bende 3,5 yıllık evliyim.kayınvalidemi çok severim.annemden ayırmam.sırdaşım, arkadaşımdır.
ama gel gör ki ilk zamanlarda çok emrivakiler yaptı.hala da yapıyor. yani yapmaya çalışıyor.
öncelikle eşine talı dille şöyle güzel güzel sohbet ederken açacaksın konuyu.annen şunu dedi bunu dedi emrivaki yapıyor diye yakınarak değil.
birazda kayınvaliden emrivaki yapmaya çalıştığında yuvarlak konuşacaksın.bakarız falan gibi.hatta bu esnada eşin cevap vermeden devreye girmen gerek.
örnek;
-oğlum hep beraber filanca yere gidelim mi?
eşinden önce sen;
-annecim bencede gitmek lazım.ama bu hafta belki müsait olmayabiliriz.biz durumlara bakalım haberleşiriz. eşine;''değil mi hayatım''
-eşin; evet canım
özellikle eşin hayır diyemeyen biriyse taktik işe yarar.evde niye öyle dedin giderdik falan derse, hayatım ben kırkyılın başı evdesin birlikte birşeyler yaparız diye düşünmüştüm.hem misafirim de gelecek.oraya gitmeyi başka bir güne organize ederiz, yinede sen bilirsin diyebilirsin.ha yok eşin inatçı biriyse.gidelim de aradan çıksın diyorsa.gideceksin başka yolu yok. fakat aşkım çok fazla kalmasak da ordan sonra şuraya gitsek veya şunu yapsak diye öneride bulunabilirsin.
unutma sen sessiz kaldıkça senin adına çok planlar yapılır.
ben böyle yaptım son 1,5 yıldır ooohh rahatım. kayınvalidem ilk zamanlarda bizi yemek çay meyve sohbet derken geç saatlere kadar tutar sonra da bizi bu saatte gidemezsiniz deyip yatıya bırakırdı.evimiz yürüyerek 15 dk. eşim tamam derdi. bana sorulduğunda ses edemezdim.eşim ben ve iki kaynım aynı odada düşünsene... sonra eşime aşkım ben rahat edemiyorum dedim.o saate kadar kalırsak taksi tutar gideriz evimize dedim.ne olacak annemler yabancı mi falan diye çıkışıyordu. ama aşkım ben çekiniyorum.rahat olamıyorum.rahatça soyunup giyinemiyorum bile dedim.ne gereği var evimiz 15 dk dedim.ayrı şehirlerde olsak neyse.
şimdi kayınvalidem kalın falan dediğinde eşim yok anne diyor. ben evimde rahat edebiliyorum diyor.

böyle birçok emrivakiyi ben bu yolla engelledim.
şimdi eğer eşinle aranız bozuk ise düzeltmeye bak. nedenini tatlı dille anlat. affet beni de. iki dudak büz. dayanamaz kıyamaz zaten