slm kk üyeleri aranıza yeni katıldım 1 aydır takip ediyorum bir derdim var sayfasını ve yeni üye oldum. benim derdim var demek istemiyorum burda benden dertlileri var. sadece bi sıkıntı diyelim . şöyle ben 8 aylık evliyim ve eşim ailesine yakın aynı sokakta oturuyoruz. bunu kabul ettim çünkü kayınvalidem iyi güler yüzlü olduğu için kabul ettim. tabi eşimide çok sevdiğim için. ben çalışıyorum ve çalıştığım için problem olmaya başladı . eşimin ailesine misafir geliyor bizide çağırmaya başladılar evliliğimiz 1 ayından itibaren her gelen misafire çağırıyorlar.ben tatlı dille kayınvalideme yorgunum bazen gelemeyebilirim dedim kayınvalidemde surat asıyor sizin fikirlerinize ihtiyacım var saygısızlık yapmak istemiyorum . birde evime gelene gidene karışıyor şöyle yemeğe şuzaman alırsın yani yemeğe almamı istiyor kendi kardeşlerinin cocuklarını ben çalıştığım için müsait olamayabliyorum . kendi kardeşinin cocukları geldiği zaman bana yatılıya geliyorlar ve her akşam kayınvalidemde toplanıyoruz . yorgun oluyorum ama ses çıkarmadım için eziliyormuşum gibi hissediyorum . kayınvalidemin yiğenleri burdayken bir yere çıkıcaz eşimle nasılsınız demeye kayım validemlere uğruyoruz kayınvalidem kahve yapta öyle çıkarsınız diyor .bismillah yeni gelmişim yiğenlerine nasılsınız dyeceğim kayınvalidem sanki hizmetcimişim gbi bana kahve yapında çıkarsınız nereye giderseniz gidin diyor tamm kahve yapması problem değil sorun olan söyleyiş tarzı yiğenlerinin yanında bana sanki gösteriş yapar gbi konuşması ve bunu birkaç kez yapması gücüme giden. biz ayıp olmasın diye kayınvalideme uğrayalım oda kahve yapmadan çıkmazsınız der gibi muamele etmesi.yani benmi yanlış düşünüyorum acaba bana biraz fikir verirseniz sevinirim.
canm yani bu süreçte hiç mi gitmedin kayınvalidene yine gitmedende olmaz ayda 1 mi gidiyorsun yada 2haftada 1 nasıl oluyor merak ettimde
yok canım gitmez miyim tabiki gidiyorum.
ama ben ne zaman istersem, ya da onların makul davetlerinde.
emri vaki yapıldıgında gitmedim hiç .' bugün amcanlar geliyor, yarın teyzenler geliyor, haftasonu şuraya gidilecek vs vs'
gibi durumlarda gitmedim.
ilk zamanlarda kayınvalidem her misafirinde beni çağırıyordu, hizmet etmem için tabi.
ben de geçerli sebepler öne sürdüm, sonuçta çalışıyorum, her istendiğinde yanlarında olamam.
onlar da alıştılar bu duruma, şu an herkesin misafiri kendine.
evlerimizin arası 5 dakika, genelde haftada bir akşam yemeğine gideriz.
bazen iki haftaya çıkıyor ama öyle olmasını istemiyorum,genelde her hafta ziyaret etmeye çalışıyorum.
onlar bana pek gelmezler,hele habersiz hiç gelmezler.
gül gibi geçinip gidiyoruz
Merhaba, bende kv le aynı apartmanda oturuyorum, bunu kendim istedim bir sene yakın yerde kirada oturduktan sonra aile apartmanına yerleştik,ben kv açıkça her şeyi söylerim kırmadan hoşlanmadığım konuları,kv de zaten çok iyidir iyi olmasa kendi ayağımla gelmezdim, kv sorun olunca asla eşime söylemem çünkü ne olursa olsun kimse anne babasına toz kondurmaz, en güzeli kv nize onun anlayacağı dilden rahatsız olduğunuzu söylemeniz, bu imayla olur açıkça olur,hareketlerinizle olur, böyle ömür geçmez,benim kv bana asla iş yaptırmaz o öyle olduğu için ben seve seve yaparım eğer bana sizin kv nizin yaptığı gibi şunu yap bunu yap deseydi asla yapmazdım ki bunu yüzünede söyledim, eşinizin tavrı belli annesine toz kondurmuycak o yüzden sakın eşinizle kötü olmayın direk kv le muattap olun eşiniz yokken tavrınızı belli edin
sağl cnm öyle yaptım ve konuştum . sen nasıl yapıyorsun misafir geldiyi zaman gdiyormusun? biraz açabilirmisn? sorun olmuyormu ? ben mesala ayıp olucak deyip kendimi kötü hissediyorum. eşimde gitmezsek olmaz ayıp olur diyor baskı içerisnde kalıyorum ve kötü bir durum kendimi rahat hissedemiyorum.geçmişte böyleydi diyeyimdeartık hayır demeyi öğrendim .ama çok kötü bir duygu kendini baskı ve rahat hissedememek ...
Konuşmana sevindim inşallah sorun olmamıştır,misafir gelince kv söyler davet eder istersem giderim istemezsem canım istemiyor anne derim eşim asla baskı yapma illa git demez ne annesigile ne akrabalarına ben istersem tamam der:) genelde giderim ama zaten çok az gelir misafir gelenleri seviyorsam giderim:) zaten kv ve görümcem işe elimi sürdürmezler kızım sen otur çocukla zaten yoruluyorsun der, görümcem yengecim sen bırak der, ben iyi insanlarla karşılaştım şanslıyım bu konuda hamdolsun, onlar bana böyle yaptıkça ben daha çok yardım etmek istiyorum
Senin yapacağın şey kv ne misafir gelince seni çağırırsa düşüneyim demek olacak ya da işim var demelisin o istediğinde değil sen istediğin zaman ona gideceğini anlamalıkırmadan hallolur illa kötü olmaya gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?