Kayınvalidem görnüyor yaptıklarımı sizce?

Sizce haklı mıyım arkadaşlar?

• Ankete Katılan
    19
Alinacaksa herkes kendi annesine alsin. Benim kv tatafida zerre birsey yapmadi bana. Esim hediyeden zaten anlamaz, bugune kadar hic birine bisey almamis. Yurt disindan gidince hediye almak istiyo insan. Hepsine her zmn biseyler aldim, ama bir tek tesekkur eden olmadi. Bende noktayi koydum, esim cok merakliysa gitsin kendi alsin, hic kendimi yorup hediye alamam. Paradan ote zmn harciyo insan.
Kendinde soylemissin, hediye olayini birak yada cok azalt, arayi ac biraz.
Aynen kv dem de senin dediğini dedi. E o zaman herkes kendi annesine alsın herkesin çocuğu kendine madem dedi. Bende dedim ben almasam oğlun mu alıcak onun yerine de ben alıyorm dedim bilmem ne devam etti

Ona kaldıktan sonra görğntğlğ konuştuk annemle o gün. Kv dem bana sarıldı annemin gözüne soka soka noldu kız kaskandın mı özledin mi ağlıcakmkskn ha dedi yani pes kadın zaten uzakta

şimdi ben ve arkadaşlar detayı bilmeyiz. o yüzden sizin kayınvalide anneyi kıskanıyor diyebilirim bu mesajınızdan sonra. anneniz madem paylaşım yapacak gizlilik ayarlarından kayınvalideyi kısıtlasın (engellemesin) o da görmez. onun haricinde de mesafeyi iyice artırsın. yani bu konularda kaale almayın.

Peki bu gibi kavgalarda eşim sizce karışmalı mı? Yani annesinin yanında beni savunmalı mı?
Çünkü haklısın evet diyor ama kavga sırasında sessizliğini koruyor.
Ve br daha kavga olursa ortamı terk edip eşime mi bırakmalıyım. Çünkü bir daha böyle bir herhangi kavga olursa ortamı terk edip evden çıkacağım.
Ve eşim 3 kavga da da hadi öpüşün barışın özür dile demiyorm barışın siyor hep beni götürüyor
gidin öpüşün barışın sonrasında artık mesafe koyun bence hediye falan almayın
çünkü eşiniz var arada kırk kat yabancı değil sonuçta eşinizin annesi bayramdı seyrandı görüşülecek eninde sonunda

ben szn yapmıs olmanıza demiyorum "Şöyle de bir durum var düğünde manevi olarak hiç birşey ve maddi olarak da birşey yapmadılar mobilya ve 4 bilezikten başka. bu cümlenize takıldım sadce
Manevi olarak biz bohçaydı kuruyemişleri hazırlarken yada ev için fikirler bulmaya çalışırken ay ben anlamam çocuk mu evlendirdim daha önce dedi. Biz organizasyon şirketi ararken babam ben ve eşim evde oturup tv izledi hiç sallamadı. Düğünde de misafirleri babamlar karışlarken kendisi misafirmiş gibi takıldı oturdular. Manevi olarak bunlardan bahsediyorm ki ikimizde tek çocucuğuz maddi olarak da bahsettiğim şey. Yapılması gerekenleri ailem ve eşim yaptı. Bindal bile bakılmadı gelinlik bile bakılmadı arkadaştan bulup giydim. Olmasaydı beğenmeseydim eşim alıcaktı yine. Bindalı da organizasyon şirketine söyledik son gün verebilirmisiniz diye. Kuaföre götürülür gelin tarafı o bile götürülmedi. Ben oğluma araba verdim 40 milyarlık dedi. Dahasını yapamam dedi. Bizde o zamanlar üstelemedik doğru araba aldo oğluna dedik. Daha napcak dedik. Bekarken aldığı araba. Sonra evlendimizde ortaya çıktı araba annesinin üstüneymiş. Vermedi annesi oğlunun üstüne arabayı. Aylar sonra arabayı götürdük verdik madem bizim değilmiş diye. Oda o zaman yarıya bölün arabayı bana da bi araba alın dedi?

hediye insanın içinden gelir. Ağzıyla hediye istemek ne oluyor Allah aşkına.
Artık yapmayacağım hiç birşey. Hepsini içimden gelerek yapmıştım artık gelmiyor birşey. Eşim telefonda konuşurken annesine verirse beni konuşuyorum sohbet etmeden. Geçen de eşim işyerindeydi işleri yoğun oluyor.aramış annesi eşim de meşgule atmış. Diyor geri dönmedin. Oda dedi işim vardı aklımdan çıkmış. Vay efendim niye çıkarmış aklından niye aramamş. Eşim de dediki... eşim aradı sana haber verdi bugün eve geleceğimi. Niye geldikten sonra aramadn falan filan

Bazı insanlar sevgisini duygusunu belli edemez
Benim kide öyle, gerçekten güzel olmuş maşallah şöyle böyle diyen biri değil
İlk zamanlar yadırgıyordum şimdi alıştım huyu böyle diyor çünkü eşim
Sizde münakaşaya girmeyin, face de gizleyin bazı şeyleri olsun bitsin

herkese merhaba ,
kayınvalidem ile bu aralar çok tartışmaya başladık. uzakta yaşıyoruz fakat gittiğimizde ve bazen dde telefondan tartışıyoruz. Şöyle ki son bayramda gittiğimizde bir tartışma konusu oldu. O da annene bir şey alırken beni de düşün parasında değilim anneme değil annelerime diye al dedi.
Ama şöyle bir şey var , oğlu bu zamana kadar hediye almamış ben bir gelin olarak evlendiğimden beri hep ben aldırdım. dedim , doğum günü var çiçek yolladık. Kolye aldık annecim yazılı. Ev hediyeleri kıyafetler çiçekler sürekli her gittimizde birşeyler götürdüm. bunlar ben yaptım. Ama eşit al ne alırsan diyor.
Şöyle de bir durum var düğünde manevi olarak hiç birşey ve maddi olarak da birşey yapmadılar mobilya ve 4 bilezikten başka. Üstüne birde gelinliğimi bile almadılar. damat bohçasını kuruyemişleri bindalı gelinliği hep kendi ailem ile eşim yaptık onlar biz anlamayız diye evde oturup tv izlediler. bunlara ragmen hep iyi davrandım. hep bişeyler aldım hep ben düşündüm. Bir güne bir gün bunu yapmadınız demedim. şimdi son tartışmamızda annelere bişey alınrken eşit olsun diyor. Magnet yaptrdım anneninki daha fazla neden eşit değil diyor. Sen düğünde eşit olmadın. Başka şeyde eşit olmadın hep kıskandn ona ragmen her şeyi alaan kendi oğlu özel günlerde bile düşünmezken hediye yollayan seçen alan ben oldum. Ama bunları söylüyor. Üstüne birde kendi giydiklerini ve yııllar sonra olmayanlar bana hediye veriyor boncuk takılar alıyor ses çıkarmıyorum gelin olmama ragmen. Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yaparsam gözükmüyor. Hep ben hiç kayınvalidelik yapmadım sana falan diyor. E bi güne bigün demedi ki kızım o kadar sofralar hazırladın allah razı olsun yada çok güzel olmuş maşallah sana demedi. Annem aradı kayınvalidemi dedi kzıım güzel ağırladımı sizi dedi? Oda biz öyle kusur aramıyoruz dedi. Ya insan bir gün der ya evet çok uğraşmış yorulmuş çok güzelolmuş faln...artık bende araya mesafe koymaya karae verdim. Ararsa konuşuyorm. Ama artık hediye falan hiç bişey almam.

annene aldıklarını ona söyleme, bir daha da sana öyle bir şey söylerse insana zorla birşeyler yaptırmaya çalışmak durumu kötüleştirmekten başka bir işe yaramaz eskiden içimden gelerek ikinize de alıyordum şimdi sana hiç içimden gelmiyor de

Yok birbirleriyle görüşmğyorlar uzaklar faceden annen koyar bir kyafet bir pantolon bile alsam. Canm kızım düşğnmüş yazar. E ona da her gittiğimde kıyafet aldım bişeyler aldım o da koysun

şimdi bunu okuyunca empati yaptım da kv n ne kadar yanlış uapsa da alınması anlaşılabilir sanki. mesela ben de annemle çok farklı bir bağım var ama bunu kayınvalideme pek hissettirmem. aldığım şeylerin hepsini annem face den canlı yayın yapsaydı bir şey demese bile kesin bozulurdu kv m. örneğin ben dışarı çıkacağımı bilirse bana diyor ki gelirken allık al, veya beyaz tişört al. kendi çıkamayacak bir kadın değil gidip seçmesini bilmiyor beceremiyor bir de birilerinden birşeyler istemeye alışmış zaten. ama bana bugüne kadar ne faydası dokundu hiç. ne düğün ne mobilya parasında destekoldu. istemiyorum da zaten. üstüne bir sürü huzursuzluk yarattı istediğim mobilyaları seçtirmemeye çalıştı. hala da herşeye karışma hakkı var zanneder. ama çok umursamam kendi bildiğimi okurum. o yüzden annen de face den ona inat gibi yayınlamasın, eminim onun için yayınlamıyodur ama görüp bozulabilecek bi tipse neden bu tür şeyler yaşatsın ki sana.

herkese merhaba ,
kayınvalidem ile bu aralar çok tartışmaya başladık. uzakta yaşıyoruz fakat gittiğimizde ve bazen dde telefondan tartışıyoruz. Şöyle ki son bayramda gittiğimizde bir tartışma konusu oldu. O da annene bir şey alırken beni de düşün parasında değilim anneme değil annelerime diye al dedi.
Ama şöyle bir şey var , oğlu bu zamana kadar hediye almamış ben bir gelin olarak evlendiğimden beri hep ben aldırdım. dedim , doğum günü var çiçek yolladık. Kolye aldık annecim yazılı. Ev hediyeleri kıyafetler çiçekler sürekli her gittimizde birşeyler götürdüm. bunlar ben yaptım. Ama eşit al ne alırsan diyor.
Şöyle de bir durum var düğünde manevi olarak hiç birşey ve maddi olarak da birşey yapmadılar mobilya ve 4 bilezikten başka. Üstüne birde gelinliğimi bile almadılar. damat bohçasını kuruyemişleri bindalı gelinliği hep kendi ailem ile eşim yaptık onlar biz anlamayız diye evde oturup tv izlediler. bunlara ragmen hep iyi davrandım. hep bişeyler aldım hep ben düşündüm. Bir güne bir gün bunu yapmadınız demedim. şimdi son tartışmamızda annelere bişey alınrken eşit olsun diyor. Magnet yaptrdım anneninki daha fazla neden eşit değil diyor. Sen düğünde eşit olmadın. Başka şeyde eşit olmadın hep kıskandn ona ragmen her şeyi alaan kendi oğlu özel günlerde bile düşünmezken hediye yollayan seçen alan ben oldum. Ama bunları söylüyor. Üstüne birde kendi giydiklerini ve yııllar sonra olmayanlar bana hediye veriyor boncuk takılar alıyor ses çıkarmıyorum gelin olmama ragmen. Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yaparsam gözükmüyor. Hep ben hiç kayınvalidelik yapmadım sana falan diyor. E bi güne bigün demedi ki kızım o kadar sofralar hazırladın allah razı olsun yada çok güzel olmuş maşallah sana demedi. Annem aradı kayınvalidemi dedi kzıım güzel ağırladımı sizi dedi? Oda biz öyle kusur aramıyoruz dedi. Ya insan bir gün der ya evet çok uğraşmış yorulmuş çok güzelolmuş faln...artık bende araya mesafe koymaya karae verdim. Ararsa konuşuyorm. Ama artık hediye falan hiç bişey almam.
bundan snr sakın bırsey almayın
bu ne yüzsüzlük ya
insan tesekkur eder
bir de onu aldın bunu aldın laf mı yapıyor
sankı bırsey almak zorundasın

Evet artık yapmayacağım. Sadece merak ettiğim yarın öbürgğn niye aramıyorsun falan diye... kırıldımı ve artık mesafe koyduğumu söylemelimiyim
Yok hic birsey soyleme. Bir arar iki arar sonra aramaz. Soguk konus. Zaten zamanla mesafe olusur. Aman sikma canini bosver, esinle aran iyiymis anladigim kadariyla. Takma.

Manevi olarak biz bohçaydı kuruyemişleri hazırlarken yada ev için fikirler bulmaya çalışırken ay ben anlamam çocuk mu evlendirdim daha önce dedi. Biz organizasyon şirketi ararken babam ben ve eşim evde oturup tv izledi hiç sallamadı. Düğünde de misafirleri babamlar karışlarken kendisi misafirmiş gibi takıldı oturdular. Manevi olarak bunlardan bahsediyorm ki ikimizde tek çocucuğuz maddi olarak da bahsettiğim şey. Yapılması gerekenleri ailem ve eşim yaptı. Bindal bile bakılmadı gelinlik bile bakılmadı arkadaştan bulup giydim. Olmasaydı beğenmeseydim eşim alıcaktı yine. Bindalı da organizasyon şirketine söyledik son gün verebilirmisiniz diye. Kuaföre götürülür gelin tarafı o bile götürülmedi. Ben oğluma araba verdim 40 milyarlık dedi. Dahasını yapamam dedi. Bizde o zamanlar üstelemedik doğru araba aldo oğluna dedik. Daha napcak dedik. Bekarken aldığı araba. Sonra evlendimizde ortaya çıktı araba annesinin üstüneymiş. Vermedi annesi oğlunun üstüne arabayı. Aylar sonra arabayı götürdük verdik madem bizim değilmiş diye. Oda o zaman yarıya bölün arabayı bana da bi araba alın dedi?

anladım tabi hayatlarımızı tüm şeffaflığıyla bilemiyoruz

Anneniz aldıklarınızı iyi niyetle face koyuyor olabilir ama kayınvalideniz bunu kıskanır , absürt ama çok değil. Bence annenize söyleyin facebooktan teşekkür etmesine gerek yok, Size yüzünüze teşekkür etse yeter. Bu problemin küçük bi kısmının çözümü, Bence annenizle kv arasındaki bağlantı da sorun var . Kızım sizi güzel ağırladı mı diye sorması bana garip geldi. Oğlunun evine geldiğini düşünüyor kadın doğal olarak buna bi ima gibi anlaşılmış olabilir.
Ayrıca kadınlar arasında bana gelinim şunu aldı oğlum bunu aldı savaşı oluyor malesef ve burda kendini ezik hisstmiş olabilir kadın. Çok teşekkür beklemeyin, şikayet ediyorsa da duymazdan gelin.

Yanlış anlama ama öyle yaptım böyle yaptım kendini anlatmaya çok isteklisin gibi geldi belki kullandığın dilden ben öyle anladım
Ben sana kvlik yapmadım diyenden kork
Çünkü o en yakınına girip senin zaaflarını öğrenme fırsatı bulmuştur, üstteki cümleyi kurduktan sonra da sana karşı onları kullanacaktır

Kimseye hiçbir şey almak zorunda değilsin. Anneni kıskanıyor. Onun oğlu kendisine almıyor diye. Gitsin oğluna sitem etsin bak gelin annesine neler alıyor sen almıyorsun diye. Ne eşitliğiyse anlamadım saçmalık. Senin öz annenle kendini nasıl bir tutuyor? Bundan sonra bi çöp bile alma. Çocuk gibi şımartmışsın boşver sinir oldum ben de

Bir buçk yıl boyunca el emeği bir çok şey yaptm maddi manevi şeyler aldım pastalar yaptım kendim hazır almayıda bilirdim doğumgünlerinde takı yaptm kendim.
Şimdi arkadaşı sal yapmş onu koymuş canm arkadaşmın hediyesi el emeği göz nuru diye. Benmkini bi gğne bi gğn koymadı öyle.

Anneniz aldıklarınızı iyi niyetle face koyuyor olabilir ama kayınvalideniz bunu kıskanır , absürt ama çok değil. Bence annenize söyleyin facebooktan teşekkür etmesine gerek yok, Size yüzünüze teşekkür etse yeter. Bu problemin küçük bi kısmının çözümü, Bence annenizle kv arasındaki bağlantı da sorun var . Kızım sizi güzel ağırladı mı diye sorması bana garip geldi. Oğlunun evine geldiğini düşünüyor kadın doğal olarak buna bi ima gibi anlaşılmış olabilir.
Ayrıca kadınlar arasında bana gelinim şunu aldı oğlum bunu aldı savaşı oluyor malesef ve burda kendini ezik hisstmiş olabilir kadın. Çok teşekkür beklemeyin, şikayet ediyorsa da duymazdan gelin.
Ezik hissetcek ne var ki annemden çok ona aldım yaptım vs

O değil de annen ne diye arayıp soruyor iyi ağırladı mı kızım sizi diye? Çok saçma ve gereksiz.. Sen iyi ağırlamak zorunda mısın , oğlu neci? Ayrıca lafa gelinc misafir değiliz oğlumuzun evi demeyi biliyorlar da! Yüz vermeyin şu kv bu kadar ya, sonra böyle arsız olup çıkıyorlar işte!

Face den görüyor ne aldığımı. Aynen en iyisi artık mesafe
Haa annen hatalı o zaman. Benim annem nispet olmasın diye gelip gittiğini bile anlatmaz, babama babalar gününde geçen sene ceket almıştık,küçük oldu ama babam değiştirmeyin ben zayıflayacağım zaten zayıflayınca giyerim dedi, bu sene de bayramda o ceketi giymiş kpe bayram ziyaretine geldiklerinde babam boş bulunup "xpreiaZ bak Nasıl olmuş" dedi , annem hemen cimcirdi babamı çaktırmadan :KK70: oysa babamın amacı bana zayıfladığını söylemekti, annem nispet olur diye uyardı hemen.
Annen paylaşmasın, çok gereksiz zaten şu facebook ta otu çöpü paylaşmak, face İ kapatsın herkes ohhh mis:cool:

Back
X