Kayınvalidem kıyafetim hakkında öyle bir yorum yaptı ki!!!

biraz benim kayinvaldeme benzetim seninkini
benimkide o tarzdadır
eşimin ailesi çok mutasıptır
ailelerinde açık pek yok sayılır
benimde kapanmamı istemişler ilk zamanlar, tabii bana bunu hiç demediler
eşime demişler daha nişanlanmadan
eşimde ben kapalı birini isteseydim öyle birini bulurdum demiş konu kapanmış
ama hal ve hareketlerinden benim açık olmamı yadırgadıklarını anliyorum
kaynım var mesela ona kapalı kız alacaklarmış- öyle diyorlar
çokta tın
hiç onlar için ne kıyafetimi değiştirim nede kafamı kapatırım
oraya giderkende özel bişey giymem
zaten neyi nerede giyeceğimi en iyi ben bilirim kimseye sormam
ama bikaç kez kayinvaldem oraya gidince üstümü başımı çektiştirdi yanı kolum kısadı düzeltmeye çalıştı yada eteğim kısaydı işte birazdan baban gelir gibilerinden laf etti
bir demedim iki demedim üçüncüde çok fena yaptım onu birdaha asla öyle bişeye cesaret edemdi
benki onu nasıl olduğu gibi kabul ediyorsam başörtüsünü çekiştirmiyorsam oda aynı şekilde beni böyle kabul edecek başka şansı yok malesef
sende kimseye o hakkı verme canım
eşin sana bişey demiyorsa kayinvaldene hiç laf düşmez
bu konuda ister saygısız desinler ister başka bişey hiiiç duyma
gerekirse ağzının payını ver olsun bitsin

KOCAM izin verdi mi? O rahatsız olmadı kızımı da nasıl büyüteceğimize ben ve eşim karar verir.
Neremin gözüktüğü de sizi değil beni bağlar.
Ben size terbiyemi bozmuyorsam saygılıysam lütfen siz de bozmayın dersin olur biter...

canım benim giyim tarzım bu elbisemin kısalığı sizi hiç bağlamaz eşim izin verdikten sonra size ne oluyor anlamadım deseydin kadına bak ya uyuyamamşı tövbe yarabbim hem kadın erkekte ayrıymış gittiin yerde keşke söyleseydinde bu geceyi bari kadın uykusuz geçirmeseydi :roflol: kızına laf söylemeside ayrı bir garip ben onun annesiyim nasıl eğiteceğimi kimseye sormama gerek yok deseydin çok sinir oldum şimdi ya kocan bişey demiyorda kaynana ne oluyor acaba...kaydirigubbakcemile3

konustukca konusmuss hee,
bunun ıcın pıs bı deyım vardır mıçmış mıvamıs derler oh vallaha agzına ne gelırse soylemıs 2 yasındakı kızın da bulasmıs,
ne cevap vermedin ki orda sen ona oohhh vallaha. kayın ana işte normal anne bunu yapmaz.

elbisen çok ta kısa olsa bu kayınvalideni hiç ilgilendirmez....
herkez kendi yaşantısından kendi davranışlarından ve kendi tercihlerinden sorumludur.........
eşin izin verdiğine göre de ayrıca çok ta abartı bişey oldunu sanmam
takma kafana bence sen kendi tercihlerini ve kendine neyin yakışıp yakışmayacağını bilecek kapasitedesindir...

Eşimin ben yokken giyme demesinin nedeni elbisenin kısa olduğunu düşünmesi değil arkadaşlar. eşim diyorki bu elbiseyi başkası giyme kimse dönüp bakmaz bile ama senin albenin olduğu için başkasında normal duran bir elbise veya dekolte bende çok dikkat çekebiliyormuş. bana giymede demiyor.

ayrıca dün annesinin söylediği lafları kendisine bir bir söyledim. oda annem biraz abartmış, haddini aşmış ama kırılma ona seni üzmek için değil düşüncelerine ters olduğu için söylemiştir. he de geç dedi.

birde bazı arkadaşlar evlenmeden önce aile yapılarını bile bile evlendiysen onlara uymak zorundasın diye yorumda bulunmuşlar. ben evlenmeden eşimle konuştum. ben asla bir başkası için buna kocamda dahil giyim kuşamımı değiştirmem. asla kendi isteğim dışında kapanmam ben buyum ona göre tarzında konuşmalar çok yaptım. hatta kayınvalidem gelinliğime dahi karışmaya kalktı ama eşim sen ne istiyorsan onu giy dedi ve benim dediğim oldu. ben asla taviz vermiyorum ama o ısrarla müdahale ediyor. cevap verdiğim zamanda saygısız oluyorum. bu işi gerçekten anlamadım gitti.

ama evlendiğin kişinin ailesine uyma fikri bana anlamsız geliyor. aynı şekilde ben kapalı olsam ve eşimin ailesi açık olsa ben onlarım gönlü olsun diye açılacakmıydım. asla!!

keşke kayınvalideler duracakları yeri bilseler ve oğlunun artık yeni bir ailesi olduğunu ve bu ailenin farklı kuralları olabileceğini anlasalar, sorun kalmazdı...

canım sen herşeyi çok güzel açıklamışsın zaten, elbiseyle alakalı ters bir durum yok burada, asıl önemli olan kayınvalidenin haddini aşan lafları olmuş eşinin de dediği gibi. onun yetiştiriliş tarzı ve karakteriyle alakalı tamamen söylediği cümleler bence hiiiiiç üzme tatlı canını, sen zaten herşeyi belli bi çerçeveye oturtup evlenmişsin. önemli olan kaynananın değil eşinin görüşü, ki o da bu saatten sonra senin giyimini kuşamını değiştirmez zaten, kaldı ki öyle birine de benzemiyor. artık sizin ayrı bi aile olduğunuzu ve kendinize ait bir yaşam biçimi olduğunu kabullenecektir eminim bir süre sonra. minik kızın terbiyeli ve görgülü olarak büyüyünce de hatırlatırsın bu komik laflarını ona sengözlerimebaksanab

İnşallah kaynanan eşini kendi tarafına çekmez ve seni bu halinle kabullenir
Ama eşin annesiyle ben onu böyle sevdim lütfen karıma ağır şeyler söyleyip kalbini kırma falan dese
Benim eşim annesine bi kere ben onu böyle sevdim kapalı istesem köyden alırdım dedi
Daha kimsenin sesi çıkmıyor senin eşinde net ve kararlı biçimde bişeyler söylese
Allah kolaylık versin sana kızınla kocanla sağlıklı huzurlu bi ömür diliyorum
Sevgiyle kal

dert edecek ne var bunda

işine gelmiyorsa "peki" de geç

haklı gördüğün yanları varsa kendine çeki düzen vermeye çalış

konuyu farklı yerlere kaydırmaya çalışanlar da var maşallah her zamanki gibi :olmaz:

ufffff nelerle ugrasiyorlar ya, Turkiye'nin sanki hic onemli meselesi yokmus gibi basortusuyle ugrastigi gibi sizin kaynananız da bunla ugrasiyor. Seviye olayi bence...Esinizin lafi da bir alem, ben olmadan giyme, o olunca bakmayacaklarmiymis? Kadinlarin durumu evlendikten sonra vahim desenize...

Back
X