• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem oglumu baska cocuklarla kiyasliyor:(

tam 13 aylik bi cocuk taniyorum, büyük insan gibi sohbet eder kiz. erkek cocuk taniyorum 3 yasinda anne bile zorla söyler basi skistiginda. doktor ikiside normal diyor. erkek cocuklar hem gec konusur.

12 aylik is arkimin kizina inekler nasil yapiyor diyorum muhh diyor.

15 aylik ogluma soruyorum, duvarla konusmus gibi oluyorum.

ömürleri uzun olsun kuzularimizin ögrenmek icin vakitleri var. icin rahat edicekse beraber kitab okuyun
Aslinda bakarsaniz ben gelisimi normal diye dusunuyordum ama onlar bu sekilde konusunca acaba bi sorun var da ben farkinda mi degilim diye tecrubeli annelere sormak istedim sagolun icimi rahatlattiniz

Ay prim vermeyin şu cahil insanlara.
Maşallah gayet iyi çocuğunun gelişimi. Minicik çocuklardan neler bekleniyor hayret bir olay ya..

Arkadaşımın kızı 23 aylık konuşmada çok ilerledi, oğlum 22 aylık senin oğlun gibi. Ama ikisinin de algısı süper. Herşeyi 1 seferde kapıyorlar..
Sadece beyindeki konuşma merkezi her bebekte aynı olmaz. Zamanı gelince hiç susmayacaklar her şeye laf edecekler çeneleriyle bezdirecekler boşver ne takıyorsun? :)

Bana da kendi ailem yapıyor alttan alta. Ama hiç dinlemiyorum..

Kv konuştukça net bir şekilde "çocuğumu kıyasa sokma gelişimi gayet yerinde" de. Açıklamaya bile uğraşma ciddiye alıp..

Amin insallah guzel duaniz icin cok tesekkur ederim.her cocugun gelisimi farkli evt o onden gidiyor olabilir ama benim oglumunda yasitlarindan geri oldugunu dusunmuyorum.ilk cocugum o yuzden ben mi yanlis biliyorum acaba diye dusundum

Öncelikle sadece konuşma ile 'o önden gidiyor' demek doğru değil.
Akıcı konuşan bebeğin yapamadığı bazı motor becerileri, senin oğlun yapıyor olabilir.
Gelişim farklılığından kasıt budur.

Senin tek yapacağın kendi çocuğunun gelişimine dikkat kesilip başkalarıyla yarışa girmemek..

Ay prim vermeyin şu cahil insanlara.
Maşallah gayet iyi çocuğunun gelişimi. Minicik çocuklardan neler bekleniyor hayret bir olay ya..

Arkadaşımın kızı 23 aylık konuşmada çok ilerledi, oğlum 22 aylık senin oğlun gibi. Ama ikisinin de algısı süper. Herşeyi 1 seferde kapıyorlar..
Sadece beyindeki konuşma merkezi her bebekte aynı olmaz. Zamanı gelince hiç susmayacaklar her şeye laf edecekler çeneleriyle bezdirecekler boşver ne takıyorsun? :)

Bana da kendi ailem yapıyor alttan alta. Ama hiç dinlemiyorum..

Kv konuştukça net bir şekilde "çocuğumu kıyasa sokma gelişimi gayet yerinde" de. Açıklamaya bile uğraşma ciddiye alıp..
Bir kere soyledim ama laftan anlamiyor cocuk daha ne yapmali hic anlamiyorm.bu kiyaslamalar hic bitmeyecek sanirim.bu arada tesekkur ederim tecrubenizi paylastiginiz icin.Allah cocuklarimiza saglik sihhat versin.

Her cocugun gelisimi farkli bence normal olanda bu ama benim oglum 18 aylikken bizim gbi konusuyodu oda neden oyle oldu kalabalik yerde buyudu oglum ondan sebeple ama kizim oyle degil bence normali sizinki gbi her derdini anlatyo sonucta kaynanazin laflarini dikkate alipta moralinizi bozmayin gec konussun guzel konussun sizinki gayet normal he diyin gecin

mutlaka bir uzmana başvurun.hiç normal değil.belki işitmede problem vardır.ya da
Sizin gözden kaçırdığınız bir nokta vardır.3 yaşından sonra düzeltilmesi o kadar zor ki.bir kar tanesini çığa çevirmeyin.Bu arada belki işitme sorunu yada patolojik bir problemi yoktur.çocuğun çevresinde bir kaç ufak düzenleme ile düzeltilebilir.
Duymasına duyuyor komutlarımı yerine getiriyor baba dede diyor hayvanların seslerini taklit ediyor göz temasıda kuruyor ama baba dede yaya o kadar birde cok sinirli vuruyor bana babasına herkeze bayramdan sonra götüreceğim insallah ama cok üzülüyorum otizm falan çıkarsa diye.

Duymasına duyuyor komutlarımı yerine getiriyor baba dede diyor hayvanların seslerini taklit ediyor göz temasıda kuruyor ama baba dede yaya o kadar birde cok sinirli vuruyor bana babasına herkeze bayramdan sonra götüreceğim insallah ama cok üzülüyorum otizm falan çıkarsa diye.
Tek kelime döneminde Hala.direk otizm demek çok yanlış bir kanı olur.çocuğun doğumdan itibaren sizin ve çocuğunuzun detaylı öyküsünün alınması gerek.gelişim testi uygulanması gerek.hemen otizm tanısını koyamıyoruz.hemen karamsarlığa kapılmayın.çocugunuzu sosyal ortama sokmaya çalışın.yaz geliyor parka götürün.olumlu düşünün kaygınız çocuğa yansır.Ama mutlaka çocuk gelişimcisine götürün. Rutin bir chek up gibi düşünün ama ihmal edilmesi gerekilmeyen

Belki uyaran eksikligidir ya da dehb.ama otizm gibi durmuyor tabi uzmanlar daha iyi bilir ama.insallah endiseleriniz biter

Ayrıca duyma konusuna gelince çocuk size yakın iken mi duyuyor yoksa başka bir odadan seslendiğinizdede duyup size tepki veriyor mu çünkü belki fısıltı şeklinde duyuyordur.Umarım patolojik bir sorunu yoktur.yinede yaş olarak sınırdasız.

"Sen konuştun da noldu?" deyin kvye. Sinirleniyorum bu tip insanlara.
Oğlum 21 aylık oldu akran sizinkiyle, aynı tarif ettiğiniz gibi. Tek kelime konuşur hatta paşa hazretleri kendini yormaz "Anne gel, baba aç" falan yok, "Geeeel" "Aaaaşşh" (Aç) sabah uyandıracak surata iki tokat "Gaaaahhh" (Kalk)... Kibarlığı öğretemedik çocuğa bi türlü :D

Endişelenmeyin ya, aklı yerinde olsun, konuşurlar zamanı gelince. Kuzenimin oğlan 3 yaşında aniden cümle kurarak başladı konuşmaya mesela, her çocuğun kendi şeysi işte kasmayın. Kıyaslayana da kim olursa olsun geçirin lafı, çocuk etkilenir böyle konuşmalardan çünkü, müsaade etmeyin hele yanında böyle konuşmasına Kvnizin.

Ayrıca duyma konusuna gelince çocuk size yakın iken mi duyuyor yoksa başka bir odadan seslendiğinizdede duyup size tepki veriyor mu çünkü belki fısıltı şeklinde duyuyordur.Umarım patolojik bir sorunu yoktur.yinede yaş olarak sınırdasız.
Diğer odadan bağırmayı hiç denemedim acıkcası ama duyduğuna eminim yolda falan seslendiğimde duruyor motor sesinden ezan sesinden korkuyor bugun parka götürdüm kimse yoktu salıncağa binmek istemedi kaydıraktan da oyle kumla oynadık biraz merdivenleri seviyor tekrar tekrar çıkıp inmeyi bilemiyorum umarım bisey çıkmaz

yahu nu alınganlık nedir....he diyip gecin...babanneler annaneler torunlarını hep baskasıyla kıyaslar...onların daha ılerde olmasını ıster...yanı olmasa ıyıde...ıdare edin gecin...ya eskıden neler neler ıdare edilirmış...

2.bir yanlış kanıda erkek çocukları 3 yaşına kadar konuşmanın geçikmesi.Bu çok eski bir bilgi.Artık geçerliliği kalmadı.son araştırmalar kız ve erkek çocuklarının oyunları ile alakalı olduğunu gösteriyor.en basit olarak evcilik oyunlarının oynanması kız çocuklarıyla.daha çok iletişim gerektiriyor.

"Sen konuştun da noldu?" deyin kvye. Sinirleniyorum bu tip insanlara.
Oğlum 21 aylık oldu akran sizinkiyle, aynı tarif ettiğiniz gibi. Tek kelime konuşur hatta paşa hazretleri kendini yormaz "Anne gel, baba aç" falan yok, "Geeeel" "Aaaaşşh" (Aç) sabah uyandıracak surata iki tokat "Gaaaahhh" (Kalk)... Kibarlığı öğretemedik çocuğa bi türlü :KK70:

Endişelenmeyin ya, aklı yerinde olsun, konuşurlar zamanı gelince. Kuzenimin oğlan 3 yaşında aniden cümle kurarak başladı konuşmaya mesela, her çocuğun kendi şeysi işte kasmayın. Kıyaslayana da kim olursa olsun geçirin lafı, çocuk etkilenir böyle konuşmalardan çünkü, müsaade etmeyin hele yanında böyle konuşmasına Kvnizin.
Allah cocugunuza saglik versin cok tatli konusuyorlar degilmi :) bi daha derse eminimki diyecek ne yapayim bi psikiyatriste mi gotureyim ne dusunuyorsun zeka geriligi falan oldugunu mu diye soracam.kac kere her cocugun gelisimi farkli dedim anlamiyor.once o cocugun boyuyla kiyasladilar oglum onu gecti simdi de konusmasiyla.evet masallah ilerde gidiyor ne guzel ama benim oglumda geride degil yasitlarina gore normal.anormal olan tek durumumuz var istedigi bise olmayinca kafasini vuruyor.ya da babasiyla konusurken sesimiz yuksekse babasinin bana kizdigini dusunup kendini kontrollu bi sekilde yere atiyor bunun icin de 1 ay bekleyip goturmeyi dusunuyorum.ama konusma konusu icin degil

yahu nu alınganlık nedir....he diyip gecin...babanneler annaneler torunlarını hep baskasıyla kıyaslar...onların daha ılerde olmasını ıster...yanı olmasa ıyıde...ıdare edin gecin...ya eskıden neler neler ıdare edilirmış...
Kendi adima sinir bozucu bi durum olarak goruyorum.size normal gelebilir ama ben normal goremiyorum fikrinize saygi duyuyorum.bi de ben oglumun gelisimiyle ilgili evham yaptim bu yuzden tedavi goruyorum yani en ufak bi imada elimde olmadan kafama takabiliyorum bu da benim huzurumu bozuyor

Allah cocugunuza saglik versin cok tatli konusuyorlar degilmi :) bi daha derse eminimki diyecek ne yapayim bi psikiyatriste mi gotureyim ne dusunuyorsun zeka geriligi falan oldugunu mu diye soracam.kac kere her cocugun gelisimi farkli dedim anlamiyor.once o cocugun boyuyla kiyasladilar oglum onu gecti simdi de konusmasiyla.evet masallah ilerde gidiyor ne guzel ama benim oglumda geride degil yasitlarina gore normal.anormal olan tek durumumuz var istedigi bise olmayinca kafasini vuruyor.ya da babasiyla konusurken sesimiz yuksekse babasinin bana kizdigini dusunup kendini kontrollu bi sekilde yere atiyor bunun icin de 1 ay bekleyip goturmeyi dusunuyorum.ama konusma konusu icin degil

Kırmızıladığım kısım iki yaş sendromuyla ilgili Kestaneşekeri, birey olarak tepki gösteriyor "Ben de varım!" diyor, anormal değil, bu da normal. Mümkün olduğunca kendini yere atınca filan dikkatini farklı yere çekin, konudan uzaklaştırın hani kendine zarar verecek gibi olursa. Ve eğer bakabilirim hakkıyla derseniz bi evcil düşünebilirsiniz bu dönem için, arkadaşlık ederler birbirlerine sinirini alır çocuğun. Tabi hayvanı da çocuktan korumak lazım :))

Benim oğlan da aynı evrelerden geçiyor. Yüzünü durduk yere, bile bile yere vurup burnunu kanattı geçenlerde, kırıldı zannettim acilde aldık soluğu. Huy edinmesin diye ilgisini kaydırıyoruz; sinirlenince kendini yere atıp yüzünü yere vuruyordu, şimdilik geçti. Endişelenme, gerekirse tabi doktorla da görüşerek yaşayın bu süreci, ama dediğim gibi, normal bunlar. Netten 2 yaş sendromu diye aratınca zaten dökülüyor önüne tüm olası davranışlar.

Diğer odadan bağırmayı hiç denemedim acıkcası ama duyduğuna eminim yolda falan seslendiğimde duruyor motor sesinden ezan sesinden korkuyor bugun parka götürdüm kimse yoktu salıncağa binmek istemedi kaydıraktan da oyle kumla oynadık biraz merdivenleri seviyor tekrar tekrar çıkıp inmeyi bilemiyorum umarım bisey çıkmaz
siz yine de denver yaptırın. madem merdivenleri seviyor bu harika bir şey.mesela merdiveden inip çıkarken ritmik sayma yapabilirsiniz oyunlar yaratıp iletişime geçmeye çalışın.siz yinede parka götürün sık sık iletişim kurmaya çalışın. Ama burada çocuk mutlaka yemek ve uyku saatine denk gelmesin park zaman .mutlaka karnı tok uykusunu almış olsun

Kırmızıladığım kısım iki yaş sendromuyla ilgili Kestaneşekeri, birey olarak tepki gösteriyor "Ben de varım!" diyor, anormal değil, bu da normal. Mümkün olduğunca kendini yere atınca filan dikkatini farklı yere çekin, konudan uzaklaştırın hani kendine zarar verecek gibi olursa. Ve eğer bakabilirim hakkıyla derseniz bi evcil düşünebilirsiniz bu dönem için, arkadaşlık ederler birbirlerine sinirini alır çocuğun. Tabi hayvanı da çocuktan korumak lazım :))

Benim oğlan da aynı evrelerden geçiyor. Yüzünü durduk yere, bile bile yere vurup burnunu kanattı geçenlerde, kırıldı zannettim acilde aldık soluğu. Huy edinmesin diye ilgisini kaydırıyoruz; sinirlenince kendini yere atıp yüzünü yere vuruyordu, şimdilik geçti. Endişelenme, gerekirse tabi doktorla da görüşerek yaşayın bu süreci, ama dediğim gibi, normal bunlar. Netten 2 yaş sendromu diye aratınca zaten dökülüyor önüne tüm olası davranışlar.
Cok kotu ama bi bebek falan aglayincada aynisini yapiyor.bu arada oglum 20 ayin icinde yani suan 19 aylik demekki iki yas sendromuna erken girdi:)mesela bugun bi kriz daha gecirdik suyla oynamasina musade ettim ama cok abartti vermeyince tezgahin uzerine cam bardagi unutmusum bi anlik dalginla.alip yere atti ona bagirmamak icin oturup kendim aglamaya basladim yalniz cocuk buyutmek gercekten cok zor

Çocuğum yok ama kv laf etmeye geldim. Çocuk kiyaslamak ne demektir ya? 4 yaşında kadar ekmek dışında tek bir laf bile edememişim. Şimdi çok şükür gayet de güzel konuşuyorum kv konussun dursun oğlun zamanla herseyi konuşmaya başlar inşallah. Sağlıkla büyüsün.

Ekmek de iyiymis hani anne baba falan da degil :KK45:

Back
X