Kayınvalidem görnüyor yaptıklarımı sizce?

Sizce haklı mıyım arkadaşlar?

• Ankete Katılan
    19

Edakarakaraca

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2016
25
6
1
35
herkese merhaba ,
kayınvalidem ile bu aralar çok tartışmaya başladık. uzakta yaşıyoruz fakat gittiğimizde ve bazen dde telefondan tartışıyoruz. Şöyle ki son bayramda gittiğimizde bir tartışma konusu oldu. O da annene bir şey alırken beni de düşün parasında değilim anneme değil annelerime diye al dedi.
Ama şöyle bir şey var , oğlu bu zamana kadar hediye almamış ben bir gelin olarak evlendiğimden beri hep ben aldırdım. dedim , doğum günü var çiçek yolladık. Kolye aldık annecim yazılı. Ev hediyeleri kıyafetler çiçekler sürekli her gittimizde birşeyler götürdüm. bunlar ben yaptım. Ama eşit al ne alırsan diyor.
Şöyle de bir durum var düğünde manevi olarak hiç birşey ve maddi olarak da birşey yapmadılar mobilya ve 4 bilezikten başka. Üstüne birde gelinliğimi bile almadılar. damat bohçasını kuruyemişleri bindalı gelinliği hep kendi ailem ile eşim yaptık onlar biz anlamayız diye evde oturup tv izlediler. bunlara ragmen hep iyi davrandım. hep bişeyler aldım hep ben düşündüm. Bir güne bir gün bunu yapmadınız demedim. şimdi son tartışmamızda annelere bişey alınrken eşit olsun diyor. Magnet yaptrdım anneninki daha fazla neden eşit değil diyor. Sen düğünde eşit olmadın. Başka şeyde eşit olmadın hep kıskandn ona ragmen her şeyi alaan kendi oğlu özel günlerde bile düşünmezken hediye yollayan seçen alan ben oldum. Ama bunları söylüyor. Üstüne birde kendi giydiklerini ve yııllar sonra olmayanlar bana hediye veriyor boncuk takılar alıyor ses çıkarmıyorum gelin olmama ragmen. Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yaparsam gözükmüyor. Hep ben hiç kayınvalidelik yapmadım sana falan diyor. E bi güne bigün demedi ki kızım o kadar sofralar hazırladın allah razı olsun yada çok güzel olmuş maşallah sana demedi. Annem aradı kayınvalidemi dedi kzıım güzel ağırladımı sizi dedi? Oda biz öyle kusur aramıyoruz dedi. Ya insan bir gün der ya evet çok uğraşmış yorulmuş çok güzelolmuş faln...artık bende araya mesafe koymaya karae verdim. Ararsa konuşuyorm. Ama artık hediye falan hiç bişey almam.

Sana hiç bir şey almayan kayınvalideye hediyeler kolyeler çiçekler şunlar bunlar alırsan olacağı bu.
Buraya yazdığın şeyleri ona söylemelisin.Sen bana ne aldın ben yine de bunları yaptım diye.
Bu saatten sonra hiç birşey alma.

Sizce haklımıyım arkadaşlar ? Siz olsanız ne yapardınız? Ben fazla el üstünde tuttum sanırım ondan. Eşim diyor annem görmüyor herşeyi sen planlıyorsun o bilmediği için böyle diyor. Dedi
Fakat eşimin de annesine kendisi söylemesi gerekir mi ? Bşr daha her hangi bir konudan bile kavga edersek eşime bırakmalımıyım ? Eşim hep yanımdadır ama kadın kırılsın da istemiyor açıkcası sanırım. Hepsini de geçtim kavga ediyoruz mesala. Onlarda iken. Hadi öpüşün barışın diyip beni annesinin yanına götürüyor. Bence gitmemeliyim o gelmeli. Hep oğlu hatamı söylüyorda bak gelin nasıl ayağıma geliyor gibi gözüküyor bence

Annenize ne aldiginizi ya da ne kadar fazla aldığınızı nereden biliyor ki, ne haddine. Kaynanalik yapmadım diyormus. Yani sana istediğimi yaparım,cektirirm ,yetkim var ama yapmıyorum kafasında mi? Uğraşilmaz neyse siz doğru yolu bulmussunuz. Mesafe ve bir şey almamak

Öyle yaptm dedim ben düşünmesem oğlun bişey mi alır sana dedim anlamıyor anneme aldıklarım illa eşit olsun . İkisine de magnet yaptırdım dedi ki anneninki niye fazla. Zaten 12 den fazla magnet yaptırdım kişi başı anneminki olsa oksa 5 fazla olur

Face den görüyor ne aldığımı. Aynen en iyisi artık mesafe

Yapma kısa ve net.

kimseye hakettiğinden fazla değer vermeyeceksin

herkesin sevgi dili farklı.
demekki onun sevgi ölçütü hediye ya da güzel sofra değil.
benim annem de hediye ve iyi yemek hazırlanmasından çok sevildiğini çıkarmaz.
ama oturup 1 saat sıkıntısını dinle senden iyisi yoktur.
bi de ben hiç sevmiyorum öyle sürekli iki tarafı dengelemeye çalışmayı.
sidik yarıştırtmaya gerek yok.
herkesin gönlüne aynı şekilde girilecek diye bi kaide de yok.

Arkadaşlar sizce yarın öbürgün niye aramıyorsun derse düzgğn bir dille kıskandığını mı söyleyim ne söyleyim sizce

kendiniz bulmuşsunuz çözümü almayın hiç birşey
annenize aldığınızı da göstermeyin nerden görüyor
birbirlerine gidip geliyorlarsa da anneler söylemesin anneniz bunu kızım aldı diye oda evi araştırıp bunu kim aldı peki ya bunu diye soracak hali yok herhalde
özel günlerde de almak istiyorsanız illaki standarta oturtun çiçek alın sadece

Derdi eğer hediye değil ise neden annene ne alıyorsan bana da al annelerime alıyorum de diyor ki

Yok birbirleriyle görüşmğyorlar uzaklar faceden annen koyar bir kyafet bir pantolon bile alsam. Canm kızım düşğnmüş yazar. E ona da her gittiğimde kıyafet aldım bişeyler aldım o da koysun

Çocuk gibi şımartmışsın ne olucak daha iyisi daha fazlası çocuk gibi işte

Derdi eğer hediye değil ise neden annene ne alıyorsan bana da al annelerime alıyorum de diyor ki

o sözler zaten başlı başına bi çocukluk.
ama aynı türden hediye alınıyosa, az alındığında alınganlık yapmış olabilir.
benim fikrim böyle şeylerin spontane gelişmesi.
kural gibi iki tarafın yarıştırılması hoş gelmiyo.
herkesin ne ihtiyacı varsa o türden bi hediye alınmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…