Benim kulturumde kv/kp hastaligi durumunda gelin sadece kv'ye bakar. Kp bu anlamda direkt kendi oz kızınin sorumlulugundadir.
Kiz evladin olmadığı durumlarda da gelin sorumlu degildir, erkek evlat kendi islerini halleder ve babasinin evinde babasina bakicilik eder ya da maddi gucu varsa babasina hemsire tutar.
Babasina baktiran esi, gelin bosayabilir kulturume gore. Cunku hastalık bu, mahremiyetin zaman zaman ortadan kalktigi bir surec.
Dedem uzun yıllar hasta yatti, 1 gece olsun gelin evine gonderilmedi ya da hastanede gelin refakati dahi olmadi. Ama ogul da maddi olarak bakimina destek oldu, gelinde buna ses etmedi. (Ayni kulturden gelmenin faydaları)
Allah kimseyi kimsenin eline dusurmesin elbette ama anladigim kadariyla kp yatalak degil, bakima muhtac da degil sadece Kv simarik bir kadin.
Esiniz de durumun farkindaysa, tatli dille durumu halletmeye calisin.