Kayınvalidem gitti oğlu bana kaldı. Ama...

MelisaMelisa

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
52
0
296
İstanbul
Kızlar bilenler bilir ben kayınvalidemin yan dairesinde oturuyorum. ve sevgili kayınvalidem evimin içine daha rahat girip çıkmak için bir kapı açmış zamanında. evlenmeden önce yani. yaşadığmız sorunlar çoook uzun ve kapıyı kapatmak gibi bir imkanda yok malesef en başta eşim istemiyor.herneyse asıl konu kayınvalidem 3 aylığına yazlığa gitti. eşime bak annen baban yokken ne kadar mutluyuz mesajını vermek istiyorum. mesela işten geldiğinde askılı elbise, gecelik vs.şeyler giyiyorum, normalde zırt pırt ailesi torun sevme bahanesiyle evime daldığı için bu mümkün oluyorda. yani onu can evinden vurmak istiyorum. böyleyken böyle diye. aklıma da çok fazla bişey gelmiyor. fikirlerinize ihtiyacım var.. yardım edin kızlar:)

Daha önce açtığınız konuyu hatırlıyorum. Şimdi daha rahatsınız.
Bende aynı şartlardayım, kayınvalidemlerle altlıüstlü oturuyoruz.
Onlar burdayken sıkça görüşürüz, bu durumda dediğiniz gibi
çokta rahat olamam tabii. Onlar yokken ise bak herşey güllük
gülüstanlık, başbaşa ve özgürüz gibi bir imaj çizmek içinse
özel bir çaba sarfetmem eşim zaten bunun farkını hissediyordur.
Bence çok fazla birşey yapmanıza gerek yok bu konuda.
Nasılsa birkaç ay sonra siz ne yaparsanız yapın kayınvalideniz
dönecek ve o kapı yine kullanılır olacak. Çünkü eşiniz bunların
eminim hepsinin farkındadır ama kapıyı kapatmayı düşünseydi
zaten şimdiye kadar bunu yapardı.

HER NEKADAR EŞıNıZ ONLARIN GELMESıNDEN RAHATSIZ OLASADA ŞıMDıYE KADAR BıŞEY YAPMADIYSA BUNDAN SONRADA BıŞEY YAPMAZ SANIRIM.AMA ELıNıZDEN GELDıĞıNCE EŞıNıZıN SEVDıĞı ŞEYLERı YAPIN DAHA DOĞRUSU AıLESı YOKKEN YAPABıLECEĞı VE YAPMAYI SEVDıĞı NE VARSA YAPIN EN AZINDAN BıR DÖNEM ALIŞTIRIN ONU BU RAHATLIĞA.ZANNEDERSEM EŞıNıZ ONLARA AıT BıR EVDE OTURDUĞU ıÇıN KAPIYI KAPATMAYA ÇEKıNıYOR. YıNEDE ELıNıZDEN GELENı YAPMAYA ÇALIŞIN EŞıNıZE KARŞI.RAHAT GıYıNıN ,KAHKAHALAR ATIN YAPMAK ıSTEDıĞıNıZ VE YAPAMADIĞINIZ NE VARSA YAPIN EN AZINDAN O KISA DÖNEMıN KEYFıNı ÇIKARTIN SıZN ıÇıNDE 2. BALAYI OLSUN:jeyyar:.UMARIM ıSTEDıKLERıNıZE EN KISA ZAMANDA KAVUŞURSUNUZ.ALLAH BÖYLE KAYINVALıDE VE KAYINPEDERLERı ıSLAH ETSıN (islah olacakları varsa:))MUTLULUKLAR :1hug:

bence hesabı kitabı bırakıp, bu başbaşalığın keyfini çıkarın..
O zaman en azından daha samimi ve içten olacağı için daha gerçekci olacaktır!

canim sordugun soru degisik ama ben onceki konunu hatirladigim icin ona yazi yazmak istiyorum.

oncelikle inatlasma olmus, o kapiyi esin kapa dersen kapatmaz. sen de zirt pirt onlarin evine dal ama oyle zamanlar olsun ki mesela gece. korkut onlari, evde bir sey kalmamis olsun. gurultu yap bilmeden bardak canak dusur ne bileyim. eger senin tarafindan girilmiyorsa anahtarini iste. benim ev sizin ev sizin ev benim de. isin seyini cikaracak kadar cok gir cik. onlar kapatsinlar. terbiyeli davranma. dal sen de zirt pirt. gece gunduz, ugra dolaptan birsey al cik git. yani hani sadece bir sey almak icin. ne bileyim tencere al, geri verme. cok kullandigi bir seylerini al al kendi evine gotur. soyler soyler soyler bikar. kendi kapatir emin ol. anne ben senin su vazonu cek begeniyorum aliyorum de. benim evimde dursun de. biraz yuzsuzluk yap.

bol cocuklu misafir cagir ve cocuklari diger tarafa postala. biraz dagitsinlar karistirsinlar evi. bu super bir uygulama.

ya da geleceklerini tahmin edersin az cok, o zaman ne bileyim o odada agda yap falan. a burda yapilir mi derse aman anne siz de on kapiyi kullanin. evimin bu odasini kullanamiyorum de.

evine utu yap, utuyu acik biraz. ama unutma sakin, evi yakarsin Allah korusun. cesmeyi acik birak. elektrikleri kapatma. sinir oldugu seyleri yap eve girip girip. sirf sen girmeyesin artik diye kapatsin o kapiyi.

ne kadar terbiyesizlik.

esin icin de dogal davran. esin o sebeple o sekilde giyindigini farkedebilir. dogal davran. hep suyuna git. cok mutlu olun, sorun cikmasin ki, kayinvalidenler gelince aradaki farki hissetsin.

o ne ya öle bir kapı ha..bu ne saygısızlık siz nasıl yaşayabiliyosunuz öyle her an birinin gelme ihtimaline karşı allahım ya.Eşine bastır kapattırsın o kapıyı biz evliyiz anne desin anlamıyosa daha açık bi dille konuşsun çok bile dayanmışsın sen bu kapılı duruma,ekstra bişe yapmana gerek yok bağırçağır sesini çıkar biraz o yeter.

anam melisanın kaynanası semra kaynananın ikizi gibi diğer konusunada bir göz atın isterseniz....
hatta bi alıntı yapayım size hemencecik...

MelisaMelisa kullanıcısından alıntı
eşim annesine çok düşkündür. onun sözünden pek çıkmaz. yani annesi şimdi gidip şikayet etse oda bana bir daha öyle giyinme filan diye kavga eder. kayınvalidede asla söylemeden geçmez ben eminimki sabah bir ara eşimi sıkıştırıp bişeyler söylemiştir.
eşime derki her sabah benim elimi öpüp hellalliğimi alıp öyle işe gideceksin. akşamda evine gelnce yanıma uğrayıp aynısını yapacaksın. eğer karın ve ben varsak bir ortamda önce beni öpüp sonra karını öpeceksin. ya bunları hatırladıkça onu öldüresim geliyor.

ah melisa Allah yardımcın olsun....

altlı üstlü oturulur yan yana da oturulur tamam da
bu ne ortadan kapı yapmış
herkesin evi ayrıdır kapısı ayrıdır
kapını kapattığın vakit rahat olcağını bilmelisin
bence hazır onlar yokken kapattır orayı ördür bir duvar
eşinle konus sana bi iki hafta surat eder ama alısır
terbiyesizlik bence

senin konunu hatırlıyorum hemde çok iyi o zaman üye değildim yorum yapamadım.3 ayda olsa gitmesi iyi olmuş ama hep böylemi olacak kesin çözüm bulmak lazım.onun yaptığı çok büyük saygısızlık hiç böyle saçma şey duymamıştım.:sm_confused:kendinize ait ev şart kocanı ikna etmen lazım.3 ay sonra geri gelecek çünkü bu aşamada ikna et onu

ben olsam kayınvalidem o evde olsa bile öle giyerdim...sonuçta evin eğer sana esin veya kayınvaliden bi laf sölerse burası benim evim ben evimde rahat olmazsam nerde olucam dersin hee esine daha sert tapki verebilirsin...ben sana özel güzel görünmek istiyorum bu en doğal hakkım diye ama kayınvalide daha uygun bi diile anlatım mesajını verebilirsn....

Allah yardımcınız olsun sorun yaşayan arkadaşlar.bence taktik iyi tutabilir kolay gelsin canım sanada.birde kayın validen geliyorsa sadece ben o varkende giyerdim

Benim bir arkadaşımda aynen sizin durumunuzdaydı, kayınvalidesi kapı açtırmıştı her daim yanındaydı. Ne yaptıysa eşini bu durumdan vazgeçiremedi, o kadar vır vır etti ki sonunda eşi onu aldattı. Anlayacağınız bu duruma eşiniz razı gibi gözüküyor bu yüzden fazla kafanıza takıp adamı canından bezdirmeyin.

ne yaparsaniz yapin esiniz bu 3 ayin tadini cikaracak sonra yine kapi o halinde kalacak bana gore...
bu 3 ayda esine yaramis olacak boylece..
bence sende kendini kasip oylemi yapsam boylemi yapsam diye dusunme gonlunce hareket et...
3 ay boyle durumlarda kisa bir zamanyerimseniben

3 ay mutlu mesut oldunuz,rahat ettiniz
ama gelince kapı orda duruyor olacaksa o 3 ay göze gözükmezki,
bence o kapıyı ordan kaldırın,konuşun eşinizle,
herkesin özeli var sonuçta,
zile basmak yerine pattadanak içeri giriyor olmaları ne kadar ayıp:delphin:

Benim bir arkadaşımda aynen sizin durumunuzdaydı, kayınvalidesi kapı açtırmıştı her daim yanındaydı. Ne yaptıysa eşini bu durumdan vazgeçiremedi, o kadar vır vır etti ki sonunda eşi onu aldattı. Anlayacağınız bu duruma eşiniz razı gibi gözüküyor bu yüzden fazla kafanıza takıp adamı canından bezdirmeyin.

ayyy ne zor bi durum yaaa
yaa bu erkeklere nasıl davranmalı
neler yapmalı neler yapmamalı bilemedim benfisfisfis

canım bence bu 3 ayda eşine alıştırdıklarının aynılarını onlar gelincede yap
yine giy açık elbiselerini geceliklerini eve geldiğinde seni öyle görsün kayınvaliden
kendi kendine utanmıyosa sen zorla onu buna
ve bencede onun sana yaptıklarının fazlasını yap ona sen git çatkapı rahatsız et tedirgin et
nasıl bi bencilliktir bu yarabbim ya gerçekten allah sana sabır versin

öbür konunuzu çok iyi hatırlıyorum.
hatırladığım kadarıyla da eşinizin bu durumdan pek bir şikayeti yokru.
hatta kayınvalidenizin sizi ezme çabaları karşısında da gayet sessiz kalıyordu.

bence ip askılıyla, gecelikle falan olacak iş değil bu.
ciddi şekilde ağırlığınızı koymanız gerek, başka çaresi yok..

gerçi hatayı en başından öyle bir evde oturmayı kabul ederek yapmışsın..

Kapımı:1shok::bbo:
Yok yaaa benim kayınvalidecim melekmiş yahu..
Sizin eşiniz bu duruma taviz vermese o kapı hiç olmazdı
Ne edin yapın orayı imha edin o ne öyle yaa bukadarıda pesss..

Böyle geçici çözümler yerine kalıcı olarak kapıyı ördürmeyi neden düşünmüyorsunuz.
ne yapıp yapıp ağırlığınızı koyun. Öyle bir yaşantı olur mu herkesin özel yaşantısı vardır.
Bir arkadaşın dediği gibi siz de olur olmaz zamanda gidin bakalım rahatsız olsunlar.:kızgın:

Back
X