Kayınvalidem ve kayınpederim "kaltak" dedi bebegime!

En sevmediğim şey severken küfürlü sevilmesi. Normalde de küfür güzel bir şey değil ki zaten.
Bunu konuşmalısın, ayıp değil derdini anlatmak. Anlayana kadar güzel bir dille.
Birincide anlamaz, ikincide biraz daha sert konuşursun... Böyle böyle senin kurallarına alışacak.
Kaldı ki kendi evine geçince zaten görüşmeler sınırlı olur.

Pardon da nasıl tepkisiz kalabildiniz? Çok mu zordu 'anne/baba bebeğime böyle çirkin kelimelerle seslenmeyin. İleride size de küfredebilir' demek?

Üzgünüm ama bu yaşa kadar dillerinden küfür kâfir eksik olmayanlar bu saatten sonra dillerine sahip çıkamaz. Siz en iyisi çok fazla emanet etmeyin onlara.
Eşinize de söyleyin ki o da uyarsın.

bu nasil pis bi agizdir boyle....
kaltak nedir ya. en son bi Turk filminde duymustum.
sevgisizlikten falan degildir mutlaka ama uyarilmasi gereken bi konu. agizlari aliskinsa kirilacaginizi bile dusunmemislerdir.
esinize danisin isterseniz, kirmadan uyarmanin bi yolunu bulup konusmak en dogrusu

Bence eşinizle konuşmalısınız
Onların ağzı küfür dolu diye
alışmışlar diye
El kadar bebek niye laf yiyorki

Dedem beni 20 yaşına kadar "kaltak" diye severdi Üniversiteden sonra söylemeyi bıraktı allahtan Ama ağzı asla küfürlü değildir şimdiye kadar ne kötü bir söz ne de küfür duydum kendisinden en sinirli anında bile ağzını bozmaz. Yani şunu demek istiyorum onu bir sevgi sözcüğü olarak kullanmışşlardır onlar da benim dedem gibi.. Bu kadar kafanıza takıp büyütmeyin. Ufacık bebeğe gerçek manada kaltak diyecek halleri yok..

Hahaha aklima benim kuzen geldi bende ona hep kahhpeeeee derim bimde hosuma gidiyor kahpee kari demek ayy elitler taşa tutmasa iyi
Hahaha evet yaa kahpe bana kotu bi kelime gibi gelmiyo cok asil geliyo bi sus be kadiin yether be kadinn falan da cok derim artik bana alistilar

Muhtemelen sizinde o kelimeye dil alışkanlığınız var. İleride kayınvalide olursanız gelininizde benzeri bir konu açacak buraya kesin.
Sadece samimi oldugum kisilere karsi derim cok samimi arkadaslarimla aramizda bi espri tarzi bu kimse de birbirine alinmaz bi de bebeciklere derken kimse duymuyo zaten. Yanimda samimi arkadaslarim varsa beraber makarasini yapariz kuccuk kaype bu falan diye. Raad ol yani kimse konu acmaz benim yuzumden hersey kotu yere cekilmemeli samimi kisiler arasinda bu tarz espriler olabilir

her çeşit seveni duydum ama k*ltak nedir ya

Benim kp ogluma pez... diyor. bebekleri oyle seviyolarmis. Hatta kerha..ci kelimesini cok sik kullanir. bi kez hastanede doktorun yaninda soyledi yerin dibine gectim bazilari kufurlu seviyor bebekleri. Ben hic hoslanmam ama.

Ben rahatsız olmadım zaten ama çok samimi arkadaşım bir gün bana ya da kızıma böyle bir şey söylerse o zaman konu sahibi arkadaş gibi bende rahatsız olurum durumdan tabii.

iyi evet haklısınız . siz çocuğunuzun yanında kavga etmeyin yeter zaten .çocukların yanında bağırış çağırış kavga ediyorsunuz sonra gelmiş burda ahkam kesiyorsunuz siz derken şahsınıza söylemedim .

Ooo şok oldum ya bu nasil bir bebek sevmedir!!
Sizi cok iyi anliyorum kötü olmak istemiyorsunuzdur, ben de yapi olarak biraz çekinirim kavgadan catismadan AMA bu konu cok baska, kv ve kp nizi uyarmalisiniz.
Kendiniz icin degil bebeginiz icin tepki verin. Illa bagirip cagirmaniza gerek yok tatli dille anlatin. Anlamazlarsa da daha net bir sekilde soyleyin.
Yani ilk olarak yari saka yari sok olmus gibi "aaa anne ne dedin yaa ne kadar ayip" gibi gibi. "Anne lütfen böyle seyler söylemeyin kucucuk bebege ya cok ters geliyor bana" deyin.

Sonra mesela havadan sudan muhabbet ederken bebeginizin ismini neden betül koydugunuzu anlatin, bu konuda cok hassas oldugunuzu ve kizinizi küfürden edepsizlikten uzak tutmak istediginizi anlatin. Ne olursa olsun kvdenizin sözünü duymazdan gelmeyin, hoslanmadiginizi bilsinler. Bu konuyu bir sekilde çözün.

Bu arada bebeginizi güle güle büyütün, Allah ismine layik bir evlat yetistirmenizi nasip eder insallah.

Hanimlar benim kv de eltime kizi icin demis ki " sen bu kizin poposunu ye kukudunu ye".Eltim uzulmys kirilmis.Ben de buyumedin diye " sen yeme ben yerim bal bu bal yenmez m i bu bebikin poposu" defim kapafim. Aslinda sinirlendirmek icin soyluyo..Ayip ya sevecek laf mi kalmadi da kaltak diyo...Cok daha sebjnce baskaltak baso....u mu diyecek.

annesi olarak eşine beklemene gerek yok bence
anne olarak çocuğun için cevap verebilirsin
ayrıca madem ağızları falan bozuk niye beraber kalıyorsunuz
eşinize de söyleyin uyarsın siz de uyarın

Kaltak ne be, biri kizima kaltak dese sensin kaltak derim yemin ederim. Zilli diyeni falan cok duydum da kaltak baya baya hakaret yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…