• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem hamile ve sorunları

Kayınvalidem 42 yaşında geçen hafta hamile olduğunu öğrenmiş 6 haftalık kayınpederimin maddi durumu çok iyi değil ama çok kötü de değil bizim durumumuz çok kötü değil kendi halimizde geçiniyoruz 2,5 aylık bebeğim var hamile olduğunu duyunca şok olduk eşime benim gittiğim doktora gitmek istediğini muayene ücretini vermesi gerektiğini söylemiş eşimde oraya gitmek yerin devlete git veya daha uygun bir hastaneye gitsen olmaz mı demiş hayır gelin orda doğum yaptı banada orada yaptıracaksınız demiş bütçesine göre bir yere gitmesi gerekmiyor mu çok saçma değil mi neden eşim verecek ücretleri aklım almıyor
Karnındaki kimdense o üstlensin masrafları. Çıldırmış bunlar ayol.

Kayınvalidem 42 yaşında geçen hafta hamile olduğunu öğrenmiş 6 haftalık kayınpederimin maddi durumu çok iyi değil ama çok kötü de değil bizim durumumuz çok kötü değil kendi halimizde geçiniyoruz 2,5 aylık bebeğim var hamile olduğunu duyunca şok olduk eşime benim gittiğim doktora gitmek istediğini muayene ücretini vermesi gerektiğini söylemiş eşimde oraya gitmek yerin devlete git veya daha uygun bir hastaneye gitsen olmaz mı demiş hayır gelin orda doğum yaptı banada orada yaptıracaksınız demiş bütçesine göre bir yere gitmesi gerekmiyor mu çok saçma değil mi neden eşim verecek ücretleri aklım almıyor
E kıskanıyor seni yani kıskanç Bir kaynanan var

Dehşete kapıldım, kayınvalidem hamileyim dese düşer bayılırım herhalde Allah korusun. Hele bir de beni kıskanıp doktoruna gidicem dese, üstelik parayı da benim kocamdan istese... Allah sabır vermiştir inşallah ne diyeyim baya vakit geçmiş konu açılalı. Gerçekten shocked pikachu Face eklemek istiyorum buraya

Ayy ben 42 yaşına gelince 20 yaşında olacak oğlum 😆😆

Kayınvalideniz resmen sizi kıskançlığından doğuruyor 😂😂😂😂

Seni çok iyi anlıyorum. Bu durum gerçekten kafa karıştırıcı çünkü hem ekonomik hem de duygusal boyutu var. Sen yeni doğum yapmışsın, kendi sorumlulukların ve masrafların var; eşinin annesinin hamileliği ise beklenmedik bir gelişme olmuş. Burada birkaç noktayı ayırmak faydalı olabilir:
1. Maddi sorumluluk meselesi
• Normal şartlarda her çift kendi sağlık masraflarını karşılar. Yani kayınvalidenin muayene ve doğum masrafları aslında kendi ve eşinin (kayınpederin) sorumluluğunda.
• Eşinin bu masrafları üstlenmesi “zorunluluk” değil, tamamen aile içi destek ve dayanışma çerçevesinde olabilir. Ama bu destek, sizin kendi bütçenizi zora sokuyorsa doğal olarak sorgulaman çok normal.
2. Kayınvalidenin beklentisi
• “Sen orada doğum yaptın, ben de orada yapacağım” demesi aslında biraz duygusal bir yaklaşım. Belki kendini güvende hissettiği için aynı doktora gitmek istiyor.
• Ama bu, sizin bütçenizi zorlayacaksa mantıklı bir çözüm değil. Devlet hastanelerinde de gayet iyi hizmet alınabiliyor.
3. Eşinle iletişim
• Burada kritik nokta eşinle açık konuşabilmek. Ona “bizim şu an kendi bebeğimiz var, masraflarımız çok. Senin annenin doktor tercihini saygıyla karşılıyorum ama bu masrafları bizim üstlenmemiz bizi zorlar” diyebilirsin.
• Yani mesele “istememek” değil, “bizim bütçemiz buna yetmez” şeklinde net bir çerçeve çizmek.
4. Dengeyi kurmak
• Kayınvalidenin isteğini tamamen reddetmek yerine, “isterse kendi doktoruna gitsin ama masrafı kendileri karşılasın” diyebilirsiniz.
• Siz destek olmak isterseniz, küçük katkılar yapabilirsiniz ama ana yükümlülük eşine ve kendisine ait olmalı.
Ai ile konusmak istesek oraya yazardik bacim, yapmayin.

Evli misiniz bilmiyorum ama evliyseniz aileniz hiç mi destek olmadı
Merhaba konu ile ilgisi yok ama özel mesaj atamadım size @mevsimbahar18 ben 2 defa tüp bebek denedim başarısız aşılama düşünüyorum. Burda bi sayfada okudum siz sanırım tüp bebek sonrası aşılama ile gebe kalmışsınız hayırlı olsun anlatır mısınız

Dedem annesinin son çocuğuymuş. Büyük babaannemiz gelini ve kızıyla aynı dönemde hamile kalınca komşuları "utanmıyo musun sen hiç, onlar genç senin neyine?" diye yargılayıp yadırgamışlar asdfgh büyük babaanne de "size ne be acıbademde doğurcam" diyememiş yazık, çünkü yıl 1940ların sonu.............

Muhtemelen zaten kayınvalidemizin çocuğu düşer 42 yaşında bir kadın öyle kolay kolay gebeliğin devam ettiremez Emin olun benim annem de hamileydi ve direkt çocuk düştü zaten 2 aylıkken düşmüş karnındayken şimdi kalkıp da senin eşine yani oğluna beni o hastaneye götür seninle yarışıyor resmen ayan beyan seninle yarışıyor kesinlikle eşinle şey yapmayın emin ol yarın öbür gün çok daha fazla şeyler ister ben gebeliğin devam edeceğini düşünmüyorum bence düşükle sonuçlanacak 42 yaşında tövbe yarabbim torununa bak çay geldi yani bir şey söylemek istemiyorum ya iyice saçmalıyor bu yaşlılar

Muhtemelen zaten kayınvalidemizin çocuğu düşer 42 yaşında bir kadın öyle kolay kolay gebeliğin devam ettiremez Emin olun benim annem de hamileydi ve direkt çocuk düştü zaten 2 aylıkken düşmüş karnındayken şimdi kalkıp da senin eşine yani oğluna beni o hastaneye götür seninle yarışıyor resmen ayan beyan seninle yarışıyor kesinlikle eşinle şey yapmayın emin ol yarın öbür gün çok daha fazla şeyler ister ben gebeliğin devam edeceğini düşünmüyorum bence düşükle sonuçlanacak 42 yaşında tövbe yarabbim torununa bak çay geldi yani bir şey söylemek istemiyorum ya iyice saçmalıyor bu yaşlılar

selasını okumasaydınız keşke ya. 40 üstü hamileliği şahsen ben de gereksiz buluyorum ama kadın hamile kalmış artık, bebek düşer zaten demek biraz şey ya. bebek düşürmek Allah muhafaza annenin can sağlığına kadar giden bir olay.

42 yaş yaşlı olmuyor siz biraz saçmaladınız sanırım. Foruma bakarsanız insanlar kaç yaşında hamile kalıyor uğraşıyor. Yaşlı dediğiniz 70-80 oluyor. Ne kadar cahilce düşünce yapısı mağarada falan mı yaşıyorsunuz. Siz etrafınızda bakımsız kendini tarlaya çapaya vermiş insanlarla dolu olabilirsiniz ama bakın Jenifer lopez kaç yaşında hala dans edip oynuyor. Eminim sizden bile güzel genç duruyordur. İçinizi böyle şeylerle karartmayın lakin dünyada çok güzel şeyler var. Milletin hayatını forumlarda sorgulamak yorumlamak hiç bir insanın haddine değil. Ben sadece size bilgi vermek istedim. Kabuğunuzdan çıkın dünyayı gezin ufkunuz yenilenecektir.

42 yaş yaşlı olmuyor siz biraz saçmaladınız sanırım. Foruma bakarsanız insanlar kaç yaşında hamile kalıyor uğraşıyor. Yaşlı dediğiniz 70-80 oluyor. Ne kadar cahilce düşünce yapısı mağarada falan mı yaşıyorsunuz. Siz etrafınızda bakımsız kendini tarlaya çapaya vermiş insanlarla dolu olabilirsiniz ama bakın Jenifer lopez kaç yaşında hala dans edip oynuyor. Eminim sizden bile güzel genç duruyordur. İçinizi böyle şeylerle karartmayın lakin dünyada çok güzel şeyler var. Milletin hayatını forumlarda sorgulamak yorumlamak hiç bir insanın haddine değil. Ben sadece size bilgi vermek istedim. Kabuğunuzdan çıkın dünyayı gezin ufkunuz yenilenecektir.
42yas yaşlı değil elbette orta yaş ancak gebelik için 35 ten sonra hem risk artıyor hemde abes yani senin etrafında Jennifer Lopezler varsa burda ne işin var ayrıca sen ben 26 yaşındayım yani senin gibi teyze değilim elbette senden genç ve güzelim bence sende kabuğundan çık biraz oluru olmazı tart kafanda zira yakında huzurevinde bulursun kendini

42yas yaşlı değil elbette orta yaş ancak gebelik için 35 ten sonra hem risk artıyor hemde abes yani senin etrafında Jennifer Lopezler varsa burda ne işin var ayrıca sen ben 26 yaşındayım yani senin gibi teyze değilim elbette senden genç ve güzelim bence sende kabuğundan çık biraz oluru olmazı tart kafanda zira yakında huzurevinde bulursun kendini
Çok edepsiz saygısızca, cevap dahi lütfedip yazmam. Güzelliğinize Allah zeval vermesin

Yine insanlıktan nasibini almayan bir kisi daha.
Sizi ilgilendirmez kendisi benim yorumuma saygısızca cevap verirse ben iki kat saygısızca cevap veririm yırtık dondan çıkmayın

Ben 28 yaşımda ünv mezunu 3 dil bilen üstüne isviçrede iş kadınlığı yapmış genç bir girişimciydim inş sizde seneye kadar sizede bu dediklerim nasip olur ;)
Hanımefendi bende iki üniversite mezunu iki diken bilen 28 yaşında sağlık personeli bir kadınım yarış sebebiniz nedir profilinizde 41 yazıyor siz bana kötü yorum yaparsanız bende size yaparım durduk yere size sataşmadim farkındaysanız

Back
X