Kayınvalidem ve ben

okyanus2701

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2018
159
101
18
36
selam kızlar,
11 aylık bebeğim var ona haftada 3 gün kayınvalidem bakıyor ve bizde kalıyor .Ama ben çıldırmak üzereyim.O kadar zıt karekterleriz ki.Örneğin; Ben olması gerekenden daha titizim(elinde bezle gezen temizlik hastalarından) Kayınvalidemde şansıma bir o kadar pis.işten bir geliyorum duvara çay döker silmez,odası zeytin çekirdekleri ekmek kırıntıları dolu.mutfak çay lekeleri olmuş bebek bezleri yerlerde allahım çıldırcam.Ben curcuna kalabalık sevmem.Yalnız olmayı severim.O da tam tersine bayılır kalabalığa işten geliyorum hop görümcemler gelmiş kayınpeder gelmiş benim haberim yok. işten geliyorum çocuğumu bana vermek istemiyor biraz daha dursun diyo olmaz özledim ben diyorum alıyorum oğlumu bu defada sürekli yanımıza geliyor Napıyorsunuz ne oynuyorsunuz yav bi huzur vermiyor.Sürekli peşimize geziyor biz nereye o oraya.Söyleyince de e ben sana yardım olsun diye arkanda geziyorum diyor kötü niyetim yok diyor .Ya bana yardım etmek istiyorsa gitsin önce odasını temizlesin ne bileyim iki kap yemek yapsın daha hayra geçer ona da söylüyorum ama tamam diyor haklısın diyor ertesi gün yine aynı.Sinsi bi karekterde değilim aman ayıp olmasın demem rahatsız olduğum herşeyi anında güzel bir dille söylüyorum ama anlamıyor o bizdeyken heryer kokuyo gibi geliyor kendi evimden tiksinir oldum .Sizce ben mi çok abartıyorum bunlar küçük şeyler mi ?Artık arkadaşlarımda bıktı beni dinlemekten sizden başka anlatacak kimsem yok uzun oldu nolur kusura bakmayın.Napıcam ben ya...

Kadin hem bebegine bakiyor hemde laf yiyor. Ozaman bakici tutup kurallarinizi soylersiniz ona gore davranir. Zavalli kadin da hep bebek bakip hem azar isitmekten kurtulur
Yani sizce yaptıkları olması gereken davranışlar da ben mi abartıyorum?Sizce bir evde her ne sebepten yaşıyor olursanız olun en azından yattığınızı, yediğinizi ,içtiğinizi toplamanız gerekmez mi?Laf yemek demiyelim ona da uyarılmak diyelim çünkü gayet güzel bir dille kırmadan sebeplerini açıklayarak söylüyorum.Laf yiyor gibi hissetmediğine eminim:)

Eşim istemiyor bakıcı.Kayınvalidede çok istekli bakmaya belki ona ayıp olur diye mi düşünüyor bilmiyorum.Dayanamadığın yerde kreşe veririz diyor bende küçük diye kıyamıyorum

Hmm o zaman tek tek anlatacaksin. Yemek yapmadığı daha iyi pisse. Çocuğu bahane et sagligi etkileniyor fln diye belki titiz davranır böylece

Kreş daha da sorun değil mi ne kadarlık çocuğunuz eve kamera yerleştirin bakıcı tutun. Kimseyle uğraşmazsınız. Böyle hem kv gözünüze batmaz hem bakıyor hem laf işitiyor durumunu da düşürmemiş olursunuz.

11 aylık bebeğin henüz şöyle dillensin tuvalet eğitimi fln alana kadar 2-3 sene sabret bence. Cocugun için. Bende kıyamıyorum ufacık bebekleri kreşe vermeye yada bakıcıya baktırmaya.

Ama eve yardımcı kadın tutabilirsin temizlemesi için

Ya esını ıkna edeceksın ya da sesını çıkarmayıp öyle kabulleneceksın kayınvalıdenı.
Kendın abartıyor olabılırısn çünkü temızlık hastası olduğunu söylüyorsun en ufak bırsey batıyordur sana.
Çocuğuna baktığı ıcın şükretmen lazım.

valla guzellıklede uyarılsam arkamı donmeden giderdim...kımsenın oyasta mınnetını cekemem...cocuklu olup calışmayıp evin ışını yapmayan okadar cok kışı varkı...yaslı kadın...demekkı sızın temızlık anlayısınıza uymuyor...ozaman siz kabulleneceksınız....yada kreşe sadece kıyamadııgnızdan vermıyorsanız kreş az buz para degil...bır zahmet cocuga kayınvalıdenız baksın haftada bir temızlıkcı alın pırıl pırıl yapsın evi...

Yaptiklari ona gore normal. Normal gormese zaten temizlerdi. Belli bir yasa gelmis kadinin temizlik anlayisini kolay kolay degistiremezsiniz. O yuzden ya oldugu gibi kabul edin yada cocugu krese verin. He bana sorarsaniz babanenin bakmasi daha iyi olur cunki kres icin kucuk. Eger cok pisleniyorsa eviniz haftada 1 yada 2 defa bir kadin tutun temizlesin. Siz ne soylerseniz soyleyin o haklisin kizim diyip bildigini okumaya devam eder. Tecrubeyle sabit :)

Temizlik kısmında bende öyle düşünüyorum belki diyorum ben abartıyorumdur.zaten haftada bir gelen yardımcım var.Ama diğer konuları ne yapıcam evde huzur vermiyor peşimden ayrılmıyor oğlumu bana vermek istemiyor

ben kayınvalıdem kızıma yarım gun bakıyordıye onun evini kendi evimden once temızletmesını dusunurum...kendime kadın almam ama kayınvalıdeme alırım...bır bebegın bakılması nedemek..hemde gozun arkayı cekmeden...ev pıslıkten gecilmese umrum olmaz...gelir gece temızlerım...yeterkı kadıncagız cocuugma baksın...cunku bakmak zorunda degil.

Eve gelen yardımcım var zaten.Ben sadece anlık şeylerden bahsediyorum duvara çay dökülmesi bebek bezlerinin odada biriktirilmesi yediklerini makineye koymaması gibi...Üstelik tek sorunum temizlik değil ki evde de rahat vermiyor sürekli peşimde

Kadının yaşantısı bu şekilde demekki. Ona göre normal. Siz tahammül edemiyorsaniz oturun kendiniz bakın. Herşeyden önce evladiniza bakıyor bu bile başlı başına yeter bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…