- 1 Temmuz 2020
- 1.274
- 1.048
- 83
- 33
- Konu Sahibi Yasemin cetin
-
Eşime bazen soruyorumEvet yalnızken sen benim ailemsin ailem önemli değil şu bu derdi hep .Görmüş oldum ailesinin onlar olduğunu kafam allak bullak
2 yıl konusmayıp sizi bu hale getiren kocayı suclarım ben olsam.Merhabalar 2 yıllık evliyim.1 yaşında bebeğim var . Eşimle severek evlendik ıkimizde memuruz.Evlenirken eşimin ailesi hiçbir şekilde bize yardım etmedi ayağıma çorap dahi almadı. Sadece düğünde bileziktakıldı. Ekonomik durumları gayet iyi . 2 eltim var onlara adan zye her sey yapilmis ev alirlarken yuklu miktar para verilmis vs. Bize de söylenen iste biz sizin hakknzda vericez vs
Neyse 2 yıl o şekilde oyaladılar. Küçük kaybına 500 bin tl lik ev alındı. Kayinvalidemköyden geldi çocuklarında belirli bir süre kaldı. Şu zamana kadar ağzımı açıp tek kelime dahi etmedik eşimde zaten asla konuşmaz .Neyse gorumcemle aynı sitede oturuyoruz ve evimi kendi bilek gucumzlealdık çok şükür. Annemde çocuğuma bakıyor neyse annem ben eşim gittik caya.sofraya oturduk gorumcem başladı küçük kardeşime şu altın takilcakbu yapılacak vs diye bisi demedim.En son sen büyük nisan yapmadin sana o yüzden yüz görümlüğü takılmadı dedi .Benim sarteller attı bana hiçbişi yapmadınız ki dedim .Diğerlerine yapıldı ama sanırım biz memuruz diye yapılmadı dememle gorumcem bagrpçağırmaya başlayınca eşim bana sus dedi .Ben susmadım sonra masaya vurdu ağzına sıçarım senin gerizekalı dedi bana çekti gitti.Annemin yanında bana o şekilde davranınca gorumceme doldugim her şeyi yüzüne haykırdım. Daha önceden de her şeye karışmaya çalışmıştı büyük sorunlar yaşadım. Neyse kayinvalidem beni suçlu gördü kendi kızını savununca annem sinirlendi annemde dahil oldu.Gorumcemin huzurumu kacrdgni karismamsi gerektiğini fln söyledi sonra görüncemkızını da senide sevmiyorum bosaticam senin evliliğin benim 2 dudağımın arasında diye çirkin çirkin konuştu. Ben de baş baş bağırdım kayinvalidem den daha sonra özür dilerim barıştık sonra gorumcemle ne olduysa aldım kiyftlri eşimle geri gindrms. Annemde eşime kızıma sahip cikamyrsn olmaz böyle demiş eşimde ben kızını seviyourm kimsenin 2 dudağı arasında değil evliligim vs demiş annemden özür dilemiş.Bugunde kayinvalidem memleketine gitti. Aramadim hic gorumcemle omur boyu konsmayacgm .Çok üzgünüm hiçbişi yemiyorum .bazen sussaydım daha mi iyi olurdu diyorum bazen de hiç mi bir şey konusulmayacak bunlara diyorum .Siz ne önerirsiniz? 2 yıldır hep hoşgörülü davranmıştım he0si boşa mı gitti .Günaha mi girdim hep sorguluyorum. Içın daralıyor
Ay ben bunu görümce dedi sandım esi demisBen susmadım sonra masaya vurdu ağzına sıçarım senin gerizekalı dedi bana çekti gitti.
Bence buradaki konu tek maaş veya çift maaş konusu değil. Yardımda değil. Dediklerinize katılamayacağım.Tek maaşlı olunca yardım edilebilir mi?
yemekle ne ilgisi var?Eşime bazen soruyorum
Diyorum ki kocacım annenin yemekleri mi ben mi.
Bana diyormki annemin.
Bende diyorım bende olsam anneni seçerdim. Çinkü ben güzel yemek yapamam.
Gülüyorız eğlenip geçiyoruz.
Bu konular bazı kadınlar tarafından neden yanlış anlaşılıp farklı yerlere çekiliyor anlamış değilim.
Sen güzel yemek yapamıyor temizlik yapamıyor olabilirsin. Ama sen bir kadınsın. Başka şeyleri başarırsın. Bu tarz konulara girmeyin derim.
Bunlar sizi yıpratır.
Yapmayın
Hiçkimseye saygınız yoksa bile kendinize olsun
Aynen öyle yapıcam. Bundan sonra biriktirip yine eskisi gibi gezeceğim.Aldığı eğitim gönderdiğin kurslar gezdiğiniz gördüğünüz yerler birikim olsun kuzum
Para pul bırakıyorsun beğenmiyorlar kayınvalidem yememiş içmemiş bırakmış demiyorlarda niye az bıraktı diye kızıyorlar
Tek beklentim haksızlık olmaması. Yoksa zaten kendimiz yaptık her şeyi.Cok enteresan bir yaklaşım, mecburlar mi size ev dizmeye ,esiniz mecbur ,siz mecbursunuz.Durumlari iyi de değilmiş, kim size bu beklenti hakkini verdi.Paraniz yoksa birikim yapsaydınız oyle evlenseydin
E o zaman nişanın neresini onlar yapmış oluyor ? Ya ne kadar anlaşılmaz yazıyorsunuz.Ben evde organizasyon tuttum evde olmuştu. Elbiseme kuaförüme kadar ben karşıladm.
Bizimkiler altından değil xjjdjdBiz boş beleş gelin olmuşuz
ee yapmasın ? Kimse silah doğrultmuyor değil mi ? Ve evet bir kez değil bin kez söylerim EŞİNİN AİLESİNİN PARASININ HESABINI GELİN SORAMAZ ! Sorarsada işte böyle kalır ortada.Bence tüm kadınların kaçırdığı nokta şu ;
Bu aile yardım etmiyor diğer çocuklara beş yüz bin gibi sağlam para harcama yapıyorlar bunlar her şeyini kendileri yapıyor
Üstüne görümcenin telefon faturası kayinvalidenin otobüs masrafını karşılıyorlar
Üstüne üstlük görümce diyor ki sen büyük nişan yapmadın ondan sana takılmadı
Bu noktada tüm kadınlar sakin kalip gerçekten ama banane eşimin ailesi ister verir ister vermezler derdi .
Kalıp halinde biz en iyisi çocuklara birikim yapmayalım eşinizin ailesi size yardım etmek zorunda değil gibi gibi cümleleri konulara kopyala yapıştır yapmak bence adil değil
Bu aile çocuklarına eşit davranmıyor bu kadından otobüs masrafını bile alıyorlar gerçi konu sahibi resmen köle olmuş dayak hakaret maddi manevi şiddet kendine bunu hak görüyor
E vermesinler? Kaz gelecek yerden tavuk esirgememişler.Bence tüm kadınların kaçırdığı nokta şu ;
Bu aile yardım etmiyor diğer çocuklara beş yüz bin gibi sağlam para harcama yapıyorlar bunlar her şeyini kendileri yapıyor
Üstüne görümcenin telefon faturası kayinvalidenin otobüs masrafını karşılıyorlar
Bu noktada tüm kadınlar sakin kalip gerçekten ama banane eşimin ailesi ister verir ister vermezler derdi .
Kalıp halinde biz en iyisi çocuklara birikim yapmayalım eşinizin ailesi size yardım etmek zorunda değil gibi gibi cümleleri konulara kopyala yapıştır yapmak bence adil değil
Bu aile çocuklarına eşit davranmıyor bu kadından otobüs masrafını bile alıyorlar gerçi konu sahibi resmen köle olmuş dayak hakaret maddi manevi şiddet kendine bunu hak görüyor
Valla ben bi ufak ciğerini sökerimBence tüm kadınların kaçırdığı nokta şu ;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?