kayinvalidem ne yapmaya calışıyor ?

hayalimdekisen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2014
329
218
48
38
Merhabalar.Daha once siteye uyeydim fakat giris sifremi unuttugum icin yeni uyelik aldim.Sizlere bir derdimi anlatip fikir almak istiyorum..Ben 25 gun önce sezeryan ile doğum yaptim.Doğumdan 3 gün önce kayinvalidem hataydan geldi.Sözde bana yardimci olmak için.Neyse o 3 gün içinde herşey yolundaydi.Doğum günü geldi çattı.Ben eşim halamlar kardeşlerim hepimiz hastanede heyecandan ölecektik nerdeyse.Ama kayınvalidemin nedense o gün yüzü bes karıştı.Bizim heyecanımıza bile ortak olmadan eşime sercan çok acıktım bıseyler yiylim.Anneme durmadan sigara içelim diye teklifler etti durdu.Neyse doğum sonrasında ben acıdan ağlıyorum kayınvalide bena sitem ediyor.Sende cok nazlısın.Sende anca naz yapmayı bilirsin felan.Ben of dedikçe o anneme bakıp ağız yüz büküyormuş.ilk gün narkozdan gözümü açamadım.Oglumu kucağima verdiklerinde bulanık görüyordum.Göremiyorum canım acıyor biraz kendime geleyim öyle verin bebegimi dedim.Kaynvalidem bagirmaya başladı.Bebek dogurmussun hala kendini düşünüyorsun.Ne kadar ruhsuzsun dedi.Ki ben evladımı kaybetme korkusuyla 9 ayda psikologlara gitmis bir anneyken ! Halamlar bile sok oldu.Hastanede ki ilk gecemiz.Anneme beni sikayet ediyormus kizin cok agresf cok dadayaniksiz.Ben hic nazlanmadim vs.Annem odaya bir geldi.Surati beş karış.Ben yerimden zor kalkiyorum o yardım edeceği yerde annemi de gel sigara içelim diye oyalıyordu.Neyse evime geldim.O acımla kalktım bebeğime baktım.Yardımcı dahi olmadı.Evim iki katlı dublex inanır mısınız ameliyatın ikinci günü evi süpürdüm ! Ne bi corba yaptı.sadece tost yapayım size demeyi bildi.daha ardan iki gün gecmeden ben hatay a gidicem diye tutturdu.Sabah erkenden bilet aldirdi.sözde bir ay yanimda kalacakti.Annemle dönüşümlü bakacaklardı.O gittikten sonra annemlere geldim.Simdi bayrama kardesiyle bana geleceklermis.Cok kirildim cok sogudum ondan.Gelmelerini hic istemiyorum.Benim psikolojimi bozdu.Isin komik yanı.Eşimde bana inanmıyor annem öyle seyler demez yapmaz diyor.Cünkü onun yanında kayinvalide mükemmel davranıyor.Nasıl bir yol izlemeliyim sizce.Tavır mı takınayım.Yoksa hiç saygımı bozmadan hürmet mi edeyim.Bu zamana kadar zerre saygısızlığı olmauan ben.bunları hiç haketmedim..

Zaten uzaksiniz birbirinize anladigim kadariyla, birakin gitsin, gelicegi zamanda müsaitseniz kabul edin, mesafeli olun ama saygiyi birakmayin, arada bi bikac gün idare edin, böyle ufak seyler icin huzurunuzu bozmayin...Hicbirimiz ilk cocukta süper anne degildik, merak etmeyin yanlizda üstesinden gelirsiniz...

mesafeli duracaksınız yapcak bişey yok

böyle bir kaynananın 1 ay kalmadığı iyi olmuş bence.en azından annen güzelce bakmıştır.bayramda da gelip gitsinler,sonuçta aynı yerde yaşamıyorsunuz

yapacağın belli kısasa kısas..eşinin olduğu yerde annecim annecim diye yalaklık yapacan olmadığı yerde iğneni batırcan..el mi yaban bel mi yaban görsün bakalım..

Benim üzüldügüm taraf eşimin bana inanmayışı.Dogumumdan beri bana günlerimi zehir etti.Annem sana bebek gibi bakıyor diye.Ki bana yardımı dahi olmadı hiç.onun yaninda canım cicim dediği için bebek gibi bakılmış oldum.Şimdi gelecek yine ben hizmet edicem.Bütün gün koltuga kıvrılıp yatmakla yardım etmiş olmuyor..

pardonda gittiği için nıye vahlıyorsun..

kalıp sınırlerini bozmamış işte ne güzel..

gelınce de hıcbıse yokmuş gıbı davran..gelinlik politikası..

Ne vahlanması annene gideyim diye dört gözle bekledım.Bana laf sokmaları bütün gün uyuklamaları dogum stresiyle psikolojimi bozdu.Sadece tanıtnak amacki yazdim kacti gitti diye.Hem yardıma geldı hemde kosa kosa gitti.Amacı neydi anlamadım.

ah canım ah..haketmetmediklerinin hesabını ararsan bu dünyada inan bana hiç mutlu olamazsın ben 10 sen ne maddi ne manevi yanımda olmayan çocuğumun doğumuna bile 4 ay sonra gelen .bende torun çok görsemde olur görmesemde diyen bir kayın valideye geçenlerde yemek yaptım oda bi güzel yedi (boğazında kalsın)dedim ama kalmadı valla yüzsüz yüzsüz oturdu evimde elini bile öpmediğim hoş geldin demediğim halde. .bende böyle uğraşıyorum o yüzden seni çok iyi anlıyorum.ama artık alacağım hesapları öbür tarafa bıraktım ben diyorum ki ..GÖRMEDİĞİMİ GÖREN DUYMADIĞIMI DUYAN ALLAHIM SEN HAKKIMI AL...o yüzden tavrını baştan belli et yoksa çokkk ezilirsin..

Kocalar inanmaz anneleriyle ilgili söylediklerinize. Kayınvalideniz de sizi kıskanmış, doğum zamanı ve rol çalmaya çalışmış. Muhtemelen bu kez daha normal davranır. Bayramda ağırlayın, saygısızlık yapmayın. Zaten uzakmış ayda yılda bir görürsünüz. Diğer türlü eşinizle aranız bozulacak gibi duruyor.

yapacağın belli kısasa kısas..eşinin olduğu yerde annecim annecim diye yalaklık yapacan olmadığı yerde iğneni batırcan..el mi yaban bel mi yaban görsün bakalım..
Bence de çok güzel bi taktik böyle davran canım

Ben de sezaryenle doğum yaptım istemediğim için hiç kimse kalmadı yanımda, eşim ve ben kızıma da, kendime de gayet güzel baktığım gibi bir de misafir ağırladım. Demem o ki gerek yok başınızda bakıcı olmasına kv'nin gittiği iyi olmuş ..
Gelinced birşey olmamış gibi davranırsınız olur biter kasmaya gerek yok.

Bence de çok güzel bi taktik böyle davran canım
bunun adı saygısızlık değil ki ,büyükler başımızın tacı ama böyle dalavereli işlere girmedikleri taktirde..gelinin çocuk doğurmasını kıskanıp iş çevirmekte ne demek..

Haklısın canım benim...Birde oğullarinı inandırmaya çalıştıkca iyice düşman oluyoruz.Suclu oluyoruz..

Masallah ne güzel.Bende hem kansızlık hemde vitamin eksikliği vardı.Halsızlik baygınlık oldu doğumdan sonra.Birde ağrım çoktu.Bakılmaya ihtiyacım vardı yanı.Bünye meselesi.Benim anneminde yanında kimse kalmamış.Ama benım ilk günlr durumum kötüydü.Yardımcı olmaya korktu kaçtı kayınvalide.O yüzden sıcak davranmak gelmiyor hiç içimden.Bende onun kızı sayılırım.Kırk yılın başında yardımcı olacaktı.Sinir bozarak gitti..

anneniz bu kadar lafı duyup birşey demedi mi?
doğum yapmış kızıma ruhsuz falan diyecek biri "sen bi çekil hanım şuradan git bi sigara iç hadi canım" derim..
pek gelmeye meraklı değil sanırım.. eşinize de çok anlatmayın nadiren anlarlar annelerinin yaptıklarını.. aranız bozulur sadece.. o da yeni baba oldu kafası karışıktır.. kv sorununa hiç ihtiyacınız yok.. zaten zor aylar çiftler için..
lohusasınız sütünüzü bebeğinizi kendinizi düşünün..
anneniz yardımcı oluyor madem gerisini boşverin..
geldiğinde de duymayın.. daha çocuk büyürken neler der bu kvler.. şimdiden "duymama" egzersizlerine başlayın.. uzakmış da zaten sık gelemez oh mis gibi..

Haklısın canım benim...Birde oğullarinı inandırmaya çalıştıkca iyice düşman oluyoruz.Suclu oluyoruz..
bende bayramı bekliyorum işte bakalım oğulları beni ve çocuğumuzu hiçe sayıp hiçbirşey olmamış gibi gidicek mi onlara yoksa bizimle mi kalacak diye..belkide küçücükken hayatıma aldığım uğruna her türlü zorluğa katlandığım insan bizi bir kalemde silecek bilmiyorum ama sözümden de asla dönmüyorum ..ya onca yılım heba olacak yada böyle gidecek. çünkü yaşanları unutmak çok zor bende politik olamam asla yapımda yok .bakalım bekleyip görücem..

Annem cevap vermis.Bu mutlu gunumuzu bozma demis.Olaydan sonra sütm 3 günde zor geldi zaten..Artık eşim inansın inanmasın.umrumda değil zaten.Çok üzüldüm çok yıprandım.Birde yüzsüz gibi tekrar gelmek istemesi çok can sıkıcı..

şimdi ona sorsan "aman pışpışlarsam iyice morali bozulur diye
bilerek sert davranır gibi yaptım" diyebilir. Bölye sıyrılır
geldiğinde sende aynını yap ona eşin varken pış pış
eşin yokken kış kış :)

[Aynen.melnes, post: 36964195, member: 234484"]bende bayramı bekliyorum işte bakalım oğulları beni ve çocuğumuzu hiçe sayıp hiçbirşey olmamış gibi gidicek mi onlara yoksa bizimle mi kalacak diye..belkide küçücükken hayatıma aldığım uğruna her türlü zorluğa katlandığım insan bizi bir kalemde silecek bilmiyorum ama sözümden de asla dönmüyorum ..ya onca yılım heba olacak yada böyle gidecek. çünkü yaşanları unutmak çok zor bende politik olamam asla yapımda yok .bakalım bekleyip görücem..[/QUOTE]

Aynen.Bende 3 yıllık evliyim ama eşim bana yalancı iftiracı diyerek annesini savundu.Ben nankörmüşüm bencilmişim.Bu kadar hakareti hak edecek hiçbirşey yapmadım.Birde azar yedim.Bazı şeyleri geç anlıyorsun.Eşime de cok darıldım.Soğudum.Annesinin yüzünden diyemem.Kendi yaptı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…