• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem oglumu baska cocuklarla kiyasliyor:(

Yildizz45

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
5.803
5.966
198
28
K maras
Merhaba arkadaslar.oglum suan 20 aylik birz yapabildiklerinden bahsedeyim anne baba mama suya bum bum araba uykusu gelince nennen cicek kuzenine hatice halasina hala diyor tekli kelimelerimiz daha var hepsini sayamam.ikili kelime olarak da anne gel baba gel anne ac vb. Taklit var.buyuk tuvaletini yaptiginda poposunu gostererek anne cis diyor sonra ayy deyip burnunu tutuyor.aa diye sasirma isareti yapiyor.arabasini suruyor isaret parmagini kullaniyor.bazi cocuk sarkilarinin hareketlerini yapiyor.kedi kopek keci inek gibi hayvanlarin taklidini yapiyor.topa ayagiyla vuruyor komutlarimizi anliyor.kayinvaliden konunun neresinde derseniz simdi ona geleyim.bugun kayinvalidemi aradim bana telefonda bu cocuk niye hala konusmuyor x in cocugu herseyi soyluyor dedi .ben de oglumda konusuyor anne bak bunlari bunlari soyluyor dedim o daha cok konusabiliyor diyo.hem tecrubeli annelere sorayim dedim gercekten oglumun gelisimi geride mi diye hemde derdimi anlatayim dedim.

Çocuğum yok ama kv laf etmeye geldim. Çocuk kiyaslamak ne demektir ya? 4 yaşında kadar ekmek dışında tek bir laf bile edememişim. Şimdi çok şükür gayet de güzel konuşuyorum kv konussun dursun oğlun zamanla herseyi konuşmaya başlar inşallah. Sağlıkla büyüsün.
Amin insallah guzel duaniz icin cok tesekkur ederim.her cocugun gelisimi farkli evt o onden gidiyor olabilir ama benim oglumunda yasitlarindan geri oldugunu dusunmuyorum.ilk cocugum o yuzden ben mi yanlis biliyorum acaba diye dusundum

Her çocuğun gelişimi farklıdır...

Kıyaslama yapmayı doğru bulmuyorum...

Çalışıyor musunuz?

Eğitici,yaş grubuna uygun kitaplardan alabilirsiniz...
Çok faydalı olacaktır...

Bol bol konuşun yavrunuzla:)

Ve kafanıza takmayın...

Al bi ilkel kayınvalide daha!
Her çocuğun gelişimi farklıdır.
Ek olarak kayinvalideniz filancanın çocuğu şöyle böyle diye kıyaslarken ne diye açıklama yapıyorsunuz?
Her çocuğun gelişimi farklıdır, başkasının çocuğu beni ilgilendirmez deyip susturaydınız keşke.
Sustururdum ama hasta suan yuruyemiyo bi anda felc oldu.yoksa diyecek cok seyim vardi da el mahkum kiyamadim

Amin insallah guzel duaniz icin cok tesekkur ederim.her cocugun gelisimi farkli evt o onden gidiyor olabilir ama benim oglumunda yasitlarindan geri oldugunu dusunmuyorum.ilk cocugum o yuzden ben mi yanlis biliyorum acaba diye dusundum
Klasik kv konuştuğu zaman çocuğum gayet iyi de kestirip at açıklama yaparsan daha çok konuşur.

Merhaba arkadaslar.oglum suan 20 aylik birz yapabildiklerinden bahsedeyim anne baba mama suya bum bum araba uykusu gelince nennen cicek kuzenine hatice halasina hala diyor tekli kelimelerimiz daha var hepsini sayamam.ikili kelime olarak da anne gel baba gel anne ac vb. Taklit var.buyuk tuvaletini yaptiginda poposunu gostererek anne cis diyor sonra ayy deyip burnunu tutuyor.aa diye sasirma isareti yapiyor.arabasini suruyor isaret parmagini kullaniyor.bazi cocuk sarkilarinin hareketlerini yapiyor.kedi kopek keci inek gibi hayvanlarin taklidini yapiyor.topa ayagiyla vuruyor komutlarimizi anliyor.kayinvaliden konunun neresinde derseniz simdi ona geleyim.bugun kayinvalidemi aradim bana telefonda bu cocuk niye hala konusmuyor x in cocugu herseyi soyluyor dedi .ben de oglumda konusuyor anne bak bunlari bunlari soyluyor dedim o daha cok konusabiliyor diyo.hem tecrubeli annelere sorayim dedim gercekten oglumun gelisimi geride mi diye hemde derdimi anlatayim dedim.

Hayir geride filan degil. Masallah tam zamaninda 2bucuk yasindan once uzun cumleler soyleyemez ki o zaman bile yuvarlayarak yutarak soyler. Bence bu durumdan rahatsiz oldugunuzu soyleyin. Yada sizde baska kayinvalideleri ornek gosterin kendisine. Ne hissediyomus yasasin bi

Kayinvalidene de ki başka uğraşlar bulsun kendine. Oğlun konuşmaya başlayınca da komşunun çocuğu daha hızlı koşuyor senin ki niye yavaş der . Bir şey bulur yani.

Benim ki 19 aylik baba anne suya mem mama disinda bi sey demiyor yine de ben bi sorun oldugunu düsünmüyorum her cocuğun gelisimi farkli..komutlarimi col iyi anliyor işaret parmagini kullaniyor tüm organlarini gösteriyor..

Her çocuğun gelişimi farklıdır...

Kıyaslama yapmayı doğru bulmuyorum...

Çalışıyor musunuz?

Eğitici,yaş grubuna uygun kitaplardan alabilirsiniz...
Çok faydalı olacaktır...

Bol bol konuşun yavrunuzla:)

Ve kafanıza takmayın...
Hayir calismiyorum.ama elimden geleni yapiyorum.sorumluluk kazansin diye kiyafetini cekmecesine koyduruyorum bezini cope atiyor.oyunlar oynuyorum cocuk sarkilari soyluyorum.bi de zeka kartlari alacagim gelisimine katkida bulunabilmek icin

ahhh o kiyaslamalar bitmez.kilosu boyu hangi yemegi yedigi hangi sozcugu soyledigi vs vs vs bunlarin sonu gelmez.ben hic umursamiyorum sabaha kadar soylesin.cahil insanlar karsilastirma yapar bireysel farklilik diye bisey var.bosverin istedikleri kadar konussunlar

Hayir calismiyorum.ama elimden geleni yapiyorum.sorumluluk kazansin diye kiyafetini cekmecesine koyduruyorum bezini cope atiyor.oyunlar oynuyorum cocuk sarkilari soyluyorum.bi de zeka kartlari alacagim gelisimine katkida bulunabilmek icin

Kafanıza takmayın...
Gayet normal...
Daha ne yapsın çocuk?

Amuda mı kalksın? Bu soru kayınvalideye:)

Back
X