• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

(kayınvalidem)fikrinize ihtiyacım var???

• Konu Sahibi Konu Sahibi maje
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ah canım benim seni çok iyi anlıyorumm.. sen gene çalışıyosun şükret.. ben ilk 1 sene nerdeyse her sabah gidip gece geliyodum evime.. ben de kv iyi güler yüzlü diye yakın oturmayı kabul ettim ama bi baktım daha 1 aylık evli değilken bile laf sokmaya başladı.. baya bi süre başlalarının gelinlerinin yaptıklarını dinlemekle geçti. hala da dinliyorum. ama inan benim kadar safı yoktur. bu arada görümcem evliydi çocuğu var geri geldi. kv min yanında kalıyo. önceden sadece kv hizmet istiyodu şimdi hepsi istiyo. ben görümcem için çok iyilik yaptım üzüldüm çünkü ama o en ufak bişeyde surat asar trip atar laf sokar bana. halbuki biz evlenmeden önce melek gibiydi. komşularından tut komşularının çocuklarına kadar hizmet ettim. uzaktan yatılı misafiri geldi her gün gittim temizlik yaptım, yemekleri yaptım hizmet ettim. kendi komşularımla ev oturmasına gidip gelince laf yedim. bişey olsa komşum yardıma koşmazmış onlar koşarmış. ulan hasta olduk eşimle ikimiz de, biri de gelip bi çorba kaynatmadı. hem kendime hem eşime baktım. neymiş on kişi kızının çocuğuna bakıyolar.. daha ilk ayımızdayız bir gün iki gün gitmesem gelmezsen gelme demek ki istemiyosun dedi. sen bize bakmazsan biz de senin çocuklarına bakmicaz dedi. şok geçirdim. seni almazdım bi sürü kızını vermek isteyen vardı. bnm sayemde evlendiniz dedi. 2.şok geçirdim. bi de ben babam eşimi istemedi yine de evlendim. (bu arada eşim çok iyi bi insan onun desteği olmasa dayanamam) görümcem kaç defa eşiyle geldi bende kaldı kaç defa ve bir kez olsun yerinden kalkıp bişeye el atmadı hizmet ettim salak gibi. şimdi de diyo ki arkadaşlarım oturmaya gelecekler gel de bişeyler yap. saçmalığa bakar mısın.. evlerinde kuran okuttu kv ben bir hafta boyunca her gün gittim işini gücünü yaptım. neyse bende kuran okutulacak tel.de arayıp bişey lazım mı diyolar. ağzımla isteyince afedersin neremle ne yapayım.. neyse o gün öğlende geldiler misafir gibi. hiçbiyeri toplamadan da gider görümcem. misafirim geldiğinde mutfağımı bile topluyolar düşün.. şimdi de üşütmüş hasta. ama sanki 3 aylık ömrü kalmış gibi davranıyo. 3 gün gittim yemeğini yaptım doktora götürdüm. gene yaranamadım bacım. ben de hasta oldum kv den geçti galiba. neyse şu an kv ve görümcem triplerdeler. hasta hasta onlara bakmaya mı gidicem? bu arada sürekli başlarında bi dert. ben de çok üzülüyorum çok kez ağlıyorum üstlerine düşüyorum bu sefer hepsi bana yükleniyo. hepsi bişey bekliyo. bu arada ben de sürekli hastalanır oldum kafa olarak da iyi değilim. o yüzden hamile de kalamıyrm hiç sorunum olmamasna rağmn. bnm hayatım hep sıkıntıyla geçti yıkılmadım ama şu an psikolojim kalmadı. lafta çok iyiyiz ama hep bana hep bana olmaz. neyse çok uzattım özür dilerim :( yani haline şükret canım.. alıştırma. nasıl alıştırrsan öyle gider. bak bnm halime.. dışarıya çok iyi görünüyolar. kv mi seviyorum ama ne yapsam yaranamıyorym. yanımda beni başkasına meth ediyo ama yiğit yüzüne övülmez. tavrınla belli et. kızlarımdan ayrmıyrm diyo ama onlara olan ilgin azcık bana da olsn. gelin yapar nasılsa. kendi kızı için de ah kızım çok yoruldu öldü bitti. gelin hem orda çalışıyo hem evinde çalışıyo ama bi kıymeti yok.

çok üzüldüm yaşadıklarına kayılvaliden kıymet bilmiyor üstüne düşersin temizliğini yaparsın yaranamazsın yaranamamışın baksana sende allah sabır versin sana canım... eşin sana destek veriyormuş ne güzel benim gibi değilsin işte. bence tavrını koy geç olsada koy derim bak hasta oluyorsun üzülmeye değermi 3 günlük dünyada....

yaa cidden özür dilerim çok uzun yazmışım anlaşılan çok dolmuşum. insann içindekileri o an söyleyemeyince böyle oluyo. şu an ben de hastayım gidip onlara bakmamı istiyolar ben anlıyorum. bana da bi akıl verin nolur. anneme yapmadığımı kv me yaptım hata mı ettim???

canım içi dökmüşsün açılmışındır . eşin sana destek veriyor ne güzel ozaman sende eğer kayınvaliden yatalak değilse vicdan sonuçta yatalak olmadığı sürece 2 haftada 1 git şimdiden başla gelemem demeye .. benim gibi değilsin eşin destekse kayınvalidene herzaman gitmek zorunda değilsin konuş eşinle.. bende dertliyim işte derdine care olabildiysem ...ben size derdimi anlattım benim eşim arkamda değil destek vermiyor bana oyüzdende çok zor. :50:

ağzınızla kuşta tutsanız kötü gelin olacaksınız o yüzden bırakın ne halleri varsa görsünler,ezdirmeyin kendinizi bu kadar:20:

Son düzenleme:
kv nin misafirlerine hizmet etmek zorunda değilsin
sana bir kahve yap da içelim demesi de hoş değil
ama "kızım bize bir kahve yapar mısın" dese yapacak mıydın
onu bir düşün..
sen söyleyiş tarzına mı kızıyorsun kahve yaptırmasına mı

bu arada eşinle tartışıcam diye korkma
tartışcaksan da tartışcaksın yani
yoksa bu hep böyle sürer gider...

biz sadece ayıp olmasın diye hoşgeldin deyip çıkacaktın . kv min lafı gücüme giden kahve yapta çıkarsın .tm oturmaya kalsak neyse yaparım kızm kahve byapta hep beraber içelim dese tatlı dille ben yaparım. ama bir gönüp çıktık o arada böyle demesi sanki hizmetci gibi.

kızlar siz valla cenneti garantilemişsiniz..ya ben mi çok kötüyüm sizin bu yaptıgınız iyiliklerin onda birini yapamam..kafam atıverir benim büyük müyük dinlemem kıyameti koparırım..yemin ederim hanımefendinin dibisiniz siz ya..helal olsun..annem bana boşuna cadı gelin demiyomuş valla :1: ama gene de ezdirmeyin nolur kendinizi..inan degmiyo kimse için kıyamam size ya.. :2:

biz sadece ayıp olmasın diye hoşgeldin deyip çıkacaktın . kv min lafı gücüme giden kahve yapta çıkarsın .tm oturmaya kalsak neyse yaparım kızm kahve byapta hep beraber içelim dese tatlı dille ben yaparım. ama bir gönüp çıktık o arada böyle demesi sanki hizmetci gibi.

Ah canim benim gidisatin pek iyi gozukmuyor malesef.soyle yapabilirsin bence birden degil ama yavas yavas biseyleri bahane ederek gitmelerini azaltabilirsin.esinlede bu konuyu konusma bence anlamaz cunku.senden taraf olmucaktir.oda alismistir misafire gelene gidene falan seni suclar kesin.kulak arkasi yapicaksin laflarini duymucan.ben hep sunu savunurum kim sana nasilsa sende ona oyle olucaksin.sana kalk kahve yap diyosa yeri zamani gelince sende milletin icinde ona laf sok.bir iki derken o kesin bunu dile getircektir.sonrada seninde ayni seyden sikayetci oldugunu dile getir.baska turlude anlamazlar.ama su hataya asla dusme k.v olani esine anlatma.birak o anlatsin esine.anlatincada hic umursama yasli kadin iste gonlunu alirim ben tavrinda davran.ikili oyna yani :))

o takmış kafaya misafir varken gidip gelmek olayını
ondan böyle yapıyor bence bi kahve yap da içelim diye
eşinle konuşmalısın canım tartışmktan korkma
ne kadarlık evlisin bilmiyorum zamanla oturtursun
yeter ki eşinle sakin sakin konuş.. dediğim gibi yoksa bu böyle sürer gider

Eşine de böyle bir bir anlat
O da bir zahmet annesine anlatsın
Her arandığında koşamayacağınızı, insanların da kendine göre bir planı olabilebileceğini bilsin

doğru söylüyosun. eğer karşıma geçip laf söylemeye kalkarlarsa siz de böyle böyle yaptınız derim. gerisini eşime bırakırım zaten. ama her gittiğimde aynı şeyleri dinlemekten bıktım. kafa kalmadı. kv ve görümce aynı kafadalar.. beni daha da fazla yanlarında tutmaya çalışmak için kenara çekip güzel konuşuyomuş gibi davranıp laflarla canımı sıkıyolar. neymiş haftada çok az geliyomuşum annesi çok üzülüyomuş bana çok düşkünmüş. tam diyecektim gelip hep iş yapayım pişireyim yedireyim istiyosunuz gelin bize baksın istiyosunuz yksa düşkünlük faln yok diyecektim zor tuttum kendimi.
kızı ayrı kendi ayrı bu tarz şeyler söylüyolar. ve her gittiğimde bir konuyu en az 5 kez dinliyorum. aynı binadan daire alacakmışız yakın olacakmışız.. sürekli sürekli aynı konular.. eşim bilerek evi yakın yerden almamış. huylarını biliyo. her şeye karışmak isterlr diye. ben mi bencil davranıyorum sence? sanki oğlunu elinden kapacaklar gibi bi hali var. aslında kapan çoktan kaptı haberi yok;) hatta eşim benim ona olduğumdan daha düşkün o bana. bu mutlu ediyo işte beni. ama işin kötü yanı bnm ailem de bu tavırlarının farkında. ben bişey anlatmamama rağmn..

bence sen onlarla siz öylesiniz ben böyleyim ben onu yaptım siz bunu kesinlikle deme. Konuşulması gerekiyorsa eşinle sakince konuş ve onlara önce haftada 1 kez sonra 10 günde 1 kez şeklinde git çünkü anladığım kadarıyla laf söylemeye ve insan kullanmaya meraklı insanlar.sen gelinlerisin diye onlara hizmet etmeye mecbur değilsin üstelik çalışıyormuşsun onlar sana yardımcı olsunlar. eşine devamlı hizmete mecbur olmadığını da söyle senin eşin ailene gidip bir hizmette bulunuyor mu veya senin ailen ondan böyle bir talepte bulunuyor mu? anlamıyorum şu gelinlerden beklenti içinde olmayı Allah sağlık sıhhat vermiş hepsine kendi işlerini kendileri yapsınlar.

Ah canim benim gidisatin pek iyi gozukmuyor malesef.soyle yapabilirsin bence birden degil ama yavas yavas biseyleri bahane ederek gitmelerini azaltabilirsin.esinlede bu konuyu konusma bence anlamaz cunku.senden taraf olmucaktir.oda alismistir misafire gelene gidene falan seni suclar kesin.kulak arkasi yapicaksin laflarini duymucan.ben hep sunu savunurum kim sana nasilsa sende ona oyle olucaksin.sana kalk kahve yap diyosa yeri zamani gelince sende milletin icinde ona laf sok.bir iki derken o kesin bunu dile getircektir.sonrada seninde ayni seyden sikayetci oldugunu dile getir.baska turlude anlamazlar.ama su hataya asla dusme k.v olani esine anlatma.birak o anlatsin esine.anlatincada hic umursama yasli kadin iste gonlunu alirim ben tavrinda davran.ikili oyna yani :))

güzel bir tavsiye sağol .yani yaptığını yüzüne vurmak şakayla karışıkta olsa laf sokmak en azından hatalarını görür daha iyi olur. :1:

eşimle dün akşam konuştum kk üyeleri .. hemde okadar güzelki şöyle olsa daha iyi olur hani tatlı dille ama işe yaramadı . eşim kızdı bana tavır aldı:(((

eşimle dün akşam konuştum kk üyeleri .. hemde okadar güzelki şöyle olsa daha iyi olur hani tatlı dille ama işe yaramadı . eşim kızdı bana tavır aldı:(((

alır alır tavır alır bu cinsler.. her evde bulunur genelde...
sen bence kayınvalidene yeri geldiğinde söyle canım. biriktirip konuşma.
misal yarın çağırdı mı anne yorgunum, hastayım, evde işe kalkıştım,ağda yapıyorum de.. o an söyleyerek pes ettirmen daha mantıklı

kızlar siz valla cenneti garantilemişsiniz..ya ben mi çok kötüyüm sizin bu yaptıgınız iyiliklerin onda birini yapamam..kafam atıverir benim büyük müyük dinlemem kıyameti koparırım..yemin ederim hanımefendinin dibisiniz siz ya..helal olsun..annem bana boşuna cadı gelin demiyomuş valla :1: ama gene de ezdirmeyin nolur kendinizi..inan degmiyo kimse için kıyamam size ya.. :2:

tavsiye ozaman ne yapacağız ????

alır alır tavır alır bu cinsler.. her evde bulunur genelde...
sen bence kayınvalidene yeri geldiğinde söyle canım. biriktirip konuşma.
misal yarın çağırdı mı anne yorgunum, hastayım, evde işe kalkıştım,ağda yapıyorum de.. o an söyleyerek pes ettirmen daha mantıklı

tm cnm sağol umarım işe yarar...

tavsiye ozaman ne yapacağız ????

canım eşinizle herşeyi paylaşın bence kırgınlıklarınızı üzüntülerinizi..o konuşsun annesiyle kırar gibi diil ama anlatır gibi..böle ayıp olmasın mantıgı ile hep daha kötüye gider insanın hayatı..çünkü malesef insanoglu nankör..yaptıgın iyilikler bi süre sonra görevin haline geliyor..asın suratınızı oturun gerekirse..alınan alınsın napalım yani siz bir değersiniz size saygı göstermek zorundalar..bir alınır iki alınır üç alınır sonucunda ya tumden alınır araya mesafe girer ya da saygıyı seviyeyi öğrenirler..yapmayın cici gelin olmayın..cadı da olmayın ama sevgi bi alışveriştir baktınız olmuor sizde güleryüz ve hizmet göstermeyeceksiniz.

Bende yasadim boyle sorunlar ama esle olmuyor. Esime gayet dogal geliyor onun ailesiyle sıkı fıkı olup hergun oraya gitmek. Ama ben cok sıkılmıstım. Her cagirdiklarinda gitmeyerek kendimden soguttum sanirim ama ne yapayim. Ben istemedigim halde israrla gidince surat asiyorum orda insanlari kiriyorum. Boyle olacagina en iyisi gitmemek.

Bende yasadim boyle sorunlar ama esle olmuyor. Esime gayet dogal geliyor onun ailesiyle sıkı fıkı olup hergun oraya gitmek. Ama ben cok sıkılmıstım. Her cagirdiklarinda gitmeyerek kendimden soguttum sanirim ama ne yapayim. Ben istemedigim halde israrla gidince surat asiyorum orda insanlari kiriyorum. Boyle olacagina en iyisi gitmemek.

herkesde aynı sorunnn :(...geçen bayram tabi yeni gelin tamm anladım ilk bayram eşimn ailesi geçti bşi dmedim 2.kurban bayramında yok şu geliyoo bu geliyoo kayınvalidemden bayramda ayrılmadaım ya çalışıyorum 1 günü brakta kendimle geçireyim dinleneyim ama yok.kendi ailemde 2 saat oturdum . kurban bayramında kayınvalide ile 1. gün kurban kesildi falan akşam yemeği beraber yenildi 2. günü hep beraber gezilme 3. günü hep beraber böyle...

Back
X