KAYİNVALİDEM VE KAYINLARIMLA AYNI EVDE YAŞAMAK ?

Insanlar uzaktayken degil ayni evde birbirini tanırlar en fazla 2 haftaya kendini belli ederler ki o bile fazla ...
Zaten calisacagim diyorsun evde bulunmayacaksin bence eger sana gercektrn kizi gibi davraniyorsa bi dusun derim hem bak oglunada bakar daha ne

Artılar ve eksileri iyi hesapla
Artılar
. Kayınvalide çocuğu bakacak aynı evde olduğu için getir götür derdi yok
. Akşam eve geldiğinde yemek hazır yemek hazırlama telaşı yok.

Eksiler
. Eşin ile özel hayat yok kavga bile rahat edemezsin
. Çocuğunun terbiyesini kendin veremezsin
. İstediğin gibi misafir çağırmazsın kayınvalideniz misafiri varsa hizmek etmek gerekiyor.
. Gezmeye giderken kayınvalidene teklif etmen gerekir. Etmezsen zamanla laf sokmalı başkar
. Ailene gitmen onların gelmesi problem olur zamanla.
. Arkadaşlarınla istediğin gibi vakit geçiremezsin.
. Evin düzeni problem olur.
. Hafta sonlarını temizlik yapman beklenir.
. Akşam yemekten sonra sofra toplama bulaşıklar çay zamanla senin görevin olur

"Özellikle yazıyorum!!!! Neden herkes kayınvalidelere bilenmiş bir şekilde o eşinizin annesi değil mi sizin annenize öyle söylense hoşunuza gider mi yapamayın lütfen günahtır
Kimse kayınvalidelere bilenmemiş ki. Aksine beklentilerinizin kayınvalidenize haksızlık olduğu belirtilmiş.

Evi kayınvalide alacak, temizlik, yemek kayınvalidede. Çocuğunuzla ilgilenecek. Birikim yapmayı düşündüğünüze göre giderler de kayınvalidede. Hafta sonu eşinizi çocuğunuzu alıp gezmeye gitmeyi planlıyorsunuz. Bence kayınvalideniz bunları bilerek size kapılarını açtıysa çok iyi bir insan olmalı ama sizin aynı iyi niyeti taşıdığınızdan emin olamadım.

Bu koşullarda öz anne ile bile geçinmek mümkün değil.

Tüm bunlardan bağımsız olarak kayınvalide ve iki kayınla ortak yaşam bir hafta bile fazla gelir bana. Varsın kendi evim, arabam olmasın, gerekirse kuru ekmek yiyeyim ama kendime özel alanım olsun diyenlerdenim.

Son düzenleme:
bacım sen kararını zaten vermişsin bize niye soruyon

Ciddi ciddi okuyordum. Sonunda bi kahkaha attım.

Hafta içi çalışır, hafta sonu gezerim tozarım diye düşünerek işe başlarsanız ev parası zor birikir kusura bakmayın, iş hayatının da ekstra masrafları oluyor, en basitinden giyim kuşam gibi... Aylık 10 bin lira alırsanız bilemiycem tabi. Umarım temizlik ve çamaşır gibi işleri de kayın validenizden beklemezsiniz. Gerçek hayatta böyle gerçekler de var çünkü.

Kııııııııızzzzz
Benim dünyalar tatlısı bir kayınvalidem var kalbi çok temizdir gerçekten. Çok da iyi anlaşırız. Buna rağmen memlekete yanına gittiğimizde üçüncü dördüncü günden sonra kafamı duvarlara vurmak istiyorum. Kendi evimi düzenimi istiyorum. Sizdeki iyi cesaret valla. Pespembe gözlüklerle dünyaya bakmak güzel bir his olmalı.

Tatliş kayın yakıştırmasını da ilk duyuyorum...Zaten yazmışsın kararın belli...Tatlış kayınlarınla altlı üstü oturup, akşam hazır yemeğini.yiyip yatıp hsonu da eşinle gezecekmişsin....Bi de neden kv lere laf soyluyorsunuz diye ekleme yapmışsın....Herkes fikrini soylemiş yaşadıklarından yola çıkarak...Sen kararını verdiysen yazılanları da eleştireceksen neden konu açtın???

Otur tatlış kayınların ve kv ile...ama dikkat et hayaller ve gerçekler olmasın sonra

Normalde ev üstüne ev olmaz derdim ama siz kararınızı vermişsiniz.
Bir deneyin o halde umarım pişman olmazsınız.

Aynı evde yasayınca her hafta kocanla baş başa gezebileceğini mi sanıyorsun kaynanan dicek ki bütün gün evde cocuk bakıyorum bende geleyim gezmeye. arada başbaşa cıkarsınız ama cogu sey beraber olacak ve bazı kaynanalar gelini ona baksın diye aynı evde otursun diye anlayıslıymıs gibi görünür evlenirken olan köprü meselesi yani.. Ha ben her seyi kaynanam la yapmak isterim dersen iyi anlasırsınız tabi işten geldiğinde birde evde misafir falan olur sana da ayıp olur kızım gel yanlarında otur der VS vs cok örnek varda neyse. bu arada kaynanam la uzakta oturuyoruz bunları burada yazan konulardan öğrendim

Bu dediklerinden sabahtan aksama calisirim hazir yetim diyosun hos iyi kv de bi durur iki durur 3.de patlar sana hafta sonuda gezermisin. Demez mi temizligi yap yemegi sen yap bilmemne sonucta otele yerlesmiyosunuz. Yasiniz küçük galiba ama.

İlk bir kaç sayfayı okudum, insanlar sizi uyarmış ama siz ısrarla iyi anlaşıyoruz, birbirimizi seviyoruz demişsiniz. Ne güzel kayın aileniz ile böyle anlaşmanız.

AMA siz her ne kadar çalışacak olsanız da, iyi anlaşsanız da, eşiniz sizin sözünüzü dinleyip öıkalım dediğinizde çıkacak olsa da ben de diğer üyeler gibi diyorum ki olmaz bu iş. Odalarınıza çekilseniz bile aynı evin içinde rahat edemeyeceksiniz, tartıştığınız zaman sesinizi onlara göre ayarlamak zorunda kalacaksınız. Dindar insanlar demişsiniz, sizi bilmiyorum ama siz de öyleyseniz evinizin salonunda rahat bir ev elbisesiyle, tişört şortla oturamayacak, mutfağa bu kıyafetlerle inemeyeceksiniz. Aynı evin içine girince insanların görmediğiniz taraflarını görmeye başlıyorsunuz. Bu taraflarından hoşlanmazsanız şimdiye kadar güzel ilişkiler kurduğunuz insanlara karşı hep bir uzaklık, soğukluk hissedeceksiniz sonraki süreçte.

Saymakla bitmez sebepler. Asıl karar verecek olan sizsiniz nihayetinde ama oluru olmayan bir iş gibi geliyor bana birlikte oturma işleri. (Hastalık vb gibi bir durumda mecbur kalınmadığı sürece)

Milyonlarca kez yazildigi gibi "ev ev ustunde olmaz" tatliş kv bi anda kabusunuz oluverir. Sonra buraya konu acarsiniz "artik dayanamiyirum" diye.

İnsan yeri geliyor yan gelip yatan kocasına katlanamıyor çocuğu bile gözüne fazla görünüyor ki kadın iki bekar oğlunun yanında bir de size hizmet edecek yani düşün ki o evdeki herkes o kadının kocası gibi olacak bu iş yürümez .hem işin maddi boyutu da var gelir birleşecek siz de para koyacak mısınız ama siz mirasçı değilsiniz ev kimin üstüne olacak diğer kadınlar evlenecek onların masrafları da ortak olacak mecbur çok karışık işler

Biz yemegimizi yiyip yukarıya odamiza çekilicez dindar insanlar zaten sıkıntı olmaz ki yemeklerini yer odalarina çekilir onlar

İşte onlardan hep bir beklenti. Herkesin hayatı kısıtlanacak o çocukların da sizin de. Gereği var mı? Siz rahat edeceksiniz diye adam niye kendi evinde özgürce mutfak salon arası takılmasın. Dindar olunca daha zor o anlamda bakınca. Rahatsız etmeyelim düşüncesi ile daha çok rahatsız kalacak. Eltimlerle iki gece kaldık acıkçası bana da zor oldu onlara da. Çünkü ben başörtülüyüm pijama ile yanlarına çıkmak istemiyorum eltim açık baktım eşim rahatça çıkıp dolaşıyor evde ama abisi ben varım ve rahatsız olmayım diye müsaitse geçeyim o tarafa modunda idi kendi evinde bile. Yapmayın hem size hem onlara çok zor olur.
Bir gün bir şey olmaz iki gün bir şey olmaz ama 3. gün kayınvalideniz bir söz söyler darma duman olursunuz. Bırakın uzakta böyle tatlış tatlış olun.

O kayınlarınız da bir gün evlenip ayrı eve çıkacaklar. O zaman sen temelli kayınvalide ile oturmak zorunda kalırsın. Bence hiç mantıklı bir karar değil. Dünyanın en şeker insanı da olsa ayrı yaşanması taraftarıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…