KAYİNVALİDEM VE KAYINLARIMLA AYNI EVDE YAŞAMAK ?

Emine Poyraz

Prens Annesi
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2018
63
60
8
Merhaba dostlar öncelikle iyi geceler dilerim herkese fikir danışmak istiyorum lütfen mantıklı cevaplar veriniz :) ... Kayınpederim yok iki tane benden 2 yaş büyük kaynım ve kayınvalidem var tatliş mi tatliş çok iyi anlaşıyoruz 3 senedir evliyim ayrı evde yaşıyorum. Çok sıkıntı çekiyoruz 1.5 yaşında oğlum var kira, iş sıkıntıları, vesayre vesayre. Kayinvalidem bana geçenlerde dublex 6+2 evde yaşamayı teklif etti bende sıcak baktım doğrusu ama konuşmadım 🤫🤫 düşünüyor hissi verdim.. 3 oda altta ve salon mutfak.. 3 oda üstte+salon banyo herşeyi ayrı dublex baya büyük bir ev yepisyeni. Çocuğuma bakar bende çalışırım en azından eve yaziliriz diye düşündüm. Yemeğim hazır olur o konuda beceriklidir hamarattır ve torununa çok düşkündür bu yaşına kadar çalışmış kadın 47 yaşında ve kaynımın biriyle o kadar iyi anlaşıyoruz ki kanka gibiyiz senelerdir taniyoruz birbirimizi öz kardeş gibiyiz. Diğer kaynım zaten kendi halinde onlarda calisacak. Ve oğluma çok düşkünler sizce nasıl fikir dublex otursam mı anlaşırız kesinlikle tabi her evde olduğu gibi arada olur bazı şeyler ama sonuçta sabah gidicem akşam gelicem yemeğimi yiyip yatacağım hafta sonu eşimi çocuğumu alır gezmeye çıkarım. Sizce nasıl fikir hanımlar lütfen bana bir yol gösterin arada kaldım ve benim giyimime özel hayatıma düşkün olduğumu eşime düşkün olduğumu bilir karışmaz bunuda belirteyim Kayınpederimde yok.

Özellikle yazıyorum!!!! Neden herkes kayınvalidelere bilenmiş bir şekilde o eşinizin annesi değil mi sizin annenize öyle söylense hoşunuza gider mi yapamayın lütfen günahtır

Son düzenleme:
Bakamaz çünkü çalışıyor dublex ev alacaklar bizim için aldıkları zaman oğulları çalışıp ödeyecek tabiki her ailede olur ama biraz iyimser yaklaşın lütfen korkutmayin beni nolur ya 😁😁😁😁

Cık. Bir direksiyonda iki şoför olmaz. Bir evde iki kadın olmaz. Hele kaynana gelin ise. İyi olan düzen de bozulur, yazık olur. Kaynimi ben de çok severim ama aynı evde yaşamam (Allah muhtaç etmesin büyük konuşmayım).

Çok mutlu bir tablo çizdiniz ama işin içine girince değişecektir.
Bilemiyorum hala şu birlikte yaşama olayını bitirmemeyi anlamıyorum.
İnsan neden kendi ailesini bırakıp eşinin ailesiyle yaşamaya gider.

Ben yapamazdım. Düşkün olduğunuz özel hayatınız sekteye uğrayacaktır. Bence siz de yapmayın.
Benim fikrim tabii ;)

Bakamaz çünkü çalışıyor dublex ev alacaklar bizim için aldıkları zaman oğulları çalışıp ödeyecek tabiki her ailede olur ama biraz iyimser yaklaşın lütfen korkutmayin beni nolur ya 😁😁😁😁
Benim iyimser yaklaşabilecegim bir konu değil maalesef. 😅

Az yerim kendi evimde tek başıma oturmayı tercih ederim açıkçası.

Umarım sonucunda mutsuz olacağınız bir karar vermezsiniz.

Kayınvalide tatliş diyorsunuz o tamam da ya 2 eş kardeşi noolcak, yani ev dublex de olsa evde başka 2 erkekle yaşamak hareketlerinizi kısıtlar mı mesela bunları da düşünün bence.

Bilemiyorum ben boyle bir risk alamazdim galiba. Ayriyken anlaşmakla ayni evde anlaşmanin arasinda fark var bence. 🙄

Benim kuzenim ve eşi ailesinin ust katina yerlestiler tabi ki anlasacaklarini dusunuyorlardi ama hem anlasamadilar hem de buyuk kavga cikti simdi 1 senenin sonunda ayri ev bakiyorlar kendilerine birlikte yasayamadilar yani.
Sizin de boyle olur kesin diyemem, kvyi siz tanirsiniz ama boyle bir riskte var kucukte olsa aklinizda bulunsun diyorum.

sen bilirsin ama illa sıkıntı olur Eger o seni sende kayınvalideni yaşiyabileceksem karar senin sonucta yaşayacak olan sensin. Çalısıyorum diyede herşeui kayinvalidenin üstune atma bir işin ucundanda sen tutmalisın onunda gönlunü hoş etmelisin

sen bilirsin ama illa sıkıntı olur Eger o seni sende kayınvalideni yaşiyabileceksem karar senin sonucta yaşayacak olan sensin. Çalısıyorum diyede herşeui kayinvalidenin üstune atma bir işin ucundanda sen tutmalisın onunda gönlunü hoş etmelisin
Ayy tabiki olurmu öyle şey ama benim işim ağır olucak onun kadar yapamasamda zaten normalinde ona asla iş yaptirmam hep kalkar yardım etmek ister ben oturturum

Bilemiyorum ben boyle bir risk alamazdim galiba. Ayriyken anlaşmakla ayni evde anlaşmanin arasinda fark var bence. 🙄

Benim kuzenim ve eşi ailesinin ust katina yerlestiler tabi ki anlasacaklarini dusunuyorlardi ama hem anlasamadilar hem de buyuk kavga cikti simdi 1 senenin sonunda ayri ev bakiyorlar kendilerine birlikte yasayamadilar yani.
Sizin de boyle olur kesin diyemem, kvyi siz tanirsiniz ama boyle bir riskte var kucukte olsa aklinizda bulunsun diyorum.
Teşekkür ediyorum geleceğimiz için bunu yapmam.gerek inanın bir ekmeği bile zor alıyoruz iş sıkıntısı maaş yetmiyor çocuk sürekli hasta kira aşırı yüksek bende destek çıkıp eve yazılmak istiyorum

Sizin dediginiz gibi olursa da kayınvalideye haksızlık değil mi?
Haftaiçi 5 gün kadın yemeğinizi hazırlayacak, çocuğunuza bakacak, haftasonu gelince de sen otur evde, biz gidelim mi diyeceksiniz?
Sizinle gelmek istese, başbaşa kalamıyoruz, ailecek vakit geçiremiyoruz diyeceksiniz.
E evin bütün işi kadında olacak, haftasonu bir ucundan tutmak varken siz evde olmayacaksınız.
Valide de bir sabredecek, iki sabredecek,sonra gelsin laf sokmalar.
Siz ama.ben çalışıyorum yoruluyorum diyeceksiniz, o ben buyugum diyecek.
Ohooo. Birmilyon kişi yasadi, bir de siz deneyin belki sonuç farklı olur.

Kayınvalide tatliş diyorsunuz o tamam da ya 2 eş kardeşi noolcak, yani ev dublex de olsa evde başka 2 erkekle yaşamak hareketlerinizi kısıtlar mı mesela bunları da düşünün bence.
Biz yemegimizi yiyip yukarıya odamiza çekilicez dindar insanlar zaten sıkıntı olmaz ki yemeklerini yer odalarina çekilir onlar

Sizin dediginiz gibi olursa da kayınvalideye haksızlık değil mi?
Haftaiçi 5 gün kadın yemeğinizi hazırlayacak, çocuğunuza bakacak, haftasonu gelince de sen otur evde, biz gidelim mi diyeceksiniz?
Sizinle gelmek istese, başbaşa kalamıyoruz, ailecek vakit geçiremiyoruz diyeceksiniz.
E evin bütün işi kadında olacak, haftasonu bir ucundan tutmak varken siz evde olmayacaksınız.
Valide de bir sabredecek, iki sabredecek,sonra gelsin laf sokmalar.
Siz ama.ben çalışıyorum yoruluyorum diyeceksiniz, o ben buyugum diyecek.
Ohooo. Birmilyon kişi yasadi, bir de siz deneyin belki sonuç farklı olur.
Tamamda iki tane oğlu var zaten gidilecek yeri var bizimle gidilmeyecek yeri var anlayışlı insandır zaten şükürler olsun sıkıntı çıkarmaz inşallah sonradan bütün iş onda tabiki olmaz yemeğimi yer çekilirim derken tabiki destek çıkacağım ona ben bile müsade etmem ama torununa çok düşkün zevk alıyor kadın bakmaktan

Back
X