• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem oglumu baska cocuklarla kiyasliyor:(

Cok kotu ama bi bebek falan aglayincada aynisini yapiyor.bu arada oglum 20 ayin icinde yani suan 19 aylik demekki iki yas sendromuna erken girdi:)mesela bugun bi kriz daha gecirdik suyla oynamasina musade ettim ama cok abartti vermeyince tezgahin uzerine cam bardagi unutmusum bi anlik dalginla.alip yere atti ona bagirmamak icin oturup kendim aglamaya basladim yalniz cocuk buyutmek gercekten cok zor

Zor elbette. Ben tek başıma olsam kotaramazdım bu işi derim her zaman, annemden destek alırım ara ara. Siz de güvendiğiniz sevdiğiniz arkadaşlarınızdan-kardeşiniz varsa kardeşten-annenizden destek alabilirsiniz, her şeyi bir başınıza yüklenmeyin sırtınıza. Babasıyla da bol vakit geçirsin, eşinize paslayın çocuğu.
Yani erken filan da sayılmaz zamanları işte, yaklaşık bir aydır da ben çekiyorum benim eşek sıpasını, çok fena bi şey oldu başıma. :) Çok inatlaşmamaya çalışın, başka oyunlara yönlendirin yasaklamak yerine, ben öyle kurtarıyorum durumu valla. Karşıma alıp "Hayır" desem "Hıııaaa" diye başlıyor. "Hayır" demek yerine, kısaca açıklayıp "Bunu bırakalım, çünkü ... . Hadi gel arabalarını garaja park edelim, bu daha eğlenceli olabilir" falan fıstık kandırıp geçiyorum. Böyle idare edeceğiz artık bi süre Kestaneşekeri, 2 yaş sendromu böyle bi şey :)

Zor elbette. Ben tek başıma olsam kotaramazdım bu işi derim her zaman, annemden destek alırım ara ara. Siz de güvendiğiniz sevdiğiniz arkadaşlarınızdan-kardeşiniz varsa kardeşten-annenizden destek alabilirsiniz, her şeyi bir başınıza yüklenmeyin sırtınıza. Babasıyla da bol vakit geçirsin, eşinize paslayın çocuğu.
Yani erken filan da sayılmaz zamanları işte, yaklaşık bir aydır da ben çekiyorum benim eşek sıpasını, çok fena bi şey oldu başıma. :) Çok inatlaşmamaya çalışın, başka oyunlara yönlendirin yasaklamak yerine, ben öyle kurtarıyorum durumu valla. Karşıma alıp "Hayır" desem "Hıııaaa" diye başlıyor. "Hayır" demek yerine, kısaca açıklayıp "Bunu bırakalım, çünkü ... . Hadi gel arabalarını garaja park edelim, bu daha eğlenceli olabilir" falan fıstık kandırıp geçiyorum. Böyle idare edeceğiz artık bi süre Kestaneşekeri, 2 yaş sendromu böyle bi şey :)
Arkadaslarim var ama onlarinda hep cocuklari var bi araya gelince de icinden cikilmaz bi hal aliyor:) ailem de yanimda degil biz kucuk bi ilcede yasiyoruz esimin isi yuzunden.babasi evde olunca disari cikariyor malesef esim vardiyali calisiyor 4 12 oldugu zaman yalnizim ve gercekten o hafta cok kotu ve zor geciyor.saglikli olsunlar da canlari sagolsun biz cekeriz yeterki onlar iyi olsun :KK68:

Kızım 24 aylık olana kadar anne baba dışında bir şey demiyordu.Ben de çok üzülüyorum sorun mu var acaba diye.2 yaşına girince ailenin yanına gittik yaz tatiline.Kalabalıkta çocuk bir açıldı.Direk uzun cümleler kurmaya başladı.Herkes o kadar şaşırıyordu ki kurduğu cümlelere...O gün bu gündür hiç susmaz.konusacak kimseyi bulamazsa şarkı söyler.Akılli da maşallah... Hiç kimseyi takma.Kim ne derse desin.2/3aya kalmaz hepinizi şaşırtır çocuğunuz.

Kızım 24 aylık olana kadar anne baba dışında bir şey demiyordu.Ben de çok üzülüyorum sorun mu var acaba diye.2 yaşına girince ailenin yanına gittik yaz tatiline.Kalabalıkta çocuk bir açıldı.Direk uzun cümleler kurmaya başladı.Herkes o kadar şaşırıyordu ki kurduğu cümlelere...O gün bu gündür hiç susmaz.konusacak kimseyi bulamazsa şarkı söyler.Akılli da maşallah... Hiç kimseyi takma.Kim ne derse desin.2/3aya kalmaz hepinizi şaşırtır çocuğunuz.
oncelikle kiziniza masallah:)Tesekkur ederim desteginiz icin.dedigim gibi bi daha kiyaslarsa hasta faln dinlemeyecem saygimi kaybetmeden uygun bi dille komusacagim cunku oglum buyudugunde de bu sekilde devam ederlerse cocuk kendine olan ozguvenini kaybeder

Benim oğlum ,6 yaşına yeni girdi hala başka diyemez bakşa der Yusuf diyemez yubus der asker diyemez akser der bunun gibi bir sürü kelime 24 aylık olana kadar dede ve baba dedi sadece şimdi konuşuyor ama harflerin çoğunun yerini değiştiriyor yaşıtları bülbül gibi sakiyor napiyim aklı yerinde olsun bide sağlıklı gerisi bos her çocuk ayrı yeğenim 1 yaşındayken bildiğin cümle kuruyordu ben hiç eksiklik hissetmedim çocuğumda yinede çünkü hepsi ayrı birer birey bence

Aynen.Hiç kimse senin çocuğundan önemli değil.Senin üzülmeni düşünmeye nin üzülmesini kırılmasını sen de düşünme.

Her cocuk birmi olacak deseydin soksaydin lafi sinir oldum:KK11:

Benim oğlum ,6 yaşına yeni girdi hala başka diyemez bakşa der Yusuf diyemez yubus der asker diyemez akser der bunun gibi bir sürü kelime 24 aylık olana kadar dede ve baba dedi sadece şimdi konuşuyor ama harflerin çoğunun yerini değiştiriyor yaşıtları bülbül gibi sakiyor napiyim aklı yerinde olsun bide sağlıklı gerisi bos her çocuk ayrı yeğenim 1 yaşındayken bildiğin cümle kuruyordu ben hiç eksiklik hissetmedim çocuğumda yinede çünkü hepsi ayrı birer birey bence
Tabiki oyle cocugun algisinda sorun yoksa mutlaka konusacaktir.ama ben suna da simir oluyorum bazi anneler cocuktaki sorunu kabuletmiyorlar ve uygulanacak tedavi gecikiyor hani oyle bi durum var da ben mi farkinda degilim diye sormak istedim hemde kiyaslamalarina sinirlendim

Tabiki oyle cocugun algisinda sorun yoksa mutlaka konusacaktir.ama ben suna da simir oluyorum bazi anneler cocuktaki sorunu kabuletmiyorlar ve uygulanacak tedavi gecikiyor hani oyle bi durum var da ben mi farkinda degilim diye sormak istedim hemde kiyaslamalarina sinirlendim
Bence gayet yerinde senin çocuğun tepkileri algısı normalse gerisi boş yarış atı değil çocuk yetiştiriyoruz bizlerde hep birbirimizden farklıyız onlarda farklı tabiki kardeşimin ismi Soner mesela oğlum geçen seneye kadar sadece ne dedi ona oğlumun ismi mert Kemal ismini sorana sadece mal diyordu bir kaç kişi gülünce hiç ismini söylememeye başladı daha 20 aylıkken hemde takı mert Kemal diyene kadar adını hiç söylemedi banada adını söylemeyen cocukmu olur diyorlardı ama o kendiyle alay ettiklerini algılayabilecek kadar zeki olduğu için söylemiyordu bu daha önemli bence

Tedavilik bir durum yok bence sizdede hiç problem yapmayın
Yok problem yapmiyorum zaten.evet oglum kucukken baya sorun yasadim ilk bebegim oldugu icin bi de takintili bi yapim var cevremde de otizmli bi cocuk vardi o yuzden baya inceliyordum ama artik oyle degilim cunku yasina uygun hareket ediyor kafa vurmalari haric o da iki yas sendromu olmali.

Oylede ben bu konuda takintiliyim hatta bu yuzden tedavi goruyorum.bu sekilde konusunca canim sıkıldı
sizin de hassas oldugunuz bile bile bam telinize basmasin. bizimki emeklemiyordu bile. cok gec yürüdü. 20 aylikken baba disinda hicbir sey demezdi.ne gerek var kiyaslamaya. her cocuk bir olmaz ki. ilerleme varsa dert etmemeli. gelisim testine tabii tuttular. gecemedi. norologlar genetikler.. Allah düşürmesin. gec olsun guc olmasin Allah sagliktan ayirmasin. Bos yere uzmeyin kendinizi.

sizin de hassas oldugunuz bile bile bam telinize basmasin. bizimki emeklemiyordu bile. cok gec yürüdü. 20 aylikken baba disinda hicbir sey demezdi.ne gerek var kiyaslamaya. her cocuk bir olmaz ki. ilerleme varsa dert etmemeli. gelisim testine tabii tuttular. gecemedi. norologlar genetikler.. Allah düşürmesin. gec olsun guc olmasin Allah sagliktan ayirmasin. Bos yere uzmeyin kendinizi.
Amin.evet bu konuda cok hassasim cunku gercekten cok aglama krizleri gecirdim surekli oglumu inceliyordum esim destek oluyordu bise yok diye ama artk onunla aram bile bozulmaya baslamisti en sonunda tedavi gordum oglumda buyudu ve uygun gelisim gosterdi ben rahatladim.ve bi daha boyle kiyaslamalar yaptiginda uygun bi dille konusacagim cunku oglumun ozguvenini yerle bir ederler.bu arada size de cok gecmis olsun umarim atlatir bugunleri unutup gidersiniz.

Yok problem yapmiyorum zaten.evet oglum kucukken baya sorun yasadim ilk bebegim oldugu icin bi de takintili bi yapim var cevremde de otizmli bi cocuk vardi o yuzden baya inceliyordum ama artik oyle degilim cunku yasina uygun hareket ediyor kafa vurmalari haric o da iki yas sendromu olmali.

Bir arkadaşımın oğlu 3 yaşında ve hala konuşmuyordu. Bu konuda uzmanlaşmış birine götürdü ve uzman bir problem olmadığını, zamanla konuşacağını söyledi. Arkadaşımın içi rahat etmedi, uzman uzman dolaştı. Hepsi aynı şeyi söyleyince ikna oldu. Sonra çocuk zamanla gerçekten de konuştu. Şu anda da zehir gibi akıllı, espiriler yapan bir çocuk.

İçiniz rahat olsun. 3 yaşına kadar konuşmazsa, bir uzmana götürürsünüz. Bir de çocukla çok sayıda kişi (anneanne, dede, teyze, kuzenler vs) sık sık çokça konuşup, ilgilenirse daha çabuk konuşuyormuş diye duymuştum. Bu sebeple, ablası veya abisi olanlar da daha çabuk konuşuyormuş.

Son düzenleme:
Bir arkadaşımın oğlu 3 yaşında ve hala konuşmuyordu. Bu konuda uzmanlaşmış birine götürdü ve uzman bir problem olmadığını, zamanla konuşacağını söyledi. Arkadaşımın içi rahat etmedi, uzman bir zaman dolaştı. Hepsi aynı şeyi söyleyince ikna oldu. Sonra çocuk zamanla gerçekten de konuştu. Şu anda da zehir gibi akıllı, espiriler yapan bir çocuk.

İçiniz rahat olsun. 3 yaşına kadar konuşmazsa, bir uzmana götürürsünüz. Bir de çocukla çok sayıda kişi (anneanne, dede, teyze, kuzenler vs) sık sık çokça konuşup, ilgilenirse daha çabuk konuşuyormuş diye duymuştum. Bu sebeple, ablası veya abisi olanlar da daha çabuk konuşuyormuş.
Evet o bahsettikleri cocuk cok kalabalik bi ailede buyuyor 3 yasinda da bi ablasi var.ama benim oglum yalniz buyuyor.

Bizim ordaki çocuklar daha bir yaşında konuşurlar diyordu benim üvey kv. Hiç takmayın bende hiç takmadım benim oğlum 3 yaşına yaklaşmışken birden konuşmasını ilerledi. Şimdi 3 yaşını geçti ama konuşurken zorlandığı oluyor bazen

anne bızımkıde amuda kalkıyor de rahatlasın.la havleeeeee vela kuvvete illa billahı el azım.

Back
X