kayınvalidem ve ben...

yanlış anlaşılmasın hiç öyle bir durum yoktu aslında birden annesi ben boşanıcam sizinle oturucam demeye başladı.Hatta babasının yanında benim aslan gibi oğlum var bakar filan dedi.Nişanlımda bir şey demedi bende yanındaydım.Şaşkın şakın birbirimize bakıyorduk çünkü.Sonra ben tekrar sıkıştırmış onu oda ben gülçinle konuşmadan sana bir şeyin sözünü veremem anne demiş.Beni aradı böyle böyle bir durum olsa ne dersin filan dedi.Annesi tabi ister yanında olsun ama ben rahat edemem öyle açıkçası.O da annesine ayrı ev tutulur filan öyle olmaz demiş.
Annesi bana sorunca öyle dedi diye anlayıp bu konuda özellıklede üstümüze gelmiş olabilir Çünkü sonra ki hafta hep tartıştık annesi ve babası sen askere gıdınce bızde kalsın gulcın demısler.Baya aklına girmişler oda zaten tek bırakmak istemiyor hiç. ondan bence sen Annemlerde kal 5 ay dedi. e onuda kabul etmedım.Laf arasında senın aılenle benim kan bağım yok istemem ben rahatsız olurum.Çekinirim diken üstünde olurum filan dedim o da benm için 5 ay bile katlanamıyorsun.Sen benim ailemi neden dışlıyorsun herşeyde istemiyorsun filan dedi böylece tartıştık.Ben diyceğimi dedim o bişey demedi aradan bir hafta geçti ben ağızını arıyorum abimi anlatarak bana dediki ben aileme ayda bir gitsemde olur ikimizde çalışıyoruz aileler işin içine girince tatsızlık çıkıyor :44: bu yüzden hiç birşey anlamadım

bu arada, kendisi senin ailenin yanında 5 ay kalırmıymış. anacığı orda dururken.

bilemedim ki şimdi ben istemem diyince inatla kimseyi, gitmem, oturmam filan diye üsteleyince Allah korusun hasta olsa kadın ozaman da mı istemiyeceksin eline düşse 1 hafta dahi bakmayacakmısın filan dedi. bende bana düşmez kimsesi olmazsa 1 hafta filan bakarım tabi ama kimsede kalmak istemiyorum dedim.Canım boşanacağı filan yok gerçekten laf yapıyor ben ne diycem nişanlım ne diycek diye.Hayır dün o ağlayışını görünce gerçekten nişanlımıda anladım insanın psikolojisini bozar.Düşünkü annen diyor ki boşansam sizde kalsam filan olmaz diyorsun ağlıyor.Hasta oldum bana msj atmadı diyor ağlıyor.Ya birde kendisi kayınvalidesinden çok çekmiş beni hiç sevmedi dermiş hep nişanlımda diyor ki bu yüzden herkes beni sevsin telaşında...Bunalıyorsan görüşme diyor şimdide önemli değil diyor...Yani sorunda burda ozaman niye biz 3 gün 3 gece tartıştık bu konuda nişanı atarım dedim.Ailemle bu sorunu paylaştım.Acaba baktı ben ciddiyim bu kadarını beklemiyordu ondan mı döndü birden :44: ben bu değişimi anlamıyoru.İnan 6 senedir 1 defa bile böyle bir sorun yaşamadık.Annesi hep böyleydi ama o hiç sorun etmezdi.Zaten çok görüşmiycez boşver,Takma sakın derdi.Birden nişandan sonra ağlamalar başladı... böyle bir kavga ettik...sonra tekrar normale döndü...
kafamda sorular dönüp duruyor:
Ya ailemi istemiyorsun diye tutturursa evlenincede
ya da içimize almaya çalışırsa tüm bunlara rahmen(ki ben buna katlanamam bırakır giderim ozaman herkese yazık olucak diyorum yapı itibari ile biraz özgür büyütüldüm biticekse biter yapıcak birşey değil kimse ayrılınca ölmüyor diyorum ama anlayamıyorum yaşarmıyım yaşamazmıyım evlenince):44::44:

Bu sabah bana msj atmış annesi mesela diyor ki: gülçinciğim ay yüzlü kızım; çok teşekkürler düşünmüş kızıma geçmiş olsun demişsin çok sağol:44::44:

okadar üzülüyorum ki böyle olunca kötü niyetli mi bana değil gibi geliyor ama iyi niyetlide olsa ben bukadar yakın ilişkilerden hoşlanmıyorum ben annemle bile böyle bir ilişki kurmuyorum.Belkide ben alışkın değilim bilmiyorum:44:

ah güzelim ne kadar iyi niyetlisin,çok tatlısın
6 senenin kaç yılında işler ciddiye bindi, iş ciddiye binmeden tabiki aile mevzuları açılmamıştır bide böyle düşün

bu arada, kendisi senin ailenin yanında 5 ay kalırmıymış. anacığı orda dururken.

kalırmış canım aynen öyle dedim.Eviniz müsaitse ailen ve sen istiyorsan rahatsız olurum ama geçici bir süre sonuçta katlanırım senin için dedi ben katlanamam kusura bakma dedim:19::19: ne sen benim annemde 5 ay kal ne ben senin annende 5 ay kalıyım dedim:19::19:

kalırmış canım aynen öyle dedim.Eviniz müsaitse ailen ve sen istiyorsan rahatsız olurum ama geçici bir süre sonuçta katlanırım senin için dedi ben katlanamam kusura bakma dedim:19::19: ne sen benim annemde 5 ay kal ne ben senin annende 5 ay kalıyım dedim:19::19:

esas oğlan ne dedi

ah güzelim ne kadar iyi niyetlisin,çok tatlısın
6 senenin kaç yılında işler ciddiye bindi, iş ciddiye binmeden tabiki aile mevzuları açılmamıştır bide böyle düşün

2 yıldır sanırım tam olarak ciddiye bindi.Oturucağımız yere,alıcağımız eşyalara,aileler arası yakınlığa kadar konuştuk:43:bir sorun yoktu zaten benden önce o dedi sen sıkılırsın alışkın değilsin ne kadar uzak okadar iyi diye :26: okadar zor ki karar vermek bu işe bian önce karar vermek istiyorum çünkü barışıp bu yüzden bitiriyorum demekte doğru olmaz.Hazır henüz kararımı vermedim düşünücem söylediklerim aklımı karıştırdı dedim.Bence bu erkekler bir kişiyi tamamı ile kendine ait hissettimi gerçekten sapıtıyorlar.Ben bunu anladım iyice...

içim şişti....onun,sizin ailenizin yanında kalması çok farklı..O damattır,pohpohlanır yeterki kızımıza iyi baksın diye,ses edilmez,iyi davranırlar ona,hürmet ederler..

ama sen gelinsen, hizmet edeceksin,oturamassın,etraflarında 4 dönmessen kötü gelin olursun dinlenmeye,geç kalkmaya,eşinle yanlız kalmaya hakkın yoktur..vs vs vs....

esas oğlan ne dedi

beni korkutuyorsun gülçin;gitmem ,gelmem ,istemem diyorsun sürekli ben zaten sen istemedikçe birşey demem ama korkarım annem hastalansa 1 hafta dahi kalıp ona bakmazsın dedi...
bende eşi var,kızı var bana zaten düşmez kalıpta bakmak...Eşi olmaz , kardeşin olmaz, Ameliyat olur evden çıkamaz rahatsızda olsam 1 hafta derim,sayılı gün derim bakarım ama onun dışında hiç bir örnekte duramam sanırım büyük konuşmakta istemedim ama böyle dedim...
Oda ben seni ankaraya 1 saat uzaklıkta ev bakarken orda nasıl bırakıp askere gidiyim gülçin aklım sende kalıcak dedi bende annem gelir benle kalır kardeşim gelir kalır dedim... O da; bak şimdi hala aynı şeyi diyorsun hiç senin anne demiyorsun,annemi biliyorsun senin için diyorum ben yokken böyle yaparsan sürekli arar senivdur r başın şişer...Ben olsam idare eder seni muhatap etmem ama bende olmuycam dedi.Bende senin annen çalışıyor,Evde çocuğu var.Kadın evini eşini bırakıp bana dadılık mı etsin dedim .O yüzden benim annem dedim yoksa benimkinede gerek yok ben tek kalmayı tercih ederim normalde dedim oda birşey demedi sustu ama suratı pek bozuktu:26:

Son düzenleme:
içim şişti....onun,sizin ailenizin yanında kalması çok farklı..O damattır,pohpohlanır yeterki kızımıza iyi baksın diye,ses edilmez,iyi davranırlar ona,hürmet ederler..

ama sen gelinsen, hizmet edeceksin,oturamassın,etraflarında 4 dönmessen kötü gelin olursun dinlenmeye,geç kalkmaya,eşinle yanlız kalmaya hakkın yoktur..vs vs vs....

Öyle tabiki... kalma sorunumda yoktu aslında birden annesi ile babası yalnız kalmasın 5 ay sen gelene kadar bizle dursun demişler o da zaten içine hiç sinmeden beni tek bırakacaktı kafasına yatmış bana rica ediyor 5 ay kalırmısın ben gelene kadar diye...Düşünün ben işten gelicem sonuçta annesine yardım etmem gerekir ben rahat edemem oturuyım bana hizmet edilsin filan sonucta anneside çalışıyor.Sonra annesi misafiri çok sever hergün evleri dolu ben kalabalık sevmem pek bir de gelin olarak görünmem gerekir görünmesem ayıp olur...Rahatça banyoya bile giremem.İç çamaşırlarım görünsün istemem:S okadar rahatsız olurum onada anlatınca bir şey diyemedi bu söylediklerime...

bi 15-20 sene sabrederim dişimi sıkarım idare ederim diyorsan ne ala..
nişanlın ancak o zaman anlayacak gibi görünüyor. şimdiden sana karşı çok tepkili.
annesinin sözünden çıkamaz o. çok ezilirsin.
ama yaşayarak göreceksin.
ümit böyle bişey.
belki iyi olur belki beni ezdirmez falan. seviyorsun ya.
inşallah istediğin gibi olur.

bencede senin basına bela olabilir ilerde ben de 1 buçukyıllık ewliyim ilk basta bişiyleri yoktu sonra benim annemlere gitmemmi falan kıskandılar
şmdi aram kötü kaynanamla hç sevmiyorum surat asuyorum haa geliyo
yüssüz
elini öpmesem kocama yetiştirıyo geçen kandilde aradım kandilini kutlamak için vay efendim telofonda anne dememişim eşime şikayat etmiş hemen cadı karııı :P

bi 15-20 sene sabrederim dişimi sıkarım idare ederim diyorsan ne ala..
nişanlın ancak o zaman anlayacak gibi görünüyor. şimdiden sana karşı çok tepkili.
annesinin sözünden çıkamaz o. çok ezilirsin.
ama yaşayarak göreceksin.
ümit böyle bişey.
belki iyi olur belki beni ezdirmez falan. seviyorsun ya.
inşallah istediğin gibi olur.

Keşke bende senin gibi emin olabilsem böyle bir şeye olmuyor bu iş der yoluma giderim...Ama emin olamıyor insan nasıl olumsuz düşüncelere 1 hafta önce söyledikleri yüzünden kapılıyorsam yine aynı söylemleri yüzünden hep bir acaba mı var.:44:Hadi kararımı verdim ayrılmış,ya pire için yorgan yakmış olursam...Ya da şimdi böyle diyor der evlenirde evlenince annem ağlıyor şöyle böyle diye tutturursa diyede korkuyorum.Annem yaşamadan bilemezsin ama en iyi sen tanıyorsun sen ne desen arkandayız diyor.E benim tanıdığım kişi bir hafta önce de o sözleri söylemezdi yani açıkçası bilemiyorum...

bencede senin basına bela olabilir ilerde ben de 1 buçukyıllık ewliyim ilk basta bişiyleri yoktu sonra benim annemlere gitmemmi falan kıskandılar
şmdi aram kötü kaynanamla hç sevmiyorum surat asuyorum haa geliyo
yüssüz
elini öpmesem kocama yetiştirıyo geçen kandilde aradım kandilini kutlamak için vay efendim telofonda anne dememişim eşime şikayat etmiş hemen cadı karııı :P

Ne desem bilemedim çokta üzüldüm durumuna ama benimkide olsa aynısını yapardı sanırım:19:
Ailem istanbulda o yüzden sorun çıkarmazlar onlar çıkarsada onu nişanlım takmaz çünkü babam gelir alır götürür izin vermesede özledik diye bilir:21:

esimle evleneli bi buçuk yıl ıldu eşim 3 erkek kardeş hepside kocaman genç adamlar
kayın pederim içkici ewle ve karısıyla pek ilgisi yok bazen ewe gitmiyomuş bile ben ilerde kaaynanam bizle oturum u diye çok korkuyorum geçen bi konuda hepiniz ewlenince 1 ay birinizde 1 ay birinizde kalırım dedi
benim uykularım dahii kaçtı ben hayatta oturamm aynı ewde benim ewim zaten küçük 2 artı 1
hem ben kaynanamı hiç sevmiyorum bizim annemlere gitmemizi kıskanıyo
heryere bizle gelmek istiyo nasıl basa cıkcam yardım edin bizimle oturamayacağını nasıl mesaj vermm geerekiuo

Kızlar, çok ilginçtir ki erkek annelerinde gelinlerinin kendi annelerine gösterdikleri ilgiyi ve sevgiyi kıskanma saplantısı var. Yani akıl var mantık var kim kayınvalidesini annesi kadar sevebilirki böyle birşey mümkün mü? bunun aksini ummak ve beklemek hayalperestlik bence. Tamam saygıda , güleryüzde hürmet de eksiklik olmaz ama her an annecim annecim deyip annenle kurduğun yakınlığı ona gösteremezsin eğer kayınvalidenin bir kızı varsa belki bir nebze anlayışlı olabilir fakat hiç kızı olmayan kayınvalideler bu konuda bir felaket allah kolaylık versin...

kesin yapardı kaynana modeli tam benimki seninkide oğluna cok düşkünmüş tek oğlu heralde işin zor gibi hayattan bıktıryo bu kaynanalar ALLAH yardımcımız olsun benim kaynanam evlendiğimizi n ilk günü sabah kapıya geldi merak ettim diye neyi merak ettiyse :((( içeri girdi bi su içiyim gidiyim diye kahvaltıya kaldı ayrıyetten hediyeleri oturdu da açtııı püffff

esimle evleneli bi buçuk yıl ıldu eşim 3 erkek kardeş hepside kocaman genç adamlar
kayın pederim içkici ewle ve karısıyla pek ilgisi yok bazen ewe gitmiyomuş bile ben ilerde kaaynanam bizle oturum u diye çok korkuyorum geçen bi konuda hepiniz ewlenince 1 ay birinizde 1 ay birinizde kalırım dedi
benim uykularım dahii kaçtı ben hayatta oturamm aynı ewde benim ewim zaten küçük 2 artı 1
hem ben kaynanamı hiç sevmiyorum bizim annemlere gitmemizi kıskanıyo
heryere bizle gelmek istiyo nasıl basa cıkcam yardım edin bizimle oturamayacağını nasıl mesaj vermm geerekiuo

Canım böyle bir konu açılınca birincisi sessiz kalmanı tavsiye ederim sonrada ilk müsait zamanda eşinle bunu konuşmanı çünkü ortak kararınızı annesine o söylemeli.Zaten aranız okadar iyi değilmiş birde beni istemedi triplerine girmesin.Anneni sevmiyorum filan deme ama evimiz küçük ilerde çocuk düşünüyoruz 1 ay uzun bir zaman ve sürekli tekrarlanıcak sen ne diyorsun bilmiyorum ama ben bu konuya sıcak bakmıyorum de.Eşinin cvbına göre zaten düşünürsün birşeyler

(Not: bu arada yeni konu açmak için '' bir derdim var'ı '' tıkladın, ''eşi ve eşimin ailesi'' bölümünde ana sayfada kal üst tarafta yeni konu aç ibaresi var.Oradan açabilirsin bilgin olsun. ben çok iyi anlatamadım sanırım yapamazsan daha iyi tarfi etmeye çalışırım:) )

Kızlar, çok ilginçtir ki erkek annelerinde gelinlerinin kendi annelerine gösterdikleri ilgiyi ve sevgiyi kıskanma saplantısı var. Yani akıl var mantık var kim kayınvalidesini annesi kadar sevebilirki böyle birşey mümkün mü? bunun aksini ummak ve beklemek hayalperestlik bence. Tamam saygıda , güleryüzde hürmet de eksiklik olmaz ama her an annecim annecim deyip annenle kurduğun yakınlığı ona gösteremezsin eğer kayınvalidenin bir kızı varsa belki bir nebze anlayışlı olabilir fakat hiç kızı olmayan kayınvalideler bu konuda bir felaket allah kolaylık versin...

Canım benimkinin kızı var.Kızı 19 yaşındaydı sanırım sürekli kucağına alır mıncıklar yanaklarını filan diyorum ya tek nişanlıma değil genel olarak çocuklarına bukadar düşkün...Benimlede aynı derecede yakın olmaya çalışıyor ama sonuçta nişanlımın annesi neler okuyoruz burda ben rahatsız oluyorum o yüzden:26:

kesin yapardı kaynana modeli tam benimki seninkide oğluna cok düşkünmüş tek oğlu heralde işin zor gibi hayattan bıktıryo bu kaynanalar ALLAH yardımcımız olsun benim kaynanam evlendiğimizi n ilk günü sabah kapıya geldi merak ettim diye neyi merak ettiyse :((( içeri girdi bi su içiyim gidiyim diye kahvaltıya kaldı ayrıyetten hediyeleri oturdu da açtııı püffff

Tek oğlu evet zaten 2 çocuğu var.Biri kız biri erkek ayırmaz gördüğüm kadar çocuklarını.Eşinden görmediği yakınlığı çevresiyle yaşamak istiyor sanırım.
İlk gün sabahı kapıya gelmek mi:53: İşte ben mesela birşey diyemem annesine sadece şaşkın şaşkın bakar birine birşey mi oldu anne hayırdır der kalırım:44::44: bir insan başka ilk gün sabahı neden gelir ki kapıya:44::44: biz kahvaltı yapmıycaz işimiz daha bitmedi deseydin canım belki anlar girmezdi:52::52:

Nişanlın şuan elını masaya vuramıyor cunku elınden kaçma ıhtımalın var ..
O yuzden bır anasını pişpişliyor bir seni..
Evlenin bundan sonra hep anasını pıspısleyecek ..
ıkı ıkı daha dört ..
bunu senaryoyu daha once o kadar cok gordum ki.. hıc şaşmaz..
Erkekler ıcın bekarken ofladıkları pufladıkları anaları evlenınce bır kıymete bınıyor bırseyler oluyor..
Nisanlıyken gozlerının ıcıne bakmaya kıyamadıkları evlenınce karısı olan kadında sokaktakı çöp kadar kıymetlı olmuyor ..

Daha sımdıden annesı ve senın aranda bır denge olusturamayan bır erkek evlenınce butun dengesını anasının agzına bakarak kuracaktır.
Geçmiş olsun..

İnşallah bu sozlerımın hepsınde yanılırım ..

Back
X