• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem ve bitmek bilmeyen sorunlarr

Gossipgossip

Guru
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
173
29
323
Kızlar 1 buçuk yıllık evliyiim evlwndim 20 gün sonra kaynanam eşimle beni feci halde tartıştırdı hatta eşim bana tokat attı sebep ben akşam 7 de işte gelip onun temizliğene niye yarsım etmemişm ve ben hayatımda ilk defa çalışmaya başlamıştım evlilik yeni çalışma hayatı yeni yaşadıklarımı düşünün ve hala aynı sürekli evime karışıyor sürekli eleştiriyor 3 ay önce sezryanla doğum yaptım ona göre hareketsiz olduğumdan sezryn olmş kndı bildiği bildik kimse onu ikna edemez. Eşimde evimize karışmasından rahatsız olmaya başladı ama anneme bişey söylesem bi daha bizle asla konuşmaz diyor lütfen akıl verin bana. Hele şimdi doğum iznindeyim her gün gelip bnm illaki bi.konuda sinirimi bozuyo sütüm kesilecek diye korkuyorum

Kızlar 1 buçuk yıllık evliyiim evlwndim 20 gün sonra kaynanam eşimle beni feci halde tartıştırdı hatta eşim bana tokat attı sebep ben akşak 7 de işte gelip onun temizliğene niye yarsım etmemişm ve ben hayqtımda ilk defa çalışmaya başlamıştım evlilik yeni çalışma hayatı yeni yaşadıklarımı düşünün ve hala aynı sürekli evime karılıyor sürekli eleştiriyor 3 ay önce sezryanla doğum yaptım ona göre hareketsiz olduğumdan sezryn olmş kndı bildiği bildik kümse onu ikna edemez. Eşimde evimize karışmasından rahatsız olmaya başladı ama anneme gişey söylesem bi daha bizle asla konuşmaz diyor lütfen akıl verin bana. Hele şimdi doğum iznindeyim her gün gelip bnm illaki bi.konuda sinirimi bozuyo sütüm kesilecek düye korkuyorum

Esin yokken geliyorsa konusma kayinvalidenle.
Cevap verme ya da gecistir.
Naparsa yapsin.
Ama madem esin lutfen sabret diyor, ters konusma.
Esini de sana karsi doldurursa, yok hayatim canim cicim, ben oyle yapmadim de, tartisma bile.
Birak kayinvaliden kendi kendine kurup kurup kendi deli olsun.

Kızlar 1 buçuk yıllık evliyiim evlwndim 20 gün sonra kaynanam eşimle beni feci halde tartıştırdı hatta eşim bana tokat attı sebep ben akşak 7 de işte gelip onun temizliğene niye yarsım etmemişm ve ben hayqtımda ilk defa çalışmaya başlamıştım evlilik yeni çalışma hayatı yeni yaşadıklarımı düşünün ve hala aynı sürekli evime karılıyor sürekli eleştiriyor 3 ay önce sezryanla doğum yaptım ona göre hareketsiz olduğumdan sezryn olmş kndı bildiği bildik kümse onu ikna edemez. Eşimde evimize karışmasından rahatsız olmaya başladı ama anneme gişey söylesem bi daha bizle asla konuşmaz diyor lütfen akıl verin bana. Hele şimdi doğum iznindeyim her gün gelip bnm illaki bi.konuda sinirimi bozuyo sütüm kesilecek düye korkuyorum

vay cadı kaynana vay işten yorgun argın gelip birde ona temizlik mi yapacakmışsın.

gelin değil sanki hizmetçi almış kendine.

konuşmazsa konuşmasın uyarın mutlaka

haddini bilsin ne bu böyle ali kıran baş kesen gibi her an tepenizde

Ben her konuya aynı şeyi yazmaya başladım, misyon edindim kendime

Hanımefendi

Hiç kimse ama hiç kimse, eşinizin karısına tokat atmasını sağlayamaz. Tokat atan eşiniz. Hem de bu kadar salakça bir konudan.

Eşiniz eğer 3 yaşında değilse buna emin olabilirsiniz.

Sorun eşiniz, kayınvalideniz değil.

Annesi sizinle konuşmayı kesmesin diye size tokat atması muhteşem gerçekten, ama sizin buradan tek sorumluyu kayınvalideniz olarak çıkarmanız daha da muhteşem.

Hanımefendi

Hiç kimse ama hiç kimse, eşinizin karısına tokat atmasını sağlayamaz. Tokat atan eşiniz. Hem de bu kadar salakça bir konudan.

Annesi sizinle konuşmayı kesmesin diye size tokat atması muhteşem gerçekten, ama sizin buradan tek sorumluyu kayınvalideniz olarak çıkarmanız daha da muhteşem.

Bence burda konu sahibi de suclu.
Esiyle birbirlerine girmisler.
Niye kayinvalide yuzunden.
Birak ne derse desin, kocan hayvan deyilse alt tarafi doldurulmussa neden gitmedin der.
Sen de gidemem kocacigimmm, ben cok yoruldum dersin, baska da laf etmezsin olur biter.
Olay eminim okavgada cigrindan cikmistir.

Tabi hic birsey yedigi tokadi hakli gostermez.

Ama bence kayinvalidenin eline biz gelinler cok koz veriyoruz.
Kendi kendimizi yiyip bitiriyoruz.
Bir sey rahatsiz mi ediyor, yapmiyacaksin.
Yapmak zorundaysan da yapip, basini selamete ulastiracaksin.
Bu kadar basit.
kendini yemeye hic luzum yok aslinda.

Kızlar 1 buçuk yıllık evliyiim evlwndim 20 gün sonra kaynanam eşimle beni feci halde tartıştırdı hatta eşim bana tokat attı sebep ben akşam 7 de işte gelip onun temizliğene niye yarsım etmemişm ve ben hayatımda ilk defa çalışmaya başlamıştım evlilik yeni çalışma hayatı yeni yaşadıklarımı düşünün ve hala aynı sürekli evime karışıyor sürekli eleştiriyor 3 ay önce sezryanla doğum yaptım ona göre hareketsiz olduğumdan sezryn olmş kndı bildiği bildik kimse onu ikna edemez. Eşimde evimize karışmasından rahatsız olmaya başladı ama anneme bişey söylesem bi daha bizle asla konuşmaz diyor lütfen akıl verin bana. Hele şimdi doğum iznindeyim her gün gelip bnm illaki bi.konuda sinirimi bozuyo sütüm kesilecek diye korkuyorum
hepsi aynı kaynanaların bazı konularda ileri gidiyolar malesef. burda eşinin sana destek olmasa annesinede laf söyletmemesi gerek enbüyük kalkanın eşin olması gerekir tabi eşin anneci değilse:KK17:

vay cadı kaynana vay işten yorgun argın gelip birde ona temizlik mi yapacakmışsın.

gelin değil sanki hizmetçi almış kendine.

konuşmazsa konuşmasın uyarın mutlaka

Daha bu anlattıklarım yaşadıklarımın yarısı bile değil sadece benim evime de değil kardeşlerinin evine de aynısını yapıypr herkesi yönetmeye çalışıyor daha önce 6 kez ameliyat olduğu için herkes susuyor öyle oluncada iyice kendini biley sanıyor

Hanımefendi

Bence de konu sahibinin tek sorunu eşi değil, kendisi.

İnsan önce kendisini sever, kendisine saygı duyarsa hiç kimse bu şekilde davranmaya cesaret edemez. Ne eşi tokat atmaya, ne kayınvalidesi temizlik istemeye ya da karışmaya.

Konu sahibi lütfen şöyle düşünün: Annem babam beni niye yetiştirdi? Elalemin kişiliksiz kadınları adamları sizin ezsin, sömürsün, psikolojik, fiziksel, ekonomik şiddet uygulasın diye mi? Sizin huzurunuzu kaçırsın diye mi? Sizi mutsuz etsin diye mi?

Kendinize acıyın, annenize babanıza acıyın, bebeğinize acıyın.

Kendinizi ezdirmeyin.

Siz bir insansınız, bunu da hiç unutmayın.

Daha bu anlattıklarım yaşadıklarımın yarısı bile değil sadece benim evime de değil kardeşlerinin evine de aynısını yapıypr herkesi yönetmeye çalışıyor daha önce 6 kez ameliyat olduğu için herkes susuyor öyle oluncada iyice kendini biley sanıyor

Sen umursamamyi ogren canim.
Intikam hissiyle yanma.
Zaten sen umursamadikca ve isteklerini yapmadikca o huzursuzluk cikaricak, ve kaybeden o olucak.
Bosveeerrr.

Düşündüm, yeni evlendiniz, ilk defa çalışmaya başladınız, bir de üstüne hamile kaldınız ben ne kadar zor olduğunu anladım ama eşiniz anlamamış, tokat atmış ve sorun kayınvalideniz değil. Kimle evlendiniz öncelikle bir ona bakın. Evlenmeden önce ne kadar süredir tanıyordunuz merak ettim ayrıca, bu kadar cesaretli davranabiliyorsanız uzun bir süredir tanıyorsunuzdur değil mi?

Bence burda konu sahibi de suclu.
Esiyle birbirlerine girmisler.
Niye kayinvalide yuzunden.
Birak ne derse desin, kocan hayvan deyilse alt tarafi doldurulmussa neden gitmedin der.
Sen de gidemem kocacigimmm, ben cok yoruldum dersin, baska da laf etmezsin olur biter.
Olay eminim okavgada cigrindan cikmistir.

Tabi hic birsey yedigi tokadi hakli gostermez.

Ama bence kayinvalidenin eline biz gelinler cok koz veriyoruz.
Kendi kendimizi yiyip bitiriyoruz.
Bir sey rahatsiz mi ediyor, yapmiyacaksin.
Yapmak zorundaysan da yapip, basini selamete ulastiracaksin.
Bu kadar basit.
kendini yemeye hic luzum yok aslinda.

Evet aslında hakkısın ama yeni evlendim neyin ne olduğunu anlamadım ve bende dik başlılık yaptım eşime tartışma öyle büyüdü tabi eşim ondan sonra köpek gibi yalvardı ama o günden sonra annesinden çok soğudum artık ısınamıyrm

Eşin pasif arkadaşım. Annesi konuşmayı keser diye seni ezip geçebiliyor, bu gidişle çok dayağa maruz kalırsın, ne desem bilemedim alttan alacaksın, idare edeceksin mecbur eşin değişebilir mi sence?

k.validene mi kızdın eşine anlatma. kibar yoldan sorunu kendin çöz. kavgayla değil. politik ol.

kocanin tokati annesi attırdı nasıl bir söz ya. k.validen; kocanin elini tutup zorla sana mi vurdurdu.

Hımmm kocanız nasıl olsa sizin taraftaymış.Aldırmayın eline koz vermeyin.Çok konuşmayın.He he eve annenizi çağırın.O gelince hazırlanın tamda gidiyodum deyin :KK48:köşeyi dönünce geri gelirsiniz.

Karşı bina da oturuyor ve ilk torunu kızım ne kadar koruyabilirim ki her gün geliyor

Açma kapıyı

Gece uyuyamamıştık, gündüz bebeğim uyuyunca ben de uyuyakalmışım dersin. Duymamışım kapıyı dersin.

Açmak zorunda değilsin. Madem huzurunu kaçırıyo, açma.

İnsan gibi gelecekse kapı sonuna kadar açık. Değilse açma kapıyı

Evet aslında hakkısın ama yeni evlendim neyin ne olduğunu anlamadım ve bende dik başlılık yaptım eşime tartışma öyle büyüdü tabi eşim ondan sonra köpek gibi yalvardı ama o günden sonra annesinden çok soğudum artık ısınamıyrm

Isinma zaten bosver.
Isinmaya hic ama hic gerek yok.
Sen icindeki negatif duygulari at. Beynini yenile.
Kadin gelirse gelsin, Ne diyorsa tersini yap, yada yapma.
Zor olmasa gerek.

Bence de konu sahibinin tek sorunu eşi değil, kendisi.

İnsan önce kendisini sever, kendisine saygı duyarsa hiç kimse bu şekilde davranmaya cesaret edemez. Ne eşi tokat atmaya, ne kayınvalidesi temizlik istemeye ya da karışmaya.

Konu sahibi lütfen şöyle düşünün: Annem babam beni niye yetiştirdi? Elalemin kişiliksiz kadınları adamları sizin ezsin, sömürsün, psikolojik, fiziksel, ekonomik şiddet uygulasın diye mi? Sizin huzurunuzu kaçırsın diye mi? Sizi mutsuz etsin diye mi?

Kendinize acıyın, annenize babanıza acıyın, bebeğinize acıyın.

Kendinizi ezdirmeyin.

Siz bir insansınız, bunu da hiç unutmayın.

eşimle tartışmamda yanımızda değildi yani eşim güç gösterisi yapmadı ama gaza geldi bnde alttan almayıp bağırıp çağırdm çok büyüdü

Back
X