Kayınvalidem Ümreye Giderken ..

ben kımsecıklere demedım,gelincede kımsyı görmek istemedım,yapayalnız kaldım evımde,atlet şu bu fasa fıso,ya neyse şimdi laf yemım,sosyteik hiç bir elbıse al,yeter,para verme,bır kaç kez gittim ben,bilenler para verdi,ya altında kalıyosun,oralardan hediye getirme telaşı kafa yorgunluğu,paraya ıhtıyacı olmadığına göre,elbıse yeter,haa benım için orda dağıt dersen para ver tabıkıde,döndüğünde ruh halını bılemem,ben bır hafta gıda bıle almamıştım,doğalgazı kapatıp gitmiştim,kar altında istanbulda gelip buz gıbı bır eve girmiştim,yorganın altına girip sabaha kadar ağlamıştım,unuttuğum anılarım canlandı,ahanda ağladım :) sen kendı evınde ağırla bence ilk geldiğinde,oğluna pek bır düşkün oluyorya bu kadınlar odaha mutlu eder onu,

Hayırlı bi konuyla karşınızdayım demene çok güldüm
Bende bilmiyorum açıkçası
Ama herhalde bohça gibi bişey olabilir
İç çamaşırı, tesbih, seccade, oralar sıcaktı dimi. Patiği yeleği es geç o zaman
Zaten beyaz bişey giyiniyolar sanırım adı ihramdı
Ama harçlık daha makbul olur, belki hurmadır şudur budur ekstra alır

Buarada kayınvalıdem kapalı bırı degıl
yoksa ferace harıka bı fıkırdı
pekı orada ferace gıymeyı mutlaka gereklımı?
Bu elbıselerın fıyatı nedır acaba carsıya gıdelım demıstı 4 takım elbıse alacaktı ama beyaz demıstı , o sebeble ben alsam begenmez sanıyorum bıraz dedım ya sosyetık bır kadın ama

Ben calıstıgım ıcın onu mısfırden zıyade yormak olur bu
ama neden uzuldun anlamadım
gelmıs olmanamı uzuldun merak ettım ?
Buarada kayınvalıdemın evı bos kalmayacak evde 3 erkek daha kalacak o gıdınce

hayır ferace gerekli dğeil,tercıh meselesi,coğrafya itibarı ile rahat oluyor,zaten orda bollll mıktarda var,orda heveslenıp alır o

bence hiç uğraşma dışarı yemeğe götür,kadın sosyetık ya,daha bır havalı olur :))tabı geldiğime üzüldüm,birde düşün 5 mılyon ınsanla bır sürekli 50 gün,sonra damdan düşer gibi gel eve :)

Ben hep beyaz giyiniyolar diye gördüm
Ferace siyah değil mi

Hava degısımınden oturu mıgrenı tutuyor
sel suyu yatacagını dusunuyorum
tekmı gıtmıstın buarada Allah kabul etsın canım

canım bana 2 kere ümreye gitmek nasip oldu..

orda ferace giymek çok rahat oluyor orda herkes çarşaf giydiği için renkli şeyler dikkat çekiyor siyah bir ferace çok güzel olur.

terlik giyiliyor genelde.. açık renk güzel bir başörtüde güzel olur. mesela havlu valizde çok yer kaplıyor onun yerine peştemal götürmüştük biz.

para verirsen oda çok makbul olur çünkü dönerken yakın çevreye hediye alınıyor..

mesela başörtü ferace lif terlik çorap iç çamaşırı ve havlu olan bir bohça hazırlayabilirsin.. çokta şık olur..

100 tl orda 200 riyal gibi bir para ediyor gayet değerleniyor yani yanınada öyle birşey verebilirsin..

dönüşte ise havaalanında karşılarsınız ve yemeğini yaparsın. zaten boş ev kirlenmez sadece tozlanır şöyle bi silip süpürülecek 2 saatliğine bir bayan tutsan yeterde artar bile.. o gitmeden derin temizlik yaptırır zaten.. ölüm var kalım var gibisinden :)

döndüğünde mevlüt yapıcam derse yardım edersin zaten ama ümreye gitmeden de güle güle git demek için gelen giden olur onlarda öyle havlu çorap çamaşır gibi bohça getirirler..

ama sana tavsiyem kendi adına kayınvalidenle bir miktar sadaka yolla oraya dağıtılsın.. imkansız dedikleri bebeğim ümrede oldu :) bol bol dua etsin sizin için ve sizin adınıza sadakada versin:)

şimdiden allah kabul etsin

Giderken ne yapılır bilmiyorum da dönüşte yoğun bir misafir trafiği bekliyor. Çevresine göre değişir tabi.

Evini temizlet, yemeğini ikramlığını bol yaptır.

Ferace giymek tabi ki şart değil ama rahatlık olacaktır onun için. Bildiğim kadarıyla gop yakınlarında oturuyorsun. Fatihte, ismail ağa camisi var orada ferace mağazaları oldukça fazla. İstediğin tarzda elbiselerde orada var. ortalama 100 tl den başlıyor. Çarşıda da ferace satan hanlar var. oradada rahat edebileceği elbiseler var.

yanılıyorsun hep siyah gıyılıyor
benım garıbım kayınvalıdemdemı bılmıyor acaba beyaz alıcam dedı
pekı cok sordum ama fıyatları nedır
4 elbıseyı karsılasam acaba

aynen orada oturuyoruz bız . ferace için anneme mahmut paşadan alıyoruz gıdelım dedi sanırım bu hafta gıtmemız lazım , Şubatın başında gidecek

Kabeyle mi karıştırdım acaba
ayy yerım seni ,oranın yerel halkı ve arpa coğrafyası ferace giyıyor,zorunlu yerel halka,şöle bizdeki çarşafda öle iiş,ama burası rüzgrlı olduğu için ıkı parça bölmüşler,tr den dıyanet beyaz kumaş dağıtıyorya,eskier onu dıktırıyor,erkekler evet beyaz keten gıyor,ama sıyah gıymem o ne çarşaf gıbı dıyen ne sosyetıkler gördüm,orda ferace alma telaşında,hepsi bir heveslenıyor zaten,bende ilk gittiğimde ekru parrdesu aldım,sonra hoppp ordan ferace,kalıteli olan terletmıyor,hafif,ince,çok rahat,sıyah toz fılan leke sıkıntısı olmuyor,yıkıyorsun anında kuruyor,başına değişik değişik takıyorlar renk olarak

canım kapalı olmaması birşeyi değiştirmez orada herkes çarşaflı yasak yani..

ferace dediğimiz şey pardesü gibi düşün.. çokda rahat oluyor içine bi tişört giyiyorsun tiril tiril o sıcakta rahat eder:)

gelince yine açar başını ama orada kapalı olmak zorunda.. birkaç bone,şal işini görür :)

Kafanı karıştırdım bilmeyip yorum yapıyorum derken
Kayınvaliden de benim gibiymiş belki aydınlatan olur
İkbal Gürpınar reklamını yapıyodu 150 filandı sanki ferace

o beyazları gıymeyecek emın ol,arkadaşa yazdım zaten gerekçelerini,ama çok sosyetikler bır alem gıyınıyor orda,kayınvalıden zaten orada bunu anlayacak,4 elbıse fılan alma,o karar versın,boşver,sen her zaman gıyeceği şık bir şey al,anne donunce mevlütte gıy dıye aldım dersın,yalnız gittiğimde oldu,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…