• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem ile nasil anlasabilirim. Yardim :(

Bulundugum sehirde is yok. Esim de calismiyor. O yuzden ayri evde yok. Baska sehire gitmstik is bulmustuk ama ordan da aldi getirdi bizi. Elim kolum bagli anlicaniz.
Eşin kaç yaşında?
İş bulup başka şehre gidiyorsunuz ve kayınvalide sizi geri mi getiriyor çocuk gibi?
Çok enteresan seni evlatlık almışlar ozman karı koca çalışmadan kayınvalide size bakıyor, yeter ki dışarı gitmesin ama çalışmasın varsın.

Ya arkadaslar. 2 yillik evliyim kayinvalidem ile yasyrm.. Sizden baska kime sorayim akil alayim bilemedim. En ufacik seyden dolayi kavga edyrz. Ben onun yaptiklarini sevmiyorum o benim. Zevklerimiz hiiic uyusmuyor. Hic ortak noktamiz yok. Ne yapacagimi sasirdim. Esimlede aram bozuluyor bu yuzden ne olur yardim edin. Yasim henuz 19 acaba cok mu ergen dusunuyorm. Ama olgun oldugumu dusunuyorum. Ne yapcam blmyrm. Ne olur akil verin bana. Yardim edin psikolojim bozuldu. Esimi cok seviyorum ve evliligime zarar vermek istemiyorum. Yardim edin bana :KK43:
ben anlayamıyorum ya, sene olmuş 2017 , hala 17 yasında evlenen insanlar var.

Yaşından ötürü, kayınvalidenin tecrübeleri daha fazla olduğu için, kayınvalidene kendini sevdirmeye çalış.
Biraz alttan alıp onun söylediklerini yaparsan emin ol zamanla düzelirsiniz. Hem yaşında çok küçük. Sen diklenip inat ettikçe kayınvalidende kendi yaşından ötürü saygısızlık olarak algılayıp daha da sana zarar veriyordur.
Sen bazı şeyleri hoş karşıla. Saygını koru. Sevgini göster. Zamanla düzelirsiniz.

Esim 27 yasinda kayinpederm ttk da sef. Esim unv. Mezunu ama burda ona gore is yok.hadi onu gectim hic is yok. Hepiniz haklisiniz ama geri donmye de yuzum yok 19 yasinda dul diyeckler. Laf edckler. Ailem nasil bakacak milletin yuzune ben ne derim ne yaparm. . elim kolum bagli. Ama asla sa anlasablcgmi dusunmyrm kv. Hayatim corba oldu. Kendi duzenimi istyrm esimle yalniz kalmak istyrm cok mu anlamyrm ki.

Esim 27 yasinda kayinpederm ttk da sef. Esim unv. Mezunu ama burda ona gore is yok.hadi onu gectim hic is yok. Hepiniz haklisiniz ama geri donmye de yuzum yok 19 yasinda dul diyeckler. Laf edckler. Ailem nasil bakacak milletin yuzune ben ne derim ne yaparm. . elim kolum bagli. Ama asla sa anlasablcgmi dusunmyrm kv. Hayatim corba oldu. Kendi duzenimi istyrm esimle yalniz kalmak istyrm cok mu anlamyrm ki.
Eşinle yalnız kalmayı istemek için elinizin ekmek tutması lazım, çalışmanız lazım
Öyle hadi evi ayırdık demekle olmuyor o iş.
Evde aş kaynaması lazım, aş kaynaması içinde para lazım.
Yoksa kadın da bayılmıyordur rahat edecegi yerde aynı evde oturup sorun yaşamaya degil mi ?
Daha ne yapsın..
Sokaga atmamış sahip çıkmış.
İyi geçinmeye çalışın, konuşun güzelce.

Okul çağında evlenmenin sonuçları bunlar ha çözüm mü bait tabi ki de ayrı ev

Pisman olmk istemiyorum annem pisman olacaksn diyerektn verdi beni. Onun sozunu cikartmak istemiyorm. Psmanim demek istmyrm... Ama simdi ki aklim olsa asla evlenmem...
Bende ailene böyle bir durumda gurur yapmamanı tavsiye ederim. Haklı olduğunu biliyorsun zaten bunu itiraf ermenin nesi kötü ? Çoğu anne baba ne kadar kızsa, ters düşse de evladının kötülüğünü istemez. Ailenle bir karar alırsan bundan sonra onların öğütlerini kulak ardı etmemen dileğiyle. Gelelim şu ana Eğer her zorluğa göğüs gerip eşinle yeni bir hayat kurmak için girişimde bulunmazsanız zaten sonuç ortada. Bir süre birlikte çalışıp ev tutabilecek duruma gelince de yeni bir sayfa açmak gerekir. Mobilyaymış, oymuş buymuş geçip elzem olanI alıp toparlanmak gerek.Bunu da deneyip olmuyorsa yeni bir rota çizmeli. Eğer eşin buna sıcak bakmıyorsa ailenden yardım isteyebilir kararını verebilirsin.

Ya arkadaslar. 2 yillik evliyim kayinvalidem ile yasyrm.. Sizden baska kime sorayim akil alayim bilemedim. En ufacik seyden dolayi kavga edyrz. Ben onun yaptiklarini sevmiyorum o benim. Zevklerimiz hiiic uyusmuyor. Hic ortak noktamiz yok. Ne yapacagimi sasirdim. Esimlede aram bozuluyor bu yuzden ne olur yardim edin. Yasim henuz 19 acaba cok mu ergen dusunuyorm. Ama olgun oldugumu dusunuyorum. Ne yapcam blmyrm. Ne olur akil verin bana. Yardim edin psikolojim bozuldu. Esimi cok seviyorum ve evliligime zarar vermek istemiyorum. Yardim edin bana :KK43:
duymamazliktan gel en iyisi bi sure sonra o da sıkılacak zaten

Mesaj sahibinden bağımsız fakat yeri olduğu için not ekleMek isterim. çok sık rastlanılan bir hikayede eşler ayrılınca aşk(!) yüzünden koparmazlar adam dil döker kadın inanmayı seçer. Her ikisi de ailelerden gizli devam eder ama sonuç değişmeyecektir yüzde doksan dokuz
Aileler öğrenince güven yerle bir olurken zaten aşkın ömrü biter güzel yıllar yaşlandırır. Bence net karar alınmayacak geri adım atılacak ise içinde bulunduğu şartlara alışması gerekir insanın.

ya sonra ben insanlara sübyancı deyince banlanıyorum.

17 yaşında kızı 25 yaşında erkekle evlendirirken kimse höst demiyor mu?

yaşın 19... ezebildiği kadar ezecek kimse engel olamaz buna. ben burdan kaynanıza cevap verin gerekirse haddini bildirin diye ahkam kesiyorum ama ben 29 da evlendim, bilinçli bir yaş elbette karşıdaki aldığı reaksiyonlardan ürküyo. Ama senin yaş küçük olunca sıkıntı işte.. Ne işiniz var daha küçücük yaşta evlilikle falan be canım:110:

henuz resit olmadan yaptiginiz bir evliligin bedelini oduyorsunuz.
Allah yardimciniz olsun.

Eşiniz yanınızda olmadıkça çok zor. "Anlaşmak zorundasın" diye kestirip atıyorsa böyle. Siz eşinizden daha saygı görmüyorsunuz ki kayınvalidenizden göreceksiniz. Ayrı eve çıkmak için biraz dişinizi gösterin bari, yani yapılabilecek fazla bir şey kalmamış. Çocuk yaşta yaptığınız evliliğin bir sonucu maalesef bu.

çok değil de be kardeşim zamanlama hatan var.
çok geç kalmışssın.
çocuk yaşta evlenmenin,ileriyi düşünmeden gözü kara evliliğe koşmanın bedeli bu.
hayat böyle seçimlere böyle bedeller ödetir işte.
kendim ettin demişssin bir mesajında.
ona istinaden söylüyorum.

Bazi arkadaslarin dedigini uyguluyorm 2 gundur. Yani konusmyrm susuyrm hosgldn besgittn cay kahve. Soguk muhabbet.ve esim diyor ki hala. Gonlunu al annemin. Dedim sen karisma. Boyle boyle devam edecek. Yapack bisi yok. O beni sevmicek ben onu.cunku ilk basta sevmedgm birini bir daha asla sevemem...kesin ve netim bu konuda. Esim dedi ki gecen. Sen ne kdr. Ayrilmak istersen ben o kdr burda kalmak istyrm. İyi dedim sen bilirsin. Kal o zmn bende boyle olcam. Size asil sikintimi deyim bu kadin istiyor ki annecim babacim. Gel op saril. Yalaka ol diyor. Yani. Ben oyle biri asla olmadim asla olamam. Sevmedigm brine asla oyle davranamam. Ben dedim anneme bile oyle davranan insn degilim sana nasil davrnym. Babamla bir tek oyleyimdir. Oda SİNİRİNDADİR. Aile demeyin bisi cunku ben cok israr ettim gelmicem sizinle ben burdayim artik ddm. Onlar hic bisi yapmadi.. Annem nikah gunu imzasini atarken (yasim tutmadigi icin imza atyrdu) emin misin dedi gozlerime bakarak ve bende evet dedim .. O son sorusunu soru bende hayatimi degistrck son cvabi verdm. Onlarin bi sucu yok..vel hasil kelam.ya kv beni cekeck yada ben onu. Severek yada sevmyrk ama son bir sınırim kaldi oda dolarsa hic gozumu kirpmam yakarim tum gemileri....

Ha bu arada cocugum yok dusuk yaptim 4 haftalikken ondan bahsettim birkere oldu bi daha olmaz diye

hadi senin asktan gozun kor oldu ,bazi kizlar gibi kocayi bulunmaz nimetlerden saydin, ama ailen nasil kabu etti seni 17 yasinda evlendirmeye ?

Back
X