• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem hiç değişmiyor...

bence büyütülecek bir konu değil..eski insanlar bir çoğu öyle..benim kendi annemde öyleydi..arardı hava soğuk çoçukları sıkı giydir..tamam anne diyordum..bize gelirdi çoçukları aç bırakma..sık sık yedir..ama benim hiç zoruma gitmiyordu..bilmiyorum ama kaynanamda aynısını yapsa alınmazdım diye düşünüyorum..siz galiba biraz alerjiniz olduğu için her sözleri batıyor..bence kadın torunlarında kendi evladı gibi görüp söyleyebilir...ama her misafir geldiğinde çağırmak zorunda değilsiniz..

ben olsam cevap vermem. duymadım dustaydım falan fılan derim, açmam telefonu,sallamam... bı sure sonra azalır., küçük bir şey gibi görünebilir ama bence sürekli devam ettiğnde çok can sıkıcı bı durum. kaç yasında ınsanını ne zaman ne yıyıp nezaman yatacagını kendısı bılır heralde..

Aynen bende bunu anlatmak istiyordum sağolun. Bazı arkadaşlar bu da dert mi sonuçta o anne merak ediyor diyor ama aynı şekilde kendileri her akşam aransa ve aynı şeyler söylense dert etmezler miydi acaba? İllaki dert olması için kayınvalideden haraket, küfür, şiddet vs... mi görmek gerekiyor bunları mı yaşamak lazım anlamadım ki?

Ya valla ben bazı konuları anlamıyorum anlamıcam da herşeyden bir sorun yaratıyor bazıları ne kaynanalar var. Ne var hadi yatın diyorsa erken yattığınızı bildiği için diyordur sabah erken kalkıyorsunuz diye yani size emir vermek için değil bunu kendi anneniz söylese hiçte alınmazsınız ama. Kadın arıyor ne güzel hatta sizin aramanız anne ne yapıyorsun demeniz gerekirken o arıyor ne yaptın ettin diyor ilgisiz olsa daha mı iyi. Eşinle aranı bozmuyor, nifak sokmuyor etmiyor. Çocuğun kucağında uyuduğunu bilmiyor olabilir bir yukarı çıkıp selam vermenizi istemiş olabilir tabii ki kalmanızı istememiştir okul olduğunu biliyordur ama gitmişken bir kapıda merhaba denir ya ondan demiştir. Ne kadar büyütüyorsunuz küçücük şeyleri bir de çok büyük dertmiş gibi yazıyorsunuz benim kaynanamın ölsek haberi olmaz valla hatta ararız halini hatrını sormak için dizisi filan varsa iyi iyi dizim var benim der pat kapatır aramışıız konuşuyor muşuz umrunda olmaz ağzına tıkar lafı bir şey diyeceğin varsa da diyemezsin napıyım dert mi ediyim arasın söyler kapatırsınız bitti gitti.

bence büyütülecek bir konu değil..eski insanlar bir çoğu öyle..benim kendi annemde öyleydi..arardı hava soğuk çoçukları sıkı giydir..tamam anne diyordum..bize gelirdi çoçukları aç bırakma..sık sık yedir..ama benim hiç zoruma gitmiyordu..bilmiyorum ama kaynanamda aynısını yapsa alınmazdım diye düşünüyorum..siz galiba biraz alerjiniz olduğu için her sözleri batıyor..bence kadın torunlarında kendi evladı gibi görüp söyleyebilir...ama her misafir geldiğinde çağırmak zorunda değilsiniz..

Siz yapmanız gerekenleri bildiğiniz halde birinin sürekli size bunları hatırlatmasını doğru bulmuyorum. Benim kayınvalideme alerjimin olduğunu nereden çıkardınız bilmiyorum ama umarım sizin kayınvalideniz size aynısını yapmaz. Alınmazdım diye düşünüyorum demişsiniz böyle bir sorunla karşılaştığınızda bu kadar rahat olabilecğinizi sanmıyorum.

Ya valla ben bazı konuları anlamıyorum anlamıcam da herşeyden bir sorun yaratıyor bazıları ne kaynanalar var. Ne var hadi yatın diyorsa erken yattığınızı bildiği için diyordur sabah erken kalkıyorsunuz diye yani size emir vermek için değil bunu kendi anneniz söylese hiçte alınmazsınız ama. Kadın arıyor ne güzel hatta sizin aramanız anne ne yapıyorsun demeniz gerekirken o arıyor ne yaptın ettin diyor ilgisiz olsa daha mı iyi. Eşinle aranı bozmuyor, nifak sokmuyor etmiyor. Çocuğun kucağında uyuduğunu bilmiyor olabilir bir yukarı çıkıp selam vermenizi istemiş olabilir tabii ki kalmanızı istememiştir okul olduğunu biliyordur ama gitmişken bir kapıda merhaba denir ya ondan demiştir. Ne kadar büyütüyorsunuz küçücük şeyleri bir de çok büyük dertmiş gibi yazıyorsunuz benim kaynanamın ölsek haberi olmaz valla hatta ararız halini hatrını sormak için dizisi filan varsa iyi iyi dizim var benim der pat kapatır aramışıız konuşuyor muşuz umrunda olmaz ağzına tıkar lafı bir şey diyeceğin varsa da diyemezsin napıyım dert mi ediyim arasın söyler kapatırsınız bitti gitti.

Vallahi bende sizin şu yorumunuzu pek anlayamadım. O yatın demese ben sabah erken kalktığımı unutup sabaha kadar oturacağım sanki. Benim aramadığımı nereden çıkardığınızı da hiç anlamadım. Bende arıyorum tabii ama her saat değil kaldıki aramasamda yeridir saat başı arıyor çünkü benim aramama fırsat kalmıyor ki. Sizin yorumunuzla eşimle aramı bozmadığı sürece benim sinirlerimi bozma hakkına sahip öyle mi? Evet yine söylüyorum herkesin derdi kendine çok büyük bir sorun olmayabilir sizin için ama benim canımı sıkan bir sorun.

Aynen bende bunu anlatmak istiyordum sağolun. Bazı arkadaşlar bu da dert mi sonuçta o anne merak ediyor diyor ama aynı şekilde kendileri her akşam aransa ve aynı şeyler söylense dert etmezler miydi acaba? İllaki dert olması için kayınvalideden haraket, küfür, şiddet vs... mi görmek gerekiyor bunları mı yaşamak lazım anlamadım ki?

Ya telefona bakmakta iki hoş beş etmekte ne var Allah aşkına sorun görmemişsiniz siz bu kadarcık sorunum olsa keşke diye kaç kişi var. Kendi anneniz olsa her akşam arasa ve eşiniz rahatsız olsa gücenmez misiniz. Bir arkadaş yazmış teli açmazdım diye ne münasebet iki konuşup kapatmak o gün neler yaptığını söylemek ne kadar zor olabilir ki yani. Ben insanlarım biraz empati kurmasından yanayım kendi annelerine sesi çıkmayacak konularda kaynanalarını şikayet eden insanları anlamıyorum ben sevinirim beni merak ediyor diye. Yani buraya yazılacak kadar büyük bir dert değil dediğiniz ha ne olur teli açmazsınız kaynananız alınır soğursunuz birbirinizden o sana soğuk davranır emelinize kavuşursunuz ama aradaki soğukluk eşinize de yansır ben o an başımda ağrısa hasta da olsam belli etmem konuşurum çokta sevinirim merak ettiği için ama nerdee kırk yılda bir hep biz ararız.

Vallahi bende sizin şu yorumunuzu pek anlayamadım. O yatın demese ben sabah erken kalktığımı unutup sabaha kadar oturacağım sanki. Benim aramadığımı nereden çıkardığınızı da hiç anlamadım. Bende arıyorum tabii ama her saat değil kaldıki aramasamda yeridir saat başı arıyor çünkü benim aramama fırsat kalmıyor ki. Sizin yorumunuzla eşimle aramı bozmadığı sürece benim sinirlerimi bozma hakkına sahip öyle mi? Evet yine söylüyorum herkesin derdi kendine çok büyük bir sorun olmayabilir sizin için ama benim canımı sıkan bir sorun.

Valla önce her akşam diyorsunuz sonra burada tepki gelince de saat başı arıyor diyorsunuz. Yani neden illa kötü niyetle söylendiğini düşünüyorsunuz ki illa. Tekrar söylüyorum kendi anneniz olsa hiç bir artniyet aramaz iyiliğim için söylüyor dersiniz adı kaynana olunca yok illa kötü niyetle söylüyor iyi yatın siz de demenin ne kötü niyeti olabilir bir açıklasanız eşinizle tv izlemenizi vakit geçirmenizi mi kıskanacak. Gerçekten annem var gelin alacak böyle aradı diye alınsa laf söylese hayatta bir daha aramaz insanları düşünmek aramak sormak aman erken yatın uykunuzu alın demekte suç oluyor demek ki bu hayatta . Neden çarpıtıyorsunuz ben aranızı bozmak hakkı mı dedim yani bunları yapmıyorsa huzurunuzu bozmuyorsa arasın ne var dedim eğer bunları yapıyor olsaydı size hak verirdim anlamında söyledim dediğim bir cümleyi bile açıklama gereği duyuyorum size burada nedense hep zaten istenmeyen yorumlar geldiğinde söylenenler çarpılıtılıyor. Madem herkesin size hak vermesini istiyorsunuz dize hak verenlerle konuşun. Ben fikrimi söyledim günlük telde edilen sohbetin sinir bozacak nesi var anlamadım.

Son düzenleme:
Valla önce her akşam diyorsunuz sonra burada tepki gelince de saat başı arıyor diyorsunuz. Yani neden illa kötü niyetle söylendiğini düşünüyorsunuz ki illa. Tekrar söylüyorum kendi anneniz olsa hiç bir artniyet aramaz iyiliğim için söylüyor dersiniz adı kaynana olunca yok illa kötü niyetle söylüyor iyi yatın siz de demenin ne kötü niyeti olabilir bir açıklasanız eşinizle tv izlemenizi vakit geçirmenizi mi kıskanacak. Gerçekten annem var gelin alacak böyle aradı diye alınsa laf söylese hayatta bir daha aramaz inşalar düşünmek aramak sormak aman erken yatın uykunuzu alın demekte suç oluyor demek ki bu hayatta .

Yorumlarımı tam olarak okumuş olsaydınız her akşam arıyor dedim daha sonraki yorumumda da uyuyacağım yorgunum dediğim halde saat başı arıyor uyuyor musun diye sormak için dedim. Bende yine söylüyorum kendi annemde olsa birinin bana sürekli ne yapmam gerektiğini söylemesi hoşuma gitmiyor. Sizin kayınvalideniz de her akşam sizi arayıp ne yaptınız nereye gittiniz, neden gittiniz, yatın, kalktınız mı dese o zaman bunun belli bir süre sorun olup olmadığını anlardınız.

Ha ben de şöyle bir örnek vereyim o zaman bunun ne kadar devede kulak kaldığını anlayın. 6 senedir evliyim eşim karnabahar yemezdi bekarken şimdi yiyor normal yemeğini. Kaynanamda fırında mercimekli yaparmış bir kere anlattı iki kere üç kere derken ne zaman karnabahar yaptım desem ben şöyle yapıyorum her seferinde ama ben de evet anne biliyorum söylemiştiniz diyorum sanki oğlu yemeği yemiyor yiyor yani yine de diyor. Şu yemeği böyle yapsan şöyle yapsan. Çamaşırlar bazen buruşuyor diyorum sepete çıkarttığın gibi katla güzelce sabah ser diyo bende dedim kokar sabaha kadar öyle sabahta işe gitmek için hazırlanıyorum vaktim olmaz diyorum ısrarla söylüyor daha bunun gibi neler neler keşke sadece arayıp napıyosun hadi yatın dese sen bir şey yaşamadığın için kaynananla bu sana çok birşeymiş geliyor sadece ama gerçekten kaynanandan çekseydin böyle birşeyi deseler aman o ne ki canım derdin.

Yorumlarımı tam olarak okumuş olsaydınız her akşam arıyor dedim daha sonraki yorumumda da uyuyacağım yorgunum dediğim halde saat başı arıyor uyuyor musun diye sormak için dedim. Bende yine söylüyorum kendi annemde olsa birinin bana sürekli ne yapmam gerektiğini söylemesi hoşuma gitmiyor. Sizin kayınvalideniz de her akşam sizi arayıp ne yaptınız nereye gittiniz, neden gittiniz, yatın, kalktınız mı dese o zaman bunun belli bir süre sorun olup olmadığını anlardınız.

Merak etmeyi onu da yapıyordu 3 sene kadar da yaptı. Sürekli bugün ne yaptın yaptın mı diye sorardı bakalım dışarıda mı yedik diye çünkü çalışıyordum yemek bildiğime de o kadar yemeğe çağırmama rağmen inandıramadım yeni evliyiz geziyoruz aradım yine evde yoktunuz yine gezmeye mi gittiniz, bir günde evde oturun, ki kendisi yurtdışlarında gezmiş biriyken, zaman çabuk geçiyor deyince geçer tabi durmuyorsunuz ki yerinizde vs. sürekli soru sorardı sana ssorduğu ne ki bıkmadan cevap verirdim. Yaptığım yemeği söylerdim. Eğer yatın derse sizde yok tv de bir film var onu izlicez deyim ya da yatıcaz zaten anne çocukların okulu var biliyorsun nasıl oturalım dersin. Yani ben 6 senede senin anlattıkların on katını yaşadım canımm.. ama eşimel aramız bozma nifak sokma olmadı sordukça cevapladım bıkmadan tekrar tekrar söylediği şeyleri dinledim napıyım bunun için kavga mı çıkarayım.

Son düzenleme:
Ha ben de şöyle bir örnek vereyim o zaman bunun ne kadar devede kulak kaldığını anlayın. 6 senedir evliyim eşim karnabahar yemezdi bekarken şimdi yiyor normal yemeğini. Kaynanamda fırında mercimekli yaparmış bir kere anlattı iki kere üç kere derken ne zaman karnabahar yaptım desem ben şöyle yapıyorum her seferinde ama ben de evet anne biliyorum söylemiştiniz diyorum sanki oğlu yemeği yemiyor yiyor yani yine de diyor. Şu yemeği böyle yapsan şöyle yapsan. Çamaşırlar bazen buruşuyor diyorum sepete çıkarttığın gibi katla güzelce sabah ser diyo bende dedim kokar sabaha kadar öyle sabahta işe gitmek için hazırlanıyorum vaktim olmaz diyorum ısrarla söylüyor daha bunun gibi neler neler keşke sadece arayıp napıyosun hadi yatın dese sen bir şey yaşamadığın için kaynananla bu sana çok birşeymiş geliyor sadece ama gerçekten kaynanandan çekseydin böyle birşeyi deseler aman o ne ki canım derdin.

İnan bana bende çok çektim tam yeni yeni evet artık bizim bir aile olduğumuzu kabullendi derken, şimdide telefondaki konuşmalarıyla rahatsız etmeye başladı. Yoksa bende bu dediklerinizin birçoğunu yaşadım emin olun. Ama onları bir şekilde tolere ettik duymamaya çalışıyorum, ama bu son olay her akşam olunca çok sıkılmaya başladım hangi akşam duymayaya çalışayım ki. Bir yorumumda yazmıştım dün eşimin kuzenine gittik bu sabah arayıp beni niye gitiniz ki siz oraya ne olduki gittiniz diyor. Annemlere gideceğimi söylediğim zamanda aynı tepkiyi veriyor. Her seferinde bir şey yok oturmaya gittik diyorum ama bazen yeter artık diyesim geliyor. Bizim bir yere gitmemiz için illaki bir şey mi olması gerekiyor. Ama bunu anlatamıyoruz bir türlü. Yoksa ilk evlendiğimiz zamanlarda yine böyle aradığında telefon meşgul olsun ya da duymamış olayım açtığımda telefon niye meşguldü kiminle konuşuyordun diyordu duymadığımda ise eşimi arayıp anneyim78 nerede telefonu niye açmıyor diye söyleniyordu. Sanki benim evde uykuya dalmak gibi bir hakkım yok, ya da duşta olmak gibi.

Çamaşırlar bazen buruşuyor diyorum sepete çıkarttığın gibi katla güzelce sabah ser diyo bende dedim kokar sabaha kadar öyle sabahta işe gitmek için hazırlanıyorum vaktim olmaz diyorum ısrarla söylüyor daha bunun gibi neler neler..

Ama kayınvaliden haklı :1:
Kokmuyor ve katlayıp bir müddet bekletilince çamaşırlar, gerçekten ütülemeden giyilebilecek gibi oluyor :1:

Ben bunun kayin valide problemi oldugunu dusunmuyorum. Bu tamamen kisilikmproblemi. Annemin beni bunalttigi kadar kayin validem bunaltmaz mesela bu tip konularda.

işte ben bu sebeplerden dolayı gelinleri hiç aramayacağım,sadece oğullarımı arayacağım.akşam da aramayacağım ki,kocamla zamanımızı çalıyor demesinler.gündüz iştelerken oğullarımla hergün bol bol konuşacağım:ssz:

:1:benım sevgılı kayınvalıdem sanırsam :9:kendısıde oyledır ama desın ıstedıgı kadar nasıl olsa herkes bıldıgını yapıyo degılmı ?..uyu dedınde uyuyonuzmu ?sanmam ee ozaman dua edınde aynı evde degılsınız derım allah aynı evde oturanlara yardım etsın derım

hiç arayıp sormadan zile basmadan pat diye yatak odasına dalanları okuyoruz burda bu yine iyisi en azından zırt pırt gelmiyo

kesinlikle arkadaşa katılıyorum. evet zırt pırt araması hoş değil ama bide zırt pırt geldiğini düşünsene arkadaşım.
bence teli acmayın boşver çalsın çalsın kapansın saatler sonra dön. uyuyodum işim vardı vs de..
allah akıl fikir versin bu kvlere kplere...

Senin kaynana yapiyormus, benim öz teyzem yapiyor aynisini, telefon aciyor, saat 12-1 gibi ve hep ayni sekilde, gecenlerde mesela:
Merhaba ne yapiyorsun?
Iyiyim teyze mutfagi toparliyorum.
Uyandirdimmi yoksa, aksam yemege cagiracaktim.
Yok teyze dedimya mutfagi toparliyorum diye.
Hiii, tamam aksama bekliyorum.

Bende düsündüm ne yapsam diye veya o niye öyle yapiyor diye. Normalde bana karsi baska kötü bir davranisida yok diyeyim.
Ya yaninda birileri var onlara beni tembel, öglene kadar yatiyor diye yansitmak istiyor, yada gicik etmek icin yapiyor?
Ama birdaha daha olursa bende aynisini ona yapacagim. Telefon acip, teyze ne yapiyorsun diyecegim. Oda muhtemelen isten geldim, cocuklara yemek yapiyorum birsey diyecek. Bende hiiii, daha yenimi kalktiniz vs diyecegim :D Sacmasapan ama ne yapayim. Yok kizim ne alaka derse, ne bileyim, sende bana hep ayni soruyu soruyorsun, espri olsun artik aramizda diyecegim..

Yaşlı insanlarda bu tarz davranışlar olabilir ne var bunda sanki herkes kaynanadan şikayetçi bende şikayet etmeliyim gibi olmuş. Ne manyak kaynanalar var her gün aramak yerine hergün gelip köşene otursayde peki o zaman napıcaktın. Gelinini oğlunu torunlarını merak ediyo arıyor.

KAdın sohbet etmeye çalışıyor bence. Sizinle konuşucak başka ortak konu bulamamış olamaz mı? Bizim annelerimiz böyledir yani. Yemeğini yedin mi, yat hadi Sabah erken kalkıcan, yoruldun mu, yarın çizmelerini giy dmin baktım Istanbul yağmurlu olucakmış. Her gün İzmir'den İstanbul'un hava durumuna bakar annem. Kayınvalidem de her gün Ankara'dan arar bugün çok üşüdük. Gece kalorifer yakın sabah da arabayla gitme işe don olucakmış. anneeee istanbul'da don olmuyo ama tamam yakarım kaloriferi işe de otobüsle giderim diyorum:31:

Türk annesinin derdidir yatma kalkma saatlerimiz, üşüyüp üşümediğimiz, yediğimiz yemekler. Bizi hayatlarının merkezine koyuyorlar. Biz dışarıda milyon tane iş peşinde koşarken, onlar bütün kurup kurup bizi düşünüyorlar.

Evet çok sinir bozucu. Ama değişmelerini beklemek de yanlış. Bence akşamları o aramadan siz arayın. anne biz yatıyoruz iyi geceler demek için aradım diye :1:

Back
X