• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem hiç değişmiyor...

hiç arayıp sormadan zile basmadan pat diye yatak odasına dalanları okuyoruz burda bu yine iyisi en azından zırt pırt gelmiyo

Gerçekten süper fikir eşime kalsa aynı yöntemi uygulayacak ama ben ısrarla arayınca önemli bir şey oldu sanıyorum. Bir de kayınvalidem tansiyon ve kalp hastası inanın insan bir yandan da tedirgin oluyor bir şey mi oldu kadına diye. Sabrımın sınırına gelmiş olmama rağmen hala iyi niyet gösteriyorum saf mıyım nedir bazen kendimi de anlayamıyorum.

:1::1::1::1:
Bence esinizi destekleyin ve bu uygulamaya gecin. Biz anlatmayi bile denemedik cünkü eltimlerle bu konu yüzünden kavga etmislerdi. :16: Ne kadar sinsiyiz görüyor musunuz? Acik acik söylemeden hallettik isi. Kimsenin kalbi de kirilmamis oldu. :46::46::46:

Esimin ailesinin de cok saglik sorunlari var, biz de tedirgin oluyoruz aslinda. Ilk baslarda alttan almamizin sebebi de oydu. Fakat bir yere kadar... Siz iyi dayanmissiniz. Ben 1 yil dayanamadim valla.

Kötü bir haber gelecek duymayacaksiniz üzüleceksiniz diye kendi özel hayatinizdan olmayin. Üstelik konusmaniza ragmen düzelmemisken, siz neden kendinizi suclu hissedesiniz ki?

:))) yormunuzun bold işaretlediğim yerinde güldürdünüz beni ama işte her zaman öyle olmuyor her gün yattık kalktık talimatı verilmiyor ki.

oğlu da gerekeni söylemiş ama "anne bizim yatış kalkışlarımız sıkmadı mı seni başka uğraşlar bul" desin tekrar desin :10:

:1::1::1::1:
Bence esinizi destekleyin ve bu uygulamaya gecin. Biz anlatmayi bile denemedik cünkü eltimlerle bu konu yüzünden kavga etmislerdi. :16: Ne kadar sinsiyiz görüyor musunuz? Acik acik söylemeden hallettik isi. Kimsenin kalbi de kirilmamis oldu. :46::46::46:

Esimin ailesinin de cok saglik sorunlari var, biz de tedirgin oluyoruz aslinda. Ilk baslarda alttan almamizin sebebi de oydu. Fakat bir yere kadar... Siz iyi dayanmissiniz. Ben 1 yil dayanamadim valla.

Kötü bir haber gelecek duymayacaksiniz üzüleceksiniz diye kendi özel hayatinizdan olmayin. Üstelik konusmaniza ragmen düzelmemisken, siz neden kendinizi suclu hissedesiniz ki?

Az önce yine aradı gündüz işyerimdeyken pek aramıyor yani akşamki kadar değil biraz önce aradığında ise aynen şu soruyu sordu siz dün niye gittiniz xx'lere oturmaya gittik dedim bende ne oldu ki dedim yok bir şey sordum öylesine dedi. Arkadaşlar gerçekten pek sorun gibi görünmese de aslında benim için büyük bir sorun olmaya başladı can sıkmaya başladı birkaç seferdirde annemlere gidicem dediğimde hayırdır niye gidiyorsun diyor, ne demek hayırdır niye gidiyorsun bir şey mi olması gerekiyor gitmem için dedim annemlere gitmek istiyorum hepsi bu diyorum ama yine aynı soruyu soruyor en sonunda ciddi bir tartışmamı yaşamamız gerekiyor anlamıyorum ki.

Canım ya ne olur ki.. Arayıp soruyor işte.. Dua et başka fevrilikleri yok. Eski insanlar, normaldir yani. Başka bişeyine karışmasın da bu da nazar boncuğu olsun.

Ne kayınvalideler okuyruz bu forumda.. Boşver sıkma canını..

bende arkadaşıma katılıyorum büyük bir sorun göremedim,ben keşke benim sorunlarımda sadece bu kadar olsa diye geçirdim içimden......

bence kv in yaşlılığına verin. kp yok mu bilmiyorum ama uzaktan da annelik yapmaya çalışıyor. yatın uyuyun vs dedi diyorsunuz onu dediğini yapmak zorunda değilsiniz ki daha doğrusu o sohbet olsun diye bir de sizin yorulduğunuzu vs düşündüğü için yatın rahatlayın anlamında konuşmak için konuşuyor.. bırakın uzaktan da olsa yapsın..
en azından bunu yapan anne..

Az önce yine aradı gündüz işyerimdeyken pek aramıyor yani akşamki kadar değil biraz önce aradığında ise aynen şu soruyu sordu siz dün niye gittiniz xx'lere oturmaya gittik dedim bende ne oldu ki dedim yok bir şey sordum öylesine dedi. Arkadaşlar gerçekten pek sorun gibi görünmese de aslında benim için büyük bir sorun olmaya başladı can sıkmaya başladı birkaç seferdirde annemlere gidicem dediğimde hayırdır niye gidiyorsun diyor, ne demek hayırdır niye gidiyorsun bir şey mi olması gerekiyor gitmem için dedim annemlere gitmek istiyorum hepsi bu diyorum ama yine aynı soruyu soruyor en sonunda ciddi bir tartışmamı yaşamamız gerekiyor anlamıyorum ki.

Bazi üyeler yasamadiklari icin ya da daha agirini yasadigi icin konu sahibini anlamakta güclük cekiyor sanirim. Evet ben de son birkac gündür okuyorum, yatak odasina pat diye dalan kayinvalide var, torunun adi kendi adi olmazsa tehditler savuran kaynana var, hatta gelinin alt katinda oturup, gece 1`lere kadar kendi evine gitmeyen kaynana ve görümce de var.

Var da, herkesin derdi kendisine arkadaslar.

Sürekli telefonla aranmak ne kadar büyük bir yük tahmin edemezsiniz. Ben de eltimin sikayetlerine, ya canim yasli insanlar ne olacak azicik alttan alsan, anlayisli olsan seklinde bakiyordum. Fakat basima gelince dayanamadim. :34: Üstelik sadece aramak da degil o olay, o telefonda konusulanlar da can sikici bunaltici olabiliyor.

Sürekli zaten yatacaginiz halde "iyi hadi yatin, hadi uyuyun simdi vs." cümlelerini duymak insani bence sinir krizine sürüklemek icin yeterli. Herkesin sinir oldugu seylerin de farkli oldugunu unutmayin.

Anneyim78, kayinvaliden sanirim sadece aramakla kalmiyor bir de hayatinizin her dakikasindan haberdar olmak istiyor. Tamam yasi bir insan, bilemiyor, anlayamiyor, "xx`e neden gittiniz?", "annene niye gidiyorsun hayirdir?" seklinde yersiz sorular soruyor ama cok fazla gelmeye basladiginda dinlenmeye ihtiyaciniz olacaktir.

Bence is yerindeyken hele hic acmayin telefonu. Ben calistiginizi bilmiyordum. Bu piyango gibi birsey. Gündüz ararsa hic ama hic acmayin. Yogunsunuz, isiniz var, patron cagirdi vs. Aksamlari da esinizle birlikte düsünüp tasinip, acmadiginiz günlere bir yalan bulursunuz mutlaka. :)

Kayinvalide ile tartissaniz da anlayacak bir yapisi yok gördügüm kadariyla, o yüzden tartismamak ya da dolup tasmamak icin en iyisi arada bir konusmamak. Dinlenmek. :1:

Son düzenleme:
Ben şuna inanıyorum artık, tüm dünyası çocukları olup başını kaldırıpta farklı birşey yapmamış insanlar çocukları evlenince bodosluyorlar resmen, günde 10 defa arayıp tek tek yemek yediniz mi, ne pişirdin? Topladın mı bulaşıkları? örnekler çoğaltılabilir, saçma sapan şeyler soruyorsa eğer, canı sıkılıp uğraşacağı bir işi olmamasındandır.

Konuya dönersek 13 boyunca değişmemişse, ki oğlunun sert tavrına karşılık bi 13 yıl daha geçse değişmez diye düşünüyorum. Huyluyu huyundan vazgeçirmek zor..:ssz:

Bazi üyeler yasamadiklari icin ya da daha agirini yasadigi icin konu sahibini anlamakta güclük cekiyor sanirim. Evet ben de son birkac gündür okuyorum, yatak odasina pat diye dalan kayinvalide var, torunun adi kendi adi olmazsa tehditler savuran kaynana var, hatta gelinin alt katinda oturup, gece 1`lere kadar kendi evine gitmeyen kaynana ve görümce de var.

Var da, herkesin derdi kendisine arkadaslar.

Sürekli telefonla aranmak ne kadar büyük bir yük tahmin edemezsiniz. Ben de eltimin sikayetlerine, ya canim yasli insanlar ne olacak azicik alttan alsan, anlayisli olsan seklinde bakiyordum. Fakat basima gelince dayanamadim. :34: Üstelik sadece aramak da degil o olay, o telefonda konusulanlar da can sikici bunaltici olabiliyor.

Sürekli zaten yatacaginiz halde "iyi hadi yatin, hadi uyuyun simdi vs." cümlelerini duymak insani bence sinir krizine sürüklemek icin yeterli. Herkesin sinir oldugu seylerin de farkli oldugunu unutmayin.

Anneyim78, kayinvaliden sanirim sadece aramakla kalmiyor bir de hayatinizin her dakikasindan haberdar olmak istiyor. Tamam yasi bir insan, bilemiyor, anlayamiyor, "xx`e neden gittiniz?", "annene niye gidiyorsun hayirdir?" seklinde yersiz sorular soruyor ama cok fazla gelmeye basladiginda dinlenmeye ihtiyaciniz olacaktir.

Bence is yerindeyken hele hic acmayin telefonu. Ben calistiginizi bilmiyordum. Bu piyango gibi birsey. Gündüz ararsa hic ama hic acmayin. Yogunsunuz, isiniz var, patron cagirdi vs. Aksamlari da esinizle birlikte düsünüp tasinip, acmadiginiz günlere bir yalan bulursunuz mutlaka. :)

Kayinvalide ile tartissaniz da anlayacak bir yapisi yok gördügüm kadariyla, o yüzden tartismamak ya da dolup tasmamak icin en iyisi arada bir konusmamak. Dinlenmek. :1:

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet bundan sonra bu yöntemi mutlaka uygulayacağım, çünkü gerçekten çok sıkıldım ufak bir sorun gibi görünsede artık ben neden gittiniz, nereden geldiniz, yattınız mı, kalktınız mı sorularından bıktım hiçbir şekilde de anlamıyor anlayacakta biliyorum. Şunu anladım ki kayınvalidem arayıp insanın sinirini bozmaktan büyük bir zevk alıyor bunu bilerek ve kasıtlı yapıyor. Sorsan klasik kayınvalide gibi oğlunun ve gelininin mutluluğundan başka bir şey istemiyor ama alttan alttan da sinirlerimizi bozmaktan geri kalmıyor.

Arkadaşlar hepinize yorumlarınızdan dolayı çok ama çok teşekkür ediyorum. Acaba bende aynı taktikle onu mu bunaltsam, arasam sürekli nerede gittin, nereden geldin, ne oldu ki gittin, hayırdır, hadi uyuyun artık, ne yediniz, neden bize haber vermediniz gibi sorularda diyorum belki beni ne kadar bunalttığını anlar ve vazgeçer. Benimki bir umut işte :1::1::1::1:

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet bundan sonra bu yöntemi mutlaka uygulayacağım, çünkü gerçekten çok sıkıldım ufak bir sorun gibi görünsede artık ben neden gittiniz, nereden geldiniz, yattınız mı, kalktınız mı sorularından bıktım hiçbir şekilde de anlamıyor anlayacakta biliyorum. Şunu anladım ki kayınvalidem arayıp insanın sinirini bozmaktan büyük bir zevk alıyor bunu bilerek ve kasıtlı yapıyor. Sorsan klasik kayınvalide gibi oğlunun ve gelininin mutluluğundan başka bir şey istemiyor ama alttan alttan da sinirlerimizi bozmaktan geri kalmıyor.

Rica ederim. Umarim biraz daha rahat günler gecirirsiniz bundan sonra. Inadina yapiyor olmasi da bir ihtimal tabiki. Neden olmasin? Huy edinmis olabilir diyerek biz biraz daha iyimser yaklasiyoruz olaya. Üstteki arkadasin da dedigi gibi, bir de bosluktan dolayi yapiyor da olabilir. Ama sebebi ne olursa olsun, önemli olan size nefes alacak alanin yaratilabilmesidir. Bikkinliginiz cok normal, cok sabirliymissiniz bile. :)

Umarim bu yöntemle birazcik da olsa kafanizi dinleme sansina erisirsiniz.

Bir arkadasim da ayni sorundan muzdaripti, telefona cevap vermemeye basladilar, düzeldi. Telefonun fisini cektiler bir süre falan. Öyle öyle alisti esinin ailesi her aksam aramamaya basladilar. Ertesi gün "dün neden acmadiniz?" dediginde ise, yatmistik. Disaridaydik, ben cocuklari banyo yaptiriyordum, bizimki de duymamis, tarzi aciklamalar, yalanlar dolanlar, ama bir süre sonra cidden aramalar azaliyormus.

Diger yandan baska yapabilecek bir seyiniz yok, esiniz bile annesine acik acik "bunaldik" demis, kadin yine yapiyorsa, huy edinmis demek ki artik.

Gerci evden aramasa cepten arar degil mi? O zaman telefon sessizdeydi diye de yalan uydurursunuz, ya da aksam cok lazim olmuyorsa cep telefonlarinizi kapatsaniz.?

arkadaşın yazdıklarına harfiyen katılıyorum yapılabilecek tek şey bu kakmış:31:

evden arıyorsa fişi çekin telf bozuldu falan dersiniz arayamaz.he cepten ise eger engellemeye alın yada ne bilim sesini kapatın telf nun

ben konunda büyütülecek birşey görmedim.
hem zaten siz normaldede erken yatıyormussunuz kayınvalidende belki sizi düşündüğünden erken yattığınızı bildiğinden sabah çok erken kalkıp yorulduğunuzu bildiği için sürekli aynı şeyi söylüyor olabilir..
bence halinize şükredin ya siz uyurken zırt bırt arasaydı olur olmadık sebepler ile.
ya çok uyuyorsun bu kadar erken uyunur mu die laf söyleyip dursaydı..

benim kayın validemde hergün arar konuşuruz ben işte olurum sonra akşama planınız varmı der yok anne yorgun oluyoruz zaten derim doğru yemek yiyin hemen uyu yoruluyorsun zaten der ve ben hiç yanlış anlamıyorum beni düşünüyor bence.. ve bizde bu konuşmayı istisnasız hergün yapıyoruz canım

Bu tür kaynanalar hep çocuğu içln var olmuş ne sinemaya gitmiş,nede roman veya gazete veya hobi edinmemiş gezmemiş .çocukda evlenince sap gibi ortada kalıyorlar kendilerlni oyalıyacak b irşey bulamıyorlar , onlarında aile olduğunu ..çok vakit geçtikten sonra idrak ediyorlar tipik türk kaynanası işte

İşte eski nesil. Biz öyle olmayacağız diye umuyorum.. Tabi eğer Allah kaynana olmayı nasip ederse.

Ama şuda bi gerçek ki çok sorunlu kaynanalar var. İnsan bu konuyu okuyunca bu da sorunmu diyebiliyor. Az biraz şükretmeyi bilmek gerek. İnsanın başına daha kötüsü gelmeyince, mevcut derdini büyük görüyor haliyle..

hem zaten siz normaldede erken yatıyormussunuz kayınvalidende belki sizi düşündüğünden erken yattığınızı bildiğinden sabah çok erken kalkıp yorulduğunuzu bildiği için sürekli aynı şeyi söylüyor olabilir..
bence halinize şükredin ya siz uyurken zırt bırt arasaydı olur olmadık sebepler ile.

benim kayın validemde hergün arar konuşuruz ben işte olurum sonra akşama planınız varmı der yok anne yorgun oluyoruz zaten derim doğru yemek yiyin hemen uyu yoruluyorsun zaten der ve ben hiç yanlış anlamıyorum beni düşünüyor bence.. ve bizde bu konuşmayı istisnasız hergün yapıyoruz canım

beni kv dem çok aramaz ama arada arar ne yapıyornuz nasılsınız vs diye.. oğluyla konuşur mutlaka beni de ister.. hani ben annemi ararım onu ararken de on kez düşünürüm. bayramlarda vs ararım ama yalan yok annemi aradığım gibi rahat aramam. yalnız annemi de hergün aramam ya da annem de beni hergün aramaz..

işte burda böyle birşey var.. yani konu sahibi arkadaşımızın acaba annesi de bu denli karışıyor mu.. ona tepkisi nasıl. veya eşi de aynı şeyleri düşünüyor olabilir. yani kv de karışınca karışıyor annem karışınca biliyor olmasın. ben buna da karşıyım.karışmaya rahatsız oluyorsan annen karışınca da rahatsız olursun.. ama maalesef gelinler kızıyor diye anneler kızlarına istediğini söylüyor..istediğini yaptırıyor..

çevremden biliyorum. kv aramayınca da hiç aramaz sormaz diyorlar.. arayınca da niye arıyor karıştı oluyor.. yani konuşmalar zamanla samimileşiyor.resmiyetten uzaklaşıyor. dolasıyla ister istemez o samimiyetle konuşurken böyle karışıyor olarak hatta sırf sinir etmek için yapıyor gibi düşünülebiliyor.

hı tabiki kendi bileceğiniz birşey. konu sahibini etkilemiş rahatsız etmiş ki buraya taşımış. ama işte sonuçta anne..büyüğümüz diye olayı büyütmemek lazım. ya bir de görümce vs olsaydı..üstelik daha fazlasını yapan karışan sadece kendi menfaatini düşünen birisi olsaydı.

Son düzenleme:
beni kv dem çok aramaz ama arada arar ne yapıyornuz nasılsınız vs diye.. oğluyla konuşur mutlaka beni de ister.. hani ben annemi ararım onu ararken de on kez düşünürüm. bayramlarda vs ararım ama yalan yok annemi aradığım gibi rahat aramam. yalnız annemi de hergün aramam ya da annem de beni hergün aramaz..

işte burda böyle birşey var.. yani konu sahibi arkadaşımızın acaba annesi de bu denli karışıyor mu.. ona tepkisi nasıl. veya eşi de aynı şeyleri düşünüyor olabilir. yani kv de karışınca karışıyor annem karışınca biliyor olmasın. ben buna da karşıyım.karışmaya rahatsız oluyorsan annen karışınca da rahatsız olursun.. ama maalesef gelinler kızıyor diye anneler kızlarına istediğini söylüyor..istediğini yaptırıyor..

çevremden biliyorum. kv aramayınca da hiç aramaz sormaz diyorlar.. arayınca da niye arıyor karıştı oluyor.. yani konuşmalar zamanla samimileşiyor.resmiyetten uzaklaşıyor. dolasıyla ister istemez o samimiyetle konuşurken böyle karışıyor olarak hatta sırf sinir etmek için yapıyor gibi düşünülebiliyor.

hı tabiki kendi bileceğiniz birşey. konu sahibini etkilemiş rahatsız etmiş ki buraya taşımış. ama işte sonuçta anne..büyüğümüz diye olayı büyütmemek lazım. ya bir de görümce vs olsaydı..üstelik daha fazlasını yapan karışan sadece kendi menfaatini düşünen birisi olsaydı.

Yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Annemin karışmasına da aynı tepkiyi veriyor muyum diye sormuşsunuz, evet annem karışsaydı aynı tepkiyi verirdim emin olun. Sonuçta bu benim annemde olsa eşimin anneside olsa insanın canını sıkacak bir olay. Evet ben sinir etmek için yaptığını düşünüyorum çünkü anne de olsa her akşam tencit pilavı gibi aynı şeyleri söyleyince tabii ki insan sıkılıyor. Daha fazlasını da yaptı bu zamana kadar emin olun. Ama en azından belli başlı şeyleri tolere edebildim eşimin hatırı içinde olsa. Ama ben ne kadar eşimin hatırı için sustuysam ya da yaşlı insan kalbini kırmak istemediysem kayınvalidem her geçen gün yeni yeni şeylerle geldi karşıma ve konuştuğunda da hiçbir şey değişmiyor.

Çok daha kötü şeyler yaşayan insanlar da vardır mutlaka, sizin için büyütülecek bir konuda olmayabilir. Ben artık beni düşündüğünü değil sırt benim tadımı kaçırmak için yaptığını düşünüyorum çünkü bende bir anneyim ve çocuklarım henüz küçük olmasına rağmen yatma saatlerini biliyorlar yani ben onlara dahi her akşam hadi yatın uyuyun demiyorum. Bizlerde yetişkin insanlar olarak ne zaman yatıp ne zaman kalkacağımızı biliyoruz. Ayrıca siz uyurken zırt ırt arasaydı demişsiniz, onu da yapıyor bir yorumumda yazmıştım hastaneden geldiğimiz gün uyuduğumuzu bildiği halde saat başı aradı sırf napıyorsunuz uyuyoruz diyince iyi hadi uyuyun deyip kapattı bu dalga geçmek değildirde nedir sizce bizi düşündüğünü mü gösterir bu davranışları.

ben olsam cevap vermem. duymadım dustaydım falan fılan derim, açmam telefonu,sallamam... bı sure sonra azalır., küçük bir şey gibi görünebilir ama bence sürekli devam ettiğnde çok can sıkıcı bı durum. kaç yasında ınsanını ne zaman ne yıyıp nezaman yatacagını kendısı bılır heralde..

Back
X