• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve görümcem beni neden sevmiyor olabilir?

Kendini yetiştirememiş, bu tür duygularını terbiye edememiş her insan oğluyla, kızıyla, geliniyle, damadıyla, anasıyla, atasiyla, kayın ailesiyle, arkadaşıyla, komşusuyla sıfatı ne olursa onunla çekişmeye her an hazırdır. Malesef bu bir karakter meselesi. Burada kilit nokta nişanlının tavrı olmalı. Kendisi gereken sınırı çizer, gereken tavrı gösterirse böyle davranamazlar zaten. En azından bu kadar ileri gidemezler. Evlenince bu adam senin arkanda durur mu? Ailesine 'bu insan benim eşim saygılı olmak zorundasınız'ı hissettirir mi? Gereken sınırları koyar mi? Bu kısmı ölçüp tartın. Sonuç olumsuzsa bu insanlarla kendinizi yaşlandirmayin hiç.

İnsanlar gerçek yüzlerini alışverişte özellikle düğün nişan arasında gösteriyor bu klasik. Şu ana kadar bir tane bile evlenmeden önce bunları yaşayıp sonra sıkıntılar yüzünden boşanma aşamasına gelmeyen görmedim. Sizin anlamadığınız beya düşünmediğiniz şu. Nişanlınız sessiz ve iyi biri diye düşünüyorsunuz. Nişanlınız bu anne ve kzı kardeşle büyüdü. Bunun normali bu. Ve bunlar aynen devam edecek giderek büyütecek ve eşiniz size destek vermeyecek. Başta destek verse bile ona anormal gelmediğinden siz uğraşacaksınız. Sizin aile yalnızla uyumlu değil. Sürekli kaos ortamı kavga laf sokmadan mutlu olan insanlarla anlaşamazsınız. Yol yakınken arkamızı dönün kurtulun. Ama seviyorum diyorsunuz ama daha nişanlınızı tanımıyorsunuz.

Açıkçası bu pasif agresif halin yordu beni.
Okurken daraldim..
Önce sesin çıkıyor,sonra sinip özür diliyorsun.
Bacım madem atarın yok,neden gider yapıyorsun.
Bu aile seni istemiyor,çocuk da ilk fırsatta seni bırakır gibime geliyor.
Yani bir soz söyleyip sonra özür dilemek,millet elinin tersiyle seni ittikce sürekli onlara sokulmaya çalışmak fazla itici bence.
Fazla sinir bozucu.

Herkese merhaba. Nişanlımla 4 yıldır beraberiz. Son 2, 3 yıldır da ailesiyle tanışıyorum. İlk başlarda özellikle annesi çok iyi davranıyordu. Fakat nişanımızdan sonra çok hızlı bir şekilde değişti. Olur olmadık her konuda laf sokuyor. Mesela nişanımında saçımın kötü olduğunu söyledi. Nişandan sonra ne bana ne aileme her şey çok güzeldi teşekkür ederiz demediler. Kayınvalidemler nişandan erken kalktılar bende gitmeyin biraz daha kalın dediğimde yorulduk gidelim dedi. Annem ısrar ettiğimi görünce “kadıncağız yoruldu demek ki gitsinler ısrar etme” dedi ama tamamen iyi niyet ile. Ertesi gün nişanlıma ağlayarak beni nişandan kovdular diye anlatmış. Düğün yeri bakmaya gittik, mekanı beğenmedi, devamlı her şeye bir kulp buldu. Bekarlığa veda için mekanlardan bahsettiğimde nişanlıma bak bak nasıl mekanları biliyor benim oğlum hiç bilmez diyor. Nişanlımla dışarı çıktığımızda devamlı onu arıyor kahve yapacağız hadi gel diyor. Beni hiç çağırmıyorlar. Bana karşı yaptığı hiçbir davranışı samimi gelmiyor. Şimdi de çocuk mevzuna takılmış. Bana inşallah evlendiğiniz ilk geceden çocuğunuz olur dedi. Bende evliliğimi oturtmadan çocuk düşünmüyorum lütfen sizde böyle dualar etmeyin dedim. Görümcem bana “sen niye böyle konuşuyorsun anneme ne istiyorsun ne olur ölür müsün tamam çocuk yapacağım desen” dedi. Bende istemediğim bir şeyi belirttiğimi söyledim. Israrla “ölür müsün hayır ölür müsün yani söyle ölüyor musun” diyerek üstüme geldi. Bende biraz yüksek bir ses tonuyla ben senin kardeşin değilim benimle böyle konuşamazsın dedim. Birden triplere girdi. Bana ahlaksız terbiyesiz sen benim hiçbir şeyim olamazsın zaten ben senin ne olduğunu anladım diyerek çıkıştı. Nişanlımın sonuçta ailesi olduğu için o an birşey söyleyememesi normal mi? Ben de yine büyüklük bende kalsın diye özür diledim o kesinlikle dilemedi. Üstünden neredeyse 1 ay geçti o gün bugündür kendilerinden ses seda yok. Kandil zamanı annesini aramıştım onda da “sağol tamam bir şey diyor musun tamam” diye geçiştirdi beni. Sizce adım atan ben mi olmalıyım? Yoksa beklemeli miyim? Ben onlara bugüne kadar hiç saygısızlık yapmadım. Her zaman siz diye hitap ettim. Niye böyle yapıyorlar anlamıyorum.
Görümcenim lafına nişanlın sessiz kalıyorsa evlenme

Herkese merhaba. Nişanlımla 4 yıldır beraberiz. Son 2, 3 yıldır da ailesiyle tanışıyorum. İlk başlarda özellikle annesi çok iyi davranıyordu. Fakat nişanımızdan sonra çok hızlı bir şekilde değişti. Olur olmadık her konuda laf sokuyor. Mesela nişanımında saçımın kötü olduğunu söyledi. Nişandan sonra ne bana ne aileme her şey çok güzeldi teşekkür ederiz demediler. Kayınvalidemler nişandan erken kalktılar bende gitmeyin biraz daha kalın dediğimde yorulduk gidelim dedi. Annem ısrar ettiğimi görünce “kadıncağız yoruldu demek ki gitsinler ısrar etme” dedi ama tamamen iyi niyet ile. Ertesi gün nişanlıma ağlayarak beni nişandan kovdular diye anlatmış. Düğün yeri bakmaya gittik, mekanı beğenmedi, devamlı her şeye bir kulp buldu. Bekarlığa veda için mekanlardan bahsettiğimde nişanlıma bak bak nasıl mekanları biliyor benim oğlum hiç bilmez diyor. Nişanlımla dışarı çıktığımızda devamlı onu arıyor kahve yapacağız hadi gel diyor. Beni hiç çağırmıyorlar. Bana karşı yaptığı hiçbir davranışı samimi gelmiyor. Şimdi de çocuk mevzuna takılmış. Bana inşallah evlendiğiniz ilk geceden çocuğunuz olur dedi. Bende evliliğimi oturtmadan çocuk düşünmüyorum lütfen sizde böyle dualar etmeyin dedim. Görümcem bana “sen niye böyle konuşuyorsun anneme ne istiyorsun ne olur ölür müsün tamam çocuk yapacağım desen” dedi. Bende istemediğim bir şeyi belirttiğimi söyledim. Israrla “ölür müsün hayır ölür müsün yani söyle ölüyor musun” diyerek üstüme geldi. Bende biraz yüksek bir ses tonuyla ben senin kardeşin değilim benimle böyle konuşamazsın dedim. Birden triplere girdi. Bana ahlaksız terbiyesiz sen benim hiçbir şeyim olamazsın zaten ben senin ne olduğunu anladım diyerek çıkıştı. Nişanlımın sonuçta ailesi olduğu için o an birşey söyleyememesi normal mi? Ben de yine büyüklük bende kalsın diye özür diledim o kesinlikle dilemedi. Üstünden neredeyse 1 ay geçti o gün bugündür kendilerinden ses seda yok. Kandil zamanı annesini aramıştım onda da “sağol tamam bir şey diyor musun tamam” diye geçiştirdi beni. Sizce adım atan ben mi olmalıyım? Yoksa beklemeli miyim? Ben onlara bugüne kadar hiç saygısızlık yapmadım. Her zaman siz diye hitap ettim. Niye böyle yapıyorlar anlamıyorum.
bebemi uyuttum kahvemi yaptım bu arkadaşı uzun uzun uyarmaya geldim. tıpatıp aynı model bir eş ve ailesinden bende var. dört yıllık evliyim dört yılımın abartısız her gününün her anının içine ettiler. eşimin annesi (o zamanlar sevgiliydik) annemle tanışmaya geldiği gün eşimi doldurmaya başladı. eşimin kızkardeşi daha kına gecemde gereksizce kendini ön plana çıkarmaya çalıştı. ben kıyafetimi değiştirip bindallımı giymeye giderken o da kıyafetini değiştirmiş, çok abes kadınlar arasında bile giyilmeyecek derecede açık bir elbise giymişti. videoları izliyorum hep kameranın önün geçip geçip oynamış🤣 hem kayınvalidem hem görümcem düğünümde nişanda giydiğim elbisenin aynısından giymişlerdi. kayınvalidemin evimdeki bir eşya için ben yokken eşime 'bu ne ya çöp ev gibi atım bunu' dediğini içerden duymuştum. daha bir aylık evliyken bir cumartesi gecesi ayıptır söylemesi süslenip giyinmişim eşimle oturuyoruz pattadanak kayınpederim kayınvalidem ve görümcem süpriiiiz diye evimize damlamışlardı. çok sonradan öğrendim annemle babamı da çağırmışlar o akşam ama canım ailem bize yakışmaz yeni evlilere baskın gibi diyerek reddetmişler. benden habersiz evlerindeki kasaya emanet ettiğim bileziğimi bozdurup mutfağını yeniden dizayn ettirdi kayınvalidem. eşimle daha beş aylık evliyken bu yüzden birbirimize girdik ve suçlu ben olmuştum. üstelik onların tarafından bir düğüne giderken kayınvalidem zorla bileziğin sahtesini vermeye çalışmıştı🤣 almadım tabi. daha yazarım ama hatırladıkça kendimden geçiyorum şimdilik bu kadar😅

bu insanlar sevgililik ve nişanlılık döneminde etrafımda fır döndüler. kızım da kızım ablam da ablam diye diye benim kalbimi fethettiler resmen lovebombing galiba ondan yaptılar sonra da ağzıma s.çtılar. konularıma bakarsanız güncel hallerini görebilirsiniz. dün bir arkadaşımla konuşurken şey dedim aynı behlül gibi keşke başka zamanda başka şartlarda dilediğimi dilediğim gibi yaşayabilseydim... yasak aşk gibi değil tabi genel yaşantı.

imzayı atmadan her an geri basabilirsiniz. rabbim bi alamet yollayaydı da düğünden kaçaydım keşke. hiçbir erkek buna değmez. öz kardeşim dahil.

İyi gelin olmamız gerektiği kodlanıyor çünkü hep. 27 yaşındayım, yeni farkediyorum. Annem hep birilerine yaranalım diye yetiştirmiş bizi. Hep başkalarını memnun edelim diye. O da öyle gördü de ondan yaptı belki bilemiyorum. Çok yanlış buluyorum. Bu sensin, senin karakterin, kimse için değişmemelisin demek yerine tam tersi büyütmek çok hatalı.
Aslında ne kadar büyük bir yanlış, anneniz sanırım benim jenerasyon çünkü sizinle yaşıt kızım var, biz annelerimizden her zaman sözle olmasa bile davranışlarıyla büyüyünce gelin olacağımız mesajını aldık, eskiler kız beşikte çeyiz sandıkta dediği için bir kız çocuk doğduğunda o daha beşikteyken çeyiz hazırlıkları başlardı, çeyizi yapılan kız ona göre eğitilirdi, yemek yapmayı öğren, gelin kız gibi giyinmeyi öğren, hizmet etmeyi öğren 😂

Belki o dönemler için normal bir şeydi bu zira annenizle aynı yaşlardaysak anneanneniz babaannenizde 70 yaş üzeridir, onların anneleri de yaşıyorsa 90 yaş üzeri kadınlardır, onlar öyle görmüş doğrusu bu deyip kabul etmiş, bizim jenerasyon sonrası kadınların bakış açısının değişmesi, kızlarını kendileri gibi yetiştirmemesi gerekiyordu aslında.

Kadın iyi gelin olmak için değil, kendisine saygı duyan iyi bir insan olmak için yetiştirilmeli.

Aslında ne kadar büyük bir yanlış, anneniz sanırım benim jenerasyon çünkü sizinle yaşıt kızım var, biz annelerimizden her zaman sözle olmasa bile davranışlarıyla büyüyünce gelin olacağımız mesajını aldık, eskiler kız beşikte çeyiz sandıkta dediği için bir kız çocuk doğduğunda o daha beşikteyken çeyiz hazırlıkları başlardı, çeyizi yapılan kız ona göre eğitilirdi, yemek yapmayı öğren, gelin kız gibi giyinmeyi öğren, hizmet etmeyi öğren 😂

Belki o dönemler için normal bir şeydi bu zira annenizle aynı yaşlardaysak anneanneniz babaannenizde 70 yaş üzeridir, onların anneleri de yaşıyorsa 90 yaş üzeri kadınlardır, onlar öyle görmüş doğrusu bu deyip kabul etmiş, bizim jenerasyon sonrası kadınların bakış açısının değişmesi, kızlarını kendileri gibi yetiştirmemesi gerekiyordu aslında.

Kadın iyi gelin olmak için değil, kendisine saygı duyan iyi bir insan olmak için yetiştirilmeli.
Evet aynı jenerasyonsunuz. Çok yanlış ben farkındayım ama o farkında olmayabilir. Beni hep iyi gelin olmam gerektiği konusunda öğütledi. Başarılı bir öğrenciydim. İyi bir mesleğim olacağını çalışan bir kadin olacağımı söyler, temizlik için bir yardımcı alırım derdim ve ayıplanırdım. 🥲 Neden, çünkü iyi gelin evini kendisi temizler, yemeğini muntazam yapar, çalışıyorsa çalışır ama bunlar da olur, asla eksik olmaz, sonra bir bakmışsın 40 yaşından sonra türlü hastaliklar gelmiş seni bulmuş. Gencecik yaşında bilekte kolda sinir sıkışmaları, temizlik ürünleri solumaktan solunum rahatsızlıkları daha niceleri... Kendini parçalayan kadının ödülü ne? Kim takdir ediyor, etse neye yarıyor? Bir de her durumda beğenmeyen, eleştiren, yaranilmayan tayfa var. Giden yalnızca senden gidiyor.

Sizi niye sevmelerini istiyorsunuz sallamayın naparlarsa yapsınlar bir de neden özür diliyorsunuz ne büyüklük sizde kalması nişanlınız haddini bildiremedi mi

Boşuna ozur dilemişsiniz ne alaka yani..adim atmissiniz zaten atmayin artik. Es ailrniz normal degil. Ilk geceden hamile kalirsin vs. Düpedüz terbiyesizlik. Bunlar ilkgun carşaf falan da ister kesin .

Es ailesinbu kadar cahilken belki es adayiniz da cahildir sevgiden anlamamissinizdir. bence onu gözlemleyin siz . Kv gorumce ile de mecbur kalmadikca gorusmeyin aramayın deli ikisi de velli yani

Evet aynı jenerasyonsunuz. Çok yanlış ben farkındayım ama o farkında olmayabilir. Beni hep iyi gelin olmam gerektiği konusunda öğütledi. Başarılı bir öğrenciydim. İyi bir mesleğim olacağını çalışan bir kadin olacağımı söyler, temizlik için bir yardımcı alırım derdim ve ayıplanırdım. 🥲 Neden, çünkü iyi gelin evini kendisi temizler, yemeğini muntazam yapar, çalışıyorsa çalışır ama bunlar da olur, asla eksik olmaz, sonra bir bakmışsın 40 yaşından sonra türlü hastaliklar gelmiş seni bulmuş. Gencecik yaşında bilekte kolda sinir sıkışmaları, temizlik ürünleri solumaktan solunum rahatsızlıkları daha niceleri... Kendini parçalayan kadının ödülü ne? Kim takdir ediyor, etse neye yarıyor? Bir de her durumda beğenmeyen, eleştiren, yaranilmayan tayfa var. Giden yalnızca senden gidiyor.
Anneniz muhtemelen büyüdüğü çevre, annesi, kadın akrabaları ve babanızın ailesindeki kadınlar derken mahalle baskısına boyun eğmiş.

Allah sağlıklı ömürler versin ama siz anneniz gibi olmayın, olmanız yönündeki baskılara öğütlere kulak asmayın.
Bizde hep kadını kodluyorlar, fedakarlık, vericilik hep kadına öğütleniyor, sonra dediğiniz gibi 40 yaşına bir geliyorsunuz torba torba ilaç içen biri haline dönmüşsünüz, hastalıkları hakkında biraz konuşup deşseniz ben neler çektim, hastalıklarımın hepsi dert sahibi olduğumdan diyorlar, saçlarını süpürge ettiklerinden bahsediyorlar, kayınvalideye veryansın ediyorlar ama sizlere iyi gelin olun diyorlar :))

Annem 71 yaşında türlü türlü hastalığı var, hepsini babama ve babamın ailesine bağlıyor, doğumlara bağlıyor, niye yaptın yapmasaydın, azıcık kendini çekseydin diyorum, sana kim dedi peşpeşe 3 çocuk doğur diye diyorum abooooov bir kızıyor 😂

Genç kadınlar iyi gelin olacağım, kayınvalide beni sevsin, eşimin ailesi beni kabul etsin diye kişiliklerinden ödün vermesin, haklı oldukları halde susup bir de üstüne özür dilemesin, sırf aşıklar seviyorlar diye her şeye tamam demesinler, çoğu konuda da yazıyorum millet okumaktan yıldı:))))
Sevgiliyken erkek arkadaşınızın ailesiyle tanışacağım isteklisi olmayın, sevgilinizin ailesinin evine gidip temizlik yapmayın, aman ne kadar marifetli olduğumu görsünler deyip elinizde kekle börekle gitmeyin, sonra bu sıkı fıkı ilişki karşı tarafta beklenti oluşturuyor, evlendikten sonra da evlerini temizleyin yemek yapın istiyorlar, artık evlendim deyip sınır çizmek istediğinizde kavga çıkıyor, sınırı baştan koyacaksınız.

Anneniz muhtemelen büyüdüğü çevre, annesi, kadın akrabaları ve babanızın ailesindeki kadınlar derken mahalle baskısına boyun eğmiş.

Allah sağlıklı ömürler versin ama siz anneniz gibi olmayın, olmanız yönündeki baskılara öğütlere kulak asmayın.
Bizde hep kadını kodluyorlar, fedakarlık, vericilik hep kadına öğütleniyor, sonra dediğiniz gibi 40 yaşına bir geliyorsunuz torba torba ilaç içen biri haline dönmüşsünüz, hastalıkları hakkında biraz konuşup deşseniz ben neler çektim, hastalıklarımın hepsi dert sahibi olduğumdan diyorlar, saçlarını süpürge ettiklerinden bahsediyorlar, kayınvalideye veryansın ediyorlar ama sizlere iyi gelin olun diyorlar :))

Annem 71 yaşında türlü türlü hastalığı var, hepsini babama ve babamın ailesine bağlıyor, doğumlara bağlıyor, niye yaptın yapmasaydın, azıcık kendini çekseydin diyorum, sana kim dedi peşpeşe 3 çocuk doğur diye diyorum abooooov bir kızıyor 😂

Genç kadınlar iyi gelin olacağım, kayınvalide beni sevsin, eşimin ailesi beni kabul etsin diye kişiliklerinden ödün vermesin, haklı oldukları halde susup bir de üstüne özür dilemesin, sırf aşıklar seviyorlar diye her şeye tamam demesinler, çoğu konuda da yazıyorum millet okumaktan yıldı:))))
Sevgiliyken erkek arkadaşınızın ailesiyle tanışacağım isteklisi olmayın, sevgilinizin ailesinin evine gidip temizlik yapmayın, aman ne kadar marifetli olduğumu görsünler deyip elinizde kekle börekle gitmeyin, sonra bu sıkı fıkı ilişki karşı tarafta beklenti oluşturuyor, evlendikten sonra da evlerini temizleyin yemek yapın istiyorlar, artık evlendim deyip sınır çizmek istediğinizde kavga çıkıyor, sınırı baştan koyacaksınız.
Çok büyük öğüt niteliğinde bir yorum. Büyüdükçe tecrübe ettikçe yaptığının yanlış olduğunu gördüm ve bir gün çocuğum olursa kesinlikle bunu yapmam. Kızınız çok şanslı. 💛

Burada kocam şöyle, kv. böyle diye konu açan bir sürü kadın var. Hepsine de aynı soruyu soruyoruz, evlenmeden önce nasıllardı diye. Ve hepsine geç kalınmış tavsiyelerde bulunuyoruz, ama iş işten geçtiği için bir işe yaramıyor. Daha siz evlilik kapısından girmemiş biriyken söyleyelim. Bilin ve ona göre başınıza geleceklere hazırlıklı olun.

1. Nişanlı kişisine şimdi neyi şikayet edip düzelt derseniz, tamam der, evlenince farklı olacak diye size güven verir. Külliyen yalan, köprü, ayı, dayı meselesi.

2. Nişanlı kişisi ailesine karşı pısırık mı, size karşı, fazla takıyorsun , büyütüyorsun mu diyor, evlenince bu hallerini, sözlerini, eylemlerini 3 ile çarpılmış haliyle yaşayacaksınız.

3. Kv. görümce her şeye karışıyor mu, laf mı sokuyor, size saygıları mı yok, evlenince bu hallerinin, eylemlerinin 5 ile çarpılmış haliyle yaşayacaksınız.

4. Bir evlenelim ben onu yola getiririm, aklını alırım, kendime bağlarım diye düşünüyorsanız düşünmeyin, hiç biri gerçek değil. Özellikle cinselliği ödül ve ceza mekanizması olarak kullanabileceğinizi sanıyorsanız sanmayın, o da gerçek değil.

Sonuç olarak, savaşçı, inatçı, mücadeleyi seven, sinirleri sağlam, soğuk kanlı, tam bir Amazon kadını değilseniz bir kaç ay sonra yıkıntıların altından konu açar bize sorarsınız. Kararsızım ne yapmalıyım diye. Yok ben tam bir Amazon kadınıyım diyorsanız, yine buraya konu açıp tecrübelerinizi paylaşın, yıllarca çözüm bulamamış kadınlara ışık olursunuz.

Normal değil tabi ki. Görümcenin saygısızlığı, eşinin pasifliği, kaynananın fesatlığı, senin duruşun (kendini savunamayışın) ve tüm bunların normal olma ihtimali varmış gibi burda bunu soruyor olman... hiçbirisi normal değil. Bir arkadaş bunun henüz fragman olduğunu yazmış. Ben de ona katılıyorum. Siz bu insanlarla bir arada oldukça kendinizden daha çok taviz verirsiniz.

Acil kurtulmalisin bu aileden. Cok acil. Hele ki nisanlin onlar sana saldirirken sessiz kaldiysa kesinlikle evlenmemelisin. Evlenince canina okurlar senin. Belli ki nisanlin da onlarin agzina bakiyo. Fragmani izledim resmen

Nişanlın arkanda değil sen tavrını devam ettiremiyorsun kendini ezdiriyorsun ve hala adım atsam mi mi diyorsun??? Arkana bakmadan uzaklaş yoksa evlenip buraya her gün konu açarsın

Back
X