi çok iyi olur yinede dedikoduya kurban gider.
Sevsede sevmesede bir ilişki kurmuşlar işte, buna karışmanız hiç etik değil.

K.pederiniz çok çok iyi bir insansa, ailesi çok iyiyse yarın bir sorun yaşadığınızda demek ki hata sizin olur, hani o çok iyi ya.
Ayrıca çok çok iyi bir k.peder bir kadını evden asla kovmaz.

Herşey göründüğü gibi değil. Bunları düşünmeniz art niyeniz olduğunu gösterir olmasada.
Illa birşey yağıldığında karşı taraf soğuk konuşmaz.
Belki evde bir kavga olmuştur, belki canı sıkkındır belkide ona anne dememeniz o an onun aklına takılmıştır.
Belkide belki ama eltinizin yanında olduğu için değildir.

ben karısmıyorum kımsenın ılıskısıne karısmamda,kendı anlatır oyle ıste.

Kayınpederıme gelıncede herkezın artık bır son noktası vardır,buda son noktaydı zaten,kovma derken kayınbıraderıme karını bıdaha getırme demıs ıste.yanı hangı kayınbırader kayınvalıde gelının yaptıgı seylerı gectım aılesınınde araya gırıpte telefon acıpta kufurler vs etmeler daha neler neler deme hakkını verır.
Zaten evlendıgınden berıde aılesıyle gorusmedıklerı ıcın bırde boyle anlamadan dınlemeden yorum yaptıkları ıcın kayınpederımde artık dur dedı yanı.

Kayınvalıdemı tanıdım artık daha oncede aramıstım ordaydı yıne yıne boyle olmustu sımdı ıse yıne aynısı oldu tekrarlanınca altında bıseyler aramamak ımkansızlastı.kım olsa dıkkatını cekerdı.

sizce kıskançlık olmasa neden o zaman eltinizin ta aile yaşantısına kadar değindiniz ?
Yani adamın mutsuz olmasından bile söz ettiniz.
K.valideniz iyiyse, k.pederiniz çok çok iyiyse, kocası iyiyse sorun eltinizde yani.
Peki bunu gözünüzle gördünüz mü ?
...

Bunları düşünüp yorumlarsanız kendinize edersiniz. çok yenisiniz daha.
Zamana bırakmalısınız ilişkileri değerlendirmek için.
Bunu sizin iyiliğiniz için söylüyorum.sonra çok pişman olursunuz.

ben yaklasık 2,5 senedır herseyı goruyorum.eltım evlendıgı gunden berıdır boyleymıs bunlar anlatılanlar,benım yasadıklarım ıse sozlendıkten sonra acıga cıktı,aramızdakı sorunlar vs,sorunlardan dolayıda ınsanlar bu hale geldı.ben kayınbıraderımn mutsuzlugundan bahsettım cunku uzuldugum ıcın.cocuk degılızkı kımın ne oldugunu bılıyor goruyor hıssedıyoruz,arada bıtane farklı olunca goze carpıyor olay bu.ayrıca ben eltımle olan davayı zaten kapamısım sorun kayınvalıdemın aramıdakı kuramadagı dengede..

kendine dert mi arıyorsun ya........
kayınvelidenin orda huysuz gibi davrandığını söylüyorsun biliyorsun arıyorsun... e ne bekliyorsun kızının yanında....

Back
X