• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem hamile ve sorunları

Doğudaki kadar yaygın değil.
Ayol bu bahsedilen durum iç anadoluda benim anannem zamanlarında falan kalmış. Bulunduğumuz dönemde şu an 42 yaşında olan bir kadının 16 yaşında evlenmesi yine de absürt. Ha çocuk ergen aklıyla kaçmıştır istemiştir aile zor duruma düşmüştür bilemem.

Ben de 21 yaşında evlendim hiç çocuk değildim kimi insan 30 yaşında hala çocuk olur mesleği olmaz kimi 21 yaşında mezun olur mesleği olur çok ideal bi yaş demiyorum ama iki kişi hayatını kurmak istiyorsa beraber büyümek için gayet iyi. Biz 18 19 yaşından beri aynı evdeydik şuan bi çok insan sevgilisiyle eve çıkıyor evlilik bunun resmi hali. Karşında öküz yoksa aileler destek oluyorsa iyi bi başlangıç 22 yaşında ayrı eve çıkmak zor öğrenciyken aldığın maddi desteği alamıyorsun mezun olmuşsan ama iki kişi üstesinden geliyorsun ve altının oluyor. Geç evliliktense erken evliliği tercih ederim eğer karşıdaki iyi biriyse. Biz evlendik kocam yüksek lisans yaptı çalıştı ben çalıştım gezdik tozduk ev araba hallettik 8. Senece bebeği yaptık pişman değilim
Hayat kurmamışsınız ki aile desteğiyle evlenmişsin sadece. Aileler destek olmuş böyle herkes evlenir zaten zor bir şey değil ki. 21 yaşında sorumluluk alıp, hayat kurmak üstelik evlenmek başka aile desteğiyle lay lay lom yaşamak bambaşka. Hayat kurmak çok başka bir şey bence. Bazı insanlar evliliğin 10.yılı hayatını kurar mesela. Bazıları evlenmeden kurar. Ayrıca evliliğin erkeni, gecikmesi gibi tanımlar aşırı komik. 21 yaşında yetişkin birisin zaten ilişki yürütürsün ama sorumluluk işini kendin diyorsun aileler halletmiş bu zor bir şey değil ki.

Hayat kurmamışsınız ki aile desteğiyle evlenmişsin sadece. Aileler destek olmuş böyle herkes evlenir zaten zor bir şey değil ki. 21 yaşında sorumluluk alıp, hayat kurmak üstelik evlenmek başka aile desteğiyle lay lay lom yaşamak bambaşka. Hayat kurmak çok başka bir şey bence. Bazı insanlar evliliğin 10.yılı hayatını kurar mesela. Bazıları evlenmeden kurar. Ayrıca evliliğin erkeni, gecikmesi gibi tanımlar aşırı komik. 21 yaşında yetişkin birisin zaten ilişki yürütürsün ama sorumluluk işini kendin diyorsun aileler halletmiş bu zor bir şey değil ki.
Yo hayat kurduk 1+1 evimiz vardı eşyalarını beraber almıştık aileler bize eşya almadı sadece düğünümüzü yapıp altın taktı 30 yaşında evlenmiş olsaydık da aynısı olacaktı bizde aileler çocuklarına destek oluyor her zaman.

Evli misiniz bilmiyorum ama evliyseniz aileniz hiç mi destek olmadı

Evli misiniz bilmiyorum ama evliyseniz aileniz hiç mi destek olmadı
Bİzde hiç destek olunmadı. İki okumuş etmiş çalışan insan olarak her şeyi kendimiz yaptık ve ailelere o sebepten hiç laf söz düşmedi. Kendi hayatını kuran insanlarda böyle oluyor. Şu an kaynanam doğuruyorum dese ki fizyolojik olarak imkansız, beni mesela hiiiiiç alakadar etmez.

Yo hayat kurduk 1+1 evimiz vardı eşyalarını beraber almıştık aileler bize eşya almadı sadece düğünümüzü yapıp altın taktı 30 yaşında evlenmiş olsaydık da aynısı olacaktı bizde aileler çocuklarına destek oluyor her zaman.
Tamam benim ailemde böyle zaten her konuda destekler çok şükür. Babam bazen abartır hatta. Ama sizin ki hayat kurmak değil aile desteğiyle evlenmek. Baya farklılar.

Aslında çevresi geniş kolay geçinen bir insanım ben ama melek de olsan gelinle anlaşamayacağın da bir gerçek😂 burada görüyoruz çünkü ev verdiler ama iki bilezik az taktılar yada on bilezik taktılar ama bohçama far paleti koymadılar asla gidip gelmem diyenleri😂
Gerçi şu da var yaşlılığımda eşimle arkadaşlarımla gezmek eğlenmek evimde dinlenmek istiyorum zaten torun torba bakasım yok iyi olur bence geçinemezse 😂😂😂
Gönlünüze göre olsun o zaman😊Öyle bu zamanda geline yaranmak zor,hele ki 20 li yaş gelinlerle,beklenti hep altın düğün eşya üzerine oluyor.
30 yaş sonrası daha olgun oluyorlar,hele ki çalışan biriyse.Torun baktırmak isteyene,enerjim olsa 2.yi yapardım dersiniz konu kapanır😁

Ayol bu bahsedilen durum iç anadoluda benim anannem zamanlarında falan kalmış. Bulunduğumuz dönemde şu an 42 yaşında olan bir kadının 16 yaşında evlenmesi yine de absürt. Ha çocuk ergen aklıyla kaçmıştır istemiştir aile zor duruma düşmüştür bilemem.
Size katılıyorum. Karadeniz için de aynısı geçerli. Ben yumuşatmak için yaygın değil dedim. Aslında güncel durumda yok denecek kadar az .

Muhtemelen ev satıp düğün yaptıkları için eşinizden bu beklentiye girmişler
Evin parasını ödesin eşinizin durumu iyi madem
Daha da para pul istemezler herhalde

Ben 135 bine doğum yaptım Ekim ayında
Sağlıkla büyüsün insallah 🧿 yine iyi bir ücrete yapmış doktorunuz. Tek olunca farklı ikiz olunca farklı ücret dediler bana. Sadece doktor ücretine 147.000 dediler. Tabi çok daha uyguna yapanlar var. Bende kararsız kaldım 1 tüp bebek ücreti kadar fiyat. Kv de acıbademde yapmak istiyormuş doğumu bence daha uygun fiyatlı iyi bir yerede gidebilir.

Yoo bu hayrette küçük görme üniversite mezunu değilsin küçük yaşta evlenmişsin vs
Evet ben küçük görüyorum 30 yıl önce 15 yaşında evlenmekle bu devirde 20 yaşında evlenmek aynı mantık bana göre.

Ablası varmış bir de konu sahibinin eşinin 26 yaşında.İlk doğumunu 14 yaşında yapmış kayınvalide.
Cocuk gelin vakasi yani, diyecek soz bulamiyorum, kaynana ozel hastane pesinde kosana dek keske kendisine reva gorulen zulmun peşine dusse aslında.

Ben de 21 yaşında evlendim hiç çocuk değildim kimi insan 30 yaşında hala çocuk olur mesleği olmaz kimi 21 yaşında mezun olur mesleği olur çok ideal bi yaş demiyorum ama iki kişi hayatını kurmak istiyorsa beraber büyümek için gayet iyi. Biz 18 19 yaşından beri aynı evdeydik şuan bi çok insan sevgilisiyle eve çıkıyor evlilik bunun resmi hali. Karşında öküz yoksa aileler destek oluyorsa iyi bi başlangıç 22 yaşında ayrı eve çıkmak zor öğrenciyken aldığın maddi desteği alamıyorsun mezun olmuşsan ama iki kişi üstesinden geliyorsun ve altının oluyor. Geç evliliktense erken evliliği tercih ederim eğer karşıdaki iyi biriyse. Biz evlendik kocam yüksek lisans yaptı çalıştı ben çalıştım gezdik tozduk ev araba hallettik 8. Senece bebeği yaptık pişman değilim
Benim gözümde 21 yaştaki biri çocuktur ve bu benim şahsi görüşümdür ki zaten diğer yorumumda da belirttim.Ben 26 yaşındayken 2.üniversite mi bitirdim evlilik fikrine de çok uzaktım .Erken evlilik de asla bana göre değildi ki zaten geç evlendim.Aslında eşim karşıma çıkmasaydı belki hiç evlenmezdim o da ayrı.
Sizinle alakalı bir yorum yapnadım ki sizi eleştirmedim ki..Kendi düşüncemi belirttim.Siz 21 yaşında tercih edersiniz evliliği ben 45 yaşında.Gördüğünüz gibi bu kişisel bir tercihtir ve tartışması yapılacak bir konu değil.Mutluluklar diliyorum kocanızla ve çocuğunuzla

20 yaşında üniversiteden mezun oldum şuan açıktan başka bir bölüm okuyorum evlenip çocuk sahibi olmam okumama engel değil ayrıca sorduğum sorunun benim yaşımla hayatımla hiçbir alakası yok benim soruma yorum yapın başka konularla ilgili fikirlerinizi kendinize saklayın lütfen herkesin hayat şartlarının farklı olduğunu da unutmayalım
Senin sorduğun sorunun neyine yorum yapalım ki.Kocanız annesinin hastane masraflarını ya karşılayacak ya da karşılamayacak.Biz ne diyebiliriz ki

Karşında öküz yoksa aileler destek oluyorsa iyi bi başlangıç 22 yaşında ayrı eve çıkmak zor öğrenciyken aldığın maddi desteği alamıyorsun mezun olmuşsan ama iki kişi üstesinden geliyorsun ve altının oluyor.

sadece göbek atıp altın sahibi olduk 😂 yüz
Ustteki "altinin oluyor" acaba yazim hatasi mi diye dusunmustum.

Zihniyete bak ya. Baskasi yerine utanmayi yasiyorum su an.

45 yaştan bildiriyorum kafam ses götürmüyor artık.herkesin bünyesi farklıdır tabii ama.

Ustteki "altinin oluyor" acaba yazim hatasi mi diye dusunmustum.

Zihniyete bak ya. Baskasi yerine utanmayi yasiyorum su an.
Ne alaka düğünlerde takı sahibi olunmuyor mu hayatında ilk defa düğün takısı sahibi mi gördün

Tamam benim ailemde böyle zaten her konuda destekler çok şükür. Babam bazen abartır hatta. Ama sizin ki hayat kurmak değil aile desteğiyle evlenmek. Baya farklılar.
Yok hayat kurmak kimse bize al ev otur demedi aileler düğün altın yapmasaydı da evlenecektik evliliği yürütmek herkese göre değil ki benim kayınpederimin de kendi ailemin de durumu iyi buna rağmen kimse bize ev vermedi oturun dşye ben 30 yaşında olup ailelerin ev verip içini düzdüğü insanlar da tanıyorum. 40 yaşında işi gücü var 1 tane malı yok aile evinde oturanı da biliyorum. Borç içindeyken bile destek istemedik erken sorumluluk aldık. 30 yaşında daha kyk kredisini bile ödememiş insanlar var.

Ne alaka düğünlerde takı sahibi olunmuyor mu hayatında ilk defa düğün takısı sahibi mi gördün
Aslında altın borçlandınız. Hatta altını sana yut diye değil tut diye verdik denir. Altın fiyatından bağımsız olarak size çeyrek getirene çeyrek, 10 gram bilezik takana 10 gram bilezik borçlusunuz şu an.

Back
X