Bak bu tamda benim istediğim şey.
Benim evimde kimse mutfağıma girmesin,kayınvalidemde de görümcem beni kaldırmasın.
Bunun neresine bozuldunuz gerçekten anlamadım.
Görümce bir kenara çekilip annesinin evindede sizden hizmet beklese ne yapardınız(ben bunuda gördüm)
Fikir verirler mutlaka,annenizde fikir veriyordur ama onun kötü niyetli olduğunu düşünmüyorsunuz diymi?
Bunlar çok ufak problemler,gerektiğinde cevabını verin ama ne kafanıza taktığınıza değer,nede eşinizle bu konu yüzünden tartışmanıza.
valla sinir oldum rast gele bi göz atim dedimdi.. hiç kenidni ezdirme canım onlara ne oluyomuş hadi ordan ohh iyi yapıyorum yicem tabiii de sefam olsun dee kıskananlar çatlasın deee.. kocanda anlamıosa anlıcaa dilden söyle terbiyesizliğin anlamı yok o ne ölee. bazıları vardır böyle oğlunu kardeşini kıskanır dayanamaz dizimizin dibinden ayrılmasın bizim olsun derler bizde ana kuzusuyuz bizde anamızın bitanesiyiz ama öle yapmıyorlar.. zilli bunlarr tam zilli aranıyolar zorla ondann alttan alma mutfağada girme canım otur sende sende mutfaklarına onları sokma öle çok ikram flan yapcam diyede uğraşma çay ver yolla gitsinn
herkesin dediği gibi mesafeni koy keyfine bak
şu kayınvalidenin ve görümceyin dediklerini yaptıklarını eşine anlatma bence çünkü hep aynı cevabı alacaksın
"ben onu tanıyom yanlış anlamışsın" malesef bu böyle
çalışıyor muydunuz kaçırdım yazılarınızdan?
Is yapsin diyrn yok. Bi masayi toplamaya uardim edebilir.sonucta o kiz hamile.surekli basi donuyor.insan biraz merhametli olmali bencr.
X in parasi diye konusmasini anlattm.ustelik esimin yannda dedi bunu.aldigim cvp cok yanlis dusunuyosun oldu. Toz kondurmuo hic birine
evet bence de yardım etmeli ama etmiyor işte duygusuz, onu değiştiremezsin
eşinin yanında dese de eşin hemen kabul etmez
kötü niyetlilerse belki aylar belki yıllar geçecek anlaması için
ben de bu yüzden sana sadece kuvvetli konulardan bahset
önemsiz basit konuları geç dedim
çünkü herşeyi söylersen dırdırcı olursun
hiçbişi söylemezsen de kendisi anlamaz
basit konularda için rahat etsin istiyorsan
kibarca ver cevabını
en azından saf olmadığını tepki verebileceğini bilsinler
bana laf söylendiğinde ben şaşırıp kalıyordum anca anca açılmaya başladım
Hyr calismiyorum. Dusunmuyorum da Allah muhtac etmesin
e o zaman neden eşinizin parasıyla alındığı söylenildiğinde bozuluyorsunuz?
tamam onlar nezaketsiz insanlar, belli...
verilecek iki tür cevap var,
birincisi dosdoğru konuşmak,
"zaman zaman denk geliyorum bu imalarınıza, bir şey mi söylemek istiyorsunuz? Net olursanız bana karşı sevinirim, Benim çalışmamamdan mı rahatsız oluyorsunuz vb demek"
ikincisi ise, nukteli bir edayla, kahkaha atıp,
"Allah razı olsun aslan kocacığımdan, çatır çatır yiyorum vallahi, ohhh pek lezzetli "
demek:)
eşine pek yansıtma ama sana birebir laf söylendiğinde taşı gediğine koy saygı çerçevesinde.
ya da mesela x^'in parasıyla mı aldın dediğinde " oğlunun paralarını yemiyorum yine ona gidiyor " de gül geç.
Tavsiyeyi bana verse sorun olmicak.. ki nisanliykrn gelinligim gelin basim hep tavsiyede bulundu.hatta bazilarini uyguladim.ama bu durum baska.bi insan sizr bi konuda oncesnde tavsiye veriyodu.ama smdi esinizin yoluyla veriyosa kasit ararim. Bana bisey demiyo. Tavsiyeyi esime veriyo esim bana soykuyo.esimn yoluyla kabul ettirmeye calisiyo benm canimi sikan bu. Esime diyo ki cocugu dogal seylerle beskeyin soyle giydirin boyle yedirin diyor. Bana dese tmm. Esime soylemesi mantiksiz degil mi
Ne demek neden rahatsiz oluyosunuz kknusmasndan.. nasil bi dusince ki sizin ki. Esim bana bakmak zorunda. Kadin hem disarda hem evde calisiyor. Ben kendimi bi sikintiya neden sokayim ki. Ayrica ailem bana hala her ay haslik verir. Calismam gerekmiyo. Onlar karisamaz buna. Oglumun parasi diye kinusmak cok yanlis. Neden bozulmayayim ki ne hakla bu cumleyi soyler ki.
çok yanlış bir düşünce.
kayınvalideniz çok iyi niyetli değil belki ama siz de sütten çıkmış ak kaşık gibi görünmüyorsunuz
Evet bu konuda haklısınız.Ben orasını kaçırmışım sanırım.Böyle şeye ben de kızıyorum bazen benim k.v de de yapar bunu çünkü.Ama dediğim gibi gene de fazla takmamaya çalışın.İlla da bizim dediğimiz olacak diye baskı kurmadıkları sürece sorun yok.Boşuna eşinizle aranıza böyle sorunlar yüzünden soğukluk sokmayın bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?