kayınvalidem emrivaki yapıyor!!

Kendimden pay biçerek yorum yapayım dedim;

Eşimin dayısına 1 sene gidememiş olsak ve kayınvalidem bunu dile getirse;

ben emrivaki görmem bu durumu;

Neden?

1 senedir gidilmeyen bir yer üstelik dayısı;

Hatta bende tamam gidelim ayıp oldu uzun zamandır der;

Planımı ona göre yaparım;

Böyle bir konu içimde eşime surat sorun etmem...

Sürekli gidilen bir yer olsa bozulurum belki bir pazarımız var derim ama durum farklı...

Bana göre büyütülcek bir konu değil?

Keşke alışverişe çıksaydınız...

arkadaşa katılıyorum.eğer kaynananız her tatiliniz için bir plan yapıyorsa bozulmakta haklısınız ama ayda yılda bir oğlundan birşey istiyorsa bu kadar büyütmeyin.boşuna kendinizi üzmeyin :50:biz kadınlar bazen kendimizi çok boş şeyler için üzüyoruz

1 senedir gidilmeyen bir akraba olunca biraz hoşgörülü olmak lazım sanırım. Ama baktın ki her hafta aynı şey, o zaman yapılacak 2 şey var: ilkini bu hafta için söylüyorum. Alışverişi de o pazara sıkıştırın. Eviniz için ihtiyaçlarının çok gerekli şeyler olduğunu acil alınması gerektiğini anlatıp eşinizi ikna edin. Sonra dayısına gidersiniz çok oturmaz alışverişe de gidersiniz.
Ileride bu durumun önüne geçmek için de kocanızla taaa pazartesinden anlaşma yapmak; söz alıp "sonra satma beni" diye biraz zorlamak. Sen kayınvalideni ekarte etmek için kocanı kendi yanına çekeceksin. Dolaylı yoldan yani. Öteki türlü kaybeden sen olursun; çünkü kimse annesinden kolay kolay vazgeçmez.

kızlar kayınvalideme iyi davranıyorum güleryüz göseriyorum saygısızlık etmiyorum(bazı hareketlerine gıcık olsamda)ama bu onu kullanmaya başladı sanırım baktı yüzüm yumuşak istediğini yaptırıyor.eşim işi dolayısıyla hafta sonuda çalışıyor bazen pazar yarım gün evde olabiliyor onunda saati belli olmaz neyse konuya giriyim dün onlardaydık sohbet ediyoduk konu konuyu açtı dayınlarada gitmedik dedi(taşındılar nerdeyse 1 sene oldu) bi gün gidelim dedi eşime o da bilmiyorum durumuma bağlı ama bu hafta öğleden sonra boş olabilirim dedi (kayınpederim gitmez ondan bize sarıyor)k.validemde iyi o zaman bu hafta gidelim dedi o da olur dedi ben kaldım hiç bişey söyleyemedim 40 yılın başı eşim pazar evde ondada ev gezmesi yapıcaz evde sıkıldım ev gezmesindende onun yaptığına bak ayrıca evimizin alışverişini yapmamız lazım biz hafta sonu planı yapmadan o yaptı çok sinirlendim eşimde hemen kabul etti şimdi geldi bana alışverişe çıkalım diyor bende gitmedim gıcıklığına aramız bozuldu. pazar gün varken şimdi gitcekmişiz yarın misafirim gelcek hazırlıkda yapcam ama kimin umrunda önemli olan onların planları kızlar bana yardım edin eşimle tartışmadan bu emrivakilerden nasıl kurtulurum

bende 3,5 yıllık evliyim.kayınvalidemi çok severim.annemden ayırmam.sırdaşım, arkadaşımdır.
ama gel gör ki ilk zamanlarda çok emrivakiler yaptı.hala da yapıyor. yani yapmaya çalışıyor.
öncelikle eşine talı dille şöyle güzel güzel sohbet ederken açacaksın konuyu.annen şunu dedi bunu dedi emrivaki yapıyor diye yakınarak değil.
birazda kayınvaliden emrivaki yapmaya çalıştığında yuvarlak konuşacaksın.bakarız falan gibi.hatta bu esnada eşin cevap vermeden devreye girmen gerek.
örnek;
-oğlum hep beraber filanca yere gidelim mi?
eşinden önce sen;
-annecim bencede gitmek lazım.ama bu hafta belki müsait olmayabiliriz.biz durumlara bakalım haberleşiriz. eşine;''değil mi hayatım''
-eşin; evet canım

özellikle eşin hayır diyemeyen biriyse taktik işe yarar.evde niye öyle dedin giderdik falan derse, hayatım ben kırkyılın başı evdesin birlikte birşeyler yaparız diye düşünmüştüm.hem misafirim de gelecek.oraya gitmeyi başka bir güne organize ederiz, yinede sen bilirsin diyebilirsin.ha yok eşin inatçı biriyse.gidelim de aradan çıksın diyorsa.gideceksin başka yolu yok. fakat aşkım çok fazla kalmasak da ordan sonra şuraya gitsek veya şunu yapsak diye öneride bulunabilirsin.

unutma sen sessiz kaldıkça senin adına çok planlar yapılır.

ben böyle yaptım son 1,5 yıldır ooohh rahatım. kayınvalidem ilk zamanlarda bizi yemek çay meyve sohbet derken geç saatlere kadar tutar sonra da bizi bu saatte gidemezsiniz deyip yatıya bırakırdı.evimiz yürüyerek 15 dk. eşim tamam derdi. bana sorulduğunda ses edemezdim.eşim ben ve iki kaynım aynı odada düşünsene... sonra eşime aşkım ben rahat edemiyorum dedim.o saate kadar kalırsak taksi tutar gideriz evimize dedim.ne olacak annemler yabancı mi falan diye çıkışıyordu. ama aşkım ben çekiniyorum.rahat olamıyorum.rahatça soyunup giyinemiyorum bile dedim.ne gereği var evimiz 15 dk dedim.ayrı şehirlerde olsak neyse.
şimdi kayınvalidem kalın falan dediğinde eşim yok anne diyor. ben evimde rahat edebiliyorum diyor. :9:
böyle birçok emrivakiyi ben bu yolla engelledim. :27:

şimdi eğer eşinle aranız bozuk ise düzeltmeye bak. nedenini tatlı dille anlat. affet beni de. iki dudak büz. dayanamaz kıyamaz zaten :48:

1 senedir gidilmeyen bir akraba olunca biraz hoşgörülü olmak lazım sanırım. Ama baktın ki her hafta aynı şey, o zaman yapılacak 2 şey var: ilkini bu hafta için söylüyorum. Alışverişi de o pazara sıkıştırın. Eviniz için ihtiyaçlarının çok gerekli şeyler olduğunu acil alınması gerektiğini anlatıp eşinizi ikna edin. Sonra dayısına gidersiniz çok oturmaz alışverişe de gidersiniz.
Ileride bu durumun önüne geçmek için de kocanızla taaa pazartesinden anlaşma yapmak; söz alıp "sonra satma beni" diye biraz zorlamak. Sen kayınvalideni ekarte etmek için kocanı kendi yanına çekeceksin. Dolaylı yoldan yani. Öteki türlü kaybeden sen olursun; çünkü kimse annesinden kolay kolay vazgeçmez.
çözüme yönelik önerilerde bulunuşsun çoook tşk ederim gerçekten mantıklı hem küskünlükte çıkmaz

bende 3,5 yıllık evliyim.kayınvalidemi çok severim.annemden ayırmam.sırdaşım, arkadaşımdır.
ama gel gör ki ilk zamanlarda çok emrivakiler yaptı.hala da yapıyor. yani yapmaya çalışıyor.
öncelikle eşine talı dille şöyle güzel güzel sohbet ederken açacaksın konuyu.annen şunu dedi bunu dedi emrivaki yapıyor diye yakınarak değil.
birazda kayınvaliden emrivaki yapmaya çalıştığında yuvarlak konuşacaksın.bakarız falan gibi.hatta bu esnada eşin cevap vermeden devreye girmen gerek.
örnek;
-oğlum hep beraber filanca yere gidelim mi?
eşinden önce sen;
-annecim bencede gitmek lazım.ama bu hafta belki müsait olmayabiliriz.biz durumlara bakalım haberleşiriz. eşine;''değil mi hayatım''
-eşin; evet canım

özellikle eşin hayır diyemeyen biriyse taktik işe yarar.evde niye öyle dedin giderdik falan derse, hayatım ben kırkyılın başı evdesin birlikte birşeyler yaparız diye düşünmüştüm.hem misafirim de gelecek.oraya gitmeyi başka bir güne organize ederiz, yinede sen bilirsin diyebilirsin.ha yok eşin inatçı biriyse.gidelim de aradan çıksın diyorsa.gideceksin başka yolu yok. fakat aşkım çok fazla kalmasak da ordan sonra şuraya gitsek veya şunu yapsak diye öneride bulunabilirsin.

unutma sen sessiz kaldıkça senin adına çok planlar yapılır.

ben böyle yaptım son 1,5 yıldır ooohh rahatım. kayınvalidem ilk zamanlarda bizi yemek çay meyve sohbet derken geç saatlere kadar tutar sonra da bizi bu saatte gidemezsiniz deyip yatıya bırakırdı.evimiz yürüyerek 15 dk. eşim tamam derdi. bana sorulduğunda ses edemezdim.eşim ben ve iki kaynım aynı odada düşünsene... sonra eşime aşkım ben rahat edemiyorum dedim.o saate kadar kalırsak taksi tutar gideriz evimize dedim.ne olacak annemler yabancı mi falan diye çıkışıyordu. ama aşkım ben çekiniyorum.rahat olamıyorum.rahatça soyunup giyinemiyorum bile dedim.ne gereği var evimiz 15 dk dedim.ayrı şehirlerde olsak neyse.
şimdi kayınvalidem kalın falan dediğinde eşim yok anne diyor. ben evimde rahat edebiliyorum diyor. :9:
böyle birçok emrivakiyi ben bu yolla engelledim. :27:

şimdi eğer eşinle aranız bozuk ise düzeltmeye bak. nedenini tatlı dille anlat. affet beni de. iki dudak büz. dayanamaz kıyamaz zaten :48:
aslında benim derdim de tam olarak da bu ardımdan plan yapılmasını önlemek bugün bunu kabul edersin yarın yeni bişey daha çıkar sonra bi başkası....ayrıca senin o yatı meseleside çok saçma yani tamam aynı şehirlerdede yatılır ama kaynın falan aynı odadayken olacak iş dğil doğrusu en azından kurtulmulmuşsun ayrıca sende çözüme yönelik şeyler yazmışsın tşk ederim tecrübelr her zaman önemlidir burdapaylaşmamaın amacıda bu bazı arkadaşlar dert deil falan demiş zaten burdaki amaç fikir alışverişi

aslında benim derdim de tam olarak da bu ardımdan plan yapılmasını önlemek bugün bunu kabul edersin yarın yeni bişey daha çıkar sonra bi başkası....ayrıca senin o yatı meseleside çok saçma yani tamam aynı şehirlerdede yatılır ama kaynın falan aynı odadayken olacak iş dğil doğrusu en azından kurtulmulmuşsun ayrıca sende çözüme yönelik şeyler yazmışsın tşk ederim tecrübelr her zaman önemlidir burdapaylaşmamaın amacıda bu bazı arkadaşlar dert deil falan demiş zaten burdaki amaç fikir alışverişi

rica ederim.canını sıkan.evinde huzursuzluk yaratan herşey dert'tir bana göre.
ha derdin büyüğü de var küçüğü de var.
Allah büyük dertlerden uzak tutsun hepimizi

ben şunu anladım erkeklerin bir evi, yuvası, olduğunu, evlendiğini anlaması 2 yılı buluyor.
eşim annesi ne diyorsa yapıyordu. mesela annesi de durup durup öpüyordu eşimi. bunu da aştık şükür. şimdi annesi sarıldığında beni de yanına çağırıyor. üçlü sarılıyoruz :29:

bir kez evdeki saatin pili bitti kaç kez söyledim takmadı.
evini önemsemiyor diye üzülüyordum.birçivi bile çakmıyordu.
o saatin pilini taktım. aşkım saatin pilini takmadın bende duvara asarken başım döndü neredeyse düşüyordum dedim.
aşkım ben unuttum böyle şeyleri ben yaparım dedi :27:
2. katta oturuyorum. camlarımı eşim siliyor.
aşkım sana birşey olmasın. ben silerim diyor. he he :1:

Son düzenleme:
rica ederim.canını sıkan.evinde huzursuzluk yaratan herşey dert'tir bana göre.
ha derdin büyüğü de var küçüğü de var.
Allah büyük dertlerden uzak tutsun hepimizi

ben şunu anladım erkeklerin bir evi, yuvası, olduğunu, evlendiğini anlaması 2 yılı buluyor.
eşim annesi ne diyorsa yapıyordu. mesela annesi de durup durup öpüyordu eşimi. bunu da aştık şükür. şimdi annesi sarıldığında beni de yanına çağırıyor. üçlü sarılıyoruz :29:

bir kez evdeki saatin pili bitti kaç kez söyledim takmadı.
evini önemsemiyor diye üzülüyordum.birçivi bile çakmıyordu.
o saatin pilini taktım. aşkım saatin pilini takmadın bende duvara asarken başım döndü neredeyse düşüyordum dedim.
aşkım ben unuttum böyle şeyleri ben yaparım dedi :27:
2. katta oturuyorum. camlarımı eşim siliyor.
aşkım sana birşey olmasın. ben silerim diyor. he he :1:
allah bozmasin , imrendim :):48:

yeni evl,iiyken buna benzer durumlar bende çok yaşadım sürekli iyi niyet ki kaynana bunu genelde suistimal ediyor ileride nefret edilmesine yol açıyor ve artk ne yapsa sevilmemesine sebep oluyor bizim epey aşırıydı yazsan roman olur ben iş hayatına girmekle bunu engelledim

biizm toplulumuzda maalsef böyle.. evlendiğiniz zaman sürekli kaynananıızn evine gitmek gibi bir probleminiz oluyr. tavsiye bu arayı uzatın. hastayım, işim var, misafirim var vs sebeplerle sürekli kaynananıızn evine gitmeyin. eşiniz nasıl her hafta siizn ailenizin evine gitmeyecekse siz de bunu ona sezdirin. biz ailelerimizden uzak başa şehirdeyiz. geldiğnizde kimde kalırsınız dediler. içimden hep kendi evimi geçirdim. ama " bize kim iyi bakarsa oda kalırız " dedim. herkes güldü. geçen yıl şubatta annemlerde sadece 3 gün kaldık. sebebi ise kayınpederin ağır ameliyat geçirdi ve eşimi diğer kardeşi ve eşide geldi. kayınpederin en büyük mutluluğu bizi hep bir arada görmek diye uzun kaldık kayınvalidem de... ama ben yazın yalnız gittim 3 hafta kaldım. kayınvalidem de 3 gün kaldım. bana "anneni özlemişsindir. burası senin evin.istediğin zaman gel" dedi. gündüzleri zaten görüştük çoğu zaman. insanların gönlünü etmek lazım. tavsiyem. eşiniz pazar günü çalışmadığında heömen plan yapın. ev ziyaretlerini hafta içi yapın. ya da bugün dayıya gideceksiniz işimiz var deyin. kayınvalideniiz orda bırakın. dönüşte alırsınız:))))

çözüme yönelik önerilerde bulunuşsun çoook tşk ederim gerçekten mantıklı hem küskünlükte çıkmaz

estapiti şekercim ne demek... Umarım benim eşime yaradı, seninkine de yarar. Zira öğrendim ki kızmakla, surat asmakla bu iş olmuyor. Bak biz bu hafta eşim ve oğlumla alışverişe çıktık. Haftaya da eşime ben teklif edeceğim önümüzdeki haftasonunu kayınvalidemlerde geçirelim diye. Böyle yapınca adam da "heee ben karımın istediğini yapınca herşey kendiliğinden yoluna giriyormuş" diye düşünür ve isteklerimi yerine getirir.

bu emrivaki olayları benim de canımı fena sıkar oldu!!!!!
yanlış anlma canım hadi senin bir pazar günü uzun zamandır gidilemeyen bir akraba olduğundan hoş görülebilir belki...neyse akraba ziyareti hem sıla-ı Rahimin sevabı vardır de kendine..
benim kayınvalidem şimdiden ta yazın hesaplamalarını yapıyor!!!il çocuğum doğduğunda daha eve gelmeden otobüsten eşimi arıyor elele yi giderken götürceğim gelir mi ki diye..o da "gelir tabi" diyor ama bana soran yok haberim yok...neyse 5 gün kalıyor kayınvalidem eşim ne dese iuyi annemle gidersin ben en fazla 15 gün içinde gelirim..bişi diyemedim 15 gün içinde gelecek adam tam 55 gün sonra geldi!!!!!!!yurtdışına gitti iş için 16 gün kaldı tekrar eve döndü ama yalvardığım halde gelmedi iyeri izin vermiyormuş..ben ilk defa gittiğim bir yerde bunalıma girdim iyi davranıyorlar bisküvisine meyve suyuna kadar alıyordu kaynatam emzikliyim diye ama arada kaynanamın lafları emrivakileri beni delirtiyordu..sonuç olarak aşırı lohusalık depresyonuna girdim 3/4 senede zor atlattım..hala da arada yapar "kızım şunun düğünü var oraya gidin!" kızım şu var oraya gidin...ta rizeden tel açıp söyler.....şimdi de ne dese iyi?hamileyim şuan inşallah mayıs 14 de doğum yapacağım bana diyor ki; yazın ya ben gelir alırım ya birini yollarım seni buraya getiririz 1-2 ay kalırsın burada...."hele o güne bir çıkalım bakarız anne hele bir sağlıkla doğsun da inşallah"dedim.kızımın okulu var...yaz tatiline göz dikmişim annemler de şehir dışında düşünmüyor bu annesine mi gider başka bişey mi yapar...! yaz tatilimi orada geçireceğim oldu!bi yere çıkamam ilçeye dolmuşla gidemem izin vermezler ayıp olur ddiye..2 ay orada kalacağım bir de!!düşün artık...doğmamış bebeğime isim biçti kızıma hamieleyken erkek olursa kaynatanın ismi olacak diye!herşeyini ben çekeyim ismi bile çok görülsün bana ..oraya gidince millete "ben torunumu annesinden fazla seviyorum "der sinirimi bozar..o doğurdu ya!severim kayınvalidemi ama bunları yaprı mı deli oluyorum!artık elimden geldiğince yuvarlak konuşmaya çalışıyorum bakarız diye..bazı şeyleri de eşimin üstüne atıyorum ki o zman bişi diyemiyor .....sen de öyle yapmaya çalış canım bence bunları da anlattım ki haline şükret inşallah fazlası olmaz senin için de...

Back
X