kilit soruyu sorayim esinizin farkindaligi ne bu tavirlar karsisinda?[/QUO
eşim bir demiyor. . bende detaylı bir şekilde konuşamıyorum bana tavır alacağını hissediyorum.
Sende bikere kahve yapmadan cik bak bakalim ne olucak...
Basta alistiriyorsunuz sonradan tabiki laylaylom aylar geciyor ve iki tarafinda her dedigi yaptigi batiyor insana...
Ayrica esini seviyosun tamam ama.esini sirf seviyosun diye.kaynana yakin oturmak zorunda degilsin...
Ilerder melek bile olsa , rahatsiz olur insan...
Sen calisiyosun ve hicbiyere her aksam gitmrk zorunda degilsin..
Dinlenmek istersin , yalniz kalmak istersin sirf misafiri geldi diye hop gitmek zorunda degilsin...
burada rahatsız edıcı bı durum var ama hıcbır erkek de bak annem sana her seferınde kahve yapmanı soyluyo goruyo musun dıyıp de annesının kotu nıyetlı oldugunu dusunmes bunu zaten esıne solese adama daha ıtıcı gelır ne var bı kahve ıstemıs annecıgım der
erkek burada kı kadınların rekabetını anlamz kaynanan resmen hukumdarlık kurmaya calısıyor dedıgınız gıbı mısafırlerınızın yanında sow yapıyo erkek bunu anlamaz bız hep dıyoruz esın dektekcı mı dıye ama burada esın yapacagı bırsey yok kadın kendı kendıne halletmelı ama kelın ılacı olsa basına surer ben daha bugun kaynanam tarafından yılan gıbı sokuldum ama bende bısey dıyemıyorum
cunku sınırlendıgım anda kılıtlenıp kalıyorum laflar aklıma sonradan gelıyor ama onunda bı faydası yokm
uzak kalmaya calıssam kalamyorum cok yapıskan
bılmıyorum ne olacak sız eger lafınızı esırgemeyen bırıysenız belkı duzeltebılırsınız ama ben kendı acımdan pek umutlu degılım
akıl ve ruh saglıgım ıcın o kadından uzak olmalıyım ama olamıyorumm
bende bunu anlamak istedim yoksa benmi yanlış düşünüyorum diye sağl aynı fikirdeyiz. yani sanki ben ev ev üstüne kurmuşum gibi hissediyorum. kendi evim var ama yok gibi.kayınvalideme misafir geldiği zaman bizmde gitmek zorunda olmadığımızı eşime nasıl anlatacağım.
Niye anlatamiyacaksin? Esinden korkuyormusun? Evlilikte dertler beraber paylasilir. Güzel bir dille, kimseyi suçlamadan sikintini anlat. Ayni durumun tersi olsa, yani siz kendi ailenin yakininda otursaydiniz, ve esin her aksam kv'desinin yanina ogramak zorunda kalsaydi nasil düsünürdü diye bir sor esine.
Ayrica simdi esimin gözüne girecem diye, kv'dem gözüne girecem baze seylere alistirip kendini ezdirme. Birdaha böyle kahve sohbeti olursa sende "zamanimiz yok anne, çikmamiz lazim, sende yigenlerine bir kahve yaparsan degilmi artik" dersin? Zaten her disaraya gittiginda kv'dene ogramak zorunda degilsin, bunda bir ayip yok.
Gerçekten en iyisi esinle bir güzel konusmaktir. Simdi bos yere o sikintiyi tek basina tasiyorsun.
kayınvalide kayınvalidedir arkadaş. anne falan olmaz ben onu anladım. bende kayınvalidemle birlikte oturuyorum.belki dünyadaki en iyi kayınvalidedir ama o bile bana batıyor. evde giyindiğime karışıyor.bakımlı ol rüküş gezme falan allahım yarabbim.evlendik 1 ay sonra geldi yanımıza ne evliliğimizin tadını çıkarabildik ne evimizin. kendi evim gibi bile hissetmiyorum. ben alırım sağa koyarım o alır sola koyar. yani tamam büyükler sevdiğimizi eşimizi büyüttüler ama hepsi aynı mı olmak zorunda yaaa. bi rahat versinler yahu
evet haklısn benim içimden ne geçiyorsa onu yapmak kendimi kısıtlamamlıyım yok şuna ayıp oldu diye kendimi üzmemeliyim.kayımvalideme misafir gelsee bile ona uğramadan eve girmek. kayınvalidem alınırsa bile bunu anlamaya çalışmasını herşey onun istediği gibi olamayacağını anlamasını sağlamalıyım
doğru söylüyorsun biraz huzur versinler . kendine bakamıyacak kadar hastamıda size gelip yerleşiyor? en zaından ayrı otursanız da arad bir gelse tamm yatalak biri olsa bakılır yani vicdan sonuçta ama böylede hasta değilse olmazki ayrı evde kalsın neden sizi huzursuz ediyorki yeni evlisiz sonuçta ayıp bence..
Evet! Ve ben sana birsey diyeyimi, dislerini gösteren gelin, kendini ezdirmeyen her zaman daha degerli oluyor. Etrafimda örnekleri çok. Af edersin kv'demin gözüne girecem diye, herseyine kosturan, kiçini yirtan gelin hiç deger görmez. Diger taraftan hiç umursamayan gelin,kendini ezdirmeyen gelin daha çok degerli oluyor.
Ha bu demek degil saygisizlik yapilsin, kv'dene asik yüz ile gidilcek,.. ama bence sen benim ne demek istedigimi anladin zaten :)
Sonuçta bu insanlar ile daha bir ömür geçireceksin, yani bastaki aldigin tavir çok önemli.
yok canım ne hastası benden dinç maşallah. eşim çok küçükken babası vefat etmiş annesi 4 çocuğu tek başına büyütmüş diye pek kıymetli. hadi kızlarına gidemiyor bi de büyük oğlu var 2 ay daha duramadı koştu geldi evlenir evlenmez.balayınada bizle gelseydi oldu olacak!!!
ama bzce yanlış yani etrafımdaki insanlardanda biliyroum hastalığı yoksa geline gidlmez kalınmaz gelin evinde ha hasta dır tamm. ama insan düşünür be nebileyim ben kayınvalide olsam ve etrafımdakilerden bile gördüm ben şahsen gitmem gelin evinde yatılığa kalmam ben diyen duydum onlar çok düşünceliler ozaman . allah sana sabır versin canım nediyeyim zor böyle düşüncesiz olunca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?