- 29 Eylül 2014
- 9.702
- 20.052
- 598
- Konu Sahibi eda88melisa
Bu hayata 2. Çocuk ile hakettiğinizi yaşıyorsunuz. Bahaneler çok. Ancak bu bahanelere dışarıdan bakan biri olarak, yine sizi tercihiniz olduğunuzu görüyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
2.çocuk için 8buçuk yıl bekledik zaten.ben tek çocuğum.kardeşim ablam abim yok.eksikliğini iyi bilirim.kızım yıllardır yalvarıyodu anne kardeş diye.ya anlatamadığım yada oraya yazamadığım o kadar çok şey varki.okadar yaşanmışlık varki...Yani bebek sorgulaması yapmayi da sevmiyorum ama o zaman neden ikinci çocuk? Ayrı eve çıkmaya maddi imkânınız yoksa, sizde çalışırdınız, bir çocukla bir şekilde bir ihtimaliniz olurdu belki. Şimdi tamamen ayrı eve çıkmayı imkansız hale getiriyorsunuz.
Umarım anneniz haketmedigi bir muameleye maruz kalmaz.
Kesinlikle ezdirmem.ne ben ne eşim ezdirmeyiz.o da yıldı artık annesinden.huy işte.huylu huyundan vazgeçmiyo.susmuyo.normal olamıyo.Aynı evin içindebu defa annenizi ezdirmeyin bari.
Annemin gönderdiklerini eşim bilmiyo zaten.ben çaktırmadan kullanıyorum.tokata taşınma hikayemiz ayrı bi hikaye zaten.çok uzun.istanbukdan ankaraya ankaradan buraya taşındık.bunada eşimin abisi sebep oldu.bizi batıran başta abisi zaten.kaynanam cidden cahil.kayın peder memur emeklisi.o kadar il gezmişler hiç kendini geliştirememiş kaynanam.nato kafa nato mermer yaniHemşerim gel sarılalım bu bizim memleketlilerin cehaleti ne olacak bende bilmiyorum.
Ama sen neden tokata taşındın? Hayır taşındıysan da niye onların yanı. Başka ev mi kalmadı tokatta. Maddi durum deme maddi durumun müsait değilse neden 2.çocuk?
Bizim memleket öyledir kız anaları pek sevilmez. Benimki kvdem de annemle kavga etti bu ev benim sen karar veremezsin dedim. Bi daha da konuşamadı bitti.
Doğumu annenlerin yanında yap o vakit. Hem annen yardımcı olur hemde sinirlerin zıplamaz boşu boşuna. Tokattan da daha iyidir istanbuldaki hastaneler.
Ayrıca ne münasebet annen senin ihtiyacını karşılıyor. Sen ona eşlik yapıyorsan oda sana eşlik yapacak. Sana bakacak olan kocan. Annende üç beş gönderiyorsa haberleri olmadan sakla. Çünkü gidişatını pek parlak görmedim ben.
Maddi yokluk içinde çocuk rahat mı büyüyecek peki? Siz kv den eziyet çekerken o çocuk babaannesini çok mu sevecek? Sizin bu eziyetlere sustuğunuzu gören çocuklar da böyle yetişecek ve ya eziyetlere susacaklar ya da eziyet eden olacaklar kusura bakmayın. Üstelik balkondaki konuşmalara ağzınızı açıp tek laf etmemişsiniz.neden?2.çocuk için 8buçuk yıl bekledik zaten.ben tek çocuğum.kardeşim ablam abim yok.eksikliğini iyi bilirim.kızım yıllardır yalvarıyodu anne kardeş diye.ya anlatamadığım yada oraya yazamadığım o kadar çok şey varki.okadar yaşanmışlık varki...
Maddi durum yok diyorum ama benmi açıklayamıyorum bilmiyorum.ayrı eve çıkmaya müsait bi maddi durum yok.yoksa geçinmemizde bi sıkın yok.ayrı eve çıkmak için iğneden ipliğe eşya lazım.çeyizimden başka eşyam yok.anlatabildimmi.ben bu eziyetlere sustuğumu söylemiyorum.kaynanamla ya ben tartışıyorum ya eşim tartışıyo sürekli.bazen kayınpederde tartışıyo kaynanamla.susmuyorum yani.ama kaynanamda vazgeçmiyo benimle uğraşmaktan.cahilliktenmi desem huydanmı desem bilmiyorum.sadece benimlede uğraşmıyo.kayınpederlede sürekli uğraşıyo.adama şaşıyorum zaten 50yılı devirmişler nasıl evli kalabilmiş bu kadınlaMaddi yokluk içinde çocuk rahat mı büyüyecek peki? Siz kv den eziyet çekerken o çocuk babaannesini çok mu sevecek? Sizin bu eziyetlere sustuğunuzu gören çocuklar da böyle yetişecek ve ya eziyetlere susacaklar ya da eziyet eden olacaklar kusura bakmayın. Üstelik balkondaki konuşmalara ağzınızı açıp tek laf etmemişsiniz.neden?
Aaaa 4939393 kere yazdı ya konu sahibi. Maddi durumu yokmuşSiz istiyorsunuz ki kaynanan kötü diyelim. Sen ne iyi sabırlısın diyelim o zaman seni anlamış olacağız. Peki bu ne işe yarayacak???
Hayat sizin tabiki de...Balkonda annem için, ne yüzle buraya gelecek diyecek k.vm ,(çok şükür demez) orada yatacağım. Kocacığımmmm annen böyle dedi diyeceğim.
Bu sefer cevap veririm birşey olursa demişsiniz, olmuş işte. Niye vermediniz?
Maddi durumumuz yok ama kardeş de lazım hadi ikinci çocuk demek yerine bir işe gitseydiniz o beklediğiniz 8 senede ayrı eve çıkıp her şeyi güzelleştirirdiniz. 8 senede en az ama en az 80.000 kazanırdınız. 30.000 harcasanız kalanına en lüks eşyalar alınırdı. Buraya bahane yazıp sizi haklı kv haksız görmemizi istiyorsunuz ama kusura bakmayın. O kadının evinde yaşıyorsanız katlanacaksınız o zaman. Boşan desek yok, ayrı ev yok. Size değil ben o çocuklara çok üzülüyorum. Allah onların yardımcısı olsun. İlk çocuğunuz kardeşi oldu diye sıkış tepiş evde en az 1 yıl mutlu olır ama Bir Şeyleri iyice idrak edince kardeşi Gözü görecek mi bakalımMaddi durum yok diyorum ama benmi açıklayamıyorum bilmiyorum.ayrı eve çıkmaya müsait bi maddi durum yok.yoksa geçinmemizde bi sıkın yok.ayrı eve çıkmak için iğneden ipliğe eşya lazım.çeyizimden başka eşyam yok.anlatabildimmi.ben bu eziyetlere sustuğumu söylemiyorum.kaynanamla ya ben tartışıyorum ya eşim tartışıyo sürekli.bazen kayınpederde tartışıyo kaynanamla.susmuyorum yani.ama kaynanamda vazgeçmiyo benimle uğraşmaktan.cahilliktenmi desem huydanmı desem bilmiyorum.sadece benimlede uğraşmıyo.kayınpederlede sürekli uğraşıyo.adama şaşıyorum zaten 50yılı devirmişler nasıl evli kalabilmiş bu kadınla
O evde o eziyeti yaşayacağınaza yeni gelin gibi ev düzmeyin, 2. El eşya alın, ayıp değil günah değil, az olsun öz olsun. Anneniz geldiğinde kv.nin çenesi yine durmayacak ve daha büyük tatsızlıklar yaşanacak.sıfırdan yeni gelin gibi iğneden ipliğe eşya almamız lazım
Tamam da cevap versin, maddi durumu yoksa ağzı var. Ya da 32 yaşındayım bir daha olursa cevap veririm demesin. Bizde 4939384 kez dedik o da anlamıyorAaaa 4939393 kere yazdı ya konu sahibi. Maddi durumu yokmuş
aciklanacak biseyi yok cünkü mantiksizlikla dolu.Eşimle hiç bi problemimiz yok yanlızken gayet mutluyuz huzurluyuz.şükür eşimle annemin arası düzeldi.ben benim derdim bunlar değil.kayınvalidemin cahilce davranışları ve bunu kimseye açıklayamıuorum şu forumda... maddi sıkıntılar yüzünden ayrı evede çıkamıyoruz.bi.çıkmazda tıkıldık kaldık
Bence anlıyor ama cevap yok. Neden hiç çalışmamış, cevap yok. Neden en son olayda susmuş cevap yok. Sadece o kaynana iyi halt yemiş diyenlere teşekkür ediyorTamam da cevap versin, maddi durumu yoksa ağzı var. Ya da 32 yaşındayım bir daha olursa cevap veririm demesin. Bizde 4939384 kez dedik o da anlamıyor![]()
Arkadaşlar merhaba.ben 11yıllık evliyim.yaklaşık 7buçuk yıldır kayınvalidemlerle yaşıyoruz.evlendikten 1yıl sonra falan laf sokmalara arkamdan konuşmalara başladı.sonra kızım doğdu.doğum yapalı daha 3gün olmuş annemi çekemedi ve tartışma çıkardı.sırf anneme makinada çamaşır olduğunu asmasını rica ettiğim için tartışma çıkardı.olayla büyütüp farklı boyutlara getirip annemi benim evimden kovmaktan beter etti.anlıcağınız annem lohusalığımda doğru düzgün yanımda olamadı.ogünden sonra annem bi daha kaynanamla konuşmadı doğal olarak.aradan 8yıl geçti şimdi yine hamileyim ve doğum yapmak üzereyim.annem istanbulda biz kaynanamlarla tokattayız.annem doğum için gelicek.kayınpederle aralarında konuşuyolar hangi yüzle gelcek diye.çıldırıcam artık.tekrar tartışma çıkıcak diye çok korkuyorum.gerçi ozamanki yaşımla şimdiki yaşım aynı değil değiştim çocuk değilim artık.32yaşımdayım.gereken cevabı ben veririm anneme asla bırakmam bu sefer.tek olay bu olsa... ben onların parasını yiyomuşum ki külliyen yalan.her ay annem bana para gönderiyo ihtiyaçlarımı onunla karşılıyorum.onuda geçtim kaynanamın gözünde eşim için sadece ben çocuğumuz ve benim annem varmışşşşş.buda yalan.çünkü geçen kışa kadar annemle eşim görüşmüyodu hiç yoktan tokata taşındık diye.geçen kıştan beride toplam 2kere mecburiyetten görüştüler.anlıcağınız gibi kayınvalidem bu kadar cahil bi insan.daha çok mevzular var anlatsam roman olur derler ya hani...napıcağımı bilmiyorum arkadaşlar...
Aynen... K.v zaten saçmalıyor ama önemli olan çözüm üretmek. Bi kısır yapıp ne biçim k.v evlerden ırak deyip, çayımızı yudumlayıp, Sonra üst komşuda kahve içerken, bu eda88melisa ne pısırık bide param yok diyo gene doğuruyor amannn bize ne kahvede mis gibi olmuş demeyi biz de biliyoruz.Bence anlıyor ama cevap yok. Neden hiç çalışmamış, cevap yok. Neden en son olayda susmuş cevap yok. Sadece o kaynana iyi halt yemiş diyenlere teşekkür ediyor
Eşimle hiç bi problemimiz yok yanlızken gayet mutluyuz huzurluyuz.şükür eşimle annemin arası düzeldi.ben benim derdim bunlar değil.kayınvalidemin cahilce davranışları ve bunu kimseye açıklayamıuorum şu forumda... maddi sıkıntılar yüzünden ayrı evede çıkamıyoruz.bi.çıkmazda tıkıldık kaldık