- 19 Mayıs 2011
- 937
- 608
- 333
- Konu Sahibi insanbirbulmaca
-
Severken dememişler ki.sanirim kizarak kaltak dememisler sevme tarzi o sekilde bende bazen bebegimi sipam benim falan die seviorm bu durumda bende essek oluorm gerci orasi da ayri ama kaltak biraz agir bi sevgi sozcugu olmus hani zilli falan anlarim da. esinizin konusma tarzi nasildir o da ailesi gibi kufur etme konusunda genis bi insansa esinize solemenizinde cok bisi deistirceini sanmiorm onlar sevgi sozcuu olarak soyluolar sende buna mi taktin die tersleyedebilir. sen sonucta lohusasin senin soyleme hakkin var bence anne ole demein nolur ben aliniorm hem kulagi alismasin simdiden bole laflara demek bence cok kaba bi karsilik olmaz die dusunuorm
ben o kismini tam anlamadim kayinvalide agladigi icn sus kaltak gibi bi tepki verio kayinpeder de arkasina gelip aynisini soluo sanki azicik sevgi ve kizma bi arada tatli sert bi tavir takinilmaya calisilirken suyu cikmis gibi geldi bana tam bi bole sus kaltak lanet olsun sana tarzinda bi bagirma diil yani en azindan konu sahibinin anlatisindan bana ole geldiSeverken dememişler ki.
Ağladığı için ona bağırmışlar, o şekilde bağırma esnasında çıkmış ağızlarından. Daha öncede yazmıştım ama kimsenin dikkatini 1 aylık beğe bağırılması çekmemiş.
"Sus kaltak diye kaç kere kızdı" demesinden ben öyle anladım ama zaten niye anne varken KV bu kadar ilgileniyor onu anlamadım doğrusu.ben o kismini tam anlamadim kayinvalide agladigi icn sus kaltak gibi bi tepki verio kayinpeder de arkasina gelip aynisini soluo sanki azicik sevgi ve kizma bi arada tatli sert bi tavir takinilmaya calisilirken suyu cikmis gibi geldi bana tam bi bole sus kaltak lanet olsun sana tarzinda bi bagirma diil yani en azindan konu sahibinin anlatisindan bana ole geldi
esinin ailesinin oldugu sehre tayinleri cikmis dolayisiyla konu sahibi kendi ailesinden uzakta o yuzden esinin ailesi yardimci oluor konunun basinda yazmis. ya saka yolluda olsa gercekten kizioda olsa kaltak soylenecek bi laf diil zaten bu bole sipam benim zilli seni falan gibi tatli sert kullanilcak bi sevgi sozcugu diil dupeduz terbiyesizce bi laf cnk"Sus kaltak diye kaç kere kızdı" demesinden ben öyle anladım ama zaten niye anne varken KV bu kadar ilgileniyor onu anlamadım doğrusu.
Esimin ailesinin oldugu sehre cikti tayinimiz. Bir aylik bebegim var. Dogumdan beri annemin yanindaydim. Tasinma isini esim kendi halletti. Yeni geldim esimin yanina. 2 gundur kayinvalidemdeyim. Bebegime iyi bakiyordu durmayinca gazini cikariyor salliyordu. Ne guzel dedim ilgili. Bugun bebegim agladikca sus kaltak terbiyesiz diye kizdi kac kere yavruma . Sok oldum ya insan nasil kaltak der torununa. Cok sinirliyim tavrimi da belli edemedim. Sonra kayinpeder geldi o da kaltak demez mi. Off ne yapacaagim ben. Normalde de kufurlu agizlari. Daha yeni iclerine giriyorum simdiden kotu olmak istemiyorum. Esimede ilk gunden sikayetci olmak istemiyorum. Ben onlari uyarsamda degisecegini sanmiyorum cunku alismis dilleri. Ben yavrum iffetli olsun diye betul koydum adini. Onlarda kaltak diyor cok zoruma gidiyor.hadi bugun uyardim diyeyim yarin baska kufur cikacak agizlarindan. Nasil koruycam ben yavrumu bu cirkin sozlerden nasil guzel yetistiricem. Lohusa depronuna giricem dusunmekten Nasil bir yol izlemeliyim fikir verin.
Bu drumdan rahatsız olduğunuzu belirtin. Eşinize de söleyin benceEsimin ailesinin oldugu sehre cikti tayinimiz. Bir aylik bebegim var. Dogumdan beri annemin yanindaydim. Tasinma isini esim kendi halletti. Yeni geldim esimin yanina. 2 gundur kayinvalidemdeyim. Bebegime iyi bakiyordu durmayinca gazini cikariyor salliyordu. Ne guzel dedim ilgili. Bugun bebegim agladikca sus kaltak terbiyesiz diye kizdi kac kere yavruma . Sok oldum ya insan nasil kaltak der torununa. Cok sinirliyim tavrimi da belli edemedim. Sonra kayinpeder geldi o da kaltak demez mi. Off ne yapacaagim ben. Normalde de kufurlu agizlari. Daha yeni iclerine giriyorum simdiden kotu olmak istemiyorum. Esimede ilk gunden sikayetci olmak istemiyorum. Ben onlari uyarsamda degisecegini sanmiyorum cunku alismis dilleri. Ben yavrum iffetli olsun diye betul koydum adini. Onlarda kaltak diyor cok zoruma gidiyor.hadi bugun uyardim diyeyim yarin baska kufur cikacak agizlarindan. Nasil koruycam ben yavrumu bu cirkin sozlerden nasil guzel yetistiricem. Lohusa depronuna giricem dusunmekten Nasil bir yol izlemeliyim fikir verin.
iffetli olsun diye betül koymuşsunuz rahime koysaydınız iffetsizmi olacaktı?
ay yemin ediyorum anlayamayacak bu kadar insan oldugunu bılseydım yazardım gercektende haksızım vallaEspriyi yapan arkadaşım, mesajı düzeltip altına " NOT:Bu bir ironidir" yazmalıydın ,haksızsın
Senden daha kaç tane çıkacak merak ediyorum.iffetli olsun diye betül mü koyuluyor?
ben cisemim mesela ben iffetsizmiyim?
Sizin yaptiginiz ironiyi anliyoruz da ironinin de bi mantigi vardir da orayi anlayamadik. Ben kizimi sacma sapan anlami olan isimlerle cagirmaktansa betul gibi guzel anlami olan bir ismi tercih ettim. Ha anlami iffetli diye iffetli olacagini bilemeyiz ama temennim o yonde. Ama kayinvalidemler ise ona tam tersi yani iffetsiz diyor. Benim buna verdigim onem ve onlarin bu sozuyle olan uzuntumu anlatmak icin belirttim.Aciklama yapmaya bile gerek duymayacak bir konunun bu kadar uzamasina da sasirdim. Ve ismi betul olmayan bircok kisinin benim ismim betul degil ben iffetsiz miyim diye yaptiklari kuruntunun sebebini merak ediyorum. acep iclerinde ne dertleri var da boyle ustlerine alindilar Bi konu acsinlarda yardimci olalim.ay yemin ediyorum anlayamayacak bu kadar insan oldugunu bılseydım yazardım gercektende haksızım valla
hiç işte..dur biraz sacmalayayim da biraz begeni toplayayim demiştir. boyle mesajlara beğeni çok oluyor genelde..insanların üzerinde isimlerinin etkisi vardır. Hatta bununla alakalı hadiste vardır. Ben de kızımın ismini betül koydum iffetli olsun dedim. Ve 1 buçuk yaşında. Insallah adı gibi olurlar cnm.Tebrik ediyorum sizi gercekten. Bana cok guzel yardimci olup boyle mantikli(!)bir soru sordugunuz için.laf olsun diye konusanlar gibi sizde yorum olsun diye yorum yapanlardansiniz galiba.
Cocuga kaltak dicek guzel guzel sen de aaa napablrm ne diyebilirm. Huylu huyundan vazgecermi diyosun pes dedimEsimin ailesinin oldugu sehre cikti tayinimiz. Bir aylik bebegim var. Dogumdan beri annemin yanindaydim. Tasinma isini esim kendi halletti. Yeni geldim esimin yanina. 2 gundur kayinvalidemdeyim. Bebegime iyi bakiyordu durmayinca gazini cikariyor salliyordu. Ne guzel dedim ilgili. Bugun bebegim agladikca sus kaltak terbiyesiz diye kizdi kac kere yavruma . Sok oldum ya insan nasil kaltak der torununa. Cok sinirliyim tavrimi da belli edemedim. Sonra kayinpeder geldi o da kaltak demez mi. Off ne yapacaagim ben. Normalde de kufurlu agizlari. Daha yeni iclerine giriyorum simdiden kotu olmak istemiyorum. Esimede ilk gunden sikayetci olmak istemiyorum. Ben onlari uyarsamda degisecegini sanmiyorum cunku alismis dilleri. Ben yavrum iffetli olsun diye betul koydum adini. Onlarda kaltak diyor cok zoruma gidiyor.hadi bugun uyardim diyeyim yarin baska kufur cikacak agizlarindan. Nasil koruycam ben yavrumu bu cirkin sozlerden nasil guzel yetistiricem. Lohusa depronuna giricem dusunmekten Nasil bir yol izlemeliyim fikir verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?