• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem oglumu baska cocuklarla kiyasliyor:(

Çocuğunuz gelişimi gayet normal. Ne siz ne de başkaları hayatınızın evresinde evladinizi kıyaslamayın ve kiyaslattirmayin ...
Kv ise ; falancanın da kv'si şöyle ama Sen böylesin gibi gönderme yap ! Kıyas öyle değil böyle olur.

Bence oğlunuz çok iyi ismini çağirdiginizda bakiyorsa verdiginiz komutlari yerine getiriyorsa hiç korkmayin benim oğlum anaokuluna başladiginda cumle dahi kuramiyordu düşün diyordum bu çocuk nasıl derdini anlatacak ama çok çocuğun arasinda öyle bir basladiki konusmaya

Merhaba arkadaslar.oglum suan 20 aylik birz yapabildiklerinden bahsedeyim anne baba mama suya bum bum araba uykusu gelince nennen cicek kuzenine hatice halasina hala diyor tekli kelimelerimiz daha var hepsini sayamam.ikili kelime olarak da anne gel baba gel anne ac vb. Taklit var.buyuk tuvaletini yaptiginda poposunu gostererek anne cis diyor sonra ayy deyip burnunu tutuyor.aa diye sasirma isareti yapiyor.arabasini suruyor isaret parmagini kullaniyor.bazi cocuk sarkilarinin hareketlerini yapiyor.kedi kopek keci inek gibi hayvanlarin taklidini yapiyor.topa ayagiyla vuruyor komutlarimizi anliyor.kayinvaliden konunun neresinde derseniz simdi ona geleyim.bugun kayinvalidemi aradim bana telefonda bu cocuk niye hala konusmuyor x in cocugu herseyi soyluyor dedi .ben de oglumda konusuyor anne bak bunlari bunlari soyluyor dedim o daha cok konusabiliyor diyo.hem tecrubeli annelere sorayim dedim gercekten oglumun gelisimi geride mi diye hemde derdimi anlatayim dedim.
O x benimki de y dersin elmayla armutu ayni sepete koyamazsin de.4 5 7 yasinda daha yeni konusan duydum ben ya.bukadar seyi soluyo inanamadim ben daha.benim yavrum yaris ati degil yaristiriyon elle de.

Benimki 2.5 yasında konusamıyor ona bakarsan..

Her bebek farklı olur takmayın
Bazısı erken konuşur bazısı geç
Ve bir anne olarak emin olun siz farkına varırdınız bi anormallik olsa

Benimki 2.5 yasında konusamıyor ona bakarsan..
mutlaka bir uzmana başvurun.hiç normal değil.belki işitmede problem vardır.ya da
Sizin gözden kaçırdığınız bir nokta vardır.3 yaşından sonra düzeltilmesi o kadar zor ki.bir kar tanesini çığa çevirmeyin.Bu arada belki işitme sorunu yada patolojik bir problemi yoktur.çocuğun çevresinde bir kaç ufak düzenleme ile düzeltilebilir.

Her çocugun dil gelişimi farklıdır. Bu bir zeka göstergesi ya da geriligi degildir.
Oğlum 10 aylik başladı konuşmaya , 16 aydan itibaren cümle kuruyordu. Arladasimin cocugu 24 ayi geçkin konuşmaya basladi suanda ikiside 4 yaşına girecek konuşmada fark yok. Dil gelisimini destekleyebilirsiniz kitap okumayla oğluma 4. Aydan itibaren kitap okudum.hala cok sever bence en büyük etken kitap okumamizdi. 20 aylik cocuk ikilo cumlelere baslamis herşey yolunda. Kv denize müsade etmeyin.her çocuğun gelişimi farklıdır kaldi ki ayına göre geride degil

Bence oğlunuz çok iyi ismini çağirdiginizda bakiyorsa verdiginiz komutlari yerine getiriyorsa hiç korkmayin benim oğlum anaokuluna başladiginda cumle dahi kuramiyordu düşün diyordum bu çocuk nasıl derdini anlatacak ama çok çocuğun arasinda öyle bir basladiki konusmaya
Bakiyor komutlatimizi anliyor hatta ismin ne deyince ismini soyluyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Her çocugun dil gelişimi farklıdır. Bu bir zeka göstergesi ya da geriligi degildir.
Oğlum 10 aylik başladı konuşmaya , 16 aydan itibaren cümle kuruyordu. Arladasimin cocugu 24 ayi geçkin konuşmaya basladi suanda ikiside 4 yaşına girecek konuşmada fark yok. Dil gelisimini destekleyebilirsiniz kitap okumayla oğluma 4. Aydan itibaren kitap okudum.hala cok sever bence en büyük etken kitap okumamizdi. 20 aylik cocuk ikilo cumlelere baslamis herşey yolunda. Kv denize müsade etmeyin.her çocuğun gelişimi farklıdır kaldi ki ayına göre geride degil
Bencede normal acikcasi ben kitap okumadim ama cocuk sarkilari soyledm tv yi asla acmiyorum oyun oynatiyorum.evi dagitmasina musade ediyorum.hatta sitedeki kres yazin varsa bi saat falan ogretmenden rica edip goturmeyi dusunuyorum cunku oglum yalniz buyuyen bi cocuk o yuzden bir ortama girdiginde ilk 10 dk cekingen kaliyor sonra aciliyor bunu asmamiz gerekiyor diye dusunuyorum

Bencede normal acikcasi ben kitap okumadim ama cocuk sarkilari soyledm tv yi asla acmiyorum oyun oynatiyorum.evi dagitmasina musade ediyorum.hatta sitedeki kres yazin varsa bi saat falan ogretmenden rica edip goturmeyi dusunuyorum cunku oglum yalniz buyuyen bi cocuk o yuzden bir ortama girdiginde ilk 10 dk cekingen kaliyor sonra aciliyor bunu asmamiz gerekiyor diye dusunuyorum
Ne güzel tv açmıyorsunuz bence kitapta okuyun sadece konuşmak için değil, her açıdan faydası oluyor.. anne çocuk oyun gruplarına gidebilirsiniz. 13 -24 ay gitmiştik guzel zaman geçiriyor çocuklar.

Ne güzel tv açmıyorsunuz bence kitapta okuyun sadece konuşmak için değil, her açıdan faydası oluyor.. anne çocuk oyun gruplarına gidebilirsiniz. 13 -24 ay gitmiştik guzel zaman geçiriyor çocuklar.
Evet oyun grubuna gitmeyi cok isterdim ama biz kucuk bi ilcede oturuyoruz malesef

1-2 dakika çok hareketli olabilir artık yürüyor.dünyayı keşfedicek size tavsiyr masaya zorla oturtup yemek yedirmeye çalışmayın.gerekirse elinizde kaşık peşinde koşun.
Evet cok hareketli tv hic acmiyordum gecen ay birz acmaya basladim ama sanki dikkati daginiklasti gibi hissettim artk asla acmiyorum.babasi evde olursa ucumuz yersek guzelce oturuyor babasi olmayinca 5 10 dakika sonra sıkılip ayaga kalkiyor

Sizde kayinvalidenize x in kayinvalideside senden daha bilinçli keşke sende öyle olsan deseydiniz. Allah askına çocuk daha ne yapsın daha gelmiş burda soruyorsun çocuğum geridemi kalmış die amudami kalksin daha yani.

Merhaba arkadaslar.oglum suan 20 aylik birz yapabildiklerinden bahsedeyim anne baba mama suya bum bum araba uykusu gelince nennen cicek kuzenine hatice halasina hala diyor tekli kelimelerimiz daha var hepsini sayamam.ikili kelime olarak da anne gel baba gel anne ac vb. Taklit var.buyuk tuvaletini yaptiginda poposunu gostererek anne cis diyor sonra ayy deyip burnunu tutuyor.aa diye sasirma isareti yapiyor.arabasini suruyor isaret parmagini kullaniyor.bazi cocuk sarkilarinin hareketlerini yapiyor.kedi kopek keci inek gibi hayvanlarin taklidini yapiyor.topa ayagiyla vuruyor komutlarimizi anliyor.kayinvaliden konunun neresinde derseniz simdi ona geleyim.bugun kayinvalidemi aradim bana telefonda bu cocuk niye hala konusmuyor x in cocugu herseyi soyluyor dedi .ben de oglumda konusuyor anne bak bunlari bunlari soyluyor dedim o daha cok konusabiliyor diyo.hem tecrubeli annelere sorayim dedim gercekten oglumun gelisimi geride mi diye hemde derdimi anlatayim dedim.
Genelde erkek cocuklari gec konusmaya baslar. 2 kuzenim ayni yaslardalar. Kiz olan neredeyse 1 bucuk yasinda konusmaya basladi. Erkek olan 2 bucuk yasinda konusmaya basladi. Önemseyin siz onlari. Herkes her konuda yorum yapmaya pek hevesli. Insan torununu neden kiyaslar akil alir sey degil. Gayet normal daha bir kac ayi var cocugun

O bir şey mi benim kayınvalidem direk kendi çocuklarının küçğklğğüyle kıyaslıyor. Ben hiç sallamazdım, yok 1 yaşında tuvaleti öğrendiler. Seninkinin yaptığı eziyeti ben 3 çocuğumda da görmedim bla bla Bla... daha Yavrum 10 ayına girecek bide sen düşün :) boşver takma demeye geldim

Back
X