Kayınvalidem kayınpederimdem sıkılıp bizim yanımıza gönderiyor

Eşimin sadece 1 ablası var hemşire.Çalışıyor o. İşleri de yoğun Zaten memlekette evleri birbirine yakın. Hastaneye onlar götürüp getiriyor. Biz İstanbul dayız ama eşimin de işi yoğun ve ben Kp hastalanırsa tek başıma ne yaparım diye içim içimi yiyor.
Siz neden kendinizi yiyorsunuz bu sizin sorumluluğunuzda değil , valla siz herkesi sırtınıza bindirmeye dünden gönüllüsünüz, kimsede suç aramayın...

Benim kulturumde kv/kp hastaligi durumunda gelin sadece kv'ye bakar. Kp bu anlamda direkt kendi oz kızınin sorumlulugundadir.

Kiz evladin olmadığı durumlarda da gelin sorumlu degildir, erkek evlat kendi islerini halleder ve babasinin evinde babasina bakicilik eder ya da maddi gucu varsa babasina hemsire tutar.

Babasina baktiran esi, gelin bosayabilir kulturume gore. Cunku hastalık bu, mahremiyetin zaman zaman ortadan kalktigi bir surec.

Dedem uzun yıllar hasta yatti, 1 gece olsun gelin evine gonderilmedi ya da hastanede gelin refakati dahi olmadi. Ama ogul da maddi olarak bakimina destek oldu, gelinde buna ses etmedi. (Ayni kulturden gelmenin faydaları)

Allah kimseyi kimsenin eline dusurmesin elbette ama anladigim kadariyla kp yatalak degil, bakima muhtac da degil sadece Kv simarik bir kadin.

Esiniz de durumun farkindaysa, tatli dille durumu halletmeye calisin.
Gelin kimseye bakmak zorunda değil...

Kayınvalidemle kayınpederim uzun yıllar ayrı yaşamış zaten boşanma aşamasında olmuşlar.çocukları bile kayınpederime bırakmış. Çalışmış İstanbul da tek başına. Alışmış buna açıkçası yine öyle olmasını bağımsız serbestçe gezmeyi istiyor. Başına buyruk bir kişiliği var. Aile içinde dominant. Aldığı hediyeler bile emrivaki örneğin halı alıyor ama benim hiç sevmediğim tarzda ve uyumsuz. Gönlü olsun diye kullanmak zorunda bırakıyor. Laf çarpıyor, kullanmaya kıyamadın sanırım diye gülüyor.
Çok şımartmışlar desem ayıp mı olur bilemedim. Herkes ister bağımsız özgür olayım ama bunun yolu düşüncesizlikten geçmemeli

açık açık söyleyin. o poposunu rahat ettirecek diye siz neden stre olup yorulasınız. keyfi bir durum bu. once kocanıza soyleyın sonra ben arar annene söylerim deyin.

Back
X