• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem evimden gitmiyor ne yapmam lazım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Korkak da baya. Aklıma ilk dovulme ihtimali gelmiş.
Bilerek yapıyor. Mağdur olmayı seven bir arkadaş bu. Kendi her haltı yapacak, sen hayırdır denince vurmayın öldüüüm diye basacak feryadı.

Ya bir yandan insan uzuluyorda oglun yada kizin farketmez tatli tatli gidilse gelinse ne olur ne gerek var kac yasinda insanlarin kendilerini dusurdukleri duruma uzuluyorum
Ya aslinda uzucu kismi o. Koca koca insanlarin kendilerini dusurdukleri durumlara bak ya. Bu isin sonunda biri cocugundan olacak da kayinvalide oglundan mi olur konu sahibinin kocasi mi oglundan olur bilemiyorum.
Had sinir bilmeyince maalesef boyle oluyor

Bilerek yapıyor. Mağdur olmayı seven bir arkadaş bu. Kendi her haltı yapacak, sen hayırdır denince vurmayın öldüüüm diye basacak feryadı.
Ya simdi birsey diyecem de demiyeyim. Bu kadar aglak olmayi da nasil basariyorlar bilmiyorum. Oteki tarafa sorsan asip kesiyordur. Aslinda butun aileye bunun mesajlari ifsa etmek lazim

Boşanma işi eşinizle sizin aranizda bir şey. Aranızda uyum yoksa çocuk küçükken bitirmeniz daha iyi ama sürekli gazla çalışan birisiniz. İnsan sevince gözü kör oluyor ama söylediğiniz şeylerde karşı tarafa karşı gereksiz bir kibir seziyorum. Sonucta memleketlisiniz kadinin konuştuğu dile, tekerlemelerine ve mesh giymesine bile takmissiniz. Çocuğunuz bu ailenin genetigini tasiyor, sonuçta o aileninde çocuğu. Dört ay uzun bir süre, yeni doğum yapmışsınız, eşiniz tarafından haksızlığa uğramış olduğunuzu düşünüyorsunuz ama eltilerinizin ev adresini bile burdan paylaşmaya ne gerek var? Zor kazanılmış mesleğinizi, ev ve arabanızı kimseye bırakmayın. İnsanlar lafta çok güzel öneri verirler ama kendileri yapmazlar, bence çok dolduruşa geliyorsunuz yorumlardan. Suan sizi bir tanıyan çıksa kocanizin ailesine yollasa davada zora girersiniz, kendinizi zora sokacak şeyleri gazla yapmayin.
Bunu ben soylecektim ama konu sahibi ve bazı üyelerin lincinden korktum söylemedim.
7 nesil egeli ama bir Kürt ile evli ben bile bu kadar garipsemedim Türkçe bilmeyen kayimvalidemi. Yok tekerleme yok mesih bu küçümsemeler kibir göstergesi bence de.
Madem bu kadar sevmiyordunuz niye gittiniz kendi kültürünüzden biriyle evlendiniz ? Tamam babanız clas adammış ama muhtemelen babaanneniz kayınvalideniz gibidir bu kadar yadırganacak bir şey yok
Yok uzakmış da yok ailem karışmayacak diye evlenmeden yalan söylemiş de
Allah aşkına yasınız kaç ? Bu ülkede en moderni bile evlenirken aile ile de evlenildigini bilir

Acik acik konuşacaksınız.
Sobalı evde üşüyorsa bu sizin sorununuz olmamalı,çözümü gelip sizde 4 ay yayılmakta olamaz. Kalorifer yaptırsınlar o zaman eve ne bileyim taşısınlar evi ama çözüm bu değil. 4 ay misafirlik olmaz.
Eşinizin alıp gelmesine izin vermeyecektiniz en başından,kavga edildiğinde ,küstüklerinde tavrınızın arkasında durmalıydınız bence.

Ya simdi birsey diyecem de demiyeyim. Bu kadar aglak olmayi da nasil basariyorlar bilmiyorum. Oteki tarafa sorsan asip kesiyordur. Aslinda butun aileye bunun mesajlari ifsa etmek lazim
Bence öteki tarafa da ağlıyor. Abileri kızmış sen nasıl adamsın, karın için ananı alelacele postalıyon diye. Asıp kesecek bir pozisyonu yok şu an. O tarafa da fena rezil oldu. Ki onlara gıkı bile çıkmaz tir tir titrer. Asıl şovu konu sahibi ile ailesine yapıyor, yok dövün sövün bilmem ne. Bi hata edip dokunmasınlar bile buna. Ömür boyu kullanır.

Bence öteki tarafa da ağlıyor. Abileri kızmış sen nasıl adamsın, karın için ananı alelacele postalıyon diye. Asıp kesecek bir pozisyonu yok şu an. O tarafa da fena rezil oldu. Ki onlara gıkı bile çıkmaz tir tir titrer. Asıl şovu konu sahibi ile ailesine yapıyor, yok dövün sövün bilmem ne. Bi hata edip dokunmasınlar bile buna. Ömür boyu kullanır.
Tam bir kürt şovu. Hikayede tek inandırıcı olan kısım bu kürdün mesajları. Tam arabesk kürt ağzı.

İnanın böyle bir muhabbet geçse nikaha bir gün kalsa dahi ayrılırdım . Düzeni yıkmak gibi bir durum yok adamın böyle bir düzeni yoktu sonradan pörtledi bunlar . Yani çocuk oldu ev tamam artık Dilaranın tepesine de çökelim dediler herhalde

Kendi aralarında konuşmuşlardır. Eşinizin haberi vardır. Sizi ikna edeceğini düşünüyordur.

Tam bir kürt şovu. Hikayede tek inandırıcı olan kısım bu kürdün mesajları. Tam arabesk kürt ağzı.
Bu ne cesarettir yiğidim. Seni öldürecek ler. Ler ayrı bak bu arada. Ondan önce beni mütleq ara.

Bunu ben soylecektim ama konu sahibi ve bazı üyelerin lincinden korktum söylemedim.
7 nesil egeli ama bir Kürt ile evli ben bile bu kadar garipsemedim Türkçe bilmeyen kayimvalidemi. Yok tekerleme yok mesih bu küçümsemeler kibir göstergesi bence de.
Madem bu kadar sevmiyordunuz niye gittiniz kendi kültürünüzden biriyle evlendiniz ? Tamam babanız clas adammış ama muhtemelen babaanneniz kayınvalideniz gibidir bu kadar yadırganacak bir şey yok
Yok uzakmış da yok ailem karışmayacak diye evlenmeden yalan söylemiş de
Allah aşkına yasınız kaç ? Bu ülkede en moderni bile evlenirken aile ile de evlenildigini bilir
Bana çok abartılı geldi tavrı. Ya baştan böyle bir aileye ait biriyle evlenmeyeceksin ya da kendinde biraz es vereceksin. Çok fazla dert edinmiş çocuğum Kürtçe konuşur diye ama çocuğu da bir yönden Kürt. Kadın Türkçe bilmiyor olabilir, kendini o dilde iyi ifade edemeyeceğinden utanabilir. Babasının tavrının farklı olabilir ama Türkiye gerçekleri bunlar. Doğu ve güneydoğuda, özellikle kırsal kesimde Türkçe konuşamayan çok kadın var. Köyünde hiç çıkamamış, eğitim alamamış, genç yaşta evlendirilmiş. Bu arada Türkiye'de Kürtçe olmasa bile şive ile büyütülen çok insan vardır, yedi göbek İstanbullu sayısı zannetiğimizden azdır ama bugün köylerde bile şivesiz konuşuyor yeni nesil. Yurtdışında doğup büyüyecek çocuk gibi triplere girmek tuhaf. Mesh konusuna hiç girmeyeceğim, benim yaşlı akrabalarımdan giyenler var hala. Kaç yaşına gelmiş büyüğümün ne giyeceğine ben niye karışayım ya, uygun bulmuş giymiş.

Son düzenleme:
Daha önce bahsetmiştim doğum sürecinde kaynanam ve kayınpederim gelmişti küsüp gitmişlerdi . Bu sebepten eşimle aramız açıldı. Kendisi taa memleketine gidip anasını alıp geri döndü ve öncesinde bu konudan boşanma derecesine geldiğimiz için sesimi çıkaramadım . Annesi nerdeyse 4 aydır bizimle birlikte bu evde . Bugün gidicem yarın gidicem diye diye iyice serdi döşeği evime . Eşim de hiç sesini çıkarmıyor. Bebeğimin sütlerini koymak için şu mini buzdolapları var ya onlardan almıştım . Misafir odasında köşede duruyor. Kaynanamın da garip bi masaj aleti var oval bişey prize takıyor bacaklarına tutuyor ( memleketten kargoyla getirtti) onu prize takacağım diye benim dolabın fişini çekmiş. Tam 16 paket sütüm çöp oldu . Sinirden ağladım ve açık açık söyledim nasıl becerdin diye . O da başladı ağlamaya eşim de bilerek mi yaptı sanki moduna girdi uzatmadım çünkü çocuğumla anca uğraşıyorum bunların triplerini çekecek durumda değilim. Arkadaşlar bilmediği herşeyi kurcalıyor. Her gün eksiksiz her gün mutfağa girip garip garip acılı baharatlı yemekler yapıyor yemeyince kendi kendine tavır yapıyor. Ben baharatlı sevmiyorum diyorum aynı yemeğin sadesini yapıyor ama onu da yemiyorum biberli patlıcanlı karışık bişeyler yapıyor ayyyy nasıl anlatayım sıkıldım çok. İnanılmaz rahat şekilde banyodan yatak odasına her yere dalıyor . Bide bu kadın iki ay öncesine kadar hastaydı ve koltuktan kalkamıyordu yemeğini dahi eşim götürüyordu. Ben ne yapacağımı şaşırdım gitmesini istiyorum artık. Dün eşimle konuştuk annem sobalı evlerde çok üşüyordu bu kış kalsa rahat eder gibi bişey dedi . Ben de kalacak mı kışın burda dedim yok öylesine dedim misal yani kalsa rahat eder dedi cevap vermedim . Ne yapmam nasıl konuşmam lazım?
Eşinizin annesiyle hiç sağlıklı bir ilişkisi yok. Ay okurken tansiyonum oynadı sanki 😱

Bana çok abartılı geldi tavrı. Ya baştan böyle bir aileye ait biriyle evlenmeyeceksin ya da kendinde biraz es vereceksin. Çok fazla dert edinmiş çocuğum Kürtçe konuşur diye ama çocuğu da bir yönden Kürt. Kadın Türkçe bilmiyor olabilir, kendini o dilde iyi ifade edemeyeceğinden utanabilir. Babasının tavrının farklı olabilir ama Türkiye gerçekleri bunlar. Doğu ve güneydoğuda, özellikle kırsal kesimde Türkçe konuşamayan çok kadın var. Köyünde hiç çıkamamış, eğitim alamamış, genç yaşta evlendirilmiş. Bu arada Türkiye'de Kürtçe olmasa bile şive ile büyütülen çok insan vardır, yedi göbek İstanbullu sayısı zannetiğimizden azdır ama bugün köylerde bile şivesiz konuşuyor yeni nesil. Yurtdışında doğup büyüyecek çocuk gibi triplere girmek tuhaf. Mesh konusuna hiç girmeyeceğim, benim yaşlı akrabalarımdan giyenler var hala. Kaç yaşına gelmiş büyüğümün ne giyeceğine ben niye karışayım ya, uygun bulmuş giymiş.
Polemik olmasin diye hiç yazmadım ama yazanlari tamamına yakını ırkçılıktan oyle yazıyorlar. Beğenmiyorlar yani inanılmaz belli oluyor. Dünyada milyonlarca cocuk 2 3 dilli yetişiyor ve anadillerini gayet iyi konuşuyorlar. Bahsedilen dil Kurtce değil baska bir dil olsa ne var yani 2.bir dil duyuyor ne güzel derlerdi. İleride doğuda çalışacak bi doktor, öğretmen olsaydı ne güzel bildiği dil işine yarardı. Babaanneyi sevmemek, çocuğa huyunu suyunu geçirmesini istememek baska bir dili öğrenecek diye böyle karalar bağlamak baska. En basitinden çocukken kurtce öğrenmiş arkadaslarim hem 2 dilli oldukları hem de Kurtcenin gramer yapısından dolayı bana kıyasla coook daha kolay Almanca öğrendiler. Bazı kuruluşlarda da bu dili de bildikleri için daha kolay is buldular. Resmen cehalet övüldü yani burada🫠

ben bebeğimi hastaneye götürdüğümde babası olacak insan e nabızdan görecek bunu çocuğun sistemi onda açık . Bunu nasıl önlerim bilen biri var mı? Şimdi onun bahanesiyle buraya gelmek isteyecek hayatta kavga çekecek halde değilim çocuğumla anca uğraşıyorum. Onun telefonundaki e nabız çocuklarım kısmından nasıl çıkış sağlayabilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X