KAYİNVALİDEM VE KAYINLARIMLA AYNI EVDE YAŞAMAK ?

Kreşe versem acaba çocuğu hiç taşınmasam nasıl olur 2 yaşına 4 ay kaldı
Siz bilirsiniz tabikide ama bir yaşamak dıştan göründügü gibi toz pembe olmaz daha çok küçük bebeginiz var calısmak mecburiyetinde degılsemiz oglunuzla bu yaşlarda vakit gecirin bol bol anneye ilgi duyacagı zamanlar kreşe vermeyin daha çok küçük
 
Kendi aileniz geldiğinde kizlarinin evinde degil dunurlerinin evinde, dunurlerinin ogullariyla kalacak.

Doğru duzgun arkadasinizi akrabanızı cagiramayacaksiniz.

Esinizle iliskiniz illa ki etkilenecek, sesimiz duyulur mu, gece dusa girmeyelim, annemler alt katta modu olacak.

Siz isten yorgun argın geldiğinizde belki kayınvalideniz konu komsuyu toplamis olacam evde.

Haftasonu planiniz olacak, kayinvalidenizin haftasonu icin aklinda ev isi olacak, siz cikinca bir sure sonra hiçbir seye elinizi sürmüyorsunuz olacak.

Kayınbiraderlerinizin arkadaslari gelecek eve.

Benim arkadasim bahsettiginiz gibi kayinvalidesiyle oturuyordu. Ne zaman gitsek kadin dibimizden ayrilmazdi. Guya koca ev ama kizin ozeli yok, arkadas oturmasi yok.

Ayrica kadin sizinle oturmak icin alacakmis evi sanirim. Birkac ay sonra ay ben sıkıldım biz kiraya çıkıyoruz diyemezsiniz.
 
Cok tolerans gerektiren bir iş. Sahsen zorunlu bir sebeb yok ise tercih etmezdim. Kendi çekirdek ailemle küçük ayrı evim olmasını tercih ederim. Cok insan bir arada bana göre birşey değil. Ama yapabilirim derseniz size kalmış tabi. Ben öyle eşin ailesi ile beraber yaşayıp mutlu mesut olanı görmedim. Burda varsa ses versin bizde bilelim
 
aynı evde yaşarsanız karı koca değil kardeş olacaksınız kocanızla, sen bilirsin burda zaten tüm yorumları okudum kim size fikrini söylemişse teşekkür edip geçmeyi değil o kişiye yoookk kiiiizz biz öyle değilizzzz demissiniz e bu kadar insanı ikna etmek için konu açmanın manasi ne ? yaşayanlar kendi fikrini söylemiş siz bildiğinizi yapın en iyisi
 
Ben kv çok severim ben olsam denerim neden olmasın. Oh vallahi mis istediğim zaman eşimle çıkıp gezerim.
 
İnş olur ama sanmam. Şöyleki kayınvalideniz bütün gün ev işi yapmış çocuga bakmış yemek yapmış vs olacak. Eve geldiğinizde çocuğunuzla gönlünüze göre vakit gecirip yemek yiyip uyumayı umuyorsanız zor. Eve gelip yemek yapılmış oldugu için sofrayı siz kurup toplayacaksınız ilk başlarda normal gelir ev ahalisi de size yardım eder ama sonra bu size vazife gibi atfedilince rahatsız olmaya başlarsınız. 2.Si haftasonu cocugumu alıp cıkarım demişsiniz ama bu da sorun olur zannımca. Kayınvalideniz bütün hafta evde zaten evin tüm sorumluluğunun kendinde olduğunu düşünerek bari hafta sonu bana bazı işlerde destek olsun diye düşünecektir ki o düşünmese bile sizin düşünmeniz lazım. Umarım dilediğiniz gibi olur ama siz sanki hersey dahil otele yerleşcek gibi hayal kurmussunuz hayaller gercekler düyorum ve üç nokta koyuyorum...
 
Babaannem hep derki, çok muhabbet tez ayrılık getirir kızım en sevdiğin de olsa uzak ol tatlı ol der bilmem anlatabildimmi
 
Yavrum senin uyku vaktin gelmişte geçmiş bile sütünü içip uyu sen
Bu nasıl varoş bir üslup, pes. Ben uyuyayım da siz de uyanın bi an önce. Ya da İnşallah kayınvalidenizin yanına taşınırsınız da sizi benden önce yatmış olduğunuz o güzel rüyadan uyandırır, iyi uykular
 
Gerçekler cumbur cemaat kabile değil 5 kişilik bir aile dalga geçer gibi yazmışsınız resmen

Siz kaç kişisiniz? 3 kişi de hadi size koysak 8 kişi. Bir evde 8 kişinin yaşamasına çekirdek aile mi diyeyim, tabi ki cümbür cemaatsiniz.
 
Kendi aileniz de olsa altlı üstlü oturmak bana göre yanlış. Kayınvalideniz istediği kadar iyi olsun bir sorun çıkar eninde sonunda. Hem anlayışlı olsa da sizin haftasonu onu da götürmeniz için teklif etmenizi bekleyecek. Tüm haftaici hizmetçi gibi yemekle temizlikle çocukla uğraştığı için haftasonu da sizin bir şeylerin ucundan tutmanızı isteyecek haklı olarak. Sizde bir haftasonum var onda da eşimle çocuğumla vakit geçireyim diyeceksiniz. Zamanla surat asmalar trip atmalar olabilir o yüzden. Ağrısız başım az aşım mantığında olmak en güzeli, eşiniz o dubleksin parasına yardımcı olmak yerine çocuğun bakıcısına yada kreşe verin o parayı, zaten birkaç seneye çocuğunuz okula başlar. Sizde kendi evinizi alırsınız.
 
Yetişkin bireylerin Ebeveynlerle oturmaması taraftarıyım. Merak ettiğim birkaç husus var.
Evin borcunu kim ödeyecek?
Bu kadar büyük evi kayınvalideniz kendi ve iki bekar oğlu için istemiyordur muhtemelen, canım isterse çıkarım diyorsunuz da o ev aslında sizin de rahatınız düşünülerek alınmayacak mı?
Yaptığımız tercihler sorumluluklar doğurur. Canım istedi ayrı eve çıkayım, beğenmedim kiraya geçeyim diye ani değişiklikler size de karşınızdakilere de zarar verir.
Çok etraflıca düşünün öyle karar verin derim ben.
 
Çok güzel bir teklifte bulunmuş kv. Aileniz büyüğünüz olarak sizi düşünmüş. Tabii ki birlikte hayat şartları bunu gerektiriyorsa yaşanır birbirini idare edersin.
Çekirdek aile hayatınız kalmayacak. Eşinizle cinsel hayatınızda etkilenecek. Eşinizin evde sizi görerek etkileneği alan daralacak. Mahremiyet aile kavramı benim için çok değerli. Eşinizin ailesini aile bilmişsiniz ne güzel çok değerli bir tutum. Onlarla birşekilde orta yolu bulursunuz anlaşırsınız. Siz daha çok çocuğuma kendi vermek istediğim terbiyeyi verebilecekmiyim eşimle ilişkimiz etkilenirmi kendi ailemiz için doğru karar olurmu. Hasret kalırmıyım başbaşa ufak aile sohbetlerimize bunları düşünün. Benim için çalışıp para kazanmak daha konforlu hayat önemli diyorsanız ozaman taşının bir eve.
 
Her sey iyi gibi duruyor buraya cok da sormana gerek yok. Yanliş anlama tersler anlamda konuşmuyorum. Burda kimse birbirini tanimadiği icin sadece yazilanlardan yorum yapilabiliyor.
 
siz kararınızı vermişsiniz ben herkesten farklı bi şey yazıcam. çıkın onlarla aynı eve. ve 1-2 ay sonra buraya gelip bu konunun altından devam edin bakalım mutlu rahat özgür olacak mısınız?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…