Kayinvalidem hiç degismemis

• Konu Sahibi Konu Sahibi -Gri-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hiç laf sokmadim ben bugüne kadar inanır mısınız, beceremem ki. Aşırı empati yapan bir insanim. Laf soktuğumdaki halini düşünür, vazgeçerim hemen. Ciddiye almaktan öte, şaşkınım. Burnum bu durumda mevzu edilecek en son şey bile değildi.

Evde bekar ve evli kaynım, kayinvalidemin annesi, kayinpederim ve konusmadigim eltimde vardı bu arada 😒

Herkesin içinde söylenmesi daha da kırıcı oldu benim.icin.
Anlıyorum sizi ama cevap verseniz bile atışmayı sürdürecek üslup sizde yoktur. Daha da sinirlendiğinizle kalırsınız. O yüzden ciddiye bile almayın.

Kanser hastaları ölümle yüzleştileri için normalde de inanılmaz huysuz ve negatif nefret dolu olabiliyorlar yakınlarına karşı. Umarım bir yakınınızla bu dönemleri yaşamazsınız.

Konuyu okuyunca yorumlara verdiğiniz cevapları sizi çok olayın dışında gördüm. Sizin algınız gerçekten çok farklı. Nefret de etseniz, öncesinde size bir sürü şey de yapsa eşinizin annesi ve zor zamanlar geçirecekler, geçiriyorlar. Bence hiç yorum yapmayın. Çok zorlayıcı bir süreç.

Hasta yakınları çıldırma aşamasına geliyorlar, onkolojide diğer hastaların durumu bile insan için zorlayıcı bir şey. Allah yakınlarına sabır versin, inşallah şifa da bulur.

Not resminizi burnunuzu beğendim

Benim kaynanam da saçlarımı sarı yaptığım dönem 'ıyyy ne biçim civciv gibi olmuş' demişti. Ki ben yeşil gözlü beyaz tenli avrupai görünen biriyim. Gören herkes rengini bulmuşsun demişti. Sırf kıskançlıklarından böyle yapıyorlar.

Sonra gitti kendisi civciv sarısı yaptı hiç yakışmadığı halde :KK70: Çok takmayın bence niyetleri kötü olunca kötü görüyorlar

Son düzenleme:
İyi geceler hanımlar. Buraya yaklaşık 10 ay önce kayinvalidemin kansere yakalandığını ve karı koca çok cimri insanlar oldukları için iyi bir profesör yerine, üç ayda bir doktorun değiştiği devlet hastanelerinde tedavi aldığını, her doktorun başka bir tedavi uygulaması sonucu, kanserin artık tüm vücuda yayılmaya başladığını, eşimin masrafları karşılama önerilerini reddettiklerini vs yazmıştım. Bana karışma dediniz. Karismadim. Geçmişte
, kayinvalidemin art niyetli konuşmalarından, laf sokmalarından, eşimle her günümüz kavgayla geçerdi, bu hastalik sonrasinda hepsini unutmuştum.

Evde bekar görümcem var, o bakıyor annesine.

Bundan birkac ay önce burun estetiği ameliyatı oldum. Enfeksiyon riskinden dolayı gelmeyin dedikleri için doğal olarak gitmemiştik. Ameliyatım çok başarılı geçti, karınca yiyen burnum gitti yerine yüzüme bence ve çevreme görede çok yakışan bir burun yapildi.

Hanımlar, kapıdan girdim, kayınvalidem tam karşımda duruyordu, birden "yazık etmişsin yüzüne" deyip, her zamanki gibi yuzunu eksiterek yerine geçti. Yüzüm degismis. Eski burnum zaten güzelmiş. Tabii ki yancisi görümcem de "delikler eşit değil" muhabbetine girince, durun dedim ya, bosverin burnu vs, sen nasılsın, nasıl gidiyor?

"Zaten oğlun hemen haberledi Bize burnunu yaptirdigini" böyle diyor kadın. Sanki ayıp, gizli bir şey yaptirmisim da oğlum haberlemis bunlara.

Hanımlar, inanın kötü olsa ki burun estetiği bölümünde burnumun eski yeni hali var, biraz bile kötü olsa diyeceğim ki, gerçekten hakli kadın. Ama hem bu kadar hasta olup, hem aynen eskisi gibi kötü kalpli olması, hiç değişmemesi içime oturdu.

O kadar kötü kalpli ki. Hic değişmemiş. Eşim bile bozuldu. annem yine saçmaladı dedi. boşuna uzuluyormusum bu kadın için. Değmezmiş. İnanın burnumu begenmedigi için değil bu kırgınlığım, güzel olan bir şeye ana kız o halde bile çamur atmaları beni kırdı. Umarim anlatabilmisimdir.

Kapasitesi bu kadar insanlar demek ki. Valla bu yazdığınız kötü ama zararsız. Boşverin, dikkate almayın. Zaten kötü bile olmuş olsa siz beğendiyseniz geri kalan herkese kabul etmek düşer.

Bazı insanlar böyle 5 para etmez türden ... varyemezliğine sebep ölüyor kadın aklı hala geline laf sokuşturmakta. Yakında Hakka kavuşucam insan ollayım diye bir şey yok. Gçrmezden gelin gitsin böyle insanları adam yerine koymamak gerek sonra kendilerini bir halt sanıyorlar.

Ben kayınvalidem akciğer kanseri tedavisi görürken evlendim. Kayınvalidem bankadan emekli olduğu için sağlık sigortasının anlaşmalı olduğu özel hastanede tedavi görüyordu. Zaten despot bir kadındı, ölümle mücadele ederken daha da delirdi. Bir de tek çocuğu vardı. Onun evden gitmesi dengesini bozdu. Ben aslında eşimle ilişkilerine karışmadım. Eşim annesini hastaneye götürüp getiriyordu. Kadın sonra bütün hırsını oğlundan çıkarmaya çalıştı. Eşimde hiç tahammüllü, stratejik bir insan değildir. Kendi annesiyle konusmama kararı aldı. Kayınvalidem tedaviye başladıktan 2 sene sonra öldü. Eşim cenazesine gitti.
Sizinkilerde şu an zor bir süreç içindeler. Belli ki orta yolu bulamayacak gibisiniz. Eşiniz görüşsün ama sizin görüşmeniz iki taraf içinde gerginlik yaratıyor.
Merhaba. Benim annem ve babam kanserden vefat etti. Annemin ve kayinvalidemin kanseri aynı. ben çok uzlaşmacı, kavga gürültü sevmeyen bir insanım. Kanser hastalarıyla nasıl konuşulması gerektiğini vs de çok iyi bilirim. Yukarıda anlattım. Kayınvalidem hep böyleydi. Hastalıktan sonra böyle olmadı. Benim görüşmem niye gerginlik yaratıyor bence sorun bu. Niye uğraşır ki bir insan, hasta haliyle başka bir insanla. Ben ne alaka yani. Fazla görüşmüyoruz zaten enfeksiyon riski vs den dolayı. Konu orada kapandı. Eşime evde bahsetmedim kırıldığımdan. Burada paylaşıyorum. Kirilmam normal mi, bunu anlamaya çalışıyorum bir yandan.

Kapasitesi bu kadar insanlar demek ki. Valla bu yazdığınız kötü ama zararsız. Boşverin, dikkate almayın. Zaten kötü bile olmuş olsa siz beğendiyseniz geri kalan herkese kabul etmek düşer.
Ben bu konuyu o an orada kapattım gorunurde zaten. Eşime de sonrasında hiç bahsetmedim. Burada ilk defa paylaşıyorum, sizlerin de fikirlerini merak ettim. Çok mu alinganim bunu ölçmek de istedim bir yandan. kimseye caktirmiyorum bu arada kirildigimi her zamanki gibi...

Benim iki küçük bebeğim var hanımefendi? Ben onlara zor yetiyorum. Kendisi benim dogumuma bile gelmeyen bir kadın. İki doğumum da yalniz yaptim. Annem yoktu, kimseye ihtiyacım yoktu, kendi kendime yettim. Kendisinin evde 28 yaşında bekar bir kızı var. O bakıyor.

Ben ta uzaklardan, iki küçük bebekle, bana hiçbir emek harcamamis, dogumuma bile gelmeyi bırak, günler sonra gelip,.ortalığı karistirip giden, sütümun kesilmesine sebep olan kadına ne sebeple bakacağım?

Kimsesi olmaz, yine bakmaya çalışırım, o ayrı!

Kendi cocuklari tatil tatil gezerken, ben niye ameliyat olmayacağım?

Kime ne?
Ne olursa olsun, ailede kanser tedavisi goren birisi varken estetik yaptirilmaz bana gore, ayiptir. Kendi anneniz kanser olsa ameliyat olur muydunuz yine de?

Bazı insanlar böyle 5 para etmez türden ... varyemezliğine sebep ölüyor kadın aklı hala geline laf sokuşturmakta. Yakında Hakka kavuşucam insan ollayım diye bir şey yok. Gçrmezden gelin gitsin böyle insanları adam yerine koymamak gerek sonra kendilerini bir halt sanıyorlar.
İnanın, o kadar kötü kalpli insanlar ki, biz, annenizin her yerine sicrayacak, böyle bölük pörçük tedavi olmaz, parasını biz verelim iyi bir profesöre götürelim dedik belki bin kere, belki bin kere iptal ettik gitmedikleri için randevuları çünkü bu kadar koyu cehaletle daha fazla savasamadik.

Benim için görümcem arkamdan "kendi annesi öldu ya, benimkinin de ölmesini istiyor herhalde" demiş. Yani ben onlara acele edelim derken, annelerinin ölmesini istiyormusum aslında. Ölmesini istesem, kötü olacagimi bile bile profosore götürelim diye yalvarır mıydım? biz kötü olduk profosor dedik diye. Anneleri İyiymiş, neyi varmış ki? O konumu bilenler biliyor, neler yaptık ama goturemedik ve yayıldı maalesef.

Beni anladiginiz için teşekkür ederim.

Ne olursa olsun, ailede kanser tedavisi goren birisi varken estetik yaptirilmaz bana gore, ayiptir. Kendi anneniz kanser olsa ameliyat olur muydunuz yine de?

Annem ve boyle bir kayinvalideyi nasıl bir tutabiliriz?

Size diyorum ki, kadının bana sadece kötülüğü dokundu bu zamana kadar. Estetik ameliyat olduysam olurum, bu kimseyi ilgilendirmez. İki çocuk annesi, kocaman kadinim. Kimseye gelin bana bakın demedim.

Kayinvalidemin bana hiçbir emeği olmadı sadece laf sokup, eşimle birbirimize düşürdü bu zamana kadar. Hep alttan aldım, bir kere ya, bir kere laf sokmadim. Kendi şuan hasta ve bir çocuğu tatilde, diğeri söz yapacak. Herkes kendi hayatına bakarken, bu kadar sevilmeyen benim estetik yaptırmam mi ayıp geldi size?

Haklı cikmak için ne yazacağınızı şaşırdınız.

Kanser hastaları ölümle yüzleştileri için normalde de inanılmaz huysuz ve negatif nefret dolu olabiliyorlar yakınlarına karşı. Umarım bir yakınınızla bu dönemleri yaşamazsınız.

Konuyu okuyunca yorumlara verdiğiniz cevapları sizi çok olayın dışında gördüm. Sizin algınız gerçekten çok farklı. Nefret de etseniz, öncesinde size bir sürü şey de yapsa eşinizin annesi ve zor zamanlar geçirecekler, geçiriyorlar. Bence hiç yorum yapmayın. Çok zorlayıcı bir süreç.

Hasta yakınları çıldırma aşamasına geliyorlar, onkolojide diğer hastaların durumu bile insan için zorlayıcı bir şey. Allah yakınlarına sabır versin, inşallah şifa da bulur.

Not resminizi burnunuzu beğendim
Annem ve babam toplam 10 sene bu hastalıkla savaştı. bunu bu forumda belki yüz kere yazmisimdir. Bu hastalığı benden iyi kim bilebilir?

Kayınvalidem hastalıktan sonra böyle olmadı o hep böyleydi. Hep başkalarına laf sokar, hep en iyisini ben bilirim, siz ne bilirsiniz diye dusunur, hep en bilgin, en bilen, en bilgili, en güzel yemek yapan, ev işi yapan, çocuk bakan kendisi görülsün isteyen bir insandı.

Bu hastalığın insanın psikolojisini nasıl mahvettigini en iyi ben bilirim. Bu kadın hep böyleydi ama, antabiliyor muyum? Ben artık hali kalmamış uğraşmaz diyordum ama yanılmışım.

Beğenmenize sevindim bu arada. 🌷

Annem ve boyle bir kayinvalideyi nasıl bir tutabiliriz?

Size diyorum ki, kadının bana sadece kötülüğü dokundu bu zamana kadar. Estetik ameliyat olduysam olurum, bu kimseyi ilgilendirmez. İki çocuk annesi, kocaman kadinim. Kimseye gelin bana bakın demedim.

Kayinvalidemin bana hiçbir emeği olmadı sadece laf sokup, eşimle birbirimize düşürdü bu zamana kadar. Hep alttan aldım, bir kere ya, bir kere laf sokmadim. Kendi şuan hasta ve bir çocuğu tatilde, diğeri söz yapacak. Herkes kendi hayatına bakarken, bu kadar sevilmeyen benim estetik yaptırmam mi ayıp geldi size?

Haklı cikmak için ne yazacağınızı şaşırdınız.
Sacmalamayin lutfen, neden hakli cikmak gibi bir derdim olsun? Elime ne gececek hakli ciksam?

Madem bu kadar kotuydu kayinvalideniz, boyle kotu davrandi size yillarca, neden hasta olunca illa kendi dediginiz doktor/hastane ya da tedavi olsun diye direttiniz?

Ya dediginiz kadar kotu degil ya da siz kadinin tedavi surecinde ilgili gibi davrandiniz, rol yaptiniz yani. Her halukarda kendinizle celisiyorsunuz

Merhaba. Benim annem ve babam kanserden vefat etti. Annemin ve kayinvalidemin kanseri aynı. ben çok uzlaşmacı, kavga gürültü sevmeyen bir insanım. Kanser hastalarıyla nasıl konuşulması gerektiğini vs de çok iyi bilirim. Yukarıda anlattım. Kayınvalidem hep böyleydi. Hastalıktan sonra böyle olmadı. Benim görüşmem niye gerginlik yaratıyor bence sorun bu. Niye uğraşır ki bir insan, hasta haliyle başka bir insanla. Ben ne alaka yani. Fazla görüşmüyoruz zaten enfeksiyon riski vs den dolayı. Konu orada kapandı. Eşime evde bahsetmedim kırıldığımdan. Burada paylaşıyorum. Kirilmam normal mi, bunu anlamaya çalışıyorum bir yandan.
Sizin 2 çocuğunuz var sanırım. Uzun senelerdir evlisiniz o halde. Kayınvalidenizde size kötü davranmış baştan beri. Doğru mu anlamışım?
O halde kanser olması sizi çokta ilgilendiren bir durum değil. Bende kapıdan girişte kanser hastası bir kayınvalide ile karşı karşıya geldim. Eşimin huzursuzluğu bizi boşanmaya kadar iterdi. Ama hep bir yandan vicdan azabı çekmedim değil. Keşke anne-oğul geçinebilselerdi. Bir sabah uyandım. Eşim salonda oturuyordu. “Annem ölmüş” dedi. Annesinin arkadaşının facebook’undan öğrenmiş.
Maalesef insanların kendinden büyük egoları oluyor. Değer miydi anne-oğul böyle ayrılmalarına.
Sizinki tabi ki bambaşka bir süreç. Karaciger kanserini bilmiyorum. O da akcigere benziyorsa, bir de tabii metastaz yapıyor çok yaşamaz. Bir kaç zaman sonra hayatınızdan tamamen çıkacak zaten. Çok takılmayın.

Hasta olduğunu kabul etmiyor ki. Ona göre kemoterapi onu hasta etmiş ve bir aydır da kafasına göre tedaviyi kesmiş.
Bu doğal bir şey. Herkes ölümle yüzleşmez. Öleceğini bilerek metanetli davranamaz. Demek ki inkar psikolojisine girmiş. Benim dedem mide kanserinden öldü. O kadar kalender adamdı ki, bir kere “of” demedi. Ama kayınvalideme ölüm korkusu sardı ve çıldırdı.

Kanser tedavisi bazıları için kısa sürede sonuçlanabilirken, bazıları için yıllar sürebiliyor. Neye göre hayatımızı planlayacağız? Kanser adı ilk aşamada korkutucu gelsene, açıkçası zamanla bununla yaşamaya alışıyorsunuz. Yapılan tedaviler, yaşanılan iyi ve kötü günler hayatınızın bir parçası oluyor.

Mesela benim babam 15 yıldır kanser tedavisi görüyor. Son 5 yıldır da, kan değerleri izin verirse 15 günde bir kemoterapi alıyor. Bana ne yapmamı önerirsiniz mesela? Ben bu sürede okulumu bitirdim, evlendim, çocuk yaptım. Gerekirse ameliyatlarımı da oldum, tatillere de gittim. Tabiki bunları akut dönemlerde yapmadım, ama bununla birlikte yaşamayı ve ailece baş etmeyi öğrendik.

Kanser tedavisi bazıları için kısa sürede sonuçlanabilirken, bazıları için yıllar sürebiliyor. Neye göre hayatımızı planlayacağız? Kanser adı ilk aşamada korkutucu gelsene, açıkçası zamanla bununla yaşamaya alışıyorsunuz. Yapılan tedaviler, yaşanılan iyi ve kötü günler hayatınızın bir parçası oluyor.

Mesela benim babam 15 yıldır kanser tedavisi görüyor. Son 5 yıldır da, kan değerleri izin verirse 15 günde bir kemoterapi alıyor. Bana ne yapmamı önerirsiniz mesela? Ben bu sürede okulumu bitirdim, evlendim, çocuk yaptım. Gerekirse ameliyatlarımı da oldum, tatillere de gittim. Tabiki bunları akut dönemlerde yapmadım, ama bununla birlikte yaşamayı ve ailece baş etmeyi öğrendik.
Kusura bakmayin ben babami kanserden 1 sene icinde kaybettigimden uzun tedavi ihtimalini dusunmemistim, haklisiniz

Bazı kanser türleri direk götürüyor. Pankreas mesela. Bir de kaçıncı evresinde yakalandığında önemli. Bazıları da dönem dönem tekrarlıyor. Gerçekten çok kötü bir hastalık.
Benim kayınvalidemin tedavisi yaşadığı süreyi uzattı.
İnsanın yakın zamanda öleceğini bile bile yaşaması çok zor bir sınav. Allah ölümünde hayırlısını versin. 🙏🏻 Bütün hastalarımıza da acil şifalar dilerim.

Back
X