Kayınvalidem huzurumuzu bozuyor

Canim Allah yardimcin olsun ama eger ben senin yerinde olsam ilk .cocuktan sonra bir işe girip kendi ayaklarim üzerinde durup bir ev edinirdim ne kendime ne cocuklarima ne de aileme bu tip seylere magruz birakmazdim. sonrasinda 2.cocugu yapardim.Cunkü sürekli itiklenip hor görüldügümü cocuklarimin görmesini istemezdim.sen kızip sinirlenip icine atiyorsun ama cocuklara yazik. Ya da şunuda soyliyim eger ben bu durumda olsam annemde iyi kazansa beni o kayinvalideyle 5 dakika ayni evde birakmazdi. Insallah ayni seyleri yasamazsin

2.çocuk için 8buçuk yıl bekledik zaten.ben tek çocuğum.kardeşim ablam abim yok.eksikliğini iyi bilirim.kızım yıllardır yalvarıyodu anne kardeş diye.ya anlatamadığım yada oraya yazamadığım o kadar çok şey varki.okadar yaşanmışlık varki...

kizinin her istediğini yapiyormusunuz
Yarın anne ben şu marka tableti, ayakkabıyı, montu, çantayı vs istiyorum da diyecek, alabilecekmisiniz?
Burdan bakınca alamıcaksınız gibi duruyor
Belki annaennesi alır, kim bilir
Öyle kardeş istiyorum dedi diye kardeşmi yapılır Allah aşkına. Doğuncada bu nerden çıktı, geri gitsin diyecek büyük ihtimal. Çünkü kıskanacak. Ozamanki hamleniz nolacak?
Cidden çok komiksiniz.
Kayınvalde kayınpeder cahil diyip duruyorsunuz da sizinde onlardan çok aşağı kalır yanınız yok yani. İyi uyum sağlamıssınız.
Anneniz akılı kadınmış. Tek çocuk yapmış, şuan maddi durumu yerinde. Keşke biraz annenizi örnek alsaymışsınız. Şuan çok farklı yerlerde olurdunuz

Arkadaşlar merhaba.ben 11yıllık evliyim.yaklaşık 7buçuk yıldır kayınvalidemlerle yaşıyoruz.evlendikten 1yıl sonra falan laf sokmalara arkamdan konuşmalara başladı.sonra kızım doğdu.doğum yapalı daha 3gün olmuş annemi çekemedi ve tartışma çıkardı.sırf anneme makinada çamaşır olduğunu asmasını rica ettiğim için tartışma çıkardı.olayla büyütüp farklı boyutlara getirip annemi benim evimden kovmaktan beter etti.anlıcağınız annem lohusalığımda doğru düzgün yanımda olamadı.ogünden sonra annem bi daha kaynanamla konuşmadı doğal olarak.aradan 8yıl geçti şimdi yine hamileyim ve doğum yapmak üzereyim.annem istanbulda biz kaynanamlarla tokattayız.annem doğum için gelicek.kayınpederle aralarında konuşuyolar hangi yüzle gelcek diye.çıldırıcam artık.tekrar tartışma çıkıcak diye çok korkuyorum.gerçi ozamanki yaşımla şimdiki yaşım aynı değil değiştim çocuk değilim artık.32yaşımdayım.gereken cevabı ben veririm anneme asla bırakmam bu sefer.tek olay bu olsa... ben onların parasını yiyomuşum ki külliyen yalan.her ay annem bana para gönderiyo ihtiyaçlarımı onunla karşılıyorum.onuda geçtim kaynanamın gözünde eşim için sadece ben çocuğumuz ve benim annem varmışşşşş.buda yalan.çünkü geçen kışa kadar annemle eşim görüşmüyodu hiç yoktan tokata taşındık diye.geçen kıştan beride toplam 2kere mecburiyetten görüştüler.anlıcağınız gibi kayınvalidem bu kadar cahil bi insan.daha çok mevzular var anlatsam roman olur derler ya hani...napıcağımı bilmiyorum arkadaşlar...

Açıkcası kv nizin evinde yaşıyorsanız o eve bir de ne olursa olsun annenizi çağırmak demek ben başıma kocaman bir problem arıyorum demek.

Neden başka eve çıkmıyorsunuz? Böyle hayat geçmez. Çocuklarınız da çok sorunlu büyürler. Laf söz geçiremezsiniz eğer kv ve kp çok şımartırsa.

Tek çözüm başka eve yani kendi evinize çıkacaksınız !!! Yoksa bu problem çözülmez.... Anneniz geldiğin de çok daha fazla problem yaşayacağınızdan eminim...

Söylenecek her şey söylenmiş zaten.Ama senin duymak istedklerin bunlar değil,farkındayız.Her şeye bir bahanen var.Hatayı baştan yapmışsın.İlk doğumunda annene bunlar yapılırken tepki gösterecektin.Karşıdaki terbiyesizse sen daha çok terbiyesiz olacaksın.Sana üzülmüyorum,kendi tercihlerinin sonuçlarını yaşıyorsun.Annene ve çocuklarına acıyorum sadece.Ne de kıymetli kocan var.Kocan bir eş olarak yapması gerekenleri yapsaydı sen bugün ,bu halde bunları düşünüyor olmazdın.Hala kocana laf söyletmiyorsun.

bedava hizmetçi tutmuş eşiniz ve ailesi ne güzel...hadi aralarına girip ezilip büzülmeyi kabul etmişsin, bari bırak ceplerinden azıcık para çıksın.

Gidin kadının evine yerleşin sonra herşeye karışıyor, huzurumu bozuyor. Annemi kırıyor
Hemde 7-8 senedir!
Bazı kadınlarımız asla akıllanmayacak, bunu bu platformda iyice anliyoruz.
Üstüne birde ikinci çocuk. Bravo 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
İlerde oğlum olursa evlenir de gelinimle birlikte bana yerleşirler ve evden 8 sene de gitmezlerse ben de çirkinleşirim. Bu ne biçim maddi imkansızlık yahu? İlk çocuk 3 yaşına geldi mi ver kreşe, gerekirse evlere temizliğe git yani. Hem evde dur çalışma, hem kvnin evinden çıkma, maddi imkanımız yok deyip şaka gibi 2.doğur. Ama kv çok rereröö

Kv annenizi koşmaktan beter ett8 ve görüşmüyorlar. Eşim dediğin insan da görüşmüyor. Ihtiyaclarini annen karşılıyor. Ayrı eviniz bile yok. Sen o adamla birlikte olup 2.'yi doğurabiliyorsun. Bu kk kadınları beni hergun şaşırtmayı başarıyor.

ve eşiyle çok mutlu herşey yolunda olan bir evlilikleri var. Tek sorun cahil, kötü kalpli kayınvalde
Şaka gibi gerçekten

Eşiniz nerede, neden ihtiyaçlarınızı anneniz karşılıyor? Birlikte yaşamayın ayrı eve çıksanız daha iyi olmaz mi.. çünkü evlilik böyle birşey değil.

Arkadaşlar merhaba.ben 11yıllık evliyim.yaklaşık 7buçuk yıldır kayınvalidemlerle yaşıyoruz.evlendikten 1yıl sonra falan laf sokmalara arkamdan konuşmalara başladı.sonra kızım doğdu.doğum yapalı daha 3gün olmuş annemi çekemedi ve tartışma çıkardı.sırf anneme makinada çamaşır olduğunu asmasını rica ettiğim için tartışma çıkardı.olayla büyütüp farklı boyutlara getirip annemi benim evimden kovmaktan beter etti.anlıcağınız annem lohusalığımda doğru düzgün yanımda olamadı.ogünden sonra annem bi daha kaynanamla konuşmadı doğal olarak.aradan 8yıl geçti şimdi yine hamileyim ve doğum yapmak üzereyim.annem istanbulda biz kaynanamlarla tokattayız.annem doğum için gelicek.kayınpederle aralarında konuşuyolar hangi yüzle gelcek diye.çıldırıcam artık.tekrar tartışma çıkıcak diye çok korkuyorum.gerçi ozamanki yaşımla şimdiki yaşım aynı değil değiştim çocuk değilim artık.32yaşımdayım.gereken cevabı ben veririm anneme asla bırakmam bu sefer.tek olay bu olsa... ben onların parasını yiyomuşum ki külliyen yalan.her ay annem bana para gönderiyo ihtiyaçlarımı onunla karşılıyorum.onuda geçtim kaynanamın gözünde eşim için sadece ben çocuğumuz ve benim annem varmışşşşş.buda yalan.çünkü geçen kışa kadar annemle eşim görüşmüyodu hiç yoktan tokata taşındık diye.geçen kıştan beride toplam 2kere mecburiyetten görüştüler.anlıcağınız gibi kayınvalidem bu kadar cahil bi insan.daha çok mevzular var anlatsam roman olur derler ya hani...napıcağımı bilmiyorum arkadaşlar...
Esinle konus dogum yaptiktan sonra abnenle kal lousalik donemini orda gecir esinle anneni arasindaki buzlarda erir kaynananda naparsa yapsin tokatta

İlerde oğlum olursa evlenir de gelinimle birlikte bana yerleşirler ve evden 8 sene de gitmezlerse ben de çirkinleşirim. Bu ne biçim maddi imkansızlık yahu? İlk çocuk 3 yaşına geldi mi ver kreşe, gerekirse evlere temizliğe git yani. Hem evde dur çalışma, hem kvnin evinden çıkma, maddi imkanımız yok deyip şaka gibi 2.doğur. Ama kv çok rereröö

Malesef bizin kadinlarimizin bircogu calisip kendi ayaklarinin üzerinde durmak yerine ağlamayi sikayet etmeyi tercih ediyor. Eşlerinin durumu cok iyi olur cocuklarini kendi yetistirmek isterler anlarim. Ama cevremde bir cok ev hanimi var 3 4 cocuk var ev kira gecinemiyorlar agliyorlar ama hepsinin elinde sin model telefon aksama kadar internetteler. Tabi sabahin 6 sinda kalk cocugu hazirla kendin hazirlan cocugu okula birak aksama kadar calis cicugu okuldan al eve gel yemek yap vs. Kolayi varken ne gerek var. Ben calisan bir annenin cocuguydum annemle hep grur duyardim arkadaslarimin anneleri mahallede kapi önünde gün bitirirken annem calisirdi. Tabi zorluklarida oldu bazen arkadaslarimin annelerine özendigim olurdu cünku onlar cocuklari okulagelince sofralari hazir olurdu.ama hafta sonu geldimi annem calismadigindan beni alir tiyatroya sinemaya götürürdü daha iyisini giyerdim maddi zorluk cekmezdim. Bende 13 yasimdan beri calisiyorum ve insanin kendi parasini cebi den cikartip harcamasi kadar güzel birsey yok.

2.çocuk için 8buçuk yıl bekledik zaten.ben tek çocuğum.kardeşim ablam abim yok.eksikliğini iyi bilirim.kızım yıllardır yalvarıyodu anne kardeş diye.ya anlatamadığım yada oraya yazamadığım o kadar çok şey varki.okadar yaşanmışlık varki...

Yapmayin Allah askina ya ben de tekim kardesim yok diye ölmedim, bir eksiklikte hissetmedim.
Cocuk akliyla iş yapilmaz haa illa ben cok istiyordum 2 cocuk diyorsaniz hak ediyorsunuz hayatinizi. Bastan ev kurmak kolay mi diyorsunuz 7 senedir kv yanindasiniz, 7 sene boyunca kenara tükürsen göl olurdu ama sen cocuk yapiyorsun hala maddi sorun varken.

Ayri ev açmak zor ama bir cocuk yetistirmek, gelecegini kurmak çok basit cunku maddi duruma ne gerek var dimi. Ne diyeyim.

Son düzenleme:
Eşimle hiç bi problemimiz yok yanlızken gayet mutluyuz huzurluyuz.şükür eşimle annemin arası düzeldi.ben benim derdim bunlar değil.kayınvalidemin cahilce davranışları ve bunu kimseye açıklayamıuorum şu forumda... maddi sıkıntılar yüzünden ayrı evede çıkamıyoruz.bi.çıkmazda tıkıldık kaldık

ya tamam da ben şunu anlamıyorum. ayrı eve çıkmaya maddi durum yok diyorsunuz da 8 yıl olmuş onların yanına taşınalı. 8 sene önce siz de işe girseydiniz, çocuğunuza babanesi baksaydı veyahutta kreş yaşına gelince onu kreşe bırakıp işe girseydiniz ve elinize kalan tüm parayı ayrı ev açmak için biriktirseydiniz 8 senede birikmez miydi arkadaşım? hatta anneniz de yolluyomuş onun yolladıklarından da artırıp birikime katsaydınız.

eve çıktıktan sonra eşinizin maaşıyla kıt kanaatte olsa geçinirdiniz ki zaten anneniz de yollamaya devam ederdi. yani önünüzde büyük bi sorun var eviniz yok. ama siz ikinci bebeği yapıyosunuz. sizin de hakkınız değil mi tek başınıza canınızın istediği gibi oturup kalkmak? evinizi istediğiniz gibi dizmek tv de akşam kocanızla başbaşa film izlemek?
nasıl rahat duş alabiliyosunuz o evde. yani kocanın evi yok daha bide tutup 2. çocuğu yapıyor eşinin neler çektiği kimin umrunda.

ikincisi doğuma az kaldı anneme gidemem diyosunuz da şimdiye kadar zaten çoktan gitmiş olmanız gerekirdi. uçağa binebilecek durumdayken gitmeniz gerekirdi çocuğunuzu da alıp. rahat rahat iyileşip dönerdiniz annenizle de hasret giderirdiniz.

ama siz hata üstüne hata yapmışsınız bunların hiçbiri olmamış, şimdi önümüze bakacak olursak, anneniz geldiğinde kayınvalideniz bi şey derse kıyameti koparın. doğum da yapmış bitirmiş olacaksınız gerekirse rest çekip annenizle beraber siz de gidin bi süre kafa dinleyin eşinizin bi gözü korksun.
ve şimdiki doğan bebekte büyüyüp kreş yaşına gelince bi zahmet siz de bi işe girin kendinize ev açın nereye kadar orda yaşayacaksınız? annenizin yolladığı paraları da o günler için biriktirmeye başlayın şimdiden.

Yapmayin Allah askina ya ben de tekim kardesim yok diye ölmedim, bir eksiklikte hissetmedim.
Cocuk akliyla iş yapilmaz haa illa ben cok istiyordum 2 cocuk diyorsaniz hak ediyorsunuz hayatinizi. Bastan ev kurmak kolay mi diyorsunuz 7 senedir kv yanindasiniz, 7 sene boyunca kenara tükürsen göl olurdu ama sen cocuk yapiyorsun hala maddi sorun varken.

Ayri ev açmak zor ama bir cocuk yetistirmek, gelecegini kurmak çok basit cunku maddi duruma ne gerek var dimi. Ne diyeyim.

Ben evlenirken 13 yillik bir is tecrübem vardi evlenip sehir degisikligi olunca tazminat aldim.doktorlar cocugun olmaz dedigi icin korunmadik. Allah in işi ya evlendigim ay hamile kaldim .bizde evlenirken ne esimin ailesinden ne kendi ailemden birsey gormedik doguma kadar calistim benim önceligim hep ev sahibi olmakti.esya bile almadim 1 baza 1 yatak 1 tv birde yersofrasiyla evlendim. Cevremdekiler cok laf etti gelin evi vs.diye ama hic önemsemedim.bir ev aldim krediyle 1+1 di ama bana aitti. Kv nin genis bir dairesi var birlikte oturalim dediler bende benim ailem benim evime istedigim gibi girip cikamaz hemde ben k.peder yaninda rahat edemem dedim. Dogumdan hemen sonra calismaya basladim evimin borcu bitti sonra evimi genis bir evle degistirdim. Simdi herseyim var .kimse evime gelip tek laf edemez .azicık aşım kaygısız başım derlerya kafam rahat.

Ben evlenirken 13 yillik bir is tecrübem vardi evlenip sehir degisikligi olunca tazminat aldim.doktorlar cocugun olmaz dedigi icin korunmadik. Allah in işi ya evlendigim ay hamile kaldim .bizde evlenirken ne esimin ailesinden ne kendi ailemden birsey gormedik doguma kadar calistim benim önceligim hep ev sahibi olmakti.esya bile almadim 1 baza 1 yatak 1 tv birde yersofrasiyla evlendim. Cevremdekiler cok laf etti gelin evi vs.diye ama hic önemsemedim.bir ev aldim krediyle 1+1 di ama bana aitti. Kv nin genis bir dairesi var birlikte oturalim dediler bende benim ailem benim evime istedigim gibi girip cikamaz hemde ben k.peder yaninda rahat edemem dedim. Dogumdan hemen sonra calismaya basladim evimin borcu bitti sonra evimi genis bir evle degistirdim. Simdi herseyim var .kimse evime gelip tek laf edemez .azicık aşım kaygısız başım derlerya kafam rahat.

Benim teyzem boşandi geldi 2 cocukla kendi annesinin babasinin yanina ve ailesi de destek oldu işe girdi 8 senede ev aldi şuan kendi evinde mis gibi oturuyor.

7 sene oturup annesinin yolladiklarini harcayip ustune cocuk yapip ev kurmak kolay mi diyor.

3.sınıfa giden kızım var.onu kaynanamın eline bırakıp nasıl gidiyim.eşim teklif etmedimi etti istersen doğumu istanbulda yap diye.ama kızımıda bırakıp gidemem.eşim yıllık iznini doğumda alıcak annesine mukayet olmak için.öyle anlaştık.belki görümcemde gelir.oda annesinin huyunu biliyo.ikisi zapdederler artık.yapıcak başka bişi malesef yok
Ooo iki ucu ... değnek hesabı. Haklısınız kızınızı nasıl bırakacaksınız. İnşallah bi sıkıntı çıkarmaz kv bozuntusu da en azından rahat lohusalık geçirirsiniz

Ooo iki ucu ... değnek hesabı. Haklısınız kızınızı nasıl bırakacaksınız. İnşallah bi sıkıntı çıkarmaz kv bozuntusu da en azından rahat lohusalık geçirirsiniz

valla cikartabilir, hakkidir da. kendileri yetmiyormus gibi bir cocuk daha dogurup birde annesini cagiriyor yanina..... cocuk doguracagina ise girip calissaydi evini ayrinca yine dogururdu. ama hayat böyle cok kolay yaaa

valla cikartabilir, hakkidir da. kendileri yetmiyormus gibi bir cocuk daha dogurup birde annesini cagiriyor yanina..... cocuk doguracagina ise girip calissaydi evini ayrinca yine dogururdu. ama hayat böyle cok kolay yaaa
Valla bilemiycem ayrıntılı bilmediğim için olayı. Ha ben olsam kaynanamla oturmazdım büyük konuşmayım yine de dünya hali her şey olabilir. Otursamda annemle ikisini biraraya getirmezdim bilemedim yani

Back
X