Kayınvalidem ve eşimin ailesinin evladımı dışlaması

Şu an 34, 35 yaşında falan olmalısınız yalnız yazdıklarınızda hiçbir olgunluk belirtisi göremedim ben. Hadi erken evlenseniz bihabersiniz birçok şeyden diyeceğim ama o da değil. Azıcık çıkarın dişinizi, özellikle de bebeğiniz için. Boşanın demiyorum ama eşinizle konuşun, işin ciddiyetinin farkına varsın. Ailesinin ilk yanlışında da gidin evden. Ayrı ev tutmazsa da dönmeyin. Ailesinden göbek bağı kesilmemiş biriyle ne işiniz var zaten?
Defalarca konuştum

Benim aklımdan geçen de anne ve babanızın bu kadar kalabalık bir evde yaşamanızı onaylayıp nasıl bu evliliğe müsade ettikleri. Ve sizin hiç mi hayalleriniz yoktu mesleğiniz ve evlilik hayatınız ile ilgili ki bu kadar gözünüzü kapatınız her şeye.

Defalarca konuştum
O çocuk size muhtaç. Nasıl izin verirsiniz oturtmalarına? Ya bir şey olsa omurgasına? Ya telafisi olmayan bir şey yaşansa? Nasıl bu kadar sinebilirsiniz?

Bakın de yumuşak huyluyumdur, kolay kolay sinirlenmem tepki göstermem. Bebeğim 4 aylıkken eşimin ailesi ziyarete geldi. Ben odada süt sağıyordum onlar bebekle ilgileniyordu. Benim harika kayınpederim (sigara içiyor) elmayı ısırmış ve ısırdığı yerden bebeğe emdiriyor. Bir gülme sesi geliyor ki sorma. Anladım bir şeyler ters gidiyor. Kp gerçekten sinirli ve otoriterdir kimse ona sesini çıkaramaz. Aldım çocuğumu ellerinden, alerjik bir şey olursa, mikrop kaparsa, bağırsaklarında bir sıkıntı olursa diye açtım ağzımı......

Sonuç? O kaya gibi adam haklısın kızım düşünemedim. Bundan sonra asla olmaz dedi ve eşine de tembihledi. Ha iyi yaklaşmayabilirdi. Ben orda aramızın tamamen bozulacağını da göze aldım. Çünkü o minicik beden bana emanet. Kendini savunamaz, canım acıdı diyemez. Kayınvalideniz oturtsun, ağlatsın, ihmal etsin, siz de görmezden gelin tepki göstermeyin.

Eşimle konuştum bir şey değişmedi diyorsunuz o zaman konuşmayın arkadaşım. Bu kadar zor mu? Bu kocalar evlattan da mı kıymetli?
Alın çocuğunuzu ailenize gidin. Ya hatta mesaj atın durum bu, biraz bebeğimle ilgilenmek istiyorum iyi değilim deyin. Sırf siz kabile halinde yaşayıp eziyet görmeye kocanız için ses çıkarmıyorsunuz diye o bebek 40 günlükken otursun mu?

Kusura bakmayın ben size kızdım. Hadi genel geçer kaynana sorunları desem he deyin geçin derdim ama mevzu minicik bebeğin sağlığı ise ben o evi yıkarım. Ne demek minicik bebeği oturtmak. Bırakın kaynanayı eşi bile silebilirim evladım için.

Çocuğu ellerinden alıp "bir daha oturtmaya kalkarsanız çok kötü olur. Sakın denemeyin bile" demek çok mu zor? Ne olur en fazla kızarlar mı? Eşiniz mi kızar mesela? "bana kızacağına baba ol da evladını koru" derim öyle adama. Kimse kusura bakmasın, kendi kötülükleri kendilerini bağlar ancak ucu evlada dokunursa canavar olurum ben.

O çocuk size muhtaç. Nasıl izin verirsiniz oturtmalarına? Ya bir şey olsa omurgasına? Ya telafisi olmayan bir şey yaşansa? Nasıl bu kadar sinebilirsiniz?

Bakın de yumuşak huyluyumdur, kolay kolay sinirlenmem tepki göstermem. Bebeğim 4 aylıkken eşimin ailesi ziyarete geldi. Ben odada süt sağıyordum onlar bebekle ilgileniyordu. Benim harika kayınpederim (sigara içiyor) elmayı ısırmış ve ısırdığı yerden bebeğe emdiriyor. Bir gülme sesi geliyor ki sorma. Anladım bir şeyler ters gidiyor. Kp gerçekten sinirli ve otoriterdir kimse ona sesini çıkaramaz. Aldım çocuğumu ellerinden, alerjik bir şey olursa, mikrop kaparsa, bağırsaklarında bir sıkıntı olursa diye açtım ağzımı......

Sonuç? O kaya gibi adam haklısın kızım düşünemedim. Bundan sonra asla olmaz dedi ve eşine de tembihledi. Ha iyi yaklaşmayabilirdi. Ben orda aramızın tamamen bozulacağını da göze aldım. Çünkü o minicik beden bana emanet. Kendini savunamaz, canım acıdı diyemez. Kayınvalideniz oturtsun, ağlatsın, ihmal etsin, siz de görmezden gelin tepki göstermeyin.

Eşimle konuştum bir şey değişmedi diyorsunuz o zaman konuşmayın arkadaşım. Bu kadar zor mu? Bu kocalar evlattan da mı kıymetli?
Alın çocuğunuzu ailenize gidin. Ya hatta mesaj atın durum bu, biraz bebeğimle ilgilenmek istiyorum iyi değilim deyin. Sırf siz kabile halinde yaşayıp eziyet görmeye kocanız için ses çıkarmıyorsunuz diye o bebek 40 günlükken otursun mu?
40 günlük bebekler oturmasın yaa! Anası sende çemkiriyo musun napiyosan yap al eline otoriteni evlat senin evladin yaa.
Annesine gitmesi bencede en mantıklı şey.

Normalde pamuk gibi,herkese iyilik yapan minnoş çak tatlı bir kadınım. Bana yapilan çoğu seyi affeder güler gecerim. Lakin 40 li çocuğumu alip oturtmaya kalkacak olan gorumceyi,anasını bebesinin kafasını duvara surter kıvılcım çıkara çıkara o evi başlarına yakarım. İş kocanda falan değil arkadasim,her şey sen de bitiyor. Sen çocuğunu koruyacaksin,canın o senin. Kendine gel,korkma. Allah yarım yardımcın olsun. Allah huzurla sağlıkla ayrı eve çıkmayı tez zaman nasip etsin inşallah.

Kaç kez aldırmayı düşündüm biliyor musunuz? Yargı dağıtmak ne kolay değil mi ? Hatam evlenmek olabilir insan bir meyvesi olsun diye düşünüyor bekarken böyle olacağını bilsem ister miydim? Kendimi geçtim evladıma niye yaşatayım bu durumu. doğmuş çocuğumu hata olarak düşünmem bile ayıptır günahtır. Hayat sizin pencerenizden baktığınız gibi kitap teorileriyle yaşanmıyor ne yazık ki. Bir aileyi de çoğu zaman içine girmeden tanımıyorsun. Eşine güveniyosun o da yarı yolda bırakıyor. Ayrılmak çözüm bu durumda farkındayım eşimle konuşup kızımla olan güzel günlerimi de yazarım umarım burdan
Kendin en doğrusunu yazmışsın. Eşin yarı yolda bırakmış seni. Öncelikle eşinin düzelmesi lazım belkide kaybetme korkusunu yaşaması gerekiyor. Çocuğumun can güvenliği yok diyip gidebiliyorsan annene git.pişman olursa eşin dön ama hersey ayni olacaksa ya boşarsin yada katlanırsın tüm sülalesine.bunun tek çözümü eşinde

Normalde pamuk gibi,herkese iyilik yapan minnoş çak tatlı bir kadınım. Bana yapilan çoğu seyi affeder güler gecerim. Lakin 40 li çocuğumu alip oturtmaya kalkacak olan gorumceyi,anasını bebesinin kafasını duvara surter kıvılcım çıkara çıkara o evi başlarına yakarım. İş kocanda falan değil arkadasim,her şey sen de bitiyor. Sen çocuğunu koruyacaksin,canın o senin. Kendine gel,korkma. Allah yarım yardımcın olsun. Allah huzurla sağlıkla ayrı eve çıkmayı tez zaman nasip etsin inşallah.

Aile apartmanındayım. Bana karşı yapılan türlü cahilliklere yav he he deyip geçtim. Sadece bir kez apartman inledi sesten. Kayınvalidem çocuğuma bakıp bakıp "ben buna çok acıyorum" dediği için apartmanda muharebe çıktı. Sen kimsin de benim çocuğuma ezik muamelesi yapacaksın ile girip, kendinize gelin bir daha oğlumu göremezsiniz ile çıktım. Ne oldu? Bir daha tekrar etmedi. Artık biliyorlar oğlum için her şeyi yapabileceğimi. Yine olsa yine yaparım. Acıyormuş haspam. Bak yine sinirlendim ahsjsjs.

Aile apartmanındayım. Bana karşı yapılan türlü cahilliklere yav he he deyip geçtim. Sadece bir kez apartman inledi sesten. Kayınvalidem çocuğuma bakıp bakıp "ben buna çok acıyorum" dediği için apartmanda muharebe çıktı. Sen kimsin de benim çocuğuma ezik muamelesi yapacaksın ile girip, kendinize gelin bir daha oğlumu göremezsiniz ile çıktım. Ne oldu? Bir daha tekrar etmedi. Artık biliyorlar oğlum için her şeyi yapabileceğimi. Yine olsa yine yaparım. Acıyormuş haspam. Bak yine sinirlendim ahsjsjs.
Sakin ol şampiyon,gecti. Sakin sakin.. evlat bu boru degil tabi. Kalp degil kafa kirilir

Geceler boyu aglayacagına 'yeter be' diyerek bebegı ellerinden alacaksın. Kocana da adam olmasını salık vereceksin. Cocugu dokuz ay karnımda tasıdım sokaktan bulmadım cahil ailenin onune gecmezsen bizi goremezsin diyeceksin

Geceler boyu sessiz sessız aglayanların hıcbır olayı cozduklerıne sahit olmadım

Son düzenleme:
Millet kayanası kayınpederi ile yaşamıyor siz maşallah sülalecek aynı evdesiniz tabi huzurunuz olmaz keşke ayrı eve çıkmadan çocuk düşünmeseydiniz ne yapım ne edin eşinizle ayrı eve çıkın başka çözüm yolu yok

Tek doz cinnet sizin işinizi çözer.
Ağlamak değil sizin çözümünüz.
Çok net söylüyorum dümdüz konuşacaksınız.
Sinirlerinize hakim olamayıp 3 5 tokat indirebiliyorsanızda görümce elti iş görür.
Sonra özür dilersiniz.
Sonuçta sinirlilik hali olur yani öyle haller bazen.

ben sizi arabesk buldum

o cümbür cemaat yaşam bir günde olmadı

evde gelin olarak her işe koşacağıma bebeğimi alır odamda otururum modunda yaşım da geçiyor deyip yapmışsınız

sağlıkla büyütün

lakin bebeğime ayrımcılık yapıyorlar bana şunu yapıyorlar ay eşim beni kayle almıyor vs bunları geçin

3 aylık bebenin neyine ayrımcılık yapsın

kv çalışıyormuş bir şey örememiş örer daha ya da örmez

şahsen ben çalışacağım gelin de gelip benim evimde oturacak iş yok diyecek vs bana garip geliyor

eşin lise mezunu değil vs

bunları evlenirken de biliyordun

ayrı ev olmadan hayat düzelmez acı ama gerçek tek çözüm ayrı ev

ayrı ev dediğimiz de son model tv programına çıkan evlerden değil

bir oda bir banyo iki çekyat bir yatak

her şeyim en iyisinden olsun değil az ama huzurlu olsundan yana kullanın oyunuzu

Kesinlikle bebeğinizi oturtmayin.
40 günlük bebek oturtturulur mu???
Doktorlar bu konu da nasıl uyarıyor.
Valla öyle ağızlarının payını veririm ki, gerekirse avazım çıktığı kadar bağırır kavga ederim.
Böyle delilerin içinde etliye sütlüye karışmayan eşinize yazıklar olsun.

Niye evlendiniz ya, hadi siz 19 bilemedim 20 yaşındasınız anne babanız bişey demedi mi? Çocugu alıp o evden çıkın. Kendinize reva gördüğünüz hayatı çocuğunuza yaşatmayın lütfen.

Sanırım benzer yaşamışız ben de istenmedim kaynanam tarafından. İstemede ağladı hicbisey yapmadı durumu cok cok iyi olmasına ragmen...asıl konuya gelelim. Bebeğim doğdu annem yanımda kalacaktı tutturdu bende kalıcam diye. Hastanede 2 gün bebeği kucagıma vermedi hemşireler anneye verin diyor annem annesine ver diyor o inatla vermedi cocugumla bag kuramadım sarılık oldu emmemekten. Eşimi doldurmuss cocuga dokununca anneye ver diye ben o dinlensin diye vermiyorum demiş ağlamış eşim hastanede annemin üstüne yürüdü ağlattı annemi. Eve geldik yine aynı. En sonunda bir gün 40ı cıkmamıs cocuga gaz masajı yaptı ic kanama gecirdi cocugum Acile yetiştirdik hastane raporum elimdydii bunu söyleyince kp kv geldi evimi bastı kp benim karımı suclayamazsın dedi üstüme yürüdü eşim cıt cıkarmadı ben de eşimi evden kovdum cekti gitti. 5 gün gelmedi sonra cıktı geldi barısmaya ana babası arıyor nerdesin gel buraya diye. Anası diş fırcasına kadar dizzmiş dönmesin diye. Biz eşimle barıstık kaynana konusmuyoru benle neymiş benimle yüzleşcekmiş geldi evime ben o köye gidince evini silmiyormusum(calısıyorum) cogu zaman benim evime bile annem yardım ediyodu. Hediye almış tesekkur etmisim ama takmamısım o an. whatsaptan hep o ilk yazıyomus vs vs. Eşim o gün gördü ki annesi bna yok yere eziyet ediyor. Böyle olmayacak bu sehirden gidelim dedi tayn istedik gittik. Cook mutluyuz smdi
Eşiniz şıp diye anlamış durumu maşallah parlak zeka. Büyük konuşmayım da benim çocuguma iç kanama geçirtecekler, üstüne evimi basacaklar, eşim de basiretsiz basiretsiz izleyecek. Eve sokmam o adamı, o kadına da dava açarım.

Bu kadar kalabalık aynı evde yaşayacağınızı baştan bilmiyor muydunuz ? bile bile lades olmuş bu biraz . Hiç mi ayrı eve çıkma imkanınız yok ?allah kolaylık versin ne diyelim

Back
X