• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve görümcem

baslık ne kadar kötü olsada onaylamasamda senın tarafından olayı dinleyınce üzüldüm dogrusu....belkı karsı taraf dınlenınce senı de haksız bulabılırım... olay tam olarak senın anlattıgın gıbıyse bende sınırlenırdım... tamam kımse kımseye bakmak yada yardım etmek zorunda deıldır... ama zor gundede arkasında bırılerının oldugunu bılmek ister... bazı yerlerde hak verdım sana canım gecmıs olsun umarım hersey bır an önce düzelır
ama sen yınede sabret.. beddua etme RABBIM HERSEYI BILIYOR...

eşin daha çok çalışmalı, iş seçmemeli, kimseye muhtaç etmemeli sizi
hakkını helal etmıyorsun ama, bakalım onlar size bakmak zorunda mı...:34:

eşim zaten iş seçmiyor ki gündüzleri bir firmada akşamları da taksiye çıkıyor. adamcağız çoğu günler 2 saat uyuyp işine gidiyor daha ne yapsın. bana kimse baksın demiyorum derdimide anlatamıyorum.

evet şu an bu durumda olmamın sebebi kaynanam.. onu da şöyle açıklayayım. evlendim ayrı eve çıktım kirası uygun şirin güzel bir ev. 3 ay sonra hergün oğlunu arayıp ağlamalar buray taşının demeler kıyamadık gittik ki keşke kıysaydım. nişan yaptık düğün yaptık eşya aldık ev tuttuk hepsini eşimle beraber yaptık nişada düğünede misafir gibi geldi gitti. takacakları bilezikleri eşimle biz aldık elaleme ayıp olmasın diye.evimi kapattırdı evine gittik taşınma parası gitti zaten bir sürü. hamileydim taşındığımda burnumdan getirdi. yediğim yemekte bile gözü kalıyordu. 7 aylık olunca işe gidip gelemedim işi bıraktım. eşim tek çalışmaya başladı faturalarını gezmesini sigarasını herşeyini biz karşılıyorduk karşılayacağız tabi ordayaşıyoruz ama bir kuruş çıkarıp vermiyordu ben her ay işsizlik maaşı aldığımda 50 tl veriyordum ona harçlık yapsın diye. sonra kızı kaynanasıyla oturmak istemeyince bizi evden çıkarmak kızını yanına almak için kavga çıkardı suda bir sebepten biz evden ayrıldık 1 ay sonra kızı taşındı. benim taşınmam yine bir külfet oldu. anlatabildim mi neden bu kadar nefret beslediğimi daha anlatacak o kadar şey varki ama yazamıyorum yazdıkça hatırladıkça sinirleniyorum çünkü. sert çıkış yaptıysam da kusura bakmayın çünkü herkez direk yargıladı.

ilk önce sana çok kızmıştım ama bu mesajından sonra biraz hak verdim..en büyük hatayı yanlarına taşınmakla yapmışsın

kendi sıkıntın yetmez gibi birde onları beslemişsin..ama yine de olan olmuş bu saatten sonra birşeyler beklemen hata..

sonuçta sen ve eşin bir ailesiniz kimse size ihtiyaç sormak yardımcı olmak zorunda da değil

ha birde kv ve görümcen için canım bak o kızı sen gelinisin tabi ki kızını senden daha çok düşünecek ve sevecek

gerçek dünya böyle hiç gereksiz yere kendini görümcenle kıyaslama bana almadılar ona alıyorlar falan deme

bu böyle işin gerçeği bu..böylece kabul et boşu boşuna sinir olma..

baslık ne kadar kötü olsada onaylamasamda senın tarafından olayı dinleyınce üzüldüm dogrusu....belkı karsı taraf dınlenınce senı de haksız bulabılırım... olay tam olarak senın anlattıgın gıbıyse bende sınırlenırdım... tamam kımse kımseye bakmak yada yardım etmek zorunda deıldır... ama zor gundede arkasında bırılerının oldugunu bılmek ister... bazı yerlerde hak verdım sana canım gecmıs olsun umarım hersey bır an önce düzelır
ama sen yınede sabret.. beddua etme RABBIM HERSEYI BILIYOR...

öncelikle allah razı olsun arkadaşım. sana yemin ederim şu ana kadar anlattıklarım bana ve bize yaşattıklarının yarısı bile değil emin ol. ama ben buradaki arkadaşlara kendimi ifade edemedim. konuyu açtığımada binlerce kere pişman oldum

eşim zaten iş seçmiyor ki gündüzleri bir firmada akşamları da taksiye çıkıyor. adamcağız çoğu günler 2 saat uyuyp işine gidiyor daha ne yapsın. bana kimse baksın demiyorum derdimide anlatamıyorum.

bu devirde kaç insan yerleşik düzenini bozup kayınvalidesine taşınır?
ben anlıyorum seni, sadece neden eşin ''anneme taşınıcaz '' deyince karşı çıkıp, asla olmaz demedin?
kadın ''gelin '' demiş gelmiş, ''gidin'' demiş gitmişsiniz
ben bunu demek istiyorum.

evlenirken durumum ne iyi ne kötüydü maaşımız iyidi kendimize yetiyorduk yeni. yaşım 33 olduğu için çocuk hemen olsun istedim. hala inanın kendimi anlatamadım kimseden birşey beklemiyorum diye defalerca yazdım ama kimse okumadan birbirlerinin yazdığı şey üzerinden yargılıyor beni ve daha çok üzülüyorum. bana 1 sene içinde iki ev değiştirtti eşim 2 ay işssiz kaldı bocaladım.

Hayır canım mesele şu düşünce "biz zor durumda olursak ailelerimiz yardım eder, ilgilenir". Bu çoğu zaman mümkün olmuyor. Maddi olmasa da manevi olarak bir beklenti içindesin görülen o ki. Yapmadıkları şeyler için boş yere kendini yıpratıyorsun. Belli ki kin dolusun ama onların ruhu bile duymuyor sen kendi kendini yiyorsun. Sonuç olarak bu tutumun sana ve eşine huzursuzluk olarak dönecek ama umursamazsan kendi yağınızda kavrulan bir çift olacaksınız.

haksızlık ve adaletsizlik olması çok kırıcı ama hiç üzülmeyin. Allah büyük, ne yapıyorlarsa yapsınlar, ne halleri varsa da görsün. ben ilahi adaletin er geç gerçekleşeceğinden adım gibi eminim. sizede allah geçim kolaylığı verip, düze çıkarmayı nasip etsin. sağ ve sağlıklısınız. her şeyden öncesi evlada sahipsiniz. her darlığın bir bolluğu vardır. bu günler geçecek ama yapılanlar karşısındada çok muhattab olup görüşmeyin.

Son düzenleme:
haksızlık ve adaletsizlik olması çok kırıcı ama hiç üzülmeyin. Allah büyük, ne yapıyorlarsa yapsınlar, ne halleri varsa da görsün. ben ilahi adaletin er geç gerçekleşeceğinden adım gibi eminim. sizede allah geçim kolaylığı verip, düze çıkarmayı nasip etsin. sağ ve sağlıklısınız. her şeyden öncesi evlada sahipsiniz. her darlığın bir bolluğu vardır. bu günler geçecek ama yapılanlar karşısındada çok muhattab olup görüşmeyin.

allah razı olsun arkadaşım içime birazda olsa su serptin.

bu devirde kaç insan yerleşik düzenini bozup kayınvalidesine taşınır?
ben anlıyorum seni, sadece neden eşin ''anneme taşınıcaz '' deyince karşı çıkıp, asla olmaz demedin?
kadın ''gelin '' demiş gelmiş, ''gidin'' demiş gitmişsiniz
ben bunu demek istiyorum.

kadın her arayıp söylediğinde olmaz dedim eşim en son ağlayıp duruyo yazık gidicez hamilesin bir süre sonra çalışamayacaksın daha iyi olur dedi gittik.

Rabbim bir kapıyı kapatır başka kapı açar
bu kadar nefret gereksiz
kendi ailenden destek iste
kv isteyip dahada yüz göz olmayın bence

sana katılıyorum iyilik meleği, çok gereksiz bencede, insanlar zalim olabilirler, hayatta herkes neler yaşıyor, ama allaha şükredip eline geçiridğinle yetinmek lazım bencede. allah rızık verenlerin en hayırlısıdır:16::16:

kadın her arayıp söylediğinde olmaz dedim eşim en son ağlayıp duruyo yazık gidicez hamilesin bir süre sonra çalışamayacaksın daha iyi olur dedi gittik.

keşke tavrını koyup hiçbir şekilde kabul etmeseydın.
ama merak etme, yarın öbür gün kendı kızıyla birbirlerine girdiği zaman size yanaşacak kayınvaliden
sen şimdiden eşine tavrını koy, eskisi gibi olmaz hiçbişi falan de.
bundan sonra annesi için sana gelmesin bir daha.

eden bulur canım, kim kime ne ederse bulur :34:
sistem öyle bir işliyor ki, her hareket, söz, sisteme dahil olup sana geri dönüyor emin ol.

evlenirken durumum ne iyi ne kötüydü maaşımız iyidi kendimize yetiyorduk yeni. yaşım 33 olduğu için çocuk hemen olsun istedim. hala inanın kendimi anlatamadım kimseden birşey beklemiyorum diye defalerca yazdım ama kimse okumadan birbirlerinin yazdığı şey üzerinden yargılıyor beni ve daha çok üzülüyorum. bana 1 sene içinde iki ev değiştirtti eşim 2 ay işssiz kaldı bocaladım.

Yaşadıklarınızi bi siz bilirsiniz tabiki..
Ama kimseyede beddua etmeyin, Allah korusun döner dolaşır sizi bulur. .
Onlarda sizden uzakta, yerlerinde sagolsunlar
Eşinizde kardesinden birsey talep etmesin, o hos olmamış.hatta kimseden olmasin.calisip cabalayip kendinize yetiriin
Sizde paylaşım sitelerinde takipte olmayın; madem gorumceden haz almiyorsunuz:34:

Gecmisteki olaylara takilip, kinlenmeyin iyice..daha cok uzulursunuz
Isleriniz rasgelsin ins. .

neden herkes sadece bu konu üzerinden yorum yapıyor.
arkadaşımız belli ki çok şey çekmiş, en son yapılan bu olay da nefretini alevlendirmiş.
bilip bilmeden yorum yapılıyor ya işte buna çok sinirleniyorum.

kırıldığınız şeyleri anlıyorum ama kaynana ne olursa olsun sizi kendi evladı gibi sevmez
oğlunu da nasıl olsa erkek, bakar başının çaresine diyerek göndermiştir evden.

sizin yaşadıklarınız evet zor kendinize göre ama daha ne olaylar yaşayanlar var ki sizinki yanında hiç kalır.
bunlara tuhaf gözle bakmayın.olmayan şeyler değil.

onlar da facelerde neler paylaşıyorsa paylaşsın ilgilenmeyin.
boş yere ömrünüzü götürmeyin
ne siz eskiyi geri getirebilirsiniz ne de onlar düzelir.

öyle ya da böyle ayrılmış kurtulmuşsunuz. Allah büyük elbette size kapı açar. siz önünüze bakın.

keşke tavrını koyup hiçbir şekilde kabul etmeseydın.
ama merak etme, yarın öbür gün kendı kızıyla birbirlerine girdiği zaman size yanaşacak kayınvaliden
sen şimdiden eşine tavrını koy, eskisi gibi olmaz hiçbişi falan de.
bundan sonra annesi için sana gelmesin bir daha.

eden bulur canım, kim kime ne ederse bulur :34:
sistem öyle bir işliyor ki, her hareket, söz, sisteme dahil olup sana geri dönüyor emin ol.

zaten başladılar birbirine girmeye. kızı çirkefin teki anlatamam zaten daha önceki konumda demiştim çeyizlerimi de çalmıştı. kadın ben orda oturuken 8 ay evden dışarı çıkmadı belki ben evi götürüm diye. kızı evde ayda 1 hafta kalabiliyo evinde diğer günler orda burda bi ara yazık dedim kin nefret nereye kadar dedim bana da çağırdım ama bunlar iyilikten güzellikten anlamazlar. geldiğinin 2. günü yine huzursuzluk çıkardı. eşim kızdı buna. bende dedim ki yapma kadına öyle bak üzülüyo değişmiş falan dedim meğerse kadın arkamdan fesat fesat bakıp kendi kendine konuşuyormuş ben evde yokken komşularıma ben evden gönderdim ama özür dilediler nolur gel bizimle yaşa dediler diye geldim yoksa hayatta gelmem falan demiş. şim dş be ne yapayım ölürmüsün öldürürmüsün.

zaten başladılar birbirine girmeye. kızı çirkefin teki anlatamam zaten daha önceki konumda demiştim çeyizlerimi de çalmıştı. kadın ben orda oturuken 8 ay evden dışarı çıkmadı belki ben evi götürüm diye. kızı evde ayda 1 hafta kalabiliyo evinde diğer günler orda burda bi ara yazık dedim kin nefret nereye kadar dedim bana da çağırdım ama bunlar iyilikten güzellikten anlamazlar. geldiğinin 2. günü yine huzursuzluk çıkardı. eşim kızdı buna. bende dedim ki yapma kadına öyle bak üzülüyo değişmiş falan dedim meğerse kadın arkamdan fesat fesat bakıp kendi kendine konuşuyormuş ben evde yokken komşularıma ben evden gönderdim ama özür dilediler nolur gel bizimle yaşa dediler diye geldim yoksa hayatta gelmem falan demiş. şim dş be ne yapayım ölürmüsün öldürürmüsün.

asla değişmez insanlar
sen eşine koy tavrını, bir daha annesini ne savunsun, ne ''yazık, yalnız'' desin.
net koy tavrını, yarın öbür gün kayınvalıden eşine ağlanmaya başlar yalnız kalınca
sende bu şekilde rahatlamıs olursun:34: bak görüyorsun başlamışlar yemeye bırbırlerını

Bu evli olduğu halde anne babaya sırtını dayayanlara anlam veremiyorum ben..
Evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı biliyorsanız geçiminizi de sağlamak durumundasınız..
Eğer kayınvalidenin yanında siz yaşıyor olsaydınız bu sefer de ayrı eve çıkmak için can atacaktınız eminim.
Ayrıca başlık gerçekten hiç olmamış..

ayy yazılanları okuyunca çok sinirlendim bu ne yaa destek olup yadırgamadan iki cümle yazmak bu kadar mı zor allah aşkına yaa
annesi onlardan para isterken iyi ama gelin para isteyince kötü oluyor
kız elli kez yazmış parasında pulunda bilmem neyinde değilim diye ama anlayana işte takılmışlar bir başlığa gidiyorlar.....
yok geber yazmışta yok bilmem ne yazmışta kimse kimsenin yaşadığını bilemez yazdığınada karışma hakkı yoktur
konu sahibi arkadaşım allahım sizi ve muhtaç olan herkesi düzlüğe çıkarsın inş....

siz vurun kahpeye devam edin.....

Bu evli olduğu halde anne babaya sırtını dayayanlara anlam veremiyorum ben..
Evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı biliyorsanız geçiminizi de sağlamak durumundasınız..
Eğer kayınvalidenin yanında siz yaşıyor olsaydınız bu sefer de ayrı eve çıkmak için can atacaktınız eminim.
Ayrıca başlık gerçekten hiç olmamış..

kimse kimseye sırtını dayamıyor.

Belliki çok kızmışsınız , yaşadıklarınız yıpranmanıza sebep olmuş ama her ne olursa olsun bu şekilde (''LAnet gelesi kaynana , geberesi görümce '') dememeliydiniz...

İnanın benim tüylerim diken diken oldu , beddua etmek ne kötü bir şey biliyorsunuzdur heralde..

Eşinizle mutluysanız geri kalanını fazla da takmayın ..

Back
X