• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve görümcem

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
123
47
Kızlar merhaba;

daha önce ki konumu okuyanlar bilir kaynan ve görümcenin bana neler yaptığını ki o sadece biriydi.
Neyse asıl konuma geçeyim az önce görümcem face e bir fotoğraf koymuş afedersiniz çilek karpuz üzüm olan bir tabak ve incir olan başka bir tabak. Altına keyfime yok diyecek oh sefam olsun yazmış.. afiyet bal şeker olsun gözüm yok ta. Ben hamileyken canım karpuz çekmiştide almamışlardı para yok sonra yersin diye o zaman nasıl içime oturduysa hala atamadım. Görümce de şimdi hamile kaynanamın evinde yaşıyorlar.
Biz şu an eşimle ciddi anlamda zor günler geçiriyoruz ben çalışıyorum eşim 2 ay işssiz kaldı oda bir aydır çalışıyor. Dibe vurduk ama çok şükür bir işimiz var çalıştığımız. Geçen gün kaynanama “anne kredi çek bana ver zor durumdayım ben borçlarımı kapatayım her y taksitlerini ben ödicem” demiş kaynanamda çekemem demiş. O zaman kızına söyle senin evinde kocasıyla oturuyor beni sokağa attın bana her ay 300 tl kira verecek demiş.(bunu demesinin sebebide görümcem biz orda oturuken bizden istemişti o da ayrı bir konu) onlar zor durumda oğlum şu an demiş.
Velhasıl kelam ben bebeğime yedirecek ekmek bulamzken onlar orda sefa sürüyor ve daha birgüne birgün arayıp ta birşeye ihtiyacınız varmı diyen bir insan değil hakkımı hiç birşekilde helal etmiyorum allah onları bildiği gibi yapsın inşallah.
Okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Kızlar merhaba;

daha önce ki konumu okuyanlar bilir kaynan ve görümcenin bana neler yaptığını ki o sadece biriydi.
Neyse asıl konuma geçeyim az önce görümcem face e bir fotoğraf koymuş afedersiniz çilek karpuz üzüm olan bir tabak ve incir olan başka bir tabak. Altına keyfime yok diyecek oh sefam olsun yazmış.. afiyet bal şeker olsun gözüm yok ta. Ben hamileyken canım karpuz çekmiştide almamışlardı para yok sonra yersin diye o zaman nasıl içime oturduysa hala atamadım. Görümce de şimdi hamile kaynanamın evinde yaşıyorlar.
Biz şu an eşimle ciddi anlamda zor günler geçiriyoruz ben çalışıyorum eşim 2 ay işssiz kaldı oda bir aydır çalışıyor. Dibe vurduk ama çok şükür bir işimiz var çalıştığımız. Geçen gün kaynanama “anne kredi çek bana ver zor durumdayım ben borçlarımı kapatayım her y taksitlerini ben ödicem” demiş kaynanamda çekemem demiş. O zaman kızına söyle senin evinde kocasıyla oturuyor beni sokağa attın bana her ay 300 tl kira verecek demiş.(bunu demesinin sebebide görümcem biz orda oturuken bizden istemişti o da ayrı bir konu) onlar zor durumda oğlum şu an demiş.
Velhasıl kelam ben bebeğime yedirecek ekmek bulamzken onlar orda sefa sürüyor ve daha birgüne birgün arayıp ta birşeye ihtiyacınız varmı diyen bir insan değil hakkımı hiç birşekilde helal etmiyorum allah onları bildiği gibi yapsın inşallah.

Rabbim bir kapıyı kapatır başka kapı açar
bu kadar nefret gereksiz
kendi ailenden destek iste
kv isteyip dahada yüz göz olmayın bence

Çok çektirmişler haklısınız. Yerden göğe haklısınız.
Hesabını veremezler yaptıklarının.
Ama başlık olmamış.
Bu başlıkla onlardan farkınız kalmamış.

Sebep ne olursa olsun bir insana lanet okumanı geberesi demeni gerektirmez.Karpuzu almadıysa eşine kızacaksın.Bir yuva kurmaya karar verip,evlendiyseniz.Kimseden birşey beklememeniz gerekiyor.İnsanlar karı koca dişiyle tırnağıyla çalışıp ne zorluklar çekiyor.Yanlarında kimse yokken.Onlar bir karpuzun lafını edip küçüldülerse,sen de aynı küçlmeyle mi bakmalısın hayata.Kendi evinin dışındakileri dert edersen kendine üzülürsün.

dünya imtihan dünyası nelerle imtihan olmuyoruz kı rabbim yardımcınız olsun.maddiyatınız iyi olurda iş kayınvalide ve görümceyi tersine çevirmede malesef herşey değişsede kişiler değişmiyor ona yapacak birşey yok. :34:

kendi ailem zaten ilk günden beri destek ama onlarda bir emekli maaşına bakıyor ekmeğimizi onlar alıyor zaten haftanın 5 günü orda yemek yiyoruz annem bebeğime bakıyor daha ne yapsın bizimkiler. nefrete gelirsen daha önceleri ben affettim allah affetsin onalrı dedim ama düzeleceklerine daha kötü insanlar olmaya başladılar o yüzden içim soğumuyor onlara karşı. nasıl bir şeydir bilirmisiniz bilmiyorum ama çok zorr

Çok çektirmişler haklısınız. Yerden göğe haklısınız.
Hesabını veremezler yaptıklarının.
Ama başlık olmamış.
Bu başlıkla onlardan farkınız kalmamış.

evlendiğim günden beri ana kızın bana yaptıklarını anlatsam az bile gelmiş bu başlık dersiniz. soğumuyo içim onlara hazmedemiyorum yaptıklarını

Kızlar merhaba;

Eşinizin görümcenizden ne farkı var, ikisinin gözü de diğerinin rızkında. İkisi de annelerinden nemalanmaya calısıyorlar.

Ayrıca birilerinin ölmesini/gebermesini dilemek bir annenin ağzına yakışıyor mu_

Cok kizmissin belli anliyorum bende cok cektim ceken bilir ama sakin ol bak hamilesin bebegin icin sakin ol uzme bebiside

bu nasıl bir başlıktır öyle
görümcen face de yediğini gösterecek kadar görgüsüzse siz de okadar tuhafsınız.
ne demek kardeşim KOCASIYLA annesinde oturuyor diye abisine kira verecek.
annesinin evi ya garsoniyer değil ya. töbe töbe daha neler duyacam ya.
sizin nasıl bir aile yapınız nasıl bir mantığınız var ya

evlendiğim günden beri ana kızın bana yaptıklarını anlatsam az bile gelmiş bu başlık dersiniz. soğumuyo içim onlara hazmedemiyorum yaptıklarını

Az gelmiş bile demem emin olun.
Şu hayatta bir tek siz çekmiyorsunuz sıkıntı.
Herkes haksızlıklara uğruyor.
Sıkıntılar içerisinde.
Siz benim yaşadıklarımı bilmiyorsunuz.
O yüzden derdiniz demeyin.
Az önce yazmışsınız ben affettim Allah da affetsin demişsiniz.
Ben ne derim biliyor musunuz.
Allahım sen görüyorsun olanları.
Hakkımı al deirm en fazla.
Bilirim ve korkarım ki beddua döner dolaşır bana ya da evlatlarıma gelebilir..

Sebep ne olursa olsun bir insana lanet okumanı geberesi demeni gerektirmez.Karpuzu almadıysa eşine kızacaksın.Bir yuva kurmaya karar verip,evlendiyseniz.Kimseden birşey beklememeniz gerekiyor.İnsanlar karı koca dişiyle tırnağıyla çalışıp ne zorluklar çekiyor.Yanlarında kimse yokken.Onlar bir karpuzun lafını edip küçüldülerse,sen de aynı küçlmeyle mi bakmalısın hayata.Kendi evinin dışındakileri dert edersen kendine üzülürsün.

olay karpuz değil ki hamileyken istediğim hiç birşeyin alınmaması oda bir anne evinde oturuyorum hamileyim ve çalışmıyorum işsizlik maaşım var ona bile göz koyan bir kadın. allahtan eşim her istediğimi almaya çalışan bir adam dı oda gücü yettiğince. bende çok şükür çalışıyorum çocuğum daha 6 aylık ken bıraktım işe gittim her sabah ağlayarak. yeterki borcum bitsin rahat edeyim diye. ama birşeyler ters gittimi gidiyor işte eşimin iki ay işsiz kalması yine başa döndürdü bizi. şimdi bir işi var ama önceki işinden aldığı maaşın yarısını kazanıyor ha bunada çok şükür. ama bu durumu bile bile yardımı geçtim arayıp sormaması artı olarakta eşim çalışmazken ana kız ve kızının kocası bize gelip dönüş yol paralarını bizden istemeleri sigaralarına kadar evimizde alıp gitmeleri daha ne anlatayım size zor çok zor

Kızlar merhaba;

Eski konunuzu bilmiyorum ben şuan yazmış oldugunuz mesaja göre yorumumu yapacagım.

Öncelikle konuya yazmış oldugunuz başlıgı doğru bulmadıgımı belirtmek istiyorum ne olursa olsun hiç kimseye lanet geberesi gibi kelimelerin kullanılmasını doğru bulmuyorum evet zamanında siz çok çekmiş olabilirsiniz bunların hepsi bir imtihan,siz hamile iken size karpuz almayan eşiniz suçludur görümceniz yada kaynanız degil bu tamamen eşinizin suçu bu konuda hiç kimseyi suçlamayın.

bu nasıl bir başlıktır öyle
görümcen face de yediğini gösterecek kadar görgüsüzse siz de okadar tuhafsınız.
ne demek kardeşim KOCASIYLA annesinde oturuyor diye abisine kira verecek.
annesinin evi ya garsoniyer değil ya. töbe töbe daha neler duyacam ya.
sizin nasıl bir aile yapınız nasıl bir mantığınız var ya

kardeşim değil görümcem annesiyle oturuyor kocasıyla beraber. abisinin gözü zaten kirada değil kardeşi daha önce biz oraya taşındığımızda bizden kira istedi. evet tuhaf bir aile yapıları var evlendikten sonra farkettim bin pişman oldum.

Bu kadar nefret ettiğiniz insanlardan maddi yada manevi yardım beklemeniz garip.
Ben olsaydım "Allahım onların bir lokma ekmeğine muhtaç etme beni" diye dua ederdim ve onlardan gelecek yardım yerine kendi kazancımla yediğim kuru ekmeğe bile şükrederdim..

kardeşim değil görümcem annesiyle oturuyor kocasıyla beraber. abisinin gözü zaten kirada değil kardeşi daha önce biz oraya taşındığımızda bizden kira istedi. evet tuhaf bir aile yapıları var evlendikten sonra farkettim bin pişman oldum.
anladım, kardeş diyerek eşininkini kastettim zaten.
iyide arkadaşım senin ne kaynanan ne de görümcen sen hamilesin diye sana canının çektiğini almak zorunda değil ki.
onlara güvenerek mi hamile kaldın.
şimdi görümcen yediğini paylaşınca zaten çok komik durumda bana göre ama senin bedduanın hiç yenilir yutulur tarafı yok.
ki zaten bunu demeye hakkında yok. kimse sizi beslemek zorunda değil.

olay karpuz değil ki hamileyken istediğim hiç birşeyin alınmaması oda bir anne evinde oturuyorum hamileyim ve çalışmıyorum işsizlik maaşım var ona bile göz koyan bir kadın. allahtan eşim her istediğimi almaya çalışan bir adam dı oda gücü yettiğince. bende çok şükür çalışıyorum çocuğum daha 6 aylık ken bıraktım işe gittim her sabah ağlayarak. yeterki borcum bitsin rahat edeyim diye. ama birşeyler ters gittimi gidiyor işte eşimin iki ay işsiz kalması yine başa döndürdü bizi. şimdi bir işi var ama önceki işinden aldığı maaşın yarısını kazanıyor ha bunada çok şükür. ama bu durumu bile bile yardımı geçtim arayıp sormaması artı olarakta eşim çalışmazken ana kız ve kızının kocası bize gelip dönüş yol paralarını bizden istemeleri sigaralarına kadar evimizde alıp gitmeleri daha ne anlatayım size zor çok zor

Kimseyi değiştiremeyiz,kimseye müsama göstermek zorunda da değilsin.Hani bir laf var ya,karşındakini kendi ahlakınla değil,onun ahlakıyla yargılayacaksın.Bak insan dünyaya bir kez gelir.Eğer karşındaki insan üzülmene sebep oluyorsa ve sen katlanamıyorsan y-tavrını koyarsın.Para mı istiyor.Yok param diyeceksin.Yüzsüz mü,ters yüzünü göstereceksin.Senin ailen;eşin ve çocuğundur.Bugün sıkıntı çekiyorsunuzdur ama her gecenin bir sabahı da var.Allah sağlık sıhhat versin.Sen onların nispetlerine üzülerek,niye ekmeklerine yağ sürüyorsun.Niye laneti çağırıp kendini de günaha sokuyorsun.Kimsenin kimseye birşey yapma zorunluluğu yok bu dünyada.Kendi evladına bile belirli bir yaşa kadar bakmakla yükümlüyken.

Kızlar merhaba;

Kendi kendinize geçinemiyorsanız kimse size ne kredi çekmek zorunda,nede kızını evine aldığı için hesap vermek zorunda.

Siz kayınvalideyle yaşarken güzel,görümce yaşıyorsa gebersin?

Kocanız çalışmadıysa öncesinde bu kaynanananızın suçu değil.

Bir düşünün bakalım onlar size hakkını helal edecek mi?

arkadaşlar ben anlatamadım sanıyorum ben ne kaynana ne görümceden maddi manevi birşey beklemiyorum allahta muhtaç etmesin zaten. çalışıyorum kazanıyorum ama az ama çok yemek yiyorum rızkımı çıkarıyorum eşim gerekirse 2. bir işe gidiyor olay bu değil para değil karpuz değil. beni zaten aramasınlar telefonda isimlerini görünce vicudum buz kesiyor sinirden ama ne kadar kötü olursa olsun oğlu var torunu var hadi ben gelinim ama bir sor birşeye ihtiyacın varmı de ne durumdasın de. nispet yapar gibi face lerde yadiğin yemeğin gittin yerin resmini paylaşma. o evde oturuken kızıma takılan küpeleri bile bozdurdu kaynanam bana torununa bırakın doğduğunda bişey takmayı daha bir bez almış insan değil. şimdi kızı için ne yapacağını şaşırıyor. ki hamileyken bana kimden peydahladın bu çocuğu kimbilir geldin oğluma yamandın dedi. ben bunları nasıl seveyim kendinizi birazde benim yerime koyun. beni yargılayın diye açmadım ben bu konuyu.

Bende başlığı beğenmeyenlerdenim.

Çocuk sahibi bir kadın olarak, hamile bir kadına beddua ettiğinizin farkında değilsiniz herhalde.

Eee peki madem kaynananızla önce siz oturuyorduz niçin ayrı eve çıktınız ? Otursaydınız birlikte, çocuğunuza da bakardı, kira da vermezdiniz ?

Hadi dayanamadınız ayrı eve çıktınız diyelim, görümce oturuyor diye suç onun mu ?

Bir arkadaş ne güzel yazmış" kocanla görümcen aynı" diye.

Back
X