Kayınvalidem görnüyor yaptıklarımı sizce?

Sizce haklı mıyım arkadaşlar?

• Ankete Katılan
    19
o sözler zaten başlı başına bi çocukluk.
ama aynı türden hediye alınıyosa, az alındığında alınganlık yapmış olabilir.
benim fikrim böyle şeylerin spontane gelişmesi.
kural gibi iki tarafın yarıştırılması hoş gelmiyo.
herkesin ne ihtiyacı varsa o türden bi hediye alınmalı.
Bende öyle söyledim. Herkesin doğumgünü özel gğnleri farklı herkese aynı hediyeyi aynı gğn toptan alamam ki dedim. Oda hediyede değil hala eşit olsun diyor. Onlara kıyafet aldığım da oldu özel hediyeler de. Galiba kıyafetleri hediye saymıyor. Annemle ona aynı pant. Aldım yine sayılmıyor. Annemlerin kıyafet ihtiyaçları bşr tane bile yoktur almam. Kişiye özel bardaktı saatti falan yaptırırım diyor sen onlara rakı bardağı yaptırdın. E siz rakı içmşyorsunuz ki. Olsun diyor

hediye istemek d çok çirkin. nasıl bu kadar düşürüyor kendini anlamış değilim.
siz neden annenize aldığınız şeyi kayınvalidenin gözüne sokuyorsunuz o da ilginç.
son olarak anneniz saçmalamış. arayıp kızım sizi iyi ağırladı mı denilirse böyle cevap alması da normal yani. kayınvalide iyi demiş.

anladım o zaman face den görünürlülüğü kapatsın anneniz olmaz mı
Ne kapatıcak kapatmasın şu saatten sonra o kadar yaptıklarım boşaymış sorf sevinsin bilmem napsın diye. Ona da hep aldm el üstğnde tuttum. Ama buna ragmen hiç birşey görmemiş. Hiç biey yapmadın almadm olarak gözükğyor. Bende hiç bişey yapmama aramama ve mesafe koyma kararı aldm. Hni düşüncesizlik böyle olur anlar heralde

bence öyle birşey söylemeyin eşinizle aranız bozulur
fırsat bulamadım işim vardı gibi cümlelerle geçiştirin
Eşim karışmıyor pek bana o kadar kabga ettim yanında gık demedi. Gün sonunda da hadi öpüşün barışın diyip annesinin yanna götrdü. Özür dilemedim ama sözde barıştık. Bide diyorki bu almadıklarını eşit yapmadıklarını aklıma yazıyorum haberin olsun.

hediye istemek d çok çirkin. nasıl bu kadar düşürüyor kendini anlamış değilim.
siz neden annenize aldığınız şeyi kayınvalidenin gözüne sokuyorsunuz o da ilginç.
son olarak anneniz saçmalamış. arayıp kızım sizi iyi ağırladı mı denilirse böyle cevap alması da normal yani. kayınvalide iyi demiş.
Ona kaldıktan sonra görğntğlğ konuştuk annemle o gün. Kv dem bana sarıldı annemin gözüne soka soka noldu kız kaskandın mı özledin mi ağlıcakmkskn ha dedi yani pes kadın zaten uzakta

herkese merhaba ,
kayınvalidem ile bu aralar çok tartışmaya başladık. uzakta yaşıyoruz fakat gittiğimizde ve bazen dde telefondan tartışıyoruz. Şöyle ki son bayramda gittiğimizde bir tartışma konusu oldu. O da annene bir şey alırken beni de düşün parasında değilim anneme değil annelerime diye al dedi.
Ama şöyle bir şey var , oğlu bu zamana kadar hediye almamış ben bir gelin olarak evlendiğimden beri hep ben aldırdım. dedim , doğum günü var çiçek yolladık. Kolye aldık annecim yazılı. Ev hediyeleri kıyafetler çiçekler sürekli her gittimizde birşeyler götürdüm. bunlar ben yaptım. Ama eşit al ne alırsan diyor.
Şöyle de bir durum var düğünde manevi olarak hiç birşey ve maddi olarak da birşey yapmadılar mobilya ve 4 bilezikten başka. Üstüne birde gelinliğimi bile almadılar. damat bohçasını kuruyemişleri bindalı gelinliği hep kendi ailem ile eşim yaptık onlar biz anlamayız diye evde oturup tv izlediler. bunlara ragmen hep iyi davrandım. hep bişeyler aldım hep ben düşündüm. Bir güne bir gün bunu yapmadınız demedim. şimdi son tartışmamızda annelere bişey alınrken eşit olsun diyor. Magnet yaptrdım anneninki daha fazla neden eşit değil diyor. Sen düğünde eşit olmadın. Başka şeyde eşit olmadın hep kıskandn ona ragmen her şeyi alaan kendi oğlu özel günlerde bile düşünmezken hediye yollayan seçen alan ben oldum. Ama bunları söylüyor. Üstüne birde kendi giydiklerini ve yııllar sonra olmayanlar bana hediye veriyor boncuk takılar alıyor ses çıkarmıyorum gelin olmama ragmen. Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yaparsam gözükmüyor. Hep ben hiç kayınvalidelik yapmadım sana falan diyor. E bi güne bigün demedi ki kızım o kadar sofralar hazırladın allah razı olsun yada çok güzel olmuş maşallah sana demedi. Annem aradı kayınvalidemi dedi kzıım güzel ağırladımı sizi dedi? Oda biz öyle kusur aramıyoruz dedi. Ya insan bir gün der ya evet çok uğraşmış yorulmuş çok güzelolmuş faln...artık bende araya mesafe koymaya karae verdim. Ararsa konuşuyorm. Ama artık hediye falan hiç bişey almam.
Bi an benim konum mu acaba diye karıştırdım :) Çok benziyor durumlarımız. Ben gerçi kayınvalideden çok kayınpederden muzdaribim. O yüzden yazdığınız şeylerin çoğunu yaşamama rağmen çok da üzerinde durmadım. Herkesin aile yapısı kendi içinde değerlendirilmeli ama ben kendi adıma görüşmemeyi tercih ediyorum. 3 senedir yüzlerini görmedim. Eşim konuşurken duyduklarım hariç seslerini duymadım. Eşim de dert etmiyor. Kafam rahat, kalbim rahat, vicdanım onlardan da rahat :)

Bi an benim konum mu acaba diye karıştırdım :) Çok benziyor durumlarımız. Ben gerçi kayınvalideden çok kayınpederden muzdaribim. O yüzden yazdığınız şeylerin çoğunu yaşamama rağmen çok da üzerinde durmadım. Herkesin aile yapısı kendi içinde değerlendirilmeli ama ben kendi adıma görüşmemeyi tercih ediyorum. 3 senedir yüzlerini görmedim. Eşim konuşurken duyduklarım hariç seslerini duymadım. Eşim de dert etmiyor. Kafam rahat, kalbim rahat, vicdanım onlardan da rahat :)
Aynen yani ben bekarken de aileme bişeyker alırdım süprizler yapardım evlenince de değişmedi ki. Ama hatam şu samimi oldum kv demle sonra el üstğnde tuttum böyle oldu. Şimdi taa nişanlılıktan beri aldım hediyeler bilmem neler hiç biri yapılmamş gibi konuşuyor bebde yapmıcam artık

Eşim karışmıyor pek bana o kadar kabga ettim yanında gık demedi. Gün sonunda da hadi öpüşün barışın diyip annesinin yanna götrdü. Özür dilemedim ama sözde barıştık. Bide diyorki bu almadıklarını eşit yapmadıklarını aklıma yazıyorum haberin olsun.
yüzsüzlüğünde bu kadarı pes doğrusu
kim nasıl hangi kafayla ağzıyla hediye ister şaştım kaldım :KK43:
madem yaranılmıyor bir çöp dahi yok bundan sonra götürmeyin bulmuş sizin gibisini zor bulur bundan sonra:sopa:

Haklısın da sadece mobilya ve 4 bilezik diyorsun neden yeterli gelmio bzm de ailelerde bklentiği fazla tutmamamız lazım ki daha az karıssınlar...bu arada bnm klerde ev eşyasının bir zerresine karısmadılar düğün salonu gelinlik 10 bin tl lik bilezik vs. toplam 20 bin tl harcadı k.p bence yaptıkları o kadarda az değil....

yüzsüzlüğünde bu kadarı pes doğrusu
kim nasıl hangi kafayla ağzıyla hediye ister şaştım kaldım :KK43:
madem yaranılmıyor bir çöp dahi yok bundan sonra götürmeyin bulmuş sizin gibisini zor bulur bundan sonra:sopa:
Çoı haklısınız bir şey dahi götürmeyeceğim. Oğlu düşünmüyor almıyor hediyeleri bile hep ben seçerim. Artık oğlu istiyorsa düşünsün araştırsın alsın madem.

Haklısın da sadece mobilya ve 4 bilezik diyorsun neden yeterli gelmio bzm de ailelerde bklentiği fazla tutmamamız lazım ki daha az karıssınlar...bu arada bnm klerde ev eşyasının bir zerresine karısmadılar düğün salonu gelinlik 10 bin tl lik bilezik vs. toplam 20 bin tl harcadı k.p bence yaptıkları o kadarda az değil....
Ailem herşeyimi yaptı kv den gelinliği bindalı kına malzemelerini de mi biz alıcaz dedi nişan zamanı konuşulurken. Daha bir çok da mevzu var. Yani biz dedik kendimiz yapıcaz herşeyimizi onlar istemedi.

Peki bu gibi kavgalarda eşim sizce karışmalı mı? Yani annesinin yanında beni savunmalı mı?
Çünkü haklısın evet diyor ama kavga sırasında sessizliğini koruyor.
Ve br daha kavga olursa ortamı terk edip eşime mi bırakmalıyım. Çünkü bir daha böyle bir herhangi kavga olursa ortamı terk edip evden çıkacağım.
Ve eşim 3 kavga da da hadi öpüşün barışın özür dile demiyorm barışın siyor hep beni götürüyor

Aynen yani ben bekarken de aileme bişeyker alırdım süprizler yapardım evlenince de değişmedi ki. Ama hatam şu samimi oldum kv demle sonra el üstğnde tuttum böyle oldu. Şimdi taa nişanlılıktan beri aldım hediyeler bilmem neler hiç biri yapılmamş gibi konuşuyor bebde yapmıcam artık
Benim kayınvalidem birşey alınca burun kıvırır kenara atardı zaten. Aldığım hiçbirşeye sevindiğini görmedim. Teşekkür ettiğini de. Şimdi eşim doğumgününde falan birşeyler alıp götürüyor, beğeniyor mu bilmem. Umurumda da değil açıkçası

Alinacaksa herkes kendi annesine alsin. Benim kv tatafida zerre birsey yapmadi bana. Esim hediyeden zaten anlamaz, bugune kadar hic birine bisey almamis. Yurt disindan gidince hediye almak istiyo insan. Hepsine her zmn biseyler aldim, ama bir tek tesekkur eden olmadi. Bende noktayi koydum, esim cok merakliysa gitsin kendi alsin, hic kendimi yorup hediye alamam. Paradan ote zmn harciyo insan.
Kendinde soylemissin, hediye olayini birak yada cok azalt, arayi ac biraz.

Ailem herşeyimi yaptı kv den gelinliği bindalı kına malzemelerini de mi biz alıcaz dedi nişan zamanı konuşulurken. Daha bir çok da mevzu var. Yani biz dedik kendimiz yapıcaz herşeyimizi onlar istemedi.

ben szn yapmıs olmanıza demiyorum "Şöyle de bir durum var düğünde manevi olarak hiç birşey ve maddi olarak da birşey yapmadılar mobilya ve 4 bilezikten başka. bu cümlenize takıldım sadce

Back
X