Kayınvalidem mi yeni gelin ben mi

16 yıllık evliyim kv mutfagımın eşigine basmaz

bende ona gittiğimde amerikan mutfak ama bende hiç yemek bulaşık falan yıkamam ,

kahve yaparım fincanları lavaboya koyarım çay demlerim bardakları koyarım asla yıkamam ,

( şimdi hanımlar ne kadar ayıp demesinler açıklama yapayım ) ilk evlendğim aylarda sen ne biçim bulaşık yıkıyorsun böyle dedi ,
günden beri 14, yılda birkere yıkadım , birdahada yıkamadım 28 yılda kısmet :KK48:
Ben de tam tersi kv nin mutfaga girmesini sevmiyorum.
O bu evde misafir dibe köşeyegirmesini sevmiyorum
Ben de onda usulden sofra kurar kaldırım bulaşıkları yerleştirilen gelir yapma der bırakırım. Bi arzusu varsa (su yemeği yap derse) yaparım Yoksa orada kendi evim gibi hizmet etmem
Benim evde de isterim ki ben pişirip toplayayım.
Benim de bu huyumu sevmediler. Kv KenDi evi gibi davranamıyor diye cok kavga ettik eşimle. Ama kim küserse Küssün huyum bu ne yapayım.

Ben boyle gormedim 4ayda gelip 3gun kalmali ne demek diyip yaygarayi bas. Birde dort kez??? Senin ailen geliyor mu? Kocada ne diye tartisiyor normal mi buluyor? Yirtarim oyle kocanin agzini ikiye.

Haklısınız çok değil ama insan bir sofrayı kurmaya bardağı toplamaya yardım etmezmi..kızda çamaşırını yikasin ütümu yapsın demiyordur..ay ben hayatta duramam o yemek yapıyorsa ben salata yaparım sofrayı kurarım çayı koyarım karşı tarafa eziyet etmek gibi birşey bu ..
Ben olsam ben de duramam ama işte yapmıyorsa diyecek bir şey yok yapısında yok demek😂😂

4 ayda 3 er günden 4 kez mi 🙀🙀🙀
Neredeyse 5 senelik evliyim kaynanam alt katımda bu kadar evime gelmedi ://
Kusursuz hizmet gösterme ve sende gittiğinde elini bişeye sürme 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Hizmetçi ruhlu gelinleri asla anlayamam. Hem yapiyorlar hem laf ediyorlar. 15 yıllık evliyim daha bikere kv evinde yemek yapmadım. En fazla masa kur kaldır yaparım. Giderken boş gitmem ya evden yapıp getiririm ya yoldan birşeyler alırım. Bize geldikleri zaman, çok uzak değil, ama arada yatıya kalırlar. Ozamanda herkese nasıl davranıyorsam onlarada öyle. Özel muamele yapmam. Yemek yoksa yapmam dışardan söylerim. Tatlı yapmışsam çayın yanında ikram ederim, özellikle yapmam. Misafir gibi davranmam yani. Ev halkı gibi görürüm.
Aksine kendisi gelir mutfaktan çıkmaz. Bizim sevdiğimiz ama benim üşenip yapmıcağım yemekleri bilir. Gelirken ya yapıp getirir bizde pişiriz yada malzemelerini alır gelir, girer mutfağa yapar, pişirir. Mutfağı toplar, süpürür çıkar.

Son düzenleme:
Biz evlendik 12 saat uzağa yerleştik . 1 ay sonra Kv eşimi aramış ki size geleceğim diye bende annemi aradım sende gel zorla annemi de getirttim 😂 eşim öyle çok göreve gidiyordu ki 20 gün evde olmuyordu ben hep yanlız . Sonra biz izne gittik filan onların evinde herşeyi yapıyordum yemek temizlik filan . Hamile kaldım Kv dedi ki artık doğumdan sonra her ay sizdeyim . 2 aylıktı bebek Kv kp geldiler Kv zaten doğumda vardı gitti geri geldi filan . Valla yine 3 öğün ve ara öğünler çay kahve kek vs ağırladım . Otel gibi oluyor bizim ev resmen 🙄 1 bardağı sağdan alıp sola koydurmam sonra biz gittik yine onların evinde yaptım akşam çaylar pasta kek kuruyemiş . Kp dedi ki söyletmeden geliyor herşey annene 40 kere söylemem lazım bi çay getirmesi için dedi . Kv de bak seni çok sevdim şimdidiyor bana hep buradan kal gitme diyor hizmette sınır yok ya 😏 o gittiğimizde arkamdan dedikodu yaptıklarını yakaladım olay çıkarttım küs döndüm . 1 ay sonra geri geldiler oğlum diş çıkarıyordu sabaha kadar hiç uyumuyorduk 3 gün kaldılar yine 3 öğün ara öğünler vs yaptım çok zordu 🤦🏻‍♀️ Oğlum kimseye gitmedi tek elimde bebek diğer elimle bulaşık makinası kaldırdım filan bittim resmen . Ama sırf ağızlarına laf vermemek için herşeyi yaptım eskisi gibi . Tayin yazacağız eşime dedim ki asla yakın bi şehire gitmem ben öyle canım sıkıldı gideyim diyemesin kimse
hiç yapmasaydin tuğçe :( babaya verseydin uzaga gitsen bile ayni olacak kalacsk degişen bir durum yok.

sende dışarıdan söyle günde 2 öğünyemek yap aralara çaydı kekti vs çıkartma

Merhabalar
4 aylık evliyim. Uzak yerlerden gelin geldim. esimin ailesine 1.5 saat uzakliktayiz. Bize 4 kez gelip her defasında 3 gün kaldilar. Ne yemeğe yardim ediyor ne bulasıga. kayınvalidem ne de bir bardak suyu kaldırıyor. Halbuki yaşı genç.çok yoruluyorum kahvaltısı,yemegi, çayı, kahvesi, tatlısı derken.Ama ben onun evine 1 kez gittim gidecek olduğumda sen bilirsin ama deyip bahane sunuyor. Gittiğimde de oğlum bunu sever deyip dışardan yemek söyledi. Gidesim gelmiyor. Kendisi yeni gelin gibi geziyor ben ise hizmetçi oldum ilgi alakaları zaten sıfır bana. Eşimle tartısıp duruyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ver yiyeyim ört yatayım modunda geziyor hep.
benim ablam da cok ezildi kv ye. sonra eltisi girince aileye hep emir verdi. eltisi kullandi kv yi. siz de emir verin. mutfakta yemek yapilacaksa "anne şu yemegi yapar misin" tarzinda.

Ama ben onun evine 1 kez gittim gidecek olduğumda sen bilirsin ama deyip bahane sunuyor.
Hay allahım yaa 4 aylık evlilikte 4 kez size gelminmiş ve 3 gün kalınmış, sizin ona gitmenize fırsat bile vermemiş, iyi 1 kere gidebilmişsiniz, o da düğün sonrası el öpmeyedir kesin, yazık yaa.

4 aylık evlilikte 3 4 kez 3 gun yatılı misafir mi agirladiniz? Sizin bolgede korona yok herhalde?
Ben olsaydim koronada kimseyi agirlamam gidip gelmem derdim yeni gelin olmakla alakasi yok ben hasta olup öldükten sonra yeni gelin olsam ne olmasam ne? Sizin este is yok gibi geldi bana ya da siz cok pasifsiniz
Anam da anam diyen erkekler de bi zahmet evlenmesin 1.5 saatlik mesafe denmis benim.annem 10 km uzaklıkta kardesimin evine ayda bir bile gitmez hele korona sebebiyle 3 ayda bir anca görüşüyorlar ki annem bana bile hizmet ettirmez gelininden de beklemez. Bu bence acziyetle alakali değil zihniyet meselesi. Bazi kafalar gelin=full time hizmetçi gözüyle bakiyor.

Sizde 4 4 lük hizmet etmeyin efendim evinizde normalde nasılsanız öyle olun. Yok tatlısı bilmem mesi. Biraz mesafeli durun.

Bu kayınvalideler de evini karıştırmak istemiyorum ayağına yan gelip yatıyorlar valla. Ellerini bir şeye sürmüyorlar. Allah yardımcınız olsun. Hafta sonu yasaklarından dolayı millet gittiği yerde 3 gün kalıyor. Arada siz de gidip onda kalın bari hep o gelmesin.

Bu kayınvalideler de evini karıştırmak istemiyorum ayağına yan gelip yatıyorlar valla. Ellerini bir şeye sürmüyorlar. Allah yardımcınız olsun. Hafta sonu yasaklarından dolayı millet gittiği yerde 3 gün kalıyor. Arada siz de gidip onda kalın bari hep o gelmesin.
Yazini görünce farkettim.benim karsi komsumun da haftasonu gelinleri torunlari gelir 3 aile ic ice gecirirler haftasonunu halbuki koronadan 2 hafta karantinada da kaldilar yok yok anlamiyor bazisi

1,5 saatlik yol da mesafe mi hem niye yatıya kalıyorlar ki? Bizim evimizde annemlere ve kv evine 1 saatlik mesafede ne zaman ziyarete gelsek en geç 12 1 gibi evimize dönüyoruz. Yol problem olmamalı o kadar sık yatıya gelmesinler daha yeni evlisiniz

ayni benim kaynana görumce ikilisi, hadi kaynanayi gectim benden 5 6 yas küçük gorumcem bile ayni.
yemegini yer kenara cekilir bacak bacak ustune atar oturur, kaynana desen oda ayni masadan kendi tabagini alip mutfaga goturuyor allahtan o hakkini yemeyeyim 😁
iki tane elin var bari öbür elinede baska bisey alda git oda yok.
çok afedersin ama eşsek gibi yiyim iciyim yatiyim, biz onlara gidincede onümüze buskivi falan koyuyolar biz sizi bekleyemedik yedik diyip. 5 saatlik yoldan gidiyoruz,senin ki yine iyi yemek ismarliyomus

hiç yapmasaydin tuğçe :( babaya verseydin uzaga gitsen bile ayni olacak kalacsk degişen bir durum yok.
Oğlum üzerime yapıştı resmen babaya gidince 3 kişi bi çocuğu oyalayamadılar migi çok kötüydü sürekli ağladı sürekli mızırtı başım şişti uykusuzdum zaten . Yapmak zorundaydım 😞 kendi babam aradı Kp onu aramış gelin birlikte gidelim diye babamda ben onlarla aynı ortamda olmam dedi . Çünkü dedikodumu yaptıklarını duyunca olay büyüdü eşimle de bozulduk yüzüğümü çıkartıp babamı aramıştım onlar da gelmişlerdi . Babam dedi ki her zamanki gibi davranacaksın onlar evinde misafir kendine yakışanı yap. Onlar yıktıkları duvarı tamire geliyorlar dedi bende kendime yakışanı yaptım 😞

4 ayda nasıl bu kadar çok kalmaya gelebiliyor bu insanlar anlamıyorum. benim kv 10 dk mesafede 4 ayda bi kere gelmiştir evime o da ben çağırdığım için. bence geldiklerinde misafir değil de evden biri gibi davranıp her şeyi 4 4 lük yapma artık. onlar da rahata alışmış belli ki

Merhabalar
4 aylık evliyim. Uzak yerlerden gelin geldim. esimin ailesine 1.5 saat uzakliktayiz. Bize 4 kez gelip her defasında 3 gün kaldilar. Ne yemeğe yardim ediyor ne bulasıga. kayınvalidem ne de bir bardak suyu kaldırıyor. Halbuki yaşı genç.çok yoruluyorum kahvaltısı,yemegi, çayı, kahvesi, tatlısı derken.Ama ben onun evine 1 kez gittim gidecek olduğumda sen bilirsin ama deyip bahane sunuyor. Gittiğimde de oğlum bunu sever deyip dışardan yemek söyledi. Gidesim gelmiyor. Kendisi yeni gelin gibi geziyor ben ise hizmetçi oldum ilgi alakaları zaten sıfır bana. Eşimle tartısıp duruyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ver yiyeyim ört yatayım modunda geziyor hep.
Cok hastayim de yat kenara hatta acile bile git

Merhabalar
Kahvaltı yemek çay kahve tatlı,
Kayinvalideniz az geliyor listeyi biraz daha kabarın.
Kuzum naptınız siz niye bu hizmet ?
Anama bile yapmam ben bunları

Back
X