• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem evimden gitmiyor ne yapmam lazım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fikrini belirten eleştirisini ileten herkese teşekkür ederim. Söylediğim gibi kimsenin diliyle ırkıyla mevzum yok benim annem de kürt babam da . Sadece ben bebeğimin kayınvalidem ile büyümesini istemiyorum çünkü çocuğumun arkadaşları okulda kürtçe konuşmayacak .
Buraya benim gibi hikayesi olanlar mutlaka vardır diye yazdım . Bazılarınızın söyledikleri acı doğrulardı bazılarınız realist kısmını sorguladılar geçmişte burda ne tür olaylar açıldı sonucu ne oldu bilemem benim hikayem bu . Ki o evde onunla ben yaşadım kimse bir gecede evini bırakıp gitmez ben evlendiğim adamın karakterinin bir gecede eridiğini gördüm. Şu an hala şokundayım ve acı bile çekemiyorum . Hala annem bagaja ekmek kuru yufka ve salça koyacak biz de konyaya doğru yola çıkacağız gibi geliyor.
Herkesin doğrusu da , zoru da kendine . Ben evimi de tanıdığım sameti de geri bıraktım şu an kıvranıp duran adam benim tanıdığım insandan çok uzak.
Bebeğim rahatsız ve beşiği bile evde kaldı . Burda ona bir düzen kurmak hayatımı devam ettirmek zorundayım . Söylediğim gibi fikrini belirten herkese sonsuz teşekkürler, benden bu kadar. İyi akşamlar hepinize

Almanca ögrenememe sebebimin kürtcenin gramer yapısını bilmememmis. İnsanların kolay is bulamamasının sebebi de kürtce bilmemeleriymis sanırım. Hanımefendi cahillik övüldü burda diyip kürtce güzellemesi yapıyor. Polemigin alasına girdi haberi yok.
Yani aryan dilleri anlayabilmek için başvuracağım ilk yer olmaz Farsça varken.

Sizin çocuğunuz hakkında bir yorum yapmadım zaten. İddia ettiğiniz şeyin bilimsel bir tabanı olmadığı için düzeltme yaptım. İstediğiniz dili öğretin, bize ne?
Benim cocuklarim da 3 dil ogrenerek buyuyorlar. Siniflari da cok international. Bazi cocuklara 3 dil agir gelir sadece tek dilli sinifa gecirir ogretmenleri. Cocuklar zorlanabilir bu olagan bir durum.
Konu sahibinin konusuna gelecek olarak da hakli bir endisesi var. Evde bu koca kisisinin anasi bu cocuga bakarsa kurtce ogretecektir ve bu kadin nobet sistemi calisiyor. Bir noktadan sonra cocukla baginin kopacagindan ve anlasamayacagindan korkuyor olabilir.
Mesela ben almanca bilmiyorum o yuzden benim cocuklarim ingilizce almanca karisik bir sinifa gidiyorlar en azindan ingilizce anlasabilelim diye dusundugumden

Eltinin de iki küçük çocukla kayınpederi kayınvalideyi kapıp gelmesi asıl canımı sıkan . Öğretmen bide bu kadın . Kayınvalide en azından yerinde yattı durdu bunun çocukları hiç rahat vermedi bebeğime . Hep beşiğin başında dolandım bilmeden biyerine zarar verirler diye . Rüyalarıma bile giriyordu

Bunlar bu kadını diğer ev hanımı, üçer beşer doğuran gelinlerin çalışan versiyonu sanmış, maaşı da var ne güzel oh oh oğlumuz geçim sağlamakta zorlanmaz da demişler.

Kimsenin etnik kökeniyle diliyle geleneğiyle derdim yok. Sizin de kaynananız burnunuzun dibinde kocanızın götünün ağzında dört ay yaşasa bırakın dilini içtiği su bize gözünüze batar. Ben kadının imajını tarif etmek adına anlattım . Salakça bir dil konuşuyor yada abuk sabuk bir mesh giyiyor tarzı bir cümlem var mı? Her seferinde kadının benle diyaloğu yok direkt kavgamız yok birbirimize lafımız yok dediö . kendi çapında misafir odasında kocam eve girer girmez de l koltuğun ayak ucunda yaşayıp gidiyor sadece varlığı fazla uzun sürdü bunu ifade etmeye çalışıyorum. Derdim kadınla olsa ben kadınla tartışırım zaten . Ona bu yüzü veren benim karaktersiz kocam . Kim bilir ona neler söylüyor sana bayılıyoruz sen elimiz ayağımız oldun sen gidersen dünyamız tersine döner canım anam ayağı çekti ki kadın usul usul yaşayıp gidiyor bizim aşevinde . Bide bırakın çocuğum hangi dili öğrenecek hangisiyle büyüyecek ben karar vereyim . Burda akıcı bir türkçe konuşup ikinci dile geçen 5 yaşındaki çocuktan bahsetmiyoruz benim oğlum dört aylık neden kürtçe öğrenerek başlasın hayatına günün büyük çoğunu babaannesiyle geçirecek gün gelecek 24 saat nöbette olucam bu şartlar altında akıcı bir türkçe konuşmasını mı bekliyorsunuz ?
Konunun başından beri bin defa neyi sorun ettiğin konusunda fikrin değişti. Boşu boşuna küçücük bebeği perişan ettin. Hem kadının zararı yok diyorsun hem apar topar bebeğini hasta etme pahasına gece gece yollara düşüyorsun.. madem bu kadar batmıyor kadın sana, o zaman makul bir saatte gitseydin babanın evine. Hadi ben Kürtçeden rahatsız olsam anlayacam da sen kendin kürtsün ve çocuğun Kürtçe öğrenecek diye deliriyorsun. Gerçekten tuhafsin.

Benim cocuklarim da 3 dil ogrenerek buyuyorlar. Siniflari da cok international. Bazi cocuklara 3 dil agir gelir sadece tek dilli sinifa gecirir ogretmenleri. Cocuklar zorlanabilir bu olagan bir durum.
Konu sahibinin konusuna gelecek olarak da hakli bir endisesi var. Evde bu koca kisisinin anasi bu cocuga bakarsa kurtce ogretecektir ve bu kadin nobet sistemi calisiyor. Bir noktadan sonra cocukla baginin kopacagindan ve anlasamayacagindan korkuyor olabilir.
Mesela ben almanca bilmiyorum o yuzden benim cocuklarim ingilizce almanca karisik bir sinifa gidiyorlar en azindan ingilizce anlasabilelim diye dusundugumden
Konu sahibinin çocuğuna bir şey demedim. Bilimsel bir düzeltme yaptım. Onun dışında konunun özellikle son birkaç sayfasının ırkçı bir formda ilerlediğini eğitimli ve konuya hassas bakan gözler zaten fark edecektir. Filistin için sabahtan akşama paylaşım yaptığına emin olduğum insanların “Kürtçe dil mi be, ülkesi olmayanın dili mi olur!!” tarzı son derece cahil ve toplumsal/insan hakları noktasında sakıncalı çıkışlarının hangi argümanlar üzerinde yükseldiğinin herkes farkındadır diye düşünüyorum.

İnsanın 2 dili olacaksa bile vizyonu olsun o dilin kürtce dil mi nasıl vizyonu var? Devleti, ülkesi olmayan seyin 2 inci dil ilan etmek asırı komik.😂
Ay sen de eski sevgilin Kürt diye diğer Kürtlerden çıkarma hıncını 🤣 hem begenmiyorsunuz hem ya sevgili oluyor ya da evleniyorsunuz. Bu ne yaman çelişki..

Fikrini belirten eleştirisini ileten herkese teşekkür ederim. Söylediğim gibi kimsenin diliyle ırkıyla mevzum yok benim annem de kürt babam da . Sadece ben bebeğimin kayınvalidem ile büyümesini istemiyorum çünkü çocuğumun arkadaşları okulda kürtçe konuşmayacak .
Buraya benim gibi hikayesi olanlar mutlaka vardır diye yazdım . Bazılarınızın söyledikleri acı doğrulardı bazılarınız realist kısmını sorguladılar geçmişte burda ne tür olaylar açıldı sonucu ne oldu bilemem benim hikayem bu . Ki o evde onunla ben yaşadım kimse bir gecede evini bırakıp gitmez ben evlendiğim adamın karakterinin bir gecede eridiğini gördüm. Şu an hala şokundayım ve acı bile çekemiyorum . Hala annem bagaja ekmek kuru yufka ve salça koyacak biz de konyaya doğru yola çıkacağız gibi geliyor.
Herkesin doğrusu da , zoru da kendine . Ben evimi de tanıdığım sameti de geri bıraktım şu an kıvranıp duran adam benim tanıdığım insandan çok uzak.
Bebeğim rahatsız ve beşiği bile evde kaldı . Burda ona bir düzen kurmak hayatımı devam ettirmek zorundayım . Söylediğim gibi fikrini belirten herkese sonsuz teşekkürler, benden bu kadar. İyi akşamlar hepinize
Nolur bu sekilde gitmeyin. Sametin surundugunu duymak istiyoruz. Bu sitede bir kisinin cesaret edip kafasina koydugunu yaptigini gormek asiri hosuma gidiyor. Bu kocalarin hakettigi bu. Digerlerini cok takmayin kafaniza istemeyen okumaz

Ay sen de eski sevgilin Kürt diye diğer Kürtlerden çıkarma hıncını 🤣 hem begenmiyorsunuz hem ya sevgili oluyor ya da evleniyorsunuz. Bu ne yaman çelişki..
Kürt müsün kürtsen söyle alınma lütfen hani böyle polemik yaratma 😂 valla bir sürü kürt exım var ayrıca konusuyoruz da hala. Ve bir partnerimde kürt:))) ayrıca yakısıklıda… he bir de 3 dili var 😂

Ama evlenmem o ayrı. Sadece tatları güzel.

Konu sahibinin çocuğuna bir şey demedim. Bilimsel bir düzeltme yaptım. Onun dışında konunun özellikle son birkaç sayfasının ırkçı bir formda ilerlediğini eğitimli ve konuya hassas bakan gözler zaten fark edecektir. Filistin için sabahtan akşama paylaşım yaptığına emin olduğum insanların “Kürtçe dil mi be, ülkesi olmayanın dili mi olur!!” tarzı son derece cahil ve toplumsal/insan hakları noktasında sakıncalı çıkışlarının hangi argümanlar üzerinde yükseldiğinin herkes farkındadır diye düşünüyorum.
Konunun ana merkezden uzaklastigi bariz son sayfalara dogru ama bu konuda konu sahibinin sucu oldugunu dusunmuyorum. Olayin sicakligi ile rahatsiz oldugu seyleri sayiyor diye dusunuyorum. Ayrica da kocasi tam bir profil ciziyor🤦‍♀️
Bunun disinda benim babamin tarafi da tam bir koylu ve annem de onlardan bahsederken evde pisen igrenc patlican yemeginden bahseder hep. Heea senin annen nereli diye soracak olursaniz onun da bir koyu var babamin koyune 1 saat mesafede ama baba tarafi gibi degiller. Insan bir insana kinlenince cok enteresan seylere takilabiliyor.

Eşinizin diksiyonu nasıl? Ağrıda büyümüş birinin imkanı yok çünkü. Uzun süredir doğudayım benim çocuğumda bana rağmen hafif yöre ağzı var. Bence ebeveyn de etkilir de, tabi siz bilirsiniz. Biraz seçimlerin sonucu değil mi yaşadıklarınız? Yani kadın gittiğinde tekrar kabul edip aylarca yaşamışsınız. Şimdi size batıyor ki normal. Ama süpriz olmamış hiçbir şey. Yine de kolaylıklar diliyorum. Kabile gibi yaşayan insanlarla baş etmek zor çünkü.

Kürt müsün kürtsen söyle alınma lütfen hani böyle polemik yaratma 😂 valla bir sürü kürt exım var ayrıca konusuyoruz da hala. Ve bir partnerimde kürt:))) ayrıca yakısıklıda… he bir de 3 dili var 😂

Ama evlenmem o ayrı. Sadece tatları güzel.
Ben Kürt olsam sana daha farklı şeyler söylerdim tatlım 🤣 iyi birbirinizi tadarak devam edin ne diyim 🤣 savaşma seviş mi mottonuz🤣🤣

Kestelde yaşayanlar ulaşsın görüşelim 😂 arkadaşlar üyelik nasıl silinir bilmiyorum o yüzden çıkış butonuna basıcam şifreyi hatırlamıyorum çünkü
Cümleten hayırlı akşamlar.

Eklentiler

• IMG_0263.webp
    IMG_0263.webp
    32 KB · Görüntüleme: 264
Eşinizin diksiyonu nasıl? Ağrıda büyümüş birinin imkanı yok çünkü. Uzun süredir doğudayım benim çocuğumda bana rağmen hafif yöre ağzı var. Bence ebeveyn de etkilir de, tabi siz bilirsiniz. Biraz seçimlerin sonucu değil mi yaşadıklarınız? Yani kadın gittiğinde tekrar kabul edip aylarca yaşamışsınız. Şimdi size batıyor ki normal. Ama süpriz olmamış hiçbir şey. Yine de kolaylıklar diliyorum. Kabile gibi yaşayan insanlarla baş etmek zor çünkü.
Ya kadin gitmis, gittikten sonra kocasi depresyona girmis her gece ruyasinda annesinin oldugunu falan gormus, o yuzden konu sahibi kocasini terapiye falan goturmus🤦‍♀️ o yuzden geri geldiginde mecbur sesini cikaramamis anladigim kadariyla ama o bile bu kadar beklemiyor olabilir

Kestelde yaşayanlar ulaşsın görüşelim 😂 arkadaşlar üyelik nasıl silinir bilmiyorum o yüzden çıkış butonuna basıcam şifreyi hatırlamıyorum çünkü
Cümleten hayırlı akşamlar.
Eveeeet. Konu sahibi barıştı arkadaşlar. Böyle kaçanlar asla şaşmaz. Boşuna dert etti millet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X