kayınvalidem eşimi benden kıskanıyor..görüşlerinize ihtiyacım var..

güzel sözden anlamıyorsa anladığı dilden konuşuruz. aslında bu tiplerle anlaşmak için onlar ne kadar cazgırsa karşı tarafında o kadar cazgır olması gerekir. hoş bi tabir değil ama anca bundan anlarlar.

birikimlerinizi vermeyin tabi. eşinizinde sonuçta anne babası da olsa bakması gereken bir ailesi var. siz...ilerde çocuklar falan. boşverin onları. ne kadar konuşurlarsa cevap vermemeye çalışın. çok zorlarlarsa....yine de susmakta fayda vardır. çünkü laf atıp cevap verirseniz belki ama ilerde onların dilinden de düşmezsiniz... en iyisi bu tarz kozları hiç vermeyin, bırakın kendi içinde söylesin geçsin

haklısın cnm..benimde yaptığım tam olarak bu..ama ben alttan aldıkça üstümüze gelmesi de sorunun bu şekilde çözümünün mümkün olamadığını gösteriyor..bitmeyen istekler,yakınmalar,imalar..allah sonumuzu hayıretsin..

haklısın cnm..benimde yaptığım tam olarak bu..ama ben alttan aldıkça üstümüze gelmesi de sorunun bu şekilde çözümünün mümkün olamadığını gösteriyor..bitmeyen istekler,yakınmalar,imalar..allah sonumuzu hayıretsin..

valla arkadaşım sorunun kökten bir çözümü yok. ben çevremde de kendi babaannelerimde falan da gördüm. kadının bu tarz kompleksi varsa ömür boyu devam ediyor. elden ayaktan düşseler de hala aynı kafalar devam ediyor. o yüzden en iyisi eğer mümkünse olabildiğince uzak şehirlerde yaşamak. aynı şehir olsa bile nadiren bir araya gelmek. arada saygıyı eksik etmemek ama kesinlikle mesafeyi de aşmamak...başka bir çözüm de yok maalesef.

valla arkadaşım sorunun kökten bir çözümü yok. ben çevremde de kendi babaannelerimde falan da gördüm. kadının bu tarz kompleksi varsa ömür boyu devam ediyor. elden ayaktan düşseler de hala aynı kafalar devam ediyor. o yüzden en iyisi eğer mümkünse olabildiğince uzak şehirlerde yaşamak. aynı şehir olsa bile nadiren bir araya gelmek. arada saygıyı eksik etmemek ama kesinlikle mesafeyi de aşmamak...başka bir çözüm de yok maalesef.

evt cnm..yüzyıllardır süregelen bi çatışma bu..kesin bi çöüzümü olmadığı da çok net ama bazen rest çekip kendi hayatıma bakmak istiyorum..buna da eşime olan sevgim engel oluyo..offf zor işim:31:

ben mesafeli davranıyorum
sık sık görüşmüyorum allahtan, diyorum çünkü hiç ama hiç görmek istemiyorum kendilerini.
benim kayınpederde diğer bir kayınvalide oluyor.
eşimde mesafeli olmama hak veriyor.
görüştüğümde de bişey sorarlarsa cevap veriyorum,normal davranmaya çalışıyorum
zor oluyor tabi hoşlamadığın insanla muhattap olmak durumunda kalmak, ama mecbur kalıyoruz.
bir arkadaşım şu taktiği geliştirmişti:ben onlara değil onlar bana tahammul etsin
onlarla oldugun ortamda istediğin gibi canın nasıl istiyorsa davranıp,rahat ol derdi.
duymayıp,fazla konuşmayıp,onlar gidene kadar gözlerini kapayacaksın.
bu taktik biraz işe yarıyor gibi...

sık sık görüşmüyorum allahtan, diyorum çünkü hiç ama hiç görmek istemiyorum kendilerini.
zor oluyor tabi hoşlamadığın insanla muhattap olmak durumunda kalmak, ama mecbur kalıyoruz.
bir arkadaşım şu taktiği geliştirmişti:ben onlara değil onlar bana tahammul etsin
onlarla oldugun ortamda istediğin gibi canın nasıl istiyorsa davranıp,rahat ol derdi.

anladım cnm..herkes ayrı bir taktik geliştimek durumunda kalmış benimle aynı kadweri yaşayan epey insan varmış..hiç kimse doğal davranamıyo ne kadar da anlamsız aslında..erkek anneleri
niye böyle anlamak çok güç..ben kayınvalidesiyle sorun yaşayan damat çok az gördüm..ne şanslılar..beni annemde melek gibidir..annem eşim eşimde annemi çok sever.. gel gelelim kayınvalidem tam bir cadı

peki eşinin tepkisi ne oluyor?

mrb hanımlar..eşimi çok seviyorum..ama kayınvalidemin bitmek tükenmek bilmeyen ksıkançlıkları atık tahammül sınırlarımı aşmaya başladı..eşimin yanında otururken sırf yanında kalmayayım diye iş buyurur..been eşim kolunu omzuma atar elimi tutar evde..hemen ağız burun yapar işaret eder eşime..neymiş kardeşlerine kötü örnek oluyormuş..eşim birikimini benim üzerime yaptı..kayınvalidem duyunca bir ton laf etmiş..
inanılacak gibi değil..eşim öyle iyidir ki nasıl böyle bir aileden yetişmiş hayretler içerisindeyim..biz izmirde okuduk ünv de tanıştık..aşık oldum eşime ve başlarda iyiydi hersey..evlenince ailesinin gerçek yüzünü öğrendim..eşim allahtan haklıyı haksızı ayırt edebiliyor ama tabi annesi yimede canımı çok sıkıyor..nasıl davranmalıyım..şasırdım kaldım..görüşlerinize ihtiyacım var..

okuyunca bi an biri beni anlatmış dedim valla... allaha binlerce şükür ki kocişin uymuyomuş.. benim kaynanamda aynen kıskançtı eşimin yanına oturur elini tutar saçını okşar kociş anne yapma der öper sürekli oy kurban olurum diye koklar boynunu öper ensesini öper bunları yaparkende gözümün içinebakardı çatla gibisinden deli kadın halbuki o kokladığın oğlun akşam benim koynumda uyuyacak bende umursamazdım baktıki ben umursamıyorum artık yapmıyor o hareketleri...
bizi maddi yönden sömürmek için ölüp bittiler ama ben ev alıp borçlanalım ben varımı yoğumu döküp maaşımı vermeye hazırım dedim kocişte evi benim adıma yaptı kıyamet koptu isterlerse kendilerini parçalasınlar.. eşim ben evi alırken altınlarımı sattım verdim diye bana arad gider bileklik yüzük alır kaynanam kıskanır haftasonu gideriz evlerimiz yarım saat mesefade kalkacağımızda yarın pazar daha oturun doyamaım oğluma der bende eşime oturak derim otururuz ya saat 12-1 olur burda yatın bu gün oğlumla uyuyim ben der... eşimde ben yabancı yatakya yatamam dediği zaman küserdi... ama ben iplemeye iplemeye artık bunların hiç birini yaşamıyoruz sende tınlama eşinle iyi ol onu avcunun içine al gerisi dış kapının mandalı bile değil...

okuyunca bi an biri beni anlatmış dedim valla... allaha binlerce şükür ki kocişin uymuyomuş.. benim kaynanamda aynen kıskançtı eşimin yanına oturur elini tutar saçını okşar kociş anne yapma der öper sürekli oy kurban olurum diye koklar boynunu öper ensesini öper bunları yaparkende gözümün içinebakardı çatla gibisinden deli kadın halbuki o kokladığın oğlun akşam benim koynumda uyuyacak bende umursamazdım baktıki ben umursamıyorum artık yapmıyor o hareketleri...
bizi maddi yönden sömürmek için ölüp bittiler ama ben ev alıp borçlanalım ben varımı yoğumu döküp maaşımı vermeye hazırım dedim kocişte evi benim adıma yaptı kıyamet koptu isterlerse kendilerini parçalasınlar.. eşim ben evi alırken altınlarımı sattım verdim diye bana arad gider bileklik yüzük alır kaynanam kıskanır haftasonu gideriz evlerimiz yarım saat mesefade kalkacağımızda yarın pazar daha oturun doyamaım oğluma der bende eşime oturak derim otururuz ya saat 12-1 olur burda yatın bu gün oğlumla uyuyim ben der... eşimde ben yabancı yatakya yatamam dediği zaman küserdi... ama ben iplemeye iplemeye artık bunların hiç birini yaşamıyoruz sende tınlama eşinle iyi ol onu avcunun içine al gerisi dış kapının mandalı bile değil...

bu oğlan annelerini hiç anlamıyorum..resmen aşık oluyolar erkek evlatlarına..damatlarına gayet hoş muamele yaparlarda..gelinlerine niye eziyet etmeye programlıdırlar hiç anlamam..valla benimle aynı kaderi paylaşan dostlarım çok anlaşılan..allah kaynanalarımıza akıl bizlere de bol bol sabır versin..başka türlü çok zor..dediğin gibi yaşadıklarımız çok benzeşiyo..sömürme olayına gelince ben ailemden hiç böyle şeyelr görmediğim için bana çok yakışıksız geliyr..destek olacaklarına daha köstek olmaları çok ilginç ama eşimin annesi ve babası ne diyebilirim ki..belli bir yerden sonra sesim çıkmaz allahtan ki eşim mantıklı addletli bi insan..yoksa sıkıntım daha büyüktü..buna da şükür ne diyeyim..en kötü günümüz böyle olsun..eşlerimize sımsıkı sarılmaktan başka çaremiz yok..:31:

kıskanç kaynana zordur çok zor. hiç bişiye benzemez.

kızlar kayınvalidemle konuştum dün..düğün için bana 6 bilezik bir de takı seti almış şasırdım bayağı duyunca..altında başka şeyelr yatıyor gibi geldi..eşimde telde konuştuk bana şakayka karışık bizimkiler (ailesi için) senden daha çok masrafa sokuyorlar beni dedi..ne demek bu? altınları kendileri aldıysa neden eşim masrafa girsin? bir de kayınvalidemle aram iyi değil neden bizim için bu kadar masrafa girsin ki..düğünden sonra altınları bozdurmak isterlerse nasışl davranmalıyım bilemedim..bize hiçbir yardımda bulunmadılar sadece altın lafı edip duruyor kadın..bana çok samimiyetsiz geliyor bu durum..altınında falan değilim de..varsa ard niyet beni sinir eden..ne yapmalıyım sizce?bi yol gösterir misiniz.:31:

kızlar bugün malum bayram mübareği için kayınvalidemi aradım iki kere..ve işi olduğu gerekçesiyle tel çıkmadı ve bütün gün geri dönmedi sadece keyınpederimle görüştük telde ben ve ailem..kayınvalidemden ve kaynımdan ses seda çıkmadı taki eşim beni gemiden arayana dek.kaptan benim işim o nedenle yanımda değil..aradı ve de bir ara sordu bana konuştunuzma diye olayı öğrenince ortalık karıştı biraz uyku falan kalmadı bende..eşim sinirlendi

önce bana kızdı niye tekrar aramadın diye ama ben kesinlikle onların dönüş yapması gerekirdi diye düşünüyorum ve de bende sert çıktım daha sonra annesini aradı ve sanırım kızdı yarım saat içindede gecenin onbirinde aradılar ama inanın üzüldüm.koskoca bayramda eşim sormasa konuşmayacaktık o kadar düşman bana ve eşimi dolduruyor gemiden onları her aradığında ne istiyor anlamıyorum

Kendi kv me benzettim... Cevap vermeyeceksin, saygısızlık etmeyeceksin, eşini düşüneceksin ama arada ezilen üzülen hep sen olacaksın. İyi düşün yolun başındasın.

Bu yollardan geçmiş biri olarak tavsiyem şu : Sana yaptığı saygısızlıkları asla görmezden gelme, saygısızlık yapma ama uygun ve net bir dille cevabını yapıştır. Eşin de üzülürse bende üzülüyorum ne yapmamı bekliyorsun de ve konu açılınca herşeyi anlat...

Offf yaa benim kayınvalideyede çok benziyor sinir oluyorum valla okudukça Allah böyle kayınvalidesi olan herkese yardım etsin evinin huzurunu bozmasın Allahim böyle kayinvalideleride ıslah etsin ....

Offf yaa benim kayınvalideyede çok benziyor sinir oluyorum valla okudukça Allah böyle kayınvalidesi olan herkese yardım etsin evinin huzurunu bozmasın Allahim böyle kayinvalideleride ıslah etsin ....

sorma cnm ya dünden beri enerjim düştü..eşim de adaletli biridir aslında ama ilk anda etkilenir sonrasında sağlıklı düşününce hak verir bana ama o zmana kadar üzülen içime atan ben oluyorum..ve de içimde birirktirdiklerim ailesini sevmemi engelliyor..nayram günü üzdü bizi..hadi beni geçtim annemlere saygısızlık diyilmi bu ..insan iki dk telefon açamaz mı..eşime de kızdım onların telefon geldiğinde herhangibir sebeple konuşulmazsa da geri dönme kültürleri yokmuş lafa bak ya ..iiyi bakalım artık benimde olmayacak bu kültürüm onlara karşı..off off kimlere çattım..:15:

Kendi kv me benzettim... Cevap vermeyeceksin, saygısızlık etmeyeceksin, eşini düşüneceksin ama arada ezilen üzülen hep sen olacaksın. İyi düşün yolun başındasın.

Bu yollardan geçmiş biri olarak tavsiyem şu : Sana yaptığı saygısızlıkları asla görmezden gelme, saygısızlık yapma ama uygun ve net bir dille cevabını yapıştır. Eşin de üzülürse bende üzülüyorum ne yapmamı bekliyorsun de ve konu açılınca herşeyi anlat...

cnm ben zaten duygusal bi insanım alınganımdir da içimde tutamıyorum zaten herseyi..eşime söylerim ama gemide olduğu için herseyi yansıtmak hoş değil diye düşünüyorum..üzülüyor çünkü..anlatmayıncada annesi haklıymış pozisyonunda oluyor ..bıktım yani..yaptığı çok saygısılık var kadının ama çok absürt olanlarını söylüyorum..eşime hepsini söylemeye kalksam huzurumuz kalmaz ki..şikayet eder gibi de olmuyor tuhaf oluyor biraz ..kaldım öyle yani..kadın,''benle uğraşamazsın sen'' demişti bi kere..düşünün artık
bi rde sinir hastası kolumu sıkmaya kalktı bi defasında üstüme yürüyerek..evlendikten sonra onları ziyarete gitmiştik.eşime kızıp bana laf soktu hep bunun aklını sen çeliyosun diye hiçte bir suçum yoktu birden delirdi ve öyle yaptı..evi terkettik tabi eşimle bir ay konuşmadık onlarla..sonra eşim arayı yumuşattı..ama kadın uslanmayacak belli..:47:ne yapıcam bilmiyorum eşimle birbirmizi çok seviyoruz ama ailesine de düşkün epey..bende çok soğudum görmek bile istemiyorum kadını:18:

Back
X