canim sordugun soru degisik ama ben onceki konunu hatirladigim icin ona yazi yazmak istiyorum.
oncelikle inatlasma olmus, o kapiyi esin kapa dersen kapatmaz. sen de zirt pirt onlarin evine dal ama oyle zamanlar olsun ki mesela gece. korkut onlari, evde bir sey kalmamis olsun. gurultu yap bilmeden bardak canak dusur ne bileyim. eger senin tarafindan girilmiyorsa anahtarini iste. benim ev sizin ev sizin ev benim de. isin seyini cikaracak kadar cok gir cik. onlar kapatsinlar. terbiyeli davranma. dal sen de zirt pirt. gece gunduz, ugra dolaptan birsey al cik git. yani hani sadece bir sey almak icin. ne bileyim tencere al, geri verme. cok kullandigi bir seylerini al al kendi evine gotur. soyler soyler soyler bikar. kendi kapatir emin ol. anne ben senin su vazonu cek begeniyorum aliyorum de. benim evimde dursun de. biraz yuzsuzluk yap.
bol cocuklu misafir cagir ve cocuklari diger tarafa postala. biraz dagitsinlar karistirsinlar evi. bu super bir uygulama.
ya da geleceklerini tahmin edersin az cok, o zaman ne bileyim o odada agda yap falan. a burda yapilir mi derse aman anne siz de on kapiyi kullanin. evimin bu odasini kullanamiyorum de.
evine utu yap, utuyu acik biraz. ama unutma sakin, evi yakarsin Allah korusun. cesmeyi acik birak. elektrikleri kapatma. sinir oldugu seyleri yap eve girip girip. sirf sen girmeyesin artik diye kapatsin o kapiyi.
ne kadar terbiyesizlik.
esin icin de dogal davran. esin o sebeple o sekilde giyindigini farkedebilir. dogal davran. hep suyuna git. cok mutlu olun, sorun cikmasin ki, kayinvalidenler gelince aradaki farki hissetsin.